Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Βάρνα: «Στριμώχνει» τον Ερντογάν η ΕΕ για προκλήσεις στο Αιγαίο – Παρέμβαση Γιούνκερ για τους Έλληνες στρατιωτικούς – «Να επανεξετάσετε το ζήτημα»

Παγωμένο" το κλίμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, στη Βάρνα - Τουσκ: Ανησυχούμε για τις ενέργειες της Τουρκίας - Ερντογάν: Οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να συμπεριληφθούν ισότιμα σε ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο - "Περιμένω από τις Βρυξέλλες στήριξη και όχι επικρίσεις, στον αγώνα μου κατά της τρομοκρατίας", τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας - Λύση πριν το Πάσχα ζήτησε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ο Γιούνκερ

ΕΚΤΑΚΤΟ. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΒΡΟ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΔΙΑΒΑΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ. 5.500 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΩΝ ΗΔΗ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Συγκεκριμένη πληροφόρηση έχει η ελληνική πλευρά για απόπειρα πρόκλησης «θερμού» επεισοδίου από τη Τουρκία τις επόμενες ημέρες σε Εβρο ή Αιγαίο.
Η πληροφόρηση είναι πολύ συγκεκριμένη για την μορφή που θα έχει το επεισόδιο, η πηγή έγκυρη και η προέλευσή της από το εξωτερικό.
Να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς αύριο ξεκινά η σύνοδος της Βάρνας στην Βουλγαρία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό.

Καθηγητής Γρίβας: Η Τουρκία προαναγγέλλει πόλεμο κατά της Ελλάδας

Οι δηλώσεις Ερντογάν στην Σαμψούντα, όπου μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται τα «τεχνητά σύνορα» που «της επεβλήθησαν» μετά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ότι μετά την κατάληψη της Αφρίν ξεκινά η δημιουργία της «Μεγάλης Τουρκίας», η οποία θα επιτευχθεί ακόμη και αν χρειαστεί «να δώσουμε τις ζωές μας ή να πάρουμε ζωές άλλων», τοποθετούνται στην κορυφή των πιο επιθετικών δηλώσεων που έχει κάνει αρχηγός κράτους διεθνώς μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αποτελούν από μόνες τους έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.
Η δήλωση μιας χώρας ότι θα επεκτείνει τα σύνορά της για να επιτύχει τις παλαιές «ιστορικές διαστάσεις» της είναι πρωτοφανής στη νεότερη ιστορία και αμφισβητεί καθ’ολοκληρίαν τον καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, που αποτελεί και την επίσημη βάση έδρασης του διεθνούς δικαίου.