Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΞΥΠΝΑ ΙΕΡΩΝΥΜΕ : Η Δούρου θέλει τζαμί και νεκροταφεία για μουσουλμάνους και εβραίους





Την ανάγκη άμεσης ανάληψης νομοθετικών ρυθμίσεων σε συνδυασμό με τη μεταφορά των ανάλογων πόρων, προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ζήτημα των προσφύγων, υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το προσφυγικό. "Χρειαζόμαστε πλέον ένα τζαμί στην Αττική, προκειμένου να επιτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα οι μουσουλμάνοι, όπως χρειαζόμαστε και νεκροταφεία για μουσουλμάνους και εβραίους", επισήμανε η κ. Δούρου.

«Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μία διπλή πρόκληση: Την κατοχύρωση της ασφάλειας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτών και προσφύγων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Πονοκέφαλος σε ΚΥΠ και Αστυνομία! Πληροφορίες για τζιχαντιστές ανάμεσα στους πρόσφυγες των Βρετανικών Βάσεων

 

- Ρεπορτάζ στο Κεντρικό δελτίο του MEGA αναφέρει ότι στους πρόσφυγες παρείσφρησαν τζιχαντιστές
- Κάποιοι από τους πρόσφυγες που έφτασαν το Σεπτέμβριο στη Λάρνακα αναγνώρισαν ύποπτα άτομα
- Αυτές οι πληροφορίες έρχονται να προστεθούν στο δημοσίευμα της Mirror για διέλευση τζιχαντιστών από την Κύπρο

Δεν έφταναν οι τελευταίες πληροφορίες από το ρεπορτάζ της Mirror για το ότι η Κύπρος, τόσο το ελεύθερο τμήμα όσο και τα κατεχόμενα έχουν καταστεί χώρος διέλευσης εθελοντών που οδεύουν προς την εμπόλεμη Συρία με σκοπό να καταταχθούν στο "Ισλαμικό Κράτος" και στην "Αλ Νόσρα" μια είδηση βόμβα έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία, η οποία βγήκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρεται ότι "πρόσφυγες" που είχαν φτάσει από την Συρία στην Κύπρο με πλοιάρια ενδεχομένως δεν είναι τίποτα άλλο από όργανα των τζιχαντιστών ακραίων ισλαμιστών.  

Λάρισα: Βρέθηκε πεταμένο κιονόκρανο με κορινθιακό διάκοσμο (φωτο)



Πλουσιότερο κατά ακόμη ένα σημαντικό εύρημα έγινε ξαφνικά το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, καθώς πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκε "πεταμένο" σε χωράφι κοντά στις φυλακές Λάρισας, ένα κιονόκρανο με κορινθιακό διάκοσμο. Συγκεκριμένα, το εύρημα εντόπισε φύλακας, ο οποίος, ψάχνοντας για μία μπάλα ποδοσφαίρου που είχε βγει εκτός της περίφραξης των φυλακών κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, βρήκε το κιονόκρανο, καθώς το πάνω μέρος του εξείχε από το έδαφος.

Τσάι του βουνού – Σιδερίτης: Το δώρο της ελληνικής υπαίθρου




Η γεύση και το άρωμά του αποτελούν ένα μικρό ταξίδι μνήμης στην παράδοση, ένα ταξίδι μνήμης στα παιδικά μας χρόνια.
«Το ανώτερο τσάι προέρχεται από τα ψηλά βουνά», έλεγε μια αρχαία κινεζική παροιμία… «Τα ελληνικά βουνά» προσθέτουν σήμερα Γερμανοί επιστήμονες. Και αυτό διότι πιστεύουν πως οι θαυματουργές ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού του βουνού, αποτελούν ένα σημαντικό «όπλο» στη μάχη για την καταπολέμηση της νόσου Aλτσχάιμερ, η οποία οδηγεί στον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων. Από τη νόσο πάσχουν 800.000 άτομα στη Γερμανία και περίπου 30 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Σκοτσέζος φωτογράφισε μυθολογικό τέρας έξω από την Κέρκυρα



Σκοτσέζος τουρίστας που έβγαζε φωτογραφίες της θάλασσας, ενώ ταξίδευε με πλοίο στα ανοιχτά της Κέρκυρας, όταν τις εμφάνισε, βρέθηκε προ εκπλήξεως, όταν είδε πως είχε φωτογραφίσει κατά λάθος και ένα περίεργο θαλάσσιο πλάσμα.
Ο Harvey Robertson έκανε διακοπές στην Κέρκυρα και τράβηξε της φωτογραφίες με το πλάσμα που μοιάζει με δελφίνι όμως όπως σημειώνεται μοιάζει και με το θρυλικό τέρας του Loch Ness στα Highlands της Σκοτίας.

Συγκλονιστικό! Το διαστημικό σκάφος Rosetta ανακάλυψεοξυγόνο στον κομήτη Τσούρι!



Το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος Rosetta ανακάλυψε οξυγόνο σε αφθονία στην ατμόσφαιρα του κομήτη Τσούρι, κάτι που κατέπληξε τους επιστήμονες! Εκτιμούν μάλιστα ότι ίσως θα πρέπει να επανεξεταστούν οι θεωρίες τους για τον σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος.

Αυτό το μοριακό οξυγόνο (Ο2) θα μπορούσε να είναι κατά πολύ παλαιότερο του ηλιακού μας συστήματος που είναι ηλικίας 4,6 δισεκατομμυρίων ετών, σημειώνεται στη μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική επιστημονική επιθεώρηση Nature. "Ίσως θα χρειαστεί να τροποποιήσουμε τα σημερινά μοντέλα μας για τη δημιουργία του ηλιακού συστήματος αφού δεν προέβλεπαν την παρουσία μοριακού οξυγόνου σε κομήτες", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντρέ Μπίλερ, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

Ύποπτες κινήσεις τουρκικών υποβρυχίων στο Αιγαίο: Κινούνται επικίνδυνα κοντά σε ποντισμένα καλώδια οπτικών ινών και παροχής ενέργειας


Τουρκικά υποβρύχια εντοπίστηκαν επανειλημμένα τους τελευταίους έξι μήνες να περιπολούν πάνω από τα καλώδια παροχής ενέργειας και και οπτικών ινών (μεταφοράς δεδομένων φωνής και εικόνας) από την ηπειρωτική στη νησιωτική Ελλάδα όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες από δύο ελληνικά Επιτελεία.

Τα καλώδια μεταφέρουν τόσο ηλεκτρικο ρεύμα όσο και τηλεπικοινωνιακά δεδομένα στα νησιά και η ανησυχία έγκειται στο γεγονός ότι τα τουρκικά υποβρύχια (ένα Type 209/1400 κι ένα εκσυγχρονισμένα Type 209/1200) έδειξαν με την κίνησή τους ότι ανίχνευαν τα κατάλληλα, "προσβάσιμα" σημεία που θα μπορούσαν να προσβληθούν και να κοπούν από ROV (Remotely Οperated underwater Vehicle).