Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

"Γροθιά" σε Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον: Δημιουργία εγκεφαλικών κυττάρων από δερματικά κύτταρα

Μία διεθνής επιστημονική ομάδα κατάφερε για πρώτη φορά να δημιουργήσει εγκεφαλικά κύτταρα προχωρημένης ηλικίας, χρησιμοποιώντας άμεσα ως πρώτη ύλη κύτταρα δέρματος από ηλικιωμένους ασθενείς.
Η πρωτοτυπία έγκειται στο ότι η νέα τεχνική δεν χρειάζεται να γυρίσει πίσω -μέσω γενετικού αναπρογραμματισμού- το «ρολόι» των κυττάρων στο αρχικό βλαστικό-πολυδύναμο νεανικό στάδιό τους. Έτσι, δημιουργεί κύτταρα όχι νεανικά, αλλά παρόμοια με αυτά που ήδη υπάρχουν στον εγκέφαλο ενός ηλικιωμένου ανθρώπου. Το επίτευγμα αυτό θα βοηθήσει τους επιστήμονες που ασχολούνται με νευροεκφυλιστικές παθήσεις της τρίτης ηλικίας, όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.
   

Αδιάκοποι οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας κατά του ΙΚ – Παρελαύνει ο συριακός στρατός



Άλλες 64 επιχειρήσεις στη Συρία το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησε η ρωσική πολεμική αεροπορία, καταστρέφοντας θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες πυρομαχικών - Συριακά μαχητικά παρενόχλησαν τρία τουρκικά F-16 - Άδεια στους Βρετανούς πιλότους να καταρρίπτουν ρωσικά μαχητικά - «Η Ρωσία χρησιμοποιεί ή παρέδωσε στο συριακό στρατό έναν νέο τύπο βομβών διασποράς».
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, συνολικά καταστράφηκαν 53 οχυρωμένες θέσεις των τζιχαντιστών στις επαρχίες Χάμα, Λαττάκεια, Ιντλίμπ και Ράκα. Παράλληλα, Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι είχαν επίσης μια βιντεοδιάσκεψη με Αμερικανούς ομολόγους τους για να συζητήσουν την ασφάλεια των αεροπορικών επιχειρήσεων στη Συρία.

Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους συζητείται στο ΔΝΤ αλλά όχι επισήμως



Συζήτηση και για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους διεξάγεται στο περιθώριο της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Λίμα, παρότι το θέμα δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ημερήσια διάταξη, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt».
«Οι Έλληνες είναι ο επίσημος συνομιλητής μας, αλλά όχι ο πραγματικός εταίρος στις διαπραγματεύσεις», δηλώνει στην εφημερίδα εκπρόσωπος της Ευρωζώνης και παρομοιάζει τις συνομιλίες με διαπραγματεύσεις για θέματα δασμών.

Κυνική ομολογία Γερμανών: Κρατάμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για τον ορυκτό της πλούτο



Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσουν για άλλη μία φορά οι νέες αποκαλύψεις και μάλιστα από τους ίδιους τους Γερμανούς για το θολό ενδιαφέρον του Βερολίνου για τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας μας.
Οι «εκβιαστές» που κρατούν την Ελλάδα δέσμια του υπερμνημονίου και οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση έρχονται τώρα να παραδεκτούν πως οι ίδιοι θέλουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για έναν και μοναδικό λόγο: Για να επιτευχθεί η αρπαγή του ορυκτού πλούτου και η ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα το ρόλο που παίζουν, τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι ΗΠΑ για να περάσει ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, είτε στους Αμερικανούς, είτε στους Γερμανούς.

Περιήγηση στο Son Doong Cave, το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου!

 
Σήμερα ταξιδεύουμε μέχρι το Βιετνάμ για μία επίσκεψη στο Son Doong, ένα σπήλαιο του Βιετνάμ το οποίο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Φονγκ Να – Κε Μπανγκ και είναι το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί έως τώρα.
 
Εντοπίστηκε τυχαία από έναν κάτοικο της περιοχής το 2001, αλλά αποκαλύφθηκε από μια βρετανική ομάδα το 2009.
 

Διάσημες προβλέψεις για την καταστροφή του κόσμου που απέτυχαν



Η καταστροφολογία είναι μια από τις γνωστικές διαστρεβλώσεις (οι οποίες μελετήθηκαν εκτενώς από τον ψυχιάτρους και θεμελιωτές της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας Aaron T. Beck και David. D Berns). Το χαρακτηριστικό της καταστροφολογικής σκέψης είναι η τάση να προβλέπουμε και να περιμένουμε πάντα την χειρότερη δυνατή εξέλιξη. Τα άτομα, στην σκέψη των οποίων κυριαρχεί αυτό το μοτίβο, θεωρούν περισσότερο πιθανή μια αρνητική έκβαση των καταστάσεων παρά μια θετική, με αποτέλεσμα να κατακλύζονται διαρκώς από αρνητικά συναισθήματα και άγχος.
Οι «καταστροφολόγοι» θεωρούν πως δεν πάσχει ο τρόπος σκέψης τους καθώς αυτό που περιμένουν ως αποτέλεσμα είναι ρεαλιστικά πιθανό να συμβεί.

Το ανεπεξέργαστο μέλι διαθέτει ζωντανά βακτήρια με αντιμικροβιακή δράση


Το μέλι έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Αυτή η γλυκιά, κολλώδης ουσία που όλοι αγαπάμε, αποτελεί ένα αγαθό ευρέως γνωστό με μεγάλη κατανάλωση κι επίσης έχει υπέροχη γεύση! Αυτή η γλυκιά απόλαυση αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές θεραπευτικές ουσίες της φύσης. Παρακάτω περιγράφονται μερικά μόνο από τα οφέλη του μελιού για την υγεία:
• προστατεύει το εσωτερικό του στομάχου κι εμποδίζει από βλάβες κι αιμορραγία που μπορεί να προκληθούν από τη λήψη ασπιρίνης.
• βοηθά στην αντιμετώπιση βακτηριακών λοιμώξεων.
• βοηθά στην επούλωση εγκαυμάτων.