Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Η «στοιχειωμένη» Βίλα Καζούλη – Οι φήμες περί φαντασμάτων και τα λιοντάρια στην είσοδο που εξαφανίζονται…

Ένας αιώνας έχει περάσει από τη δημιουργία ενός από τα εντυπωσιακότερα και πιο πολυσυζητημένα κτίρια της Αθήνας. Η βίλα Καζούλη, όπως είναι γνωστό το κτίριο, βρίσκεται στην είσοδο της Κηφισιάς και καλύπτει μια έκταση 47 στρεμμάτων.
Τα περίτεχνα γλυπτά, οι μαρμάρινες σκάλες και η πρωτότυπη αρχιτεκτονική της αποτελούν ένα κτίριο κόσμημα που άντεξε στο χρόνο. Απομεινάρι μιας αριστοκρατικής εποχής για την περιοχή, η έπαυλη χτίστηκε στις αρχές τo 1910 από τον Αιγυπτιώτη επιχειρηματία της Αλεξάνδρειας Νικόλαο Καζούλη και ήταν η θερινή του κατοικία. Το κτίσμα είναι ένα μείγμα νεοκλασικισμού και

Σχηματισμός παράξενου κρατήρα σε αγρό της Αγγλίας, το 1963

Τον Ιούλιο του 1963, ένας παράξενος κρατήρας σχηματίστηκε μυστηριωδώς σε αγρό της Νότιας Αγγλίας. Το γεγονός έφερε σε αμηχανία τους Βρετανούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, ιδιαιτέρως έπειτα από τις δηλώσεις ορισμένων κατοίκων παρακείμενου χωριού.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κρατήρας σχηματίστηκε έπειτα από την προσγείωση διαστημόπλοιου στο σημείο. Οι ειδικοί που έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος, καλούνταν να δώσουν απαντήσεις στα εξής ζητήματα:

Οι έρευνες για το πλάσμα της λίμνης Loch Ness, το 1975

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στον επιστημονικό κόσμο της Βρετανίας, το 1975, εξαιτίας του περίφημου πλάσματος, που εικαζόταν ότι κατοικούσε στη λίμνη Loch Ness, της Σκωτίας.
Αφορμή για την επιστημονική διαμάχη έδωσε το γύρισμα μιας υποβρύχιας ταινίας Αμερικανών επιστημόνων, η οποία ενίσχυε τις εικασίες ότι μία ολόκληρη αποικία από παρόμοια πλάσματα, κατάλοιπα κάποιας προϊστορικής εποχής, κολυμπούσε στη σκωτσέζικη λίμνη.

Μυστηριώδη σήματα από τον Άρη

Τον Αύγουστο του 1924, οι Άγγλοι ερασιτέχνες του ασύρματου τηλεγράφου, όπως και υπάλληλοι των ραδιοτηλεγραφικών σταθμών της Αγγλίας, μετείχαν με ενθουσιασμό στην προσπάθεια επικοινωνίας της Γης με τον πλανήτη Άρη.
Στις 23 του ίδιου μήνα, ανακοινώθηκε ότι οι χειριστές του ραδιοτηλεγραφικού σταθμού που βρισκόταν στην κορυφή του Όρους Γκρέη του Καναδά, συνέλαβαν μυστηριώδη σήματα, τα οποία έγιναν αντιληπτά και από αντίστοιχους σταθμούς στην Αγγλία.

Ο ευφυής εφευρέτης του αερόπλοιου, που κυνηγήθηκε από την Ιερά Εξέταση

Οι Γάλλοι διατείνονταν με εμμονή ότι οι διάσημοι αδελφοί Montgolfier, που συνέλαβαν και ολοκλήρωσαν την ιδέα του αερόστατου, ήταν κατ’ ουσίαν και οι εφευρέτες του αεροπλάνου, το 1763.

Τα Καβείρια παραμένουν μυστήρια

Η Σαμοθράκη στάθηκε μεγάλο θρησκευτικό κέντρο στην αρχαιότητα. Με το Φεγγάρι (όρος Σάος), το ψηλότερο βουνό του, που φτάνει τα 1.611 μέτρα σε ύψος, συνδέθηκε ένας πολύ παλιός θρύλος, που τον αναφέρει ο αρχαίος ιστορικός Διόδωρος ο Σικελιώτης.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του εξερευνητή Percy Fawcett

Το 1925, ο Άγγλος Συνταγματάρχης, γεωγράφος, χαρτογράφος, αρχαιολόγος και εξερευνητής Percy Fawcett, συνοδευόμενος από τον μεγαλύτερο γιο του Jack και από τον φίλο του Raleigh Rimmell, είχαν αναχωρήσει για μια επικίνδυνη αποστολή, με σκοπό την εξερεύνηση των άγνωστων περιοχών της κοιλάδας του Αμαζονίου και τον εντοπισμό της Χαμένης Πόλης Ζ.