Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Συναγερμός: Ενημέρωση πληθυσμού


Ανακοίνωση

Την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012, κατά την Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2012», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής ένταξης).

Τοπική ώρα 11.05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.
 

ΗΠΑ :Ενέσεις μολυσμένες με μούχλα προκάλεσαν επιδημία μηνιγγίτιδας







Ενέσεις στεροειδών μολυσμένες με σπόρια μούχλας, οι οποίες χορηγήθηκαν απευθείας στη σπονδυλική στήλη ασθενών για τη θεραπεία πόνων στην μέση, είναι η αιτία της ασυνήθιστης επιδημίας μηνιγγίτιδας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι αρμόδιοι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με όσους υποβλήθηκαν στη θεραπεία αυτή σε 23 πολιτείες, ώστε να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 42 κρούσματα.

Ο αρχαιότερος κρατήρας πρόσκρουσης


Ενας αστεροειδής ή κομήτης διαμέτρου 100 χλμ έπεσε στην Γροιλανδία πριν από τρις δισ. έτη

O κρατήρας του Μάνιτσοκ έχει πια διαβρωθεί εντελώς, αναγνωρίστηκε όμως από τα ίχνη που άφησε βαθιά στο γήινο φλοιό

Ενας κρατήρας διαμέτρου 100 χιλιομέτρων, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή Μάνιτσοκ της Δυτικής Γροιλανδίας, είναι το αποτέλεσμα μιας πρόσκρουσης αστεροειδή ή κομήτη που συνέβη ένα δισεκατομμύριο χρόνια πριν από οποιαδήποτε άλλη γνωστή πρόσκρουση στη Γη.

Ο κρατήρας που περιγράφει διεθνής ομάδα ερευνητών στην επιθεώρηση Earth and Planetary Science Letters χρονολογήθηκε στα τρία δισεκατομμύρια χρόνια, όταν οι νεογέννητοι πλανήτες βομβαρδίζονταν ανηλεώς από τα υλικά που είχαν περισσέψει κατά το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος.

Φωτογραφίες της επιφάνειας της Αφροδίτης από το 1982


Μετά την πρόσφατη προσγείωση του Curiosity στον Άρη, κάποιοι θυμήθηκαν την αποστολή της δεκαετίας του 1980 Veneta των Ρώσων στην Αφροδίτη και τις φωτογραφίες τους από την επιφάνεια του πλανήτη.

Το Venera 13

Το πρόγραμμα Venera, ήταν μια αποστολή των Ρώσων στην Αφροδίτη την δεκαετία του 1980 με δυο πανομοιότυπα διαστημόπλοια, τα Venera (στα ρώσικα, Венера) 13 και 14, τα οποία εκτοξεύθηκαν με 5 μέρες διαφορά. Το Venera 13 στις 30 Οκτωβρίου 1981 και το Venera 14 στις 04 Νοεμβρίου 1981.

Η ιστορία του διαστημικού λεωφορείου


Από την πρώτη εκτόξευση του πριν από 30 χρόνια μέχρι την τελευταία που έχει προγραμματιστεί γι’ αυτήν την Παρασκευή, το πρόγραμμα του διαστήματος της NASA έχει δει στιγμές ιλιγγιώδους έμπνευσης αλλά και απογοήτευσης. Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα θα έχουν σταλεί 135 αποστολές, με περισσότερους από 350 ανθρώπους και χιλιάδες τόνοι υλικού και εξοπλισμού σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη.

14 αστροναύτες έχασαν τη ζωή τους όλον αυτόν τον καιρό -οι αποστολές ήταν πάντα επικίνδυνες, η τεχνολογία πολύπλοκη, οι κίνδυνοι ακραίοι. Καθώς πλησιάζει το τέλος του προγράμματος, ας κοιτάξουμε πίσω στο παρελθόν αυτές τις δεκαετίες ανάπτυξης της μεταφοράς και των αποστολών καθώς θα περιμένουμε τα επόμενα βήματα για την ανθρώπινη διαστημική πτήση.

Το διαστημικό λεωφορείο Κολούμπια εκτοξεύεται από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στις 12 Απριλίου 1981. Ο διοικητής John Young και ο πιλότος Robert Crippen ήταν στο STS-1, στην πρώτη τροχιακή πτήση του προγράμματος.

 

Ψηφιδωτός θησαυρός 130 τ.μ. στο Διδυμότειχο Έβρου


Η ανασκαφή στην Πλωτινούπολη έχει φέρει στο φως το 1/4 του δαπέδου του ρωμαϊκού κτιρίου, που κοσμείται με σκηνές από τη μυθολογία

Δύο Ερωτιδείς (ο θεός Ερωτας σε μικρή ηλικία) φλερτάρουν με δελφίνια, την ίδια ώρα που κάποια πτηνά ερωτοτροπούν και ένας κύκνος αγκαλιάζει το ταίρι του. Μια νεανική ανδρική μορφή -πιθανόν ο θεός Απόλλωνας- με στεφάνι δάφνης στο κεφάλι "συνομιλεί" με μια γυναικεία, ίσως μια μούσα. Ενας ιχθυοκένταυρος -με σώμα ανθρώπου, πόδια αλόγου και ουρά ψαριού- δεσπόζει σε μιαν άλλη άκρη, κοντά στους άθλους του Ηρακλή, τη Λήδα με τον κύκνο και το όλο σκηνικό συμπληρώνουν μια "θεότητα" που κρατά σκήπτρο στο αριστερό χέρι και εκσφενδονίζει κάτι με το δεξί, ενώ σε ζώνη υπάρχουν φυτικά και ζωικά μοτίβα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ : ΠΛΕΟΝ Η ΡΩΣΣΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ...?

 
 
 
H ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ "ΕΙΔΙΚΗ". ΤΑ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΑ FAGOT EINAI ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ .ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ , ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ FAGOT. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1970 Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΡΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ VIETNAM. ΣΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ' ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΚΕΡΑΥΝΟΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ . ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ : ΑΡΧΗΓΕ ΤΑ FAGOT ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ? ΠΛΕΟΝ Η ΡΩΣΣΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ...?
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ
9K111 Fagot - Wikipedia, the free encyclopedia