Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ελληνικά τοπoνύμια σημερινών Τουρκικών πόλεων Μ.Ασίας και Αν.Θράκης



A

Adana = Άδανα
Adzanos =
Ατζανός
Aglasun =
Σαγαλασσός
Ağrı (Karaköse) =
Αγρί
Ağva  =
Ψήλιον
Ağırnas_Καππαδοκίας =
Άγιοι Ανάργυροι
Ahyolu_
Ανατολ.Θράκη = Αγχίαλος
Akbaş Burnu =
Σηστός
Akbunar Köy =
Κεβρήνη ή Κεδρηνία
Akçaabat  =
Πλάτανα - Ερμώνασσα
Akçakale_
Εύξεινου Πόντου = Κορδύλη

Ιρακινός υπουργός Μεταφορών: «Το πρώτο διαστημοδρόμιο κτίστηκε εδώ πριν από 7000 χρόνια»

Ο Ιρακινός υπουργός μεταφορών Kazem Finjan, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Dhi Qar του νότιου Ιράκ είπε πως το πρώτο αεροδ΄ρομιο του κόμσου κατασκευάστηκε στη χώρα του πριν από 7000 περίπου χρόνια, το 5000 π.χ.
Ο ίδιος είπε πως ο αρχαίος πολιτισμός των Sumer (Σουμέριοι) χρησιμοποιούσε το αεροδρόμιο για διαστημικές εξερευνήσεις φτάνοντας ακόμη μέχρι τον Πλούτωνα.

Σαν σήμερα στις 8 Οκτωβρίου 1827 η ιστορική Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Ήταν σαν σήμερα στις 8 Οκτωβρίου του 1827, όταν ένα άλλο "χιλιάρμενο", ένας συμμαχικός στόλος των Μεγάλων Δυνάμεων (Μ. Βρετανίας, Γαλλίας και Ρωσίας), έπλεε στα καταγάλανα νερά του Ιονίου για να φέρει εκείνο το "ποθούμενο"... Τη νίκη εναντίον του προαιώνιου εχθρού εξ Ανατολών και την ελευθεριά.
 
Μετά την πτώση της Ακρόπολης (24 Μαΐου 1827) η Επανάσταση του '21 έπνεε τα λοίσθια. Στην Ηπειρωτική Ελλάδα είχε κατασταλεί και μόνο στο ανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου παρέμενε ζωντανή. Κι εκεί, όμως, απειλείτο από τον Ιμπραήμ, που σκόπευε να εκστρατεύσει κατά του Ναυπλίου και της Ύδρας.
 
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, η ευρωπαϊκή διπλωματία άλλαξε στάση και άρχισε να διάκειται ευμενώς προς την Επανάσταση. Συνέβαλε σε αυτό και ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας Γεώργιος Κάνινγκ, που έδωσε μια πιο φιλελεύθερη τροπή στην εξωτερική πολιτική της Γηραιάς Αλβιόνας. Έτσι, στις 24 Ιουνίου 1827 υπογράφτηκε στο Λονδίνο συνθήκη μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, που καθόριζε τα της ανεξαρτησίας της Ελλάδας.
 

Παρακολουθούσαν τους υπολογιστές των εργαζομένων στο Ταμείο Παρακαταθηκών

Αυστηρές συστάσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων απευθύνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καλώντας το Ταμείο να συμμορφωθεί άμεσα.

Είχε προηγηθεί καταγγελία εργαζόμενης η οποία είχε αναφέρει ότι παρακολουθούνταν, χωρίς να έχει ενημερωθεί γι αυτό.


Όπως αναφέρει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων στην απόφασή της, το Ταμείο, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, δεν είχε ενημερώσει με τρόπο πρόσφορο και σαφή τους υπαλλήλους του για την καταγραφή των ιστοσελίδων στις οποίες πλοηγούνται. Παράλληλα σημειώνει ότι στους περισσότερους υπολογιστές της κεντρικής Υπηρεσίας, αλλά και καταστημάτων, του Ταμείου είναι εγκατεστημένο λογισμικό παρακολούθησης σταθμού εργασίας τύπου «Εικονικού Δικτυακού Υπολογισμού» (Virtual Network Computing -VNC),

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.


Καλημερα φιλες και φιλοι .
Σαββατο χαλαρωσης και ευκαιρια να πουμε καποια πραγματα σχετικα με το χωρο της Αναζητησης και την συμμετοχη μου σε αυτο. Καθε ανθρωπος που συμμετεχει στο Facebook εχει 1 εως και 5.000 φιλους.. Ακομα και με ενα μπορει να εχει εχθρα η λυκοφιλια. Ειχα την ευλογημενη για μενα πετρια να μπω στο χωρο απο 15 χρονων παιδακι.. Τωρα 28 χρονια μετα δηλωνω ακομα οτι ειμαι ερασιτεχνης στο χωρο. Οτι ξερω και πρεπει να ειπωθει το λεω. Το ελεγχω και το λεω. Ουτε χρημα εχει η υποθεση , ουτε ψωνιο ειμαι , ουτε σε κρυφομαδες συμμετεχω .
Δεν επιθυμω καθολου την πολιτικη προβολη , αν ηθελα θα ειχα συμμετασχει πολλακις σε εκλογες με αποκορυφωμα την εκδηλωση του ΝEXUS του 2009 οπου τρεις εν ενεργεια βουλευτες διαφορετικων κομματων με παρακαλαγαν μπροστα στη ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ να κατεβω στις επομενες εκλογες ο καθενας με το κομμα του .
Οτι εχω κανει το εκανα γιατι κατι μεσα μου με παρακεινουσε να το κανω.Για την Ελλαδα και μονο για αυτη.Οταν ο χωρος της Αναζητησης εμπλεξε με το Εθνικιστικο και το Φασιστικο τα πραγματα αλλοιωθηκαν. Ειμαι ακρατος Εθνικιστης και λυπαμαι που πολλοι θα με πουν αμεσως φασιστα , ναζιστη η οτιδηποτε αλλο. Ειναι μεγαλη συζητηση τι ειναι Εθνικιστης , Φασιστας , Ναζιστης η Εθνικοσοσιαλιστης και δεν ειναι της παρουσης.
Εχοντας διαβασει απο ηλικια 16 χρονων LOVECRAFT κολλησα σε αυτη την φοβερη ρηση στο περιφημο διηγημα του «Τα βουνα της Τρελας» οτι «Αναγκαζομαι να μιλησω γιατι ανθρωποι της Επιστημης αρνηθηκαν να ακουσουν αυτα που τους ειπα και χωρις να ξερω το λογο» . Και αυτο πραττω , μιλαω...
Στο προκειμενο τωρα , σας ειπα στην αρχη για το FACEBOOK . Απο την πρωτη στιγμη που μπηκα σε αυτο το εργαλειο διαδικτυωσης δεχθηκα απιστευτες επιθεσεις.Καποιες γνωστες απο γνωστα κεντρα και καποιες αγνωστες σε εσας αλλα τοσο υπουλες γιατι εγιναν απο δηθεν φιλους. Αναγκαστηκα για λογους ασφαλειας να κανω πολλα κλειδωματα και η αληθεια ειναι οτι αυτη η κατασταση εχει αρχισει να με κανει να βαριεμαι. Τοσο κοινοτυπες επιθεσεις απο τοσο δειλους φοβησμενους κρυμμενους μεντορες.
Αυτοι οι «μεντορες» ειναι που αποδομησαν την αναζητηση στην Ελλαδα.Δεν εχω προβλημα να πω ονοματα αλλα δεν ειναι σκοπος αυτος. Οτι ειχα πλαναρει το εχω κανει. Και στην Ελλαδα και στο Εξωτερικο.Παντα εχω σχεδια και πλανα. Απλα δεν τα ανακοινωνω .
Σε ολους εσας που με ακολουθειτε να ξερετε οτι η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ το blogspot μου ειναι το σημειο αναφορας μου. Οτι ξερω και οτι θελω να πω θα το δειτε εκει. Και απο εκει θα ενημερωνεστε. Και οσοι προσπαθησαν να κανουν κακο σε αυτη την πορεια απομακρυνθηκαν . Ακομα και δηθεν φιλοι.
Με βομβαρδιζετε για εκπομπες και στη τηλεοραση και στο ραδιοφωνο. Με τις παρουσες συνθηκες αυτα περασαν στην ιστορια... Υπαρχουν εκπομπες στη τηλεοραση ( δυο –τρεις)
Και ραδιοφωνικες ( και κανονικες και internetικες) να σας καλυψουν. Μην μου ζητατε την γνωμη για αυτες. Ο καθενας κρινει και κρινεται.. Εσεις με εχετε κρινει με την συμμετοχη σας σε blogspot ,καναλι στο youtube και αλλα.Και σας ευχαριστω για αυτο. Μου αρεσει να με συναντατε στο δρομο οσο ειμαι στην Ελλαδα και να μου λετε ενα καλημερα .Αυτο για μενα ειναι παρασημο.
Πιστεψτε με αν κρινω οτι χρειαζεται να κανω εκπομπη οπουδηποτε θα την κανω και δεν θα διστασω να την κανω οπου και αν ειμαι. Προς το παρον οτιδηποτε στην ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ.
Σας ευχαριστω πολυ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ