Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Κλείνει τα σύνορα η Νορβηγία: Θα επαναπροωθεί όλους τους λάθρο και πρόσφυγες που μπαίνουν στη χώρα





H κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε την Τρίτη, την πρόθεσή της να επαναπροωθεί όλους τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που φθάνουν στο έδαφος της χώρας από κάποιο άλλο κράτος του χώρου Σένγκεν, κατά κύριο λόγο τη Σουηδία.
Οπως διεμήνυσε, θέτει στόχο την εφαρμογή μιας πολιτικής ασύλου η οποία θα είναι «ανάμεσα στις πιο αυστηρές στην Ευρώπη».
Το μέτρο εντάσσεται σε ένα ευρύ σχέδιο νόμου για το μεταναστευτικό το οποίο παρουσίασε η κυβέρνηση της δεξιάς, η οποία εξασφάλισε τον Νοέμβριο τη συναίνεση των συμμάχων της στο κέντρο και της αντιπολίτευσης των Εργατικών για να εγκριθεί από τη Βουλή.

"Υψηλή κινητικότητα" των τουρκικών ΑΦΝΣ και υποβρυχίων στο Αιγαίο - Στενή παρακολούθησή τους από ΠΑ και ΠΝ





Έντονη κινητικότητα από πλευράς τουρκικών ΕΔ καταγράφεται στο Αιγαίο σήμερα μετά από πολύ καιρό.

Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας και επιτήρησης CN-235 έχουν προχωρήσει από το πρωί σε επανειλημμένες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου ενώ ένα τουρκικό υποβρύχιο,  το S-358 ÇANAKKALE  GÜR CLASS (Mod 209 Type 1400), μετά από παρακολούθηση σκαφών του ελληνικού Στόλου στην περιοχή της Χίου μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Καλύμνου και Καλόλημνου πλέοντας επιδεικτικά πάνω στην επιφάνεια εντός πάντα των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Mαζί με τα CN-235 πραγματοποίησαν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών και εννέα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου έξι τουρκικά μαχητικά (δύο F-16  και τέσσερα F-4) τα οποία ήταν επιθετικά και σε μια περίπτωση προκάλεσαν εμπλοκή, και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά

Δύο συλλήψεις στις Βρυξέλλες - Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα την Πρωτοχρονιά!



Οι δύο άντρες είχαν σχεδιάσει τρομοκρατική επίθεση την νύχτα της Παραμονής - Βρέθηκε υλικό προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους αλλά όχι όπλα ή εκρηκτικά - Κλειστή η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για εορταστικές εκδηλώσεις υπό το φόβο χτυπήματος - Εγκαινιάζεται την Πρωτοχρονιά στη Χάγη το Ευρωπαϊκό Αντιτρομοκρατικό ΚέντροΔύο ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν σήμερα το πρωί από τις αρχές των Βρυξελλών, ανακοίνωσε το η Εισαγγελία του Βελγίου.

Τα δύο άτομα σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά των Βρυξελλών κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την αλλαγή του χρόνου. «Η έρευνά μας αποκάλυψε σοβαρές απειλές μιας επίθεσης σε συμβολικά σημεία στις Βρυξέλλες κατά τους εορτασμούς για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», ανέφερε σε δήλωσή της η εισαγγελία.