Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Νομιμοποιήθηκαν τρία τζαμιά στην Αθήνα ! με ΣΥΡΙΖΑ που έχει και μουσουλμάνους υπουργούς λογικό ειναι



Στην πλατεία Βικτωρίας αυτές τις μέρες, μικρά παιδιά από το Αφγανιστάν παίζουν ένα «τρελό», επικίνδυνο παιχνίδι με κάτι που αντικρίζουν πρώτη φορά στη ζωή τους: Κυλιούνται στις κυλιόμενες σκάλες του σταθμού του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.Την ίδια ώρα οι γονείς τους κατηφορίζουν σε έναν από τους τρεις πρώτους ευκτήριους οίκους (τζαμιά) που νομιμοποίησε η ελληνική πολιτεία στην Αθήνα τα τελευταία δύο χρόνια.
Το τζαμί Χάμζα που άρχισε να λειτουργεί από το καλοκαίρι «απευθύνεται» κυρίως στους λαθρομετανάστες από το Μπανγκλαντές, αλλά και σε άλλους που βρίσκουν εδώ, σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας, χώρο για να προσευχηθούν. Στην πράσινη πόρτα υπάρχει η πινακίδα και ο αριθμός αδείας.

Κι αν ο Οδηγός Μας είμαστε ... Εμείς ;

 
Φαινομενικά είμαστε εγκιβωτισμένοι, εγκλωβισμένοι μεταξύ ενός παρελθόντος και ενός μέλλοντος που αναδύουν αρώματα μιας ατελείωτης και πανίσχυρης πολυπρόσωπης προδοσίας, με τόσες αλληλοδιαπλεκόμενες αφετηρίες που «φαίνονται» ανυπέρβλητες...
Ποιος όμως ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ, ποιος είναι ο οδηγός που μας κατευθύνει εκεί που νομίζουμε ότι θέλουμε να πάμε ; Ποιος είναι ο μετασχηματιστής, ο πομπός της πραγματικότητας ; Έχουμε συνείδηση ; Και πόσο ισχυρή είναι ;

Το Τείχος του Διαδικτύου : Δίκτυο Επικοινωνίας ή Δίχτυ Αράχνης ;

 
Οι καταστάσεις είναι πλέον πολύ ζόρικες, και ραγδαία εξελισσόμενες. Είναι σαφές πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα απόλυτα ολοκληρωτικό καθεστώς με καλά ορισμένα όρια και ελάχιστες φαινομενικά εξόδους διαφυγής. Μας.
Το «δημοκρατικά εκλεγμένο πολιτικό σύστημα» που κυβερνά, και εκείνο που παριστάνει ότι αντιπολιτεύεται, και εκείνο που δήθεν διαμαρτύρεται «για λογαριασμό μας» είναι όλο μαζί, μια παρέα. Απέναντί μας. Και αποτελείται από κοινούς ψεύτες, κλέφτες, απατεώνες, θρασύδειλους, αναξιοπρεπείς, αναξιόπιστους και υποταγμένους "ανθρώπους". Αλλοίμονο, είναι αυτά τα «ποιοτικά» χαρακτηριστικά που επέτρεψαν στα συγκεκριμένα άτομα να αναρριχηθούν στις θέσεις της εξουσίας, με κραυγαλέα εμφανή τον σκοπό που αυτή, αποδεδειγμένα και ξεδιάντροπα πλέον, επιτελεί.

«Διαδρομές στην πρώιμη ελεύθερη Θεσσαλονίκη» Πέμπτη 27/11 19:00 - 21:00 δύο εκδηλώσεις του ΕΟΕ




Αυτή την Πέμπτη 27/11 19:00 - 21:00 δύο εκδηλώσεις του ΕΟΕ στο The Barrister::lounge cafe+bookshop, Φράγκων 3 Θεσσαλονίκη. 19:00 βραδιά παρουσίασης «Διαδρομές στην πρώιμη ελεύθερη Θεσσαλονίκη» Θα προβληθούν σειρά φωτογραφιών από την καθημερινή ζωή της πόλης καθώς και βίντεο αφιέρωμα σε σημαντικούς σταθμούς της. Από τον Τομέα Βιογραφιών & Κουλτούρας Πολιτισμών ΕΟΕ. 20:00 Συζήτηση με τον εκδότη του Ήλεκτρον, Τάσο Συμιγδαλά, με θέμα Δημοκρατία και Αριστοκρατία. Σας περιμένουμε όλους!

ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΡΕΥΝΑ! ΕΠ. 3 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ



Από Eoellas web tv: ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΡΕΥΝΑ! ΕΠ. 3 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (VIDEO) Πίστευε και μη, Ερεύνα! με την Γεύση Θεοδώρου. Στο τρίτο επικό επεισόδιο… Ταξιδεύουμε στην πόλη της Καβάλας και ανακαλύπτουμε τα μυστικά του Σανατορίου της. Σε αυτή μας την έρευνα έχουμε βοηθό τον κ. Κωνσταντίνο Τάτση, Πνευμονολόγο και Πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας. Απολαύστε το:

Σήμερα η έβδομη ημέρα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του ΕΟΕ.


Σήμερα η έβδομη ημέρα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του ΕΟΕ.
Σε συνεργασία με το Capsis Hotel Μοναστηρίου 18 (Θεσσαλονίκη) σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ, χωρίς εγγραφή, μπορείτε να παρακολουθήσετε δύο μαθήματα! 
19:00 με 20:00 Ένα ταξίδι στο Διάστημα με τον Απόστολο Σταμουλά (Βιογραφικό εδώ http://eoellas.org/apostolos-stamoulas) και στις
20:15 με 21:15 Κοινό σχολείο για Ελληνικά Μαθήματα με την Ευγενία Κούκουρα (Βιογραφικό εδώ http://www.eoellas.org/eugenia-koukoura/
Σας περιμένουμε όλους!

Το Ξυράφι του Όκκαμ




Το Ξυράφι του Όκαμ (Occam's Razor, εναλλακτική ορθογραφία Το Ξυράφι του Όκκαμ, αποδίδεται και ως Λεπίδα του Όκαμ), είναι επιστημονική αρχή, η οποία αποδίδεται στον Άγγλο φιλόσοφο Λογικής και φραγκισκανό μοναχό του 14ου αιώνα, Γουλιέλμο του Όκαμ. Η αρχή αυτή αποτελεί την βάση της μεθοδολογικής απαγωγής και αποκαλείται επίσης αρχή της οικονομίας.
Στην απλούστερη διατύπωσή του, το Ξυράφι του Όκαμ εκφράζεται ως εξής: «Κανείς δεν θα πρέπει να προβαίνει σε περισσότερες εικασίες από όσες είναι απαραίτητες».

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 14 ( ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ SNOW) 22/11/2015






ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 14 ( ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ SNOW)
Θέματα
1. ISIS και παγκόσμιος φόβος
2. Το chip και το χάραγμα στην ζωή μας