Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Κάποιο γιγάντιο ουράνιο σώμα «τραβάει» το ηλιακό μας σύστημα

Ο υποθετικός γιγάντιος Πλανήτης 9 μπορεί να έχει «γείρει» ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Αμερικανών επιστημόνων.
Αν πράγματι αυτός ο πλανήτης υπάρχει πέρα από τον Ποσειδώνα, εκτιμάται ότι θα έχει μάζα δεκαπλάσια της Γης και θα κινείται γύρω από τον Ήλιο σε απόσταση περίπου 500 φορές μεγαλύτερη από ό,τι ο πλανήτης μας (γι' αυτό και θεωρείται δύσκολο να εντοπισθεί), με συνέπεια το έτος του, δηλαδή η πλήρης περιφορά του γύρω από τον Ήλιο, να διαρκεί έως 17.000 γήινα έτη.
Οι οκτώ γνωστοί πλανήτες κινούνται σε τροχιές που βρίσκονται λίγο-πολύ στο ίδιο επίπεδο σε σχέση με το μητρικό μας άστρο.

Το παρασκήνιο της αίτησης στις ΗΠΑ για χρηματοδότηση της αγοράς 20 F-35 από την ΠΑ!

H απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να αιτηθεί χρηματοδότηση στις ΗΠΑ για την απόκτηση μιας Μοίρας stealth μαχητικών (20 μονάδες) F-35 Lightning II, αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των F-16 της ΠΑ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος στην συνέντευξή του στο περιοδικό PRONEWS, υπαγορεύθηκε, εκτός από την επιχειρησιακή πραγματικότητα και από την οικονομική λογική: 
 
Μόνο με χρηματοδότηση μπορούν να προχωρήσουν τα μείζονα προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμων, πλην την ολοκληρωτική απαξίωσή τους περί τα τέλη της δεκαετίας και η πηγή ειναι επίσης μία από την στιγμή που οι όλες οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες επιμένουν να αρνούνται να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις: Οι ΗΠΑ.
 

Aναμένουν μείζον πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο - Ζητήθηκε η παραχώρηση δύο αντιτορπιλικών Arleigh Burke από τις ΗΠΑ

Μέγαρο Μαξίμου και Γενικά Επιτελεία να βρίσκονται σε “αναμμένα κάρβουνα” μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση τόσο του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, όσο και του τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, ότι τα σύνορα στο Αιγαίο πρέπει να αλλάξουν, σε συνδυασμό με την αναδιάταξη που επιχειρείται στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Η ανησυχία παίρνει σε ορισμένες εξελίσσεται σε μερικές περιπτώσεις σε αγωνία, καθώς όλοι γνωρίζουν ακριβώς ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις αφέθηκαν να απωλέσουν μεγάλο μέρος της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, αρχικά μέσα από μια σκανδαλογογία άνευ προηγουμένου που έπληξε την βούληση των Επιτελών να λάβουν πρωτοβουλίες και να καταρτίσουν εεξοπλιστικά προγράμματα και κατά δεύτερον από την οικονομική καταστροφή. 

Σεισμολόγοι προειδοποιούν για 7,6 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

Γάλλος καθηγητής μελετά το ρήγμα του Μαρμαρά τα τελευταία 15 χρόνια και όπως λέει ο σεισμός πλησιάζει.
Ο Γάλλος γεωφυσικός καθηγητής Xavier Le Pichon, προειδοποίησε πως ένας σεισμός 7,6 Ρίχτερ αναμένεται να πλήξει την Κωνσταντινούπολη το προσεχές χρονικό διάστημα.