Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

“Συναγερμός” στην ΕΥΠ για τα όπλα στο τζαμί στην Ξάνθη – Ενημερώνονται συνεχώς Υπουργείο και Μαξίμου

“Φωτιά” έχουν πάρει στην Υπηρεσία Πληροφοριών, λόγω της εύρεσης όπλων σε τζαμί στην Ξάνθη
- Από κοντά παρακολουθούν την υπόθεση υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Μέγαρο Μαξίμου
- Ψάχνουν τα όπλα ακόμα και για τρομοκρατικές ενέργειες
- Ομολόγησε ότι είναι δικά του, αλλά ανέφερε τι τα ήθελε

“Συναγερμός” έχει σημάνει στην ΕΥΠ, μετά την ανακάλυψη όπλων σε κτίσμα στο προαύλιο χώρο τζαμιού σε κοινότητα της Ξάνθης.
Αστυνομικοί έπειτα από πληροφορίες πραγματοποίησαν έρευνα και ανακάλυψαν οπλισμό και πυρομαχικά. Κρατείται και ανακρίνεται ο ιμάμης του συγκεκριμένου λατρευτικού χώρου. Η είδηση θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρή και για όλες τις εξέλιξεις ενημερώνεται το Μαξίμου, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Λίγοι το ξέρουν: Πως λεγόταν η Αθήνα πριν ονομαστεί… Αθήνα;

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Είναι από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να φθάνει ως το 3.200 π.Χ.

Τα φτερωτά άρματα των ουράνιων Ολύμπιων θεών

Οι μυστικές γνώσεις των Αρχαίων Ελλήνων
Για να δούμε τι μας λέει ο μύθος του Τριπτόλεμου με την θεά Δήμητρα. Πρόκειται για έναν μύθο των Ελευσινίων Μυστηρίων, σύμφωνα με τον οποίο η θεά Δήμητρα μετά από μία περιπλάνηση με το ιπτάμενο πύρινο άρμα της, που εσύρετο από φτερωτούς δράκοντες, προσγειώθηκε στην «αγέλαστο πέτρα» στην Ελευσίνα.—
Ύστερα παρέδωσε το ίδιο αυτό φτερωτό άρμα σε έναν από τους τέσσερις βασιλείς της Ελευσίνας, τον Τριπτόλεμο, ο οποίος έφυγε πετώντας, και απουσίασε γα πολλά χρόνια με σκοπό να διδάξει και σε άλλους λαούς την τέχνη της σποράς, του σίτου και του θερίσματος των χωραφιών.Είναι σκανδαλιστικά παρόμοια η τοπωνυμία της περιοχής («Ελευσίς») με την λέξη «έλευσις», που θα μπορούσε κάλλιστα να υποδηλώνει την έλευση της θεάς Δήμητρας με το ιπτάμενο άρμα της. Επιπλέον το εκπολιτιστικό έργο το οποίο ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο Τριπτόλεμος με τα μέσα που του παρείχε η θεά, καταγράφεται και σε μυθολογίες άλλων λαών.

Αίγιο: Βρέθηκε μαρμάρινος κίονας στα έργα της ανάπλασης

Ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου, κατά τις εργασίες για την ανάπλαση της περιοχής.
Σύμφωνα με το filodimos, εκσκαφικές εργασίες επί της Ζωοδόχου Πηγής κοντά στην παλιά προβλήτα (πίσω από το περίπτερο) έφεραν στο φως έναν μαρμάρινο κίονα με ραβδώσεις, προκαλώντας δέος σε όσους το αντίκρυσαν. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και οι ειδικοί έσπευσαν να δουν από κοντά το εύρημα, έσκαψαν σε βάθος περίπου ενός μέτρου, το κατέγραψαν, το φωτογράφησαν και το προστάτεψαν με επιχωματώσεις, ώστε οι εργασίες της ανάπλασης να μην σταματήσουν μεν αλλά και το προσεχές διάστημα να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε η κολώνα να βγει στο φως και να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Ο Αρχαιότερος Δρόμος της Ελλάδας, ίσως, και της Ευρώπης με Φωτεινή Ιστορία

Ο Έλγιν έκανε μια στάση για να αρπάξει τρεις ιωνικούς κίονες και ο Α. Σικελιανός έγραψε ποίημα για τις ειδυλλιακές εικόνες που έζησε δίπλα στο ποτάμι…
Πρόκειται για έναν σπουδαίο δρόμο της αρχαιότητας που άντεξε μέσα στον χρόνο και έχει φωτεινή ιστορία.
Συνέδεε το Θριάσιο Πεδίο με τη Δυτική Πύλη της Αθήνας και πήρε αυτό το όνομα γιατί αποτελούσε τη διαδρομή που ακολουθούσε η πομπή των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν αρκετά μνημεία, κάποια από τα οποία έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Σήμερα το μόνο τμήμα που διατηρεί κάποια στοιχεία από την αρχαία διαδρομή είναι το 1 χλμ που συνδέει το ιερό της Αφροδίτης στην Αφαία Σκαραμαγκά με τη Λίμνη Κουμουνδούρου.
Το πλάτος της Ιεράς Οδού ήταν πέντε μέτρα και σε πολλά σημεία υπήρχαν χτισμένες πέτρες εκατέρωθεν για να συγκρατούν τα νερά και να προφυλάσσουν το οδόστρωμα. Σε σημεία που γλιστρούσαν, λάξευαν σκαλοπάτια, ενώ έχει σωθεί επιγραφή από το 421 π.Χ. που μαρτυρά ότι οι ιερείς του ναού της Θεάς Δήμητρας, οι οποίοι τη συντηρούσαν, είχαν παραγγείλει την κατασκευή γέφυρας στους Ρειτούς….

Ο Μέγας Αλέξανδρος στους θρύλους της παγκόσμιας μυθιστορίας

Η μοναδική φυσιογνωμία του Αλέξανδρου, ηρωική, ονειροπόλα και αποφασισμένη ν’ αφήσει το σημάδι της στον κόσμο, κατάφερε να ασκήσει τόσο βαθειά επιρροή στα μέρη από τα οποία πέρασε και στους λαούς τους οποίους κατέκτησε ώστε 2.300 χρόνια μετά ο θρύλος του παραμένει ζωντανός, ακέραιος ή ενσωματωμένος στις μυθιστορίες τους, ως ακραίο δείγμα θάρρους και σοφίας που ξεπερνάει τα ανθρώπινα και αγγίζει το θείο.

Οι πάμπολλοι θρύλοι που ακολουθούν τον μόνο όντως Μεγάλο της Ιστορίας, ξεκινούν πολύ πριν τη γέννηση του..

Στα ίχνη των κλεμμένων της Κατοχής

Στις 30 Μαρτίου του 2013, ο Ρόναλντ Ομπερμάιερ, μηχανικός στο επάγγελμα, πήγε στο ταχυδρομείο της μικρής γερμανικής πόλης Ρίμσινγκ όπου ζει, κρατώντας ένα δέμα, που ύστερα από πολλή σκέψη είχε αποφασίσει να αποχωριστεί. Το προηγούμενο βράδυ είχε αμπαλάρει το περιεχόμενό του με μεγάλη προσοχή: 73 αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται από τα ελληνιστικά χρόνια μέχρι τον 4ο αιώνα μ.Χ. ― αγαλματίδια, λυχνάρια, γυάλινα αγγεία και νομίσματα. Μια ζωή θυμόταν τα αρχαία αυτά στην κεντρική βιτρίνα του σαλονιού του σπιτιού του και τον πατέρα του να τα περιεργάζεται και να του αφηγείται τη συναρπαστική τους ιστορία.


Το αρχαιότερο δείγμα καρκίνου εντοπίστηκε σε απολιθωμένο οστό

Κακοήθης όγκος εντοπίστηκε σε απολιθωμένο ανθρώπινο οστό στο Γιοχάνεσμπουργκ που χρονολογείται πριν από 1,7 εκατομμύρια χρόνια.

Το εύρημα αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς ανατρέπει τις θεωρίες πως ο καρκίνος είναι μια «σύγχρονη ασθένεια», απόρροια του μοντέρνου τρόπου ζωής.

Την είδηση δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Telegraph, όπου αναφέρει ότι η ανακάλυψη έγινε από μια ομάδα Βρετανών και Νοτιο-Αφρικάνων επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια Central Lancashire και Witwatersrand.

Αυτοί που έτρεξαν το Μαραθώνιο κουβαλώντας 34 κιλά και πέρασαν στην παγκόσμια Ιστορία

Το 490 π.Χ. 10.000 Αθηναίοι και Πλαταιείς συνέτριψαν μια υπερδιπλάσια περσική δύναμη, στον Μαραθώνα,  σώζοντας την Αθήνα, τον νεότατο θεσμό της δημοκρατίας και κατ’ επέκταση τον δυτικό πολιτισμό. Όλοι οι μελετητές της περιόδου θεωρούν ότι η νίκη οφείλεται: -στο ευφυές σχέδιο του στρατηγού Μιλτιάδη -στον ανώτερο οπλισμό των Αθηναίων οπλιτών -και στην αποφασιστικότητα που έδειξαν υπερασπίζοντας την πατρίδα τους. Οι περισσότεροι όμως λησμονούν κάτι εξίσου σημαντικό.

Τη σωματική δύναμη, την ευλυγισία, την αντοχή, την επιδεξιότητα και την συγχρονισμένη κίνηση των οπλιτών. Όλα αποτελέσματα της αθλητικής και στρατιωτικής παιδείας στην οποία εισάγονταν οι Αθηναίοι από τα παιδικά τους χρόνια.

Πώς ένα πηγάδι βοήθησε τον Ερατοσθένη να υποστηρίξει πρώτος ότι η Γη είναι στρογγυλή

Δύο ραβδιά, το μυαλό και την παρατηρητικότητα του χρησιμοποίησε ο Ερατοσθένης για να ανακαλύψει πρώτος ότι η Γη είναι στρογγυλή και να μετρήσει την περίμετρο της. Χιλιάδες χρόνια πριν κατάφερε να υπολογίσει το μέγεθος του πλανήτη μας και να κατασκευάσει ένα σύστημα συντεταγμένων με παράλληλους και μεσημβρινούς με τα μέσα που διέθετε.

Ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος (περίπου 275-193 π.Χ) μπόρεσε να μετρήσει την ακτίνα της Γης με ακρίβεια.Οι αρχαίοι Έλληνες, αντίθετα με όσα πιστεύει ο μέσος πολίτης σήμερα, γνώριζαν από την εποχή του Αριστοτέλη ότι η Γη είναι σφαιρική και όχι επίπεδη.