Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Oι μύθοι που αφορούν κατακλυσμούς στην λεκάνη της μεσογείου και της Μεσοποταμίας

Ο μύθος του κατακλυσμού αποτελεί έναν παγκόσμιο μύθο, ένα μύθο-αρχέτυπο, που περιγράφει ένα πραγματικό γεγονός, και που καταγράφηκε στο συλλογικό ασυνείδητο πολλών αρχαίων λαών, από τους Έλληνες, τους Ινδούς, έως τους Ατζέκους και τους Μάγιας.

Είναι πλέον κοινά αποδεκτό από τους μελετητές, ότι οι αρχαίοι μύθοι περιέχουν στον πυρήνα τους μία συγκεκαλυμμένη αλήθεια, σε αντίθεση με το παρα-μύθι.

Το ερώτημα λοιπόν στο οποίο καλούμαστε να δώσουμε απάντηση είναι όχι εάν ο κατακλυσμός συνέβη, αλλά πότε συνέβη.

Η Τουρκία έκανε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς!

Στην πρώτη δοκιμή δικού της πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς προχώρησε η Τουρκία στη Σινώπη, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η δοκιμή έγινε με επιτυχία αναφέροντας ότι πρόκειται για πύραυλο βεληνεκούς 280 χλμ. Bora, τον οποίο έριξε στην Μαύρη Θάλασσα.

Διαβίωση στη Σελήνη; Η Κίνα άρχισε τις δοκιμές!

Παρόλο που δεν είναι ακόμα γνωστό πόσο διάστημα θα περάσουν στο φεγγάρι οι πρώτοι Κινέζοι εξερευνητές της Σελήνης, η χώρα ήδη σχεδιάζει την παραμονή τους για μεγαλύτερη περίοδο.

Οκτώ Κινέζοι εθελοντές θα ζήσουν για έναν χρόνο στο "Yuegong-1," μια «καμπίνα» με συνθήκες προσομοίωσης του διαστήματος στο Πεκίνο, ενισχύοντας τις γνώσεις και την τεχνογνωσία της Κίνας και βοηθώντας τους επιστήμονες της χώρας να καταλάβουν ακριβώς τι θα απαιτηθεί για να ζήσουν στο φεγγάρι για μεγαλύτερο διάστημα.
Οι εθελοντές, όλοι πολίτες και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Beihang χωρίζονται σε δύο ομάδες.

Μήλο ένας καρπός που συναντάμε συχνά στην αρχαία Ελληνική μυθολογία

Το μήλο ως καρπός συνδέεται από την αρχαιότητα έως σήμερα με πολλές συμβολικές μυθολογικές ιστορίες, με προεξέχουσα αυτή του κήπου των πρωτόπλαστων στον κήπο του Παραδείσου. Το παράδοξο είναι πως το μήλο δεν αναφέρεται ως ο απαγορευμένος καρπός, στην παλαιά διαθήκη. Για ποιό λόγω επικράτησε λοιπόν, το μήλο ως ο απαγορευμένος καρπός;
Ως εισαγωγή στο θέμα θα χρησιμοποιήσω ένα απόσπασμα του  Χρήστου Μαλεβίτση από το  δοκίμιο του “ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ” από το βιβλίο του: “ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ” (1984 Εκδόσεις IMAGO):

Oι μεταμορφώσεις του Πρωτέα

Ένα από τα πιο αινιγματικά, αλλά πιο άγνωστα πρόσωπα της πλουσιότατης Μυθολογίας μας, είναι και ο Πρωτέας.
Πρόκειται για έναν μικρό θαλάσσιο θεό, ο οποίος βρίσκεται στην υπηρεσία του μεγάλου θεού της θάλασσας του Ποσειδώνα. Εμφανίζεται ως φύλακας των θαλασσίων ζώων και ιδιαιτέρως των φωκιών και παρουσιάζει εξαιρετικά σημαντικές ιδιότητες.
Ο Όμηρος παρουσιάζει τον Πρωτέα, ως γέροντα, να φοράει τον σκούφο των ληστοπειρατών και μάλιστα τον παρουσιάζει σαν έναν ΜΑΝΤΗ, ο οποίος έχει την ικανότητα να ΠΡΟΛΕΓΕΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Ξαφνική στρατηγική άσκηση μετακίνησης των αντιαεροπορικών MIM 23-B Improved Hawk από την Αττική προς «άγνωστο προορισμό»

Με μια θεαματική κίνηση τόσο για επιχειρησιακούς, όσο και για πολιτικούς λόγους, το ΓΕΕΘΑ έδωσε εντολή και εκτελέστηκε άσκηση κινητοποίησης και μετακίνησης από την Αττική της 180 ΜΚ/Β, που είναι εξοπλισμένη με MIM 23-B Improved Hawk και αποτελεί την δεύτερη, μετά τους Patriot PAC-3, α/α "ασπίδα" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (προστατεύεται από τα Patriot της Ελευθερούπολης) και πριν τα εχθρικά αεροσκάφη και όπλα εισδύσουν στην τρίτη και τελευταία "ασπίδα", αυτή την SHORADS.Η άσκηση έχει καθαρά στρατηγικό χαρακτήρα:
Τα Improved Hawk με ακτίνα δράσης περί τα 45 χλμ. τοποθετημένα σε νησί του κεντρικού ή ανατολικού Αιγαίου, μπορούν να κάνυν δύσκολη την ζωή των Τούρκων χειριστών μαχητικών, όπως επίσης μπορούν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των Τούρκων αν αναπτyχθούν σε σημεία του δυτικού νομού Εβρου, για την παροχή α/α προστασίας στον Δ'ΣΣ.   

Τάφοι «εξωγήινων» ή προϊόν φαντασίας;

Κατά καιρούς ανακαλύψεις γιγάντιων ή ακόμα και μικρών περίεργων σωμάτων ανακοινώνονται από αρχαιολόγους και ερευνητές, οι περισσότεροι το ακούνε με ένα ειρωνικό μειδίαμα ενώ λίγοι τις παίρνουν στα σοβαρά.
Τελικά τι συμβαίνει;
Είναι προϊόν φαντασίας, απάτης, είναι όντως εξωγήινοι ή μήπως ζούσαν και ζουν ανέκαθεν ανάμεσα μας; Άς δουμε μερικές από αυτές τις ανακαλύψεις…

Ο εκπληκτικός αιγυπτιακός ναός Hathor

Ο Ναός της Hathor χτίστηκε το 2250 π.Χ., και είναι ένας από τους καλύτερους διατηρημένους Ναούς σε όλη την Αίγυπτο!
Ο Ναός Hathor βρίσκεται περίπου 4χλμ από τον ποταμό Νείλο, στην δυτική όχθη, σχεδόν απέναντι από την πόλη της Κένα, την πρωτεύουσα της επαρχίας και Κυβερνείο του Κένα (πληθυσμός – 2.000.000), το οποίο κατοικείται τόσο από Κόπτες όσο και από μουσουλμάνους. Αυτή η πόλη είναι πολύ γνωστή για την κατασκευή των αγγείων του νερού, που ονομάζονται «Gula» βάζα στα αραβικά.
Διάσπαρτοι σε όλη τη σύγχρονη Αίγυπτο είναι πολλοί αρχαίοι ναοί, που φημίζονται για το μεγαλείο τους και την ιστορική τους σημασία.