Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Εμφανίστηκε το μπλε αστέρι των Χόπι


Όπως και οι Μάγιας, έτσι και οι Χόπι είχαν και αυτοί τις προφητείες του. Και οι δύο με τον τρόπο τους, αναφέρονται στην επιστροφή κάποιων θεών. Η εμφάνιση του μπλε άστρου φαίνεται πως επισημαίνει κάτι σοβαρό...

Στα γραπτά του Frank Waters σχετικά με την μυθολογία των ινδιάνων Χόπι, το Blue Star Kachina ή Saquasohuh, είναι ένα «πνεύμα», που θα σημάνει τον ερχομό μίας νέας αρχής του νέου κόσμου κατά την εμφάνισή του.


Το συγκεκριμένο «άστρο» λέγεται ότι είναι το ένατο και τελευταίο σημάδι πριν την «Ημέρα της Κάθαρσης», η οποία περιγράφεται ως μια καταστροφή, ίσως, ως ένας «παγκόσμιος κατακλυσμός» που θα οδηγήσει στον καθαρισμό του πλανήτη Γη.

Πώς πήρε το άρωμά της η θάλασσα;


Επιστήμονες ανακάλυψαν σε τι οφείλεται αυτό το γνώριμο σε όλους άρωμα της θάλασσας.

Όπως αποδείχτηκε δεν είναι το αλάτι ή το νερό αλλά ένας μικροοργανισμός, ο οποίος μάλιστα είναι πολύ σημαντικός και στη κλιματική αλλαγή.
Τα μικρόβια είναι τόσο μικρά που περίπου μισό εκατομμύριο από αυτά μπορεί να βρεθεί μέσα σε ένα μόλις κουταλάκι θαλασσινού νερού. Αλλά είναι επίσης τόσα πολλά και βρίσκονται σε άφθονες μορφές επηρεάζοντας και το κλίμα της Γης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Independent.
Την έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες από την Αγγλία, τη Βρετανία και την Κίνα, οι οποίοι γράφοντας στο περιοδικό “Nature Microbiology”, δήλωσαν ότι το μικρόβιο, που ονομάζεται «Pelagibacterales», αποτελείται από τεράστιες ποσότητες δύο ειδών αερίων του θείου.

Τι είναι τα λεοντόψαρα που εμφανίστηκαν στη Ρόδο

Ενημερωτική ανακοίνωση για τα λεοντόψαρα που έχουν αλιευθεί τους τελευταίους μήνες στην θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, εξέδωσε ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου του Ελληνικού Κέντρου θαλάσσιων ερευνών

Το ξενικό λεονταρόψαρο Pterois miles (λεοντόψαρο, devil firefish, common lionfish) πρωτοεμφανίστηκε στο Αιγαίο, και συγκεκριμένα στη Ρόδο, το καλοκαίρι του 2015 και είναι τροπικό ψάρι, που κατάγεται από τον Ινδικό Ωκεανό, όπου φτάνει από την Ερυθρά Θάλασσα, τον Περσικό Κόλπο και τη Νότια Αφρική στα δυτικά, ίσαμε την Ινδονησία και τη Σουμάτρα, στα ανατολικά.


Το είδος εισήλθε στην Μεσόγειο, μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, είναι δηλαδή ένας Λεσσεψιανός μετανάστης. Ο πληθυσμός του δείχνει γρήγορη εξάπλωση στην ανατολική Μεσόγειο, για αυτό κατατάσσεται μεταξύ των χωροκατακτητικών εισβολέων. Οι συχνές αναφορές, που ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου καταγράφει από την αρχική εμφάνισή του στην περιοχή, επιβεβαιώνουν τον εισβολικό χαρακτήρα τού είδους, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Έφοδος» των Ρώσων χθες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ



Χωρίς τη βεβαιότητα για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, χαμηλόβαθμα στελέχη των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, πέρασαν χθες για πρώτη φορά το κατώφλι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Είκοσι μέρες μετά την τελευταία παράταση που έδωσε στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας το ΤΑΙΠΕΔ και στον απόηχο της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου στην Αθήνα Βραντιμίρ Πούτιν, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φίλιππο Τσαλίδη και τον Πρόεδρο, Παναγιώτη Θεοχάρη, υποδέχτηκε χθες εννέα στελέχη της Ρωσικής αντιπροσωπείας. Πρόκειται για τον βοηθό του διευθύνοντος συμβούλου της RZD και στελέχη σε επίπεδο προϊσταμένων του σιδηροδρόμου. Στους επισκέπτες έγινε παρουσίαση από την διοίκηση της εταιρείας και ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τις εμπορευματικές μεταφορές αλλά και το επιβατικό έργο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ σχετικό υλικό πήραν μαζί τους.

Αποκάλυψη: Τα αμερικανικά πυρηνικά ελέγχονται με... πανάρχαιες δισκέτες


Νέα κυβερνητική έκθεση των αμερικανικών αρχών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του υλικοτεχνικού εξοπλισμού σημαντιικών δομών του αμερικανικούς κράτους, συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών της χώρας.
Στην 87 σελίδων έκθεση του Government Accountability Office (GAO), όπου δικαιολογούνται οι δαπάνες του κράτους, τονίζεται ότι θα χρειάζονταν πάνω από 80 δισ. δολάρια το χρόνο ώστε να αναβαθμιστεί τεχνολογικά το αμερικανικό κράτος.
Οι συντάκτες της έκθεσης τονίζουν τις ανάγκες εκσυγχρονισμού των υπουργείων Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Εθνικής Ασφάλειας.
Όπως σημειώνεται τα χρήματα του προϋπολογισμού πηγαίνουν για την συντήρηση απαρχαιωμένου εξοπλισμού ηλικίας 30 ετών.

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά: Τα ανύπαρκτα 600 δις του Σώρρα πονοκέφαλος για τράπεζες




Ο κατά φαντασία …τρισεκατομμυριούχος Αρτέμης Σώρρας, απασχολεί πάλι την Ελληνική Δικαιοσύνη και προκαλεί προβλήματα σε αθώους ανθρώπους, που στην απελπισία τους τον πιστεύουν, αλλά και στις ελληνικές τράπεζες… Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή (http://www.kathimerini.gr) και σε ρεπορτάζ του Γιάννη Παπαδογιάννη, τα νομικά τμήματα των τραπεζών βιώνουν μια εξαιρετικά αμήχανη κατάσταση τελευταία. Όπως αναφέρεται πληθαίνουν τα εξώδικα που αποστέλλουν δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους, με τα οποία δεν αρνούνται την οφειλή που διεκδικούν οι τράπεζες, ωστόσο τις καλούν να τα εισπράξουν από τα… 600 δισ. ευρώ του κ. Σώρρα, τα οποία βεβαίως δεν υπάρχουν. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: Το παραπάνω θα μπορούσε να είναι μια κωμική, αφελής ή τραγελαφική ιστορία αν δεν στηρίζονταν, έστω και ανορθόδοξα, σε απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης η οποία εν πολλοίς δικαιώνει τον κ. Σώρρα και την περιουσία των 600 δισ.! 

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο επικεφαλής της Αεροπορίας Στρατού Ταξίαρχος Αντώνης Δάρρας


Σοκ στην Αεροπορία Στρατού και στις Ένοπλες Δυνάμεις! Ξαφνικά έφυγε από τη ζωή ο επικεφαλής της Αεροπορίας Στρατού Ταξίαρχος Αντώνης Δάρρας!

Ήταν ένας εξαιρετικός αξιωματικός ο οποίος είχε την εμπιστοσύνη των ανωτέρων του και των σεβασμό των υφισταμένων του. Είχε αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αεροπορία Στρατού επί Αρχηγίας Χρήστου Μανωλά.
ΠΗΓΗ: http://www.pronews.gr

«Πράσινο φως» υπό προϋποθέσεις για τη διαβίβαση δεδομένων από την ΓΓΔΕ στην ΕΛΣΤΑΤ


Το «πράσινο φως», υπό προϋποθέσεις «άναψε» η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαβίβαση δεδομένων (φορολογικών, περιουσιακών, κ.λπ.) από τη  Γενική Γραµµατεία ∆ηµοσίων Εσόδων (ΓΓ∆Ε) στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Ειδικότερα, η ΓΓ∆Ε ζήτησε τη γνώµη της Αρχής σχετικά µε τη νοµιµότητα χορήγησης στην ΕΛΣΤΑΤ προσωποποιηµένων στοιχείων ανά ΑΦΜ, που περιλαµβάνουν τόσο πληροφορίες µητρώου (ονοµατεπώνυµο, πατρώνυµο, διεύθυνση κατοικίας και επαγγέλµατος, τηλέφωνο επικοινωνίας, είδος δραστηριότητας, σχέσεις κ.τλ.), όσο και πληροφορίες φορολογικού ενδιαφέροντος (ολόκληρο το έντυπο Ε3 για επιτηδευµατίες-φυσικά και νοµικά πρόσωπα από το έτος 2011, υποσύνολο κωδικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για τα ίδια έτη κ.ά.).

Σαρκοβόρο βακτήριο εξαπλώνεται στη Συρία και το Ιράκ


Το ένα μετά το άλλο εμφανίζονται τα κρούσματα λεϊσμανίασης σε Συρια και Ιράκ, αποτέλεσμα της τάσης του Ισλαμικού Κράτους να αφήνει άθαφτα τα πτώματα των θυμάτων του για μέρες στους δρόμους των πόλεων.

Η λεϊσμανίαση (το γνωστό καλαζάρ) είναι μία παρασιτική ασθένεια που μεταδίδεται από τις σκνίπες ενώ τρόμο στις αρχές έχει προκαλέσει η διασπορά της ασθένειας και σε γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία, ο Λίβανος και η Ιορδανία.

Μεταξύ των ετών 2000 και 2012 μόλις έξι κρούσματα της ασθένειας είχαν αναφερθεί στον Λίβανο, ενώ μόνο το 2013 διαπιστώθηκαν 1.033 υποθέσεις λεϊσμανίασης.

Εντυπωσιακές φωτό από το χώρο ταφής των Μάγια σε καταβόθρα της μεξικανικής ζούγκλας


Αυτές οι εντυπωσιακές φωτογραφίες δείχνουν το εγχείρημα ενός τολμηρού δύτη ο οποίος βούτηξε στα βαθιά νερά για να συλλάβει την εικόνα μιας καταβόθρας των Μάγια. Ο βαθύς κρατήρας βρίσκεται στην καρδιά του δάσους των Μάγια στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό και πιστεύεται ότι είναι η τοποθεσία νεκροταφείου των Μάγια, ένα απόκοσμο σπήλαιο γεμάτο με οστά και απολιθώματα.

Οι θεαματικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το γάλλο φωτογράφο άγριας ζωής και υποβρύχιων λήψεων Fabrice Guerin, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο οποίο ήθελε να μάθει περισσότερα για τη συναρπαστική καταβόθρα.

Αρχηγός ΓΕΑ προς Τουρκία: «Θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που προσπαθείτε να κατοχυρώσετε τις παράλογες και άνομες επιδιώξεις σας»

Λίγες ημέρες πριν συναντηθεί ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας με τον Τούρκο ομόλογό του στην Αγκυρα, ο αντιπτέραρχος Χρ. Βαΐτσης έστειλε μήνυμα στην Τουρκία για τις συνεχείς παραβιάσεις της στο Αιγαίο, ότι "θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που προσπαθείτε να κατοχυρώσετε τις παράλογες και άνομες επιδιώξεις σας".

Μιλώντας στο μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από το θάνατο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη στη Κάρπαθο, ο αρχηγός ΓΕΑ τόνισε ότι "οι λαοί πηγαίνουν μπροστά τιμώντας την ιστορία τους και ότι θα είμαστε εδώ όρθιοι και πιστοί στις επάλξεις για να φυλάξουμε τους ουρανούς που προστάτευσε με τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης" .

Προσοχή! Απέσυραν φάρμακο γιατί υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης ηπατίτιδας Β


Την ανάκληση της παρτίδας PAA1P102-AA (exp.30-9-2017) του προϊόντος αίματος HUMAN ALBUMIN 200G/L BAX. 50ML αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Όπως αναφέρεται, η εισφορά πλάσματος που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του βρέθηκε επιμολυσμένη με τον ιό HBV (ηπατίτιδα Β). «Παρά τα υψηλά περιθώρια ασφαλείας που κατέδειξαν οι σχετικές εκτιμήσεις, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού από τη χρήση των παραγώγων δεν μπορεί να αποκλειστεί» σημειώνεται.

Διαπραγματεύσεις της Ελλάδας για την προμήθεια του υπερ-υπερηχητικού βλήματος Brahmos; - Δηλώσεις της κατασκευάστριας κοινοπραξίας


Την Ελλάδα κατονόμασε ως μια από τις χώρες η οποία βρίσκεται σε συνομιλίες με την ιδνο-ρωσική κοινοπραξία της BrahMos Aerospace   για την προμήθεια του φονικότερου βλήματος εδάφους-εδάφους -επιφανείας στον κόσμο του Brahmos ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας.

Όπως ανέφερε ο Praveen Pathak εκπρόσωπος της BrahMos Aerospace   στο ρωσικό TASS η Ινδία και η Ρωσία συμφώνησαν κατά βάση για την παροχή άδειας εξαγωγής σε τρίτες χώρες του ταχύτερου αντιπλοικού βλήματος στον κόσμο του πύραυλου BrahMos.

Οι τέσσερις χώρες που κατονομάζονται σε πρώτη φάση ότι μπορεί να λάβουν την άδεια για την προμήθεια του όπλου είναι τα ΗΑΕ, το Βιετνάμ, η Νότια Αφρική και η Χιλή.

«Οι αλλαγές που έχουμε κάνει στην πολιτική εξαγωγών του πυραύλου έχουν φέρει τα πρώτα αποτελέσματα. Ήδη οι συνομιλίες με τα ΗΑΕ, την Χιλή, τη Νότια Αφρική και το Βιετνάμ βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο», δήλωσε ο Pathak για να συνεχίσει:

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 MAIOY ΤΟ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΟΕ – ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 
ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 MAIOY ΤΟ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΟΕ – ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Σε συνεργασία με το Capsis Hotel Μοναστηρίου 18 (Θεσσαλονίκη) σήμερα Δευτέρα 30 Μαΐου και κάθε Δευτέρα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ, χωρίς εγγραφή, μπορείτε να παρακολουθήσετε δύο μαθήματα!
19:00 με 20:00 Ένα ταξίδι στο Διάστημα με τον Απόστολο Σταμουλά και στις 20:15 με 21:35 Κοινό σχολείο για Ελληνικά Μαθήματα με την Ευγενία Κούκουρα.
Σας περιμένουμε όλους!
http://www.eoellas.org/2016/05/30/proteleutaio-mathima

Ταυτοποιήθηκαν οι 15 πεσοντες του Noratlas ΝΙΚΗ 4. Κλεινει ενα κεφαλαιο της Τραγωδιας της Κυπρου

Σαράντα δύο χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα της 22ας Ιουλίου 1974, κλείνει μία τραγική πτυχή της τουρκικής εισβολής, που προκάλεσε ανείπωτο πόνο σε 31 οικογένειες στην Ελλάδα.
Έναν χρόνο μετά το άνοιγμα του Τύμβου της Μακεδονίτισσας, όπου είχε ταφεί ό,τι απέμεινε από το Noratlas με την κωδική ονομασία «ΝΙΚΗ» 4, είναι όλα έτοιμα για την επιστροφή στην πατρίδα 15 λειψάνων πεσόντων, τα οποία για 42 χρόνια είχαν θαφτεί μαζί με τα συντρίμμια του ελληνικού μεταγωγικού αεροσκάφους, το οποίο κατερρίφθη τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου από φίλια πυρά, κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Τι αποκόμισε ο Πούτιν από την επίσκεψη στην Ελλάδα - ΑΝΑΛΥΣΗ



Πέρα από τους διάφορους θρησκευτικούς και άλλους συμβολισμούς, που αποδεικνύονται πολύ συχνά παραπλανητικοί, η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαδίμηρου Πούτιν στην Ελλάδα είχε πρωτίστως στρατηγικά και όχι ιδεολογικά κίνητρα.

Σε πρώτη ανάλυση, είναι πασιφανές πως τόσο η επίσκεψη όσο και οι συμφωνίες που υπεγράφησαν σε διάφορα επίπεδα σηματοδοτούν την εμβάθυνση των σχέσεων της Ρωσίας με την Ελλάδα. Από μια ελληνική προοπτική, αυτή η εξέλιξη μπορεί να ιδωθεί και ως προέκταση της πιο φιλο-ρωσικής εξωτερικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για τη Μόσχα, σχετίζεται άμεσα με τον γεωπολιτικό ανταγωνισμό Δύσης-Ρωσίας.

Οι μαγνήτες στην Αρχαία Ελλάδα – από που προέρχεται η λέξη, και οι θεραπευτικές ιδιότητες


Oι μαγνήτες στην Αρχαία Ελλάδα - από που προέρχεται η λέξη, και οι θεραπευτικές ιδιότητες

Να από που προέρχεται η λέξη Μαγνήτης - Μαγνητισμός

Ο Νίκανδρος ο Κολοφώνιος (2ος Αιώνας μ.Χ., ο Έλληνας ποιητής, Θεραπευτής και γραμματικός, γεννήθηκε στην Κλάρο, κοντά στην Κολοφώνα, όπου η οικογένειά του ήταν υπεύθυνη από γενιά σε γενιά για το ιερατείο του Απόλλωνα), και αργότερα και ο Ρωμαίος Πλίνιος μας ενημέρωσαν ότι η λέξη προέρχεται από έναν βοσκό,.....


τον Μάγνη, ο οποίος παρατήρησε, εκεί που έβοσκε τα πρόβατα του, την εν λόγω ιδιότητα του μαγνητισμού όταν τα καρφιά των υποδημάτων του και το μπαστουνιού του έλκονταν από φυσικούς μαγνήτες εκεί που περπατούσε. Έτσι ο τόπος ονομάστηκε Μαγνησία. Όλοι οι μεγάλοι φιλόσοφοι - επιστήμονες όπως Θαλής, Αριστοτέλης κτλ, ασχολήθηκαν εκτεταμένα με τον μαγνητισμό.

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ανιχνεύθηκαν στον «κομήτη Ροζέτα» χημικές ουσίες - κλειδιά για την ανάπτυξη ζωής


Χημικές ουσίες ζωτικές για την εμφάνιση και την εξέλιξη της ζωής στη Γη, μεταξύ των οποίων το αμινοξύ γλυκίνη και ο φώσφορος, βασικά συστατικά του DNA και των κυτταρικών μεμβρανών, ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά στον κομήτη 67Ρ/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο, γνωστό και ως «κομήτη της Ροζέτα».
Η ανακάλυψη ενισχύει το «σενάριο» ότι οι κομήτες ήσαν αυτοί που, πέφτοντας κάποτε στον πλανήτη μας, τον «έσπειραν» με τα πολύτιμα βιομόρια, τα οποία αποτέλεσαν τους θεμέλιους λίθους της ζωής. Η ιδέα αυτή αντιμάχεται την κυρίαρχη θεωρία ότι η ζωή στη Γη είχε καθαρά γήινη προέλευση, πιθανώς υποθαλάσσια.

Ο άνθρωπος που έφτιαξε τις Δυνάμεις Καταδρομών στην Ελλάδα!


Η ιστορία του αξιωματικού που δημιούργησε τις Δυνάμεις Καταδρομών στην Ελλάδα.Οι καταδρομείς δεν ξέχασαν την επέτειο του θάνατου του. 
Πριν από 60 ακριβώς χρόνια στις 21 Μαΐου 1956, άφηνε αυτή τη ζωή, χτυπημένος από την επάρατη ασθένεια, σε ηλικία 61 ετών ο Υποστράτηγος Ανδρέας Καλλίνσκης, ο τιμημένος Ιερολοχίτης, πρώτος διοικητής των Δυνάμεων Καταδρομών. Όσοι έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις, θα έχουν σίγουρα βρεθεί στο ΚΕΕΔ, όπου το στρατόπεδο έχει τ’ όνομά του, υπάρχει η προτομή του και κάποια προσωπικά του αντικείμενα μέσα στη λέσχη του μονίμου προσωπικού.
Τιμήθηκε εν ζωή και τιμάται ανελλιπώς και μετά θάνατον. Η εικόνα του κοσμεί σχεδόν όλα τα γραφεία των διοικητών των σχηματισμών και μονάδων Καταδρομών!

Φονική έκρηξη σε λεωφορείο με ομογενείς στην Αλβανία . ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΟ UCK ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ;


Έκρηξη σε λεωφορείο στην Αλβανία σημειώθηκε με αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο νεκροί και δέκα τραυματίες, εκ των οποίων οι οκτώ πολύ σοβαρά...

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από την Αυλώνα, μεταφέροντας κυρίως ομογενείς- ορθοδόξους, στην Κρούγια. Την ώρα που το όχημα κινείτο στο κέντρο της πόλης, έγινε έκρηξη με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να παραδοθεί στις φλόγες.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Οπλισμένα τα Ελληνικά F-16 λόγω Putin-Οι παραβιάσεις των Τουρκων αναχαίτηστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες



Με τρία πλήρως οπλισμένα F-16 οι Ελληνες πιλότοι έδειξαν ότι δεν αστιεύονται. Οι Τούρκοι παρ’ολα αυτά ειπαν να κάνουν τις συνήθεις παραβιάσεις τους, αλλά και αυτή την φορά βρήκαν τον μπελά τους
Συνεχείς είναι οι τουρκικές προκλήσεις το τελευταίο 48ωρο στο Αιγαίο με υπερπτήσεις, εναέριες και θαλάσσιες παραβιάσεις.
Σε 29 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, προχώρησαν  τουρκικοί σχηματισμοί, ενώ τετράδα τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του συμπλέγματος των Φούρνων στα 2.900 πόδια.

Παγκόσμιος τρόμος: Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός αποκάλυψε εξωγήινο υπερόπλο;


Αναστάτωση και ιδιαίτερη ανησυχία έχουν προκαλέσει πλάνα από την κάμερα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, τα οποία απεικονίζουν ένα μυστηριώδες αντικείμενο σε σχήμα πυραύλου!

Οι φωτογραφίες «πυροδότησαν» μάλιστα δικαιολογημένους φόβους για την ύπαρξη ενός «μυστικού κινούμενου οπλικού συστήματος» που βρίσκεται κάπου εκεί έξω!


Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς, η δημιουργία ενός τέτοιου κινούμενου, μη πυρηνικού υπερόπλου με βάση έξω από την ατμόσφαιρα, θα απαιτούσε τη συνεργασία υπερδυνάμεων όπως της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Βρήκαν φέρετρο μωρού με διατηρημένο το σώμα στα θεμέλια κατοικίας - Σοκαρισμένοι οι εργολάβοι!

 

Σοκαρισμένοι έμειναν οι εργολάβοι που ανέλαβαν την ανακαίνιση κατοικίας στο Σαν Φρανσίσκο όταν εντόπισαν κατά τις εργασίες τους ένα φέρετρο 145 χρόνων με το διατηρημένο σώμα ενός μωρού τριών ετών. Το φέρετρο πιστεύεται ότι μεταφέρθηκε εκεί το 1920 από νεκροταφείο κοντά στην οικία.

Πρόκειται για ένα χάλκινο φέρετρο με παράθυρα. Το σώμα του μωρού είναι άριστα διατηρημένο, φέρει ξανθά μαλλιά και φοράει λευκό φόρεμα. Κρατούσε στο χέρι ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Το φέρετρο ήταν επενδυμένο με πορφυρό βελούδο.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΕΠ.24 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Η ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ K. HUDES ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ…


Για πρώτη φορά η πρώην γενική νομική σύμβουλος της παγκοσμίου τραπέζης η κυρία Καρεν Χιουντς μιλά σε ελληνικό Μ.Μ.Ε και μας αποκαλύπτει οτι όντως σιωνιστές τραπεζίτες έχουν υπό τον έλεγχο τους την παγκόσμια τράπεζα και οτι το παγκόσμιο καταπίστευμα ειναι υπαρκτό και μέσα σε αυτό η χώρα μας εχει σημαντικά χρηματικά ποσά κατατεθειμένα τα οποία αφήνει ανεκμετάλευτα.Μας μιλά επίσης για την συνθήκη του Μπρέντον Γουντς και για το πως δημιούργησαν χρέη εκ του μη όντος στα κράτη οι σιωνιστές τραπεζίτες για να ελέγχουν παρασκηνιακά τα κράτη δια των χρεών….τα λεγόμενα της Καρεν Χιουντς σε αυτήν την συνέντευξη ορόσημο κυριολεκτικά ανοίγουν καινούργιους δρόμους γνώσης για όλους μας.

Εξερράγη η Αίτνα


To υψηλότερο και πλέον ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, η Αίτνα στην Ιταλία, εξερράγη χθες Τετάρτη και πίδακες λάβας υψώθηκαν πάνω από την περιοχή.

Το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη άρχισε να παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα από την ΤρίτηΗ χθεσινή έκρηξη ήταν σύντομης διάρκειας αλλά σφοδρή: Ο ουρανός πάνω από το ηφαίστειο, στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, γέμισε με καπνό και ηφαιστειακή τέφρα, με τη λάβα να ξεχειλίζει κατά διαστήματα από τον κρατήρα της Αίτνας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Σπουδαία επιστημονική ανακάλυψη - Βρέθηκε στα Στάγειρα ο τάφος του Αριστοτέλη!

Την ανακάλυψη του τάφου του κορυφαίου Έλληνα φιλοσόφου, στα Στάγειρα Χαλκιδικής, ανακοινώνει ο μελετητής των αρχαίων Σταγείρων Κώστας Σισμανίδης
- Στο ταφικό ηρώο του Αριστοτέλη και στα ερείπια της πόλης όπου περπάτησε πριν από 2.400 χρόνια θα ξεναγηθούν αύριο 250 και πλέον αριστοτελιστές από 40 χώρες
- Μετά από 2.400 χρόνια αποκαλύπεται το πιο σπουδαίο εύρημα στα Στάγειρα  

Είναι το πιο σπουδαίου εύρημα στην 20ετη ανασκαφική έρευνα στα αρχαία Στάγειρα και ανακοινώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον τάφο του Αριστοτέλη, που διασώζεται εδώ και 2.400 χρόνια στη γενέτειρά του.
Πολυετείς έρευνες αφήνουν ελάχιστες αμφιβολίες για το εξαιρετικής σημασίας ταφικό μνημείο που ταυτίζεται πλέον με τον υπέρτατο φιλόσοφο.

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 10 Christos Kastamonitis Christos SnoW ΟΜΑΔΑ Ε ΚΥΠΡΟΣ Β ΜΕΡΟΣ 22/7/2014






ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 10 Christos Kastamonitis Christos SnoW ΟΜΑΔΑ Ε ΚΥΠΡΟΣ Β ΜΕΡΟΣ 22/7/2014

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Reuters: Ζητάνε νέα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση για να κλείσει η συμφωνία



Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται σήμερα να καταλήξει σε μια συμφωνία έγκρισης επί της αρχής του πακέτου μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση νέων δόσεων του δανείου της, αλλά μοιάζουν να απέχουν πολύ από την ελάφρυνση χρέους για την οποία καλεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν για την εκταμίευση των δόσεων, αλλά η οριστική έγκριση του βήματος αυτού θα εξαρτηθεί από «τεχνικές διορθώσεις» σε κάποιες διαστάσεις της ελληνικής νομοθεσίας. Δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες σχετικά με τις «διορθώσεις» αυτές.

Ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας χωρίς όρους ζητά το ΔΝΤ – "Να δοθεί με νέους όρους η επόμενη δόση" - Αιχμές για τον "κόφτη"

 

Κίνηση... ματ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να πιέσει τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
- Η ανάλυση δημοσιοποιήθηκε μόλις ένα 24ωρο πριν από το κρίσιμο Eurogroup
- Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Δεν αλλάζουμε στάση για το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Σε μια κίνηση... ματ προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που επέλεξε να δώσει στη δημοσιότητα την ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, λιγότερο από 24 ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup. Η κίνηση αυτή, είχε... στόχο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς το Ταμείο θέλει να ασκήσει έντονες πιέσεις στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας που έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία του στο θέμα του χρέους.

Θαμμένα στη «νεκρή ζώνη» του αεροδρομίου της Λευκωσίας βρέθηκαν δύο αεροπλάνα της ελληνικής ΠΑ



Θαμμένα στη «νεκρή ζώνη» του αεροδρομίου της Λευκωσία βρέθηκαν δύο μεταγωγικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχαν στην επιχείρηση «Νίκη» τον Ιούλιο του 1974.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο μεταγωγικά εντοπίστηκαν σε χαράδρα στο τέλος του διαδρόμου 27 του αεροδρομίου, το οποίο από το 1974 τελεί υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών.

Χαμός στο Ελ Ντοράντο! Είδαν UFO και εξωγήινο

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στο Ελ Ντοράντο που ισχυρίζονται ότι είδαν ένα UFO και έναν εξωγήινο να προσπαθεί να εξαφανιστεί στα δέντρα όταν κατάλαβε πως τον εντόπισαν οι ντόπιοι.

Το περιστατικό, όπως ισχυρίζονται, έγινε γύρω στις 10 το βράδυ, με τους κατοίκους να ισχυρίζονται πως ο εξωγήινος σκαρφάλωσε στα δέντρα. Μαθητές κατάφεραν να βγάλουν φωτογραφίες από το λαμπερό φως πάνω από τη γειτονιά τους.

Νέα τεχνική ανοσοθεραπείας για τον καρκίνο με την υπογραφή Ελληνίδας ερευνήτριας – Τι αλλάζει στο τοπίο του καρκίνου



Ερευνητές από τη Σουηδία -με την καθοριστική συμβολή μιας Ελληνίδας- αναπτύσσουν μια νέα τεχνική ανοσοθεραπείας του καρκίνου. Η μέθοδος βασίζεται στη δημιουργία αντισωμάτων που αναπρογραμματίζουν τα μακροφάγα κύτταρα στους όγκους, ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς να μπορεί να αναγνωρίσει καλύτερα και να εξοντώσει αποτελεσματικότερα τα καρκινικά κύτταρα.

Η νέα τεχνική μπορεί να οδηγήσει σε μια νέου τύπου θεραπεία και επίσης να προσφέρει ένα νέο σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο για τον καρκίνο, ιδίως για εκείνον του μαστού και του δέρματος (μελάνωμα). Αντίθετα με άλλες μορφές αντικαρκινικής θεραπείας, η ανοσοθεραπεία δεν στοχεύει στον ίδιο τον όγκο, αλλά σε συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να ενισχύσει τον αμυντικό και καταστροφικό ρόλο τους.

Προσοχή στη θάλασσα: Αν το δείτε τουλάχιστον μην το αγγίξετε!


Όταν σκέφτεστε τα πιο επικίνδυνα πλάσματα στον κόσμο, γενικά το μυαλό σας πάει σε μεγάλα σαγόνια, κοφτερά δόντια ακόμα και μάτια που γυαλίζουν. Αλλά στην άγρια φύση, ο κίνδυνος έχει διάφορες μορφές και κάποιες δεν φαίνονται μέχρι να είναι πολύ αργά.

Ένας άντρας από τη Βραζιλία περπατούσε στην ακτή μαζεύοντας κοχύλια ότι είδε κάτι παράξενο. Αρχικά νόμιζε ότι ήταν κάποιο σκουπίδι που άφησε κάποιος, κάποια σακούλα ίσως. Χωρίς να είναι σίγουρος, έσκυψε από πάνω για να δει τι είναι. Τότε άρχισε να κουνιέται…

Αυτό είναι το περίεργο θαλάσσιο πλάσμα που βρήκε πρόσφατα ένας άντρας σε μια παραλία στην περιοχή Olivenca της Βραζιλίας.

Μπουρλότο από τον Ερντογάν - Παγώνει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες

 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν έριξε τη βόμβα στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής
- Ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε πως η Άγκυρα δεν έχει λάβει ακόμα χρήματα από τη συμφωνία
- Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στην Ελλάδα, η οποία ήδη “ασφυκτιά” από το προσφυγικό
- Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά άμεση επίλυση του θέματος για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους υπήκοους

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα μπλοκάρει τη νομοθετική διαδικασία για να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες την οποία συνήψαν οι Βρυξέλλες και η Άγκυρα εάν η Ευρώπη δεν εξαιρέσει τους Τούρκους από την υποχρέωση να παίρνουν βίζα όταν θέλουν να ταξιδέψουν στον Χώρο Σένγκεν ως τα τέλη Ιουνίου.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

23 Μαίου 2006. Ηλιάκης: Τα αποκαλυπτικά ημερολόγια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων



Σαν σήμερα, πριν δέκα χρόνια, ο Κώστας Ηλιάκης χάθηκε στον εναέριο χώρο μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης. Το F 16 του συγκρούστηκε με τουρκικό αεροσκάφος που προσπαθούσε να προσεγγίσει τη Κρήτη και να εντοπίσει τις θέσεις των S 300.Για τις συνθήκες κάτω από  τις οποίες έγινε η σύγκρουση,έχουν γραφτεί πολλά και όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για μια δολοφονική ενέργεια του Τούρκου χειριστή.

Τα όσα ακολούθησαν το χαμό του Κώστα Ηλιάκη και την επιχείρηση έρευνας-διάσωσης περιγράφονται με λεπτομέρειες στα ημερολόγια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων.

Μέσα από τις καταγραφές των γεγονότων αποκαλύπτεται πόσο "φοβισμένα" είχε αντιμετωπιστεί η κρίση που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο μαχητικών στον αέρα και η βιασύνη της ελληνικής πλευράς να παραδοθεί ο Τούρκος πιλότος στο πλήρωμα τουρκικού ελικοπτέρου έρευνας διάσωσης.

Hurriyet: «Τούρκοι πιλότοι είδαν ΑΤΙΑ λίγο πριν τη συντριβή του Airbus»


Τα σενάρια για το τι οδήγησε στην τραγωδία της EgyptAir αυξάνονται και πλέον ακούγονται και ακραίες περιπτώσεις όπως η αναφορά Τούρκων πιλότων ότι είδαν πετάει άγνωστο αντικείμενο με «πράσινα φώτα» μία ώρα πριν τη συντριβή.

Οπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet σύμφωνα με πιλότους της Turkish Airlines μία ώρα πριν χαθεί το στίγμα του μοιραίου Αirbus και ενώ εκτελούσαν πτήση από την Αλικαρνασσό για την Κωνσταντινούπολη είδαν να πετάει «άγνωστο αντικείμενο με πράσινα φώτα». Μάλιστα ανέφεραν την παρουσία του άγνωστου αντικειμένου στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης,

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 9 Christos Kastamonitis Christos Snow ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ ΚΥΠΡΟΣ





ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 9 Christos Kastamonitis Christos Snow ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ ΚΥΠΡΟΣ

Ψάρι - βρυκόλακας έχει κατακλύσει τις βρετανικές λίμνες! ΦΩΤΟ


 

Το ονομάζουν ψάρι - βρυκόλακα και όχι τυχαία. Συναγερμός έχει σημάνει στην Βρετανία από ένα ψάρι ενός μέτρου με απίστευτα κοφτερά δόντια που ρουφάει το αίμα των κολυμβητών.

Το συγκεκριμένο ψάρι επιτίθεται στους ανθρώπους όταν είναι πεινασμένο και έχει κατακλύσει τις λίμνες και τα ποτάμια της Βρετανίας.
Το αιμοδιψές ψάρι σκοτώνει τα πάντα γύρω του και στην συνέχεια τους ρουφάει το αίμα.
Ήδη έχουν βγεί ανακοινώσεις με τις οποίες συνίσταται προσοχή στους κολυμβητές και κάνει λόγο για δραματική αύξηση του αριθμού του συγκεκριμένου αρχαίου και άσχημου ψαριού.

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Εσείς γνωρίζατε πώς φυτρώνουν τα κάσιους;


Το Κάσιους είναι ένα δέντρο της οικογένειας των Ανακαρδιοειδών και κάθε καρπός του φυτρώνει κολλημένος σε ένα...  φρούτο

Θεωρούνται φυσικά αντικαταθλιπτικά και είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που βοηθούν στη φυσιολογική λειτουργία του σώματος.

Και μπορεί τα κάσιους να καταναλώνονται κάθε ημέρα από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής τους, ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν από που προέρχονται και πώς μεγαλώνουν οι θρεπτικοί αυτοί ξηροί καρποί.

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 8 Christos Kastamonitis Christos Snow 1/7/2014 ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ



ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 8 Christos Kastamonitis Christos Snow 1/7/2014 ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πάτρα: Ένταση σε δικαστήριο - χρωστούσε 200.000 ευρώ στο δημόσιο και παρέπεμψε στον Σώρρα! ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΠΟΙΝΗ.


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής στα Δικαστήρια της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, εκδικαζόταν μια υπόθεση σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, οφειλών προς το δημόσιο ύψους 200.000 ευρώ.

Κατηγορούμενος, ένας πολίτης από την Ζάκυνθο. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι εκχωρεί το μερίδιό του στο δημόσιο, επικαλούμενος τον Πατρινό Αρτέμη Σώρρα ο οποίος υποστηρίζει ότι μπορεί να σβήσει το χρέος της Ελλάδας, καταθέτοντας στο δημόσιο δισεκατομμύρια ευρώ!

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Σκοτεινιάζει η Κόστα Ρίκα από τέφρα και θειάφι - Έτοιμο να εκραγεί το ηφαίστειο Τουράλμπια

 

Σε κύκλο έντονης δραστηριότητας πριν την έκρηξη έχει εισέλθει από χθες το ηφαίστειο Τουράλμπια στην κεντρική Κόστα Ρίκα, εκτινάσσοντας μεγάλες ποσότητες καπνού και τέφρας, που οι άνεμοι σπρώχνουν έως την πρωτεύουσα Σαν Χοσέ.

Στην πρωτεύουσα, που απέχει 30 χλμ από το ηφαίστειο, η ατμόσφαιρα μυρίζει έντονα θειάφι, ενώ η τέφρα μειώνει την ορατότητα και επικάθεται, καλύπτοντάς τα, σε αυτοκίνητα και κτήρια.
Πολλά σχολεία έχουν κλείσει στο Σαν Χοσέ και σ’ άλλες πόλεις της χώρας, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν αρχίσει να προκαλούνται στην υγεία πολλών μαθητών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Αμετρίνης



Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τον έχουν ακούσει ποτέ. Ο αμετρίνης είναι ένας σπάνιος πολύτιμος λίθος που παράγεται σε εμπορικές ποσότητες σε ένα μόνο ορυχείο στον κόσμο. Πρόκειται για ένα σχετικά νέο για το εμπόριο πολύτιμων λίθων, είναι διαθέσιμο σε μικρές ποσότητες για λίγες δεκαετίες. Πρόκειται για μια ποικιλία από δίχρωμο χαλαζία που περιέχει αμέθυστο (μωβ) και κιτρίνη (χρυσοκίτρινο) σε επαφή μέσα σε ένα ενιαίο κρύσταλλο. Οι λέξεις αμέθυστος και κιτρίνη συνενώθηκαν για να δώσουν το όνομα ''αμετρίνης" το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στο εμπόριο πολύτιμων λίθων. Αυτό το υλικό είναι γνωστό και με άλλες χρησιμοποιούμενες ονομασίες όπως: "αμέθυστος-κιτρίνη," τρυστίνη", και "βολιβιανίτης". Ο bolivianite πήρε το όνομα του επειδή θεωρείται ο'' εθνικός'' πολύτιμος λίθος της Βολιβίας.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ - ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ - VIDEO)


Οι αγωνιστές του Αγίου Όρους (Ιερά Μονή Εσφιγμένου), μας άνοιξαν τις πόρτες και μαζί τους κάναμε ένα ταξίδι στην ιστορία, στην πίστη και στην θρησκεία. Μαχητές κατά της νέας τάξης και της παγκόσμιας θρησκείας μας άφησαν να αποτυπώσουμε, για πρώτη φορά, ντοκουμέντα ιστορικής σημασίας αλλά και να μας ενημερώσουν για την μεγαλύτερη αίρεση όλων των εποχών. Τον οικουμενισμό.
Απολαύστε το σε full hd και δυνατά τον ήχο:
http://youtu.be/EpnlZt1cpu0

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 7 Christos Kastamonitis Christos Snow 24/6/2014 ΜΑΣΩΝΕΙΑ




ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 7 Christos Kastamonitis Christos Snow 24/6/2014 ΜΑΣΩΝΕΙΑ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

KOIMONTOYΣΑΝ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ BOEING ΤΗΣ DELTA AIRLINES. - ΔΩΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ RENEGADE.- ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ!!!!!






Αεροπορικό θρίλερ πάνω από την Σαντορίνη που παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία, καθώς θεωρήθηκε αρχικά ως πιθανό Renagade, δηλαδή ως απαχθέν αεροσκάφος από τρομοκράτες που κατευθύνεται σε πολιτικό στόχο, όπως συνέβη την 11 Σεπτεμβρίου στη Ν.Υόρκη.
Συγκεκριμένα, ένα αμερικανικό Boeing 737 της Delta Airlines με 140 επιβάτες, που είχε αναχωρήσει από τη Γαλλία με προορισμό το Κουβέιτ, πετούσε για ώρες χωρίς κανείς να μπορεί να επικοινωνήσει με τους πιλότους.
Όταν το αεροσκάφος μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο δόθηκε εντολή και απογειώθηκαν από τη Σούδα δύο F-16 Block 52+, τα οποία προσέγγισαν το Boeing πάνω από την Σαντορίνη.
Oι Έλληνες πιλότοι αναφέρουν ότι οι συνάδελφοι τους στο αμερικανικό αεροπλάνο βρίσκονταν κανονικά στη θέση τους και έδειχναν σαν να κοιμούνται!  

Θρίλερ με επιβατηγό αεροσκάφος! Απογειώθηκαν δύο ελληνικά F16

 

Θρίλερ με επιβατηγό αεροσκάφος στο ελληνικό FIR διαδραματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το επιβατηγό αεροσκάφος, γνωστής αμερικανικής εταιρείας και με προορισμό τη Σαουδική Αραβία, δεν απαντούσε στις κλήσεις των ευρωπαϊκών και του ελληνικού κέντρου ελέγχου, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο ΝΑΤΟ.

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 6 Christos Kastamonitis Christos Snow 10/6/2014

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 6 Christos Kastamonitis Christos Snow 10/6/2014

EgyptAir: Η διεθνοπολιτική διάσταση ενός τραγικού συμβάντος - ΑΝΑΛΥΣΗ


Πέρα από την ανθρώπινη και τραγική διάσταση της πτώσης του αιγυπτιακού αεροσκάφους, υπάρχει και η διεθνοπολιτική διάσταση, με ελληνικό ενδιαφέρον, που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Όχι, δεν αναφέρομαι στην πιθανότητα η νέα αεροπορική καταστροφή να είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής δράσης. Η σκέψη μου πηγαίνει κατευθείαν και καταρχάς στο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και της οριοθέτησής της μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Το σημείο του τραγικού γεγονότος και ο χώρος στον οποίο έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται οι έρευνες είναι εκεί περίπου που κατά τη γειτονική Τουρκία φθάνει η δική της ΑΟΖ και, μάλιστα, σαν σφήνα έρχεται να διαχωρίσει την ελληνική από την αιγυπτιακή και από την κυπριακή.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΠΟΥ: Αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής κατά πέντε χρόνια παγκοσμίως μετά το 2000

 

Το προσδόκιμο ζωής στον κόσμο αυξήθηκε κατά πέντε χρόνια μεταξύ 2000 και 2015, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κυρίως χάρη στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Αφρική κατά του AIDS και της ελονοσίας.

Τα οφέλη στην μακροζωία τα τελευταία 15 χρόνια είναι τα πιο σημαντικά μετά τη δεκαετία του 1960, όταν ο κόσμος --κυρίως στην Ευρώπη και την Ιαπωνία-- επωφελήθηκε από την κοινωνικο-οικονομική πρόοδο που είχε σχέση με την ανοικοδόμηση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τόνισε ο ΠΟΥ.
Κατά μέσο όρο, για ένα παιδί που γεννήθηκε το 2015 το προσδόκιμο ζωής είναι τα 71,4 χρόνια: μεγαλύτερο για τις γυναίκες (73,8 χρόνια) από ό,τι για τους άνδρες (69,1 χρόνια), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην ετήσια έκθεση του ΠΟΥ.

«Λουκέτο» για το βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» στην Πανεπιστημίου

 

Είχε προηγηθεί το «λουκέτο» σε υποκατάστημα στην Κηφισίας, αλλά και το κλείσιμο καταστήματος στην Λάρισα

Τέλος εποχής για το γνωστό βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» στην Πανεπιστημίου το οποίο έβαλε «λουκέτο» την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλυσίδα «Παπασωτηρίου» αντιμετώπιζε οικονομικά ζητήματα και χρωστούσε σε προμηθευτές, ενώ η δικαστική οδός που διερευνήθηκε το 2015, με βάση τον πτωχευτικό νόμο, οδήγησε σε αδιέξοδο.

ΗΠΑ: Συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους του Πουέρτο Ρίκο

 

Η λύση που προτείνεται από το αμερικανικό Κογκρέσο είναι μία νομική έξοδος ανάλογη με τη χρεοκοπία, χωρίς να δεσμεύονται πόροι του ομοσπονδιακού κράτους

Σε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους των 70 δισ. δολαρίων του Πουέρτο Ρίκο, κατέληξαν οι Ρεπουμπλικανοί του αμερικανικού Κογκρέσου με την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, μετά από πολυήμερες διαβουλεύσεις.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων προέκυψαν διαφωνίες σε πολλά σημεία. Η τελευταία αφορούσε τον τρόπο καθορισμού των διορισμών του επταμελούς συμβουλίου, το οποίο θα εποπτεύει τα οικονομικά του Πουέρτο Ρίκο.

Θρίλερ με το αεροπλάνο της EgyptAir! Κοντά στα ελληνικά νησιά ψάχνουν τα συντρίμμια - Οι φόβοι για βόμβα από το αεροδρόμιο

 

- Η αιγυπτιακή εταιρεία υποστηρίζει πως εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους 230 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης και εντός του FIR της Αιγύπτου - Το διαψεύδουν οι ελληνικές αρχές
- 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
- Καμμένος: Πρώτα έκανε στροφή 90 μοιρών δεξιά και μετά 360 μοίρες αριστερά
- ΥΠΑ: Στις 02:48 η τελευταία επικοινωνία των Ελλήνων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με τον πιλότο - "Ήταν ευδιάθετος και μας ευχαρίστησε στα ελληνικά"
- Στις 03:27 δεν απάντησε σε κλήση του πύργου ελέγχου, στις 03:29:40 χάνεται το στίγμα του
- Άγνωστο το τι συνέβη σε αυτό το διάστημα
- Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι: Πιθανότερη αιτία η έκρηξη βόμβας
- Διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως το μαύρο κουτί δεν έχει σήμα, κάτι που σημαίνει πως είτε έχει διαλυθεί τελείως όλο το αεροσκάφος είτε κατά τη συντριβή έχει βυθιστεί η άτρακτος

 

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Αρχηγός ΓΕΑ: "Υπαρκτός ο κίνδυνος για ατύχημα με τουρκικά μαχητικά"




Για τον κίνδυνο πρόκλησης ενός σοβαρού αεροπορικού ατυχήματος μεταξύ των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που εισέρχονται μαζικά στο FIR Αθηνών παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο, πετώντας ακόμη και πάνω από ελληνικά νησιά, και των μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής της Πολεμικής Αεροπορίας προειδοποίησαν σήμερα ο Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης.

«Ό,τι εισέρχεται στον ελληνικό εναέριο χώρο αναχαιτίζεται» είπε ο κ. Καμμένος. Σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Αυτό που θέλω να σας τονίσω είναι ότι εμείς ακολουθούμε τις πάγιες αποφάσεις και τις στρατηγικές τις οποίες κρατούν οι Ένοπλες Δυνάμεις ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Ό,τι εισέρχεται στον ελληνικό εναέριο χώρο αναχαιτίζεται, όποιο πλοίο εισέρχεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων χωρίς τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο παρακολουθείται, γίνεται ανάγνωση των σχετικών σημάτων και αυτό αφορά όλα τα μέσα τα οποία παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες». 

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: «Η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Θράκης» [έγγραφο]



Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, αυτήν τη φορά όμως δεν αφορούν τη δραστηριότητα της Πολεμικής Αεροπορίας της γείτονος πάνω από το Αιγαίο. Σαν σε συνέχεια, περισσότερο, των προκλήσεων από τα τουρκικά μαχητικά, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η οποία είναι αναρτημένη και στην αγγλόφωνη έκδοση της ιστοσελίδας, η Αθήνα αρνείται να αναγνωρίσει τους τοπικά εκλεγμένους μουφτήδες και να ιδρύσει μειονοτικά σχολεία σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα και για «επεμβάσεις» στις θρησκευτικές πεποιθήσεις της μειονότητας.

Τα επιθετικά σενάρια που ξεδίπλωσε η Τουρκία στο Αιγαίο διατηρούν σε συναγερμό τις ΕΔ



“Πάρτι” στο Αιγαίο έστησαν οι Τούρκοι το περασμένο διήμερο με μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και παραβάσεων του FIR Αθηνών. Το μείζον όμως ζήτημα είναι πώς η Άγκυρα προκάλεσε έναν “ηλεκτρονικό πόλεμο” σε βάρος της Ελλάδας επιχειρώντας ταυτόχρονα αεροπορικό αποκλεισμό των νησιών Χίου και Λέσβου όπου διεξήχθη η τουρκική άσκηση “BEYAZ FIRTINA”, κάτω από τη μύτη των Νατοϊκών.
Τα στοιχεία της προκλητικότητας δείχνουν τη σκοπιμότητα της Τουρκίας. Χθες και προχθές έγιναν συνολικά 82 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και 38 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών. Η πλειονότητα των προκλήσεων έγινε στο κεντρικό Αιγαίο, όπου η Άγκυρα είχε δεσμεύσει τέσσερις περιοχές για τη διεξαγωγή της αεροναυτικής της άσκηση.

Απορρίφθηκε το "τελεσίγραφο" της Αγκυρας για την παράδοση του Ελληνα πιλότου



Απέρριψαν, φυσικά, οι ελληνικές δικαστικές αρχές το αίτημα του εισαγγελέα της Άγκυρας, με το οποίο ζητούσε δικαστική συνδρομή από τη χώρα μας, προκειμένου να κινηθεί δικαστική διαδικασία υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης ενός Ελληνα πιλότου, στην οικογένεια του Τούρκου πιλότου Ναΐλ Ερντογάν που σκοτώθηκε όταν το αεροσκάφος του υποτίθεται ότι καταρρίφθηκε σε αερομαχία στις 8 Οκτωβρίου του 1996.

Στο περιστατικό είχε χάσει τη ζωή του ο Τούρκος κυβερνήτης Ναΐλ Ερντογάν και είχε τραυματιστεί ο συγκυβερνήτης Οσμάν Τσιτσικλί.

Το θέμα είχαν κινήσει οι συγγενείς του νεκρού πιλότου, ενώ είχε υποστηριχθεί και από τον συγκυβερνήτη που επέζησε.