Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα λίγο πιο πάνω από τα "σκουπίδια"

 

 

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και συγκεκριμένα αναβάθμισε σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε B- από CCC, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που αναβαθμίζει η ικανότητα της Ελλάδας.

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε B- από CCC, με "σταθερή" προοπτική, επικαλούμενος την πρόοδο που έχει επιτελέσει η χώρα στις προσπάθειες για την μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και στην απομάκρυνση του κινδύνου για έξοδό της από την ευρωζώνη.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Απαγόρευση της ελληνικής ταινίας “UNKNOWN LAND” του Manuel de Coco στον αραβικό κόσμο



 




Τι είδους πολιτικά παιχνίδια  παίζονται πίσω από την απαγόρευση της ελληνικής ταινίας “UNKNOWN LAND” του Μάνουελ ντε Κόκο (Manuel De Coco)
στον αραβικό κόσμο.

Bραβεύτηκε ως καλύτερη ταινία στο Ιράν, προβλήθηκε σε Ιράκ και Αίγυπτο αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές, απαγορεύτηκε στην Υεμένη και κατόπιν σε όλες τις αραβικές χώρες. Αμέσως μετά την επίσημη απαγορευσή της, έλαβε ειδική μνεία υποστήριξης στην Ελβετία για την λογοκρισία που έχει δεχτεί. Αυτή τη στιγμή πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ θέλουν να την εντάξουν στο πρόγραμμά τους, ενώ ο δημιουργός της Μάνουελ ντε Κόκο (Μάνος Κοκορομύτης) είναι στο επίκεντρο των γεγονότων.