Σάββατο 9 Απριλίου 2016

HARDCORE ΕΠ. 4 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ PART 1 (ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ) (VIDEO)


…η Isis προσπάθησε να με σκοτώσει γιατί είμαι αρχαιολογός, hot spot Διαβατών, έχουν καταστρέψει και εκκλησάκια αλλά τους βοηθάμε… Δημοτικός Σύμβουλος Χέρσο, Χέρσο hot spot, … Η Ύπατη Αρμοστία και οι ΜΚΟ δεν κάνουν τίποτα… Αντιδημαρχία για το προσφυγικό, Κιλκίς, …σκεφτόμαστε να φύγουμε από τον ίδιο μας τον τόπο, έχουμε φτάσει όλοι, κάτοικοι και πρόσφυγες στα όρια μας… κάτοικοι Ειδομένης, … οι εθελοντές μόνο βοηθάνε… εθελοντής praksis… Τους σκότωσε όλους η Isis πνίγηκαν οι δικοί μου… παιδάκι στην Ειδομένη. Σας δείχνουμε, χωρίς περικοπές, αυτά που καταγράψαμε, αυτά που είδαμε, μέσα στο απόλυτο χάος… HARDCORE # ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Μέρος 1. Το δεύτερο μέρος το άλλο Σάββατο 16/4.

Κύστιο του Διοσκουρίδη





Είναι το Αλικάκαβο ή Κύστιο του Διοσκουρίδη. Το ονόμαζαν ακόμα Στρύχνον Αλικάκαβον ή Φυσαλίς. Ο Διοσκουρίδης αναφέρει ότι το βότανο δρα ενάντια στην επιληψία.
Το βότανο το χρησιμοποιούσαν πολλά χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς. Αποξέραιναν τις ρώγες τις οποίες έτρωγαν για να αξιοποιήσουν τις διουρητικές του ιδιότητες ενάντια στα συμπτώματα ρευματισμών, αρθρίτιδας και ποδάγρας.

Παραλίγο να να εφεύρουν την ατμοκίνητη υδραντλία οι αρχαίοι Έλληνες


Μια ανάσα πριν την αφετηρία της σύγχρονης Βιομηχανικής Επανάστασης, με τη δημιουργία της ατμοκίνητης εμβολοφόρου υδραντλίας, έφτασαν επιστήμονες, μηχανικοί και εφευρέτες της ελληνιστικής εποχής, ανέφεραν ο καθηγητής του ΕΜΠ, Θεοδόσης Τάσιος και ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τιβέριος σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, το βράδυ της Τρίτης, 2 Φεβρουαρίου, με τίτλο «’Αραγε είχαν ατμοκίνητη υδραντλία οι Πτολεμαίοι;».

Oι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου στον Ζωδιακό Κύκλο


Η μυθολογία μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους συμβολισμούς της αστρολογικής γνώσης. Θυμάμαι, χρόνια πριν, είχα ακούσει ένα γνώστη της αστρολογίας να υποστηρίζει πως όταν γνωρίζουμε μυθολογία, τότε μπορούμε να μάθουμε κι αστρολογία. Κι είχε απόλυτα δίκιο.
Οι σημαντικοί αστρολόγοι ανά τον κόσμο, ασχολούνται και βασίζουν την μελέτη τους, στα στοιχεία της ελληνικής μυθολογίας, για να προχωρήσουν σε κάθε έρευνα.Πώς θα μπορούσαμε λοιπόν, να τοποθετήσουμε τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, μέσα στα δώδεκα ζώδια? Ποια θα ήταν η καλύτερη αντιστοιχία τους;
Οι απόψεις δεν συμπίπτουν πάντα, αλλά θα παραθέσω την προσωπική μου, με τις επεξηγήσεις που ταιριάζουν περισσότερο ως προς τη συσχέτιση των Ολύμπιων θεών και του ζωδιακού κύκλου.

Ποιό Μυστικό Κρύβει η Αρχαιότερη Σφαίρα του Κόσμου;


Μπορεί να μοιάζει με έναν βράχο από ένα χαμένο ναό στις ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς, αλλά ο αρχαιολόγος που ανακάλυψε αυτήν την παράξενη σφαίρα στη Βοσνία ισχυρίζεται ότι πρόκειται για την αρχαιότερη τεχνητή πέτρα-σφαίρα του κόσμου.
Στην πραγματικότητα, ο ίδιος πιστεύει ότι είναι η αρχαιότερη τεχνητή σφαίρα του κόσμου και ισχυρίζεται ότι η Ευρώπη διαθέτει μια προηγμένη εντυπωσιακή τεχνολογία ενός χαμένου πολιτισμού που χρησιμοποιούνταν 1.500 χρόνια πριν.Αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια απόδειξη ότι η «σφαίρα» είναι κάτι περισσότερο από ένα ασυνήθιστο προϊόν της φύσης.
Ο αμφιλεγόμενος αρχαιολόγος Σεμίρ Οσμανάγκιτς έκανε τις εντυπωσιακές ανακαλύψεις του στο δάσος Podubravlje στη Βοσνία.

TOP SECRET! 5 μέρη όπου απαγορεύεται να πάτε…


Υπάρχουν κάποια μέρη σε αυτόν τον πλανήτη, τα οποία δε μπορεί να τα επισκεφθεί κάποιος απλός πολίτης. Η απαγόρευση αυτή ισχύει για λόγους προστασίας, λίγο διαφορετικούς κάθε φορά. Όλα αυτά τα μέρη έχουν κάτι το μαγικό, μία «μυστηριώδη ομίχλη» που περιβάλλει την ύπαρξη τους. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα πέντε πιο ενδιαφέροντα μέρη όπου απαγορεύεται η πρόσβαση.