Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Π. Καμμένος: Σε συνομιλίες η Ελλάδα με τη Ρωσία για αγορά πυραύλων



Η Ελλάδα διαπραγματεύεται με τη Ρωσία για την αγορά πυραύλων για τα αντιπυραυλικά σύστηματά της S-300 και για τη συντήρηση τους, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Ελλάδα διαθέτει συστήματα αεράμυνας S-300 ρωσικής κατασκευής από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

«Περιοριζόμαστε στην αντικατάσταση των πυραύλων (για τα συστήματα)» δήλωσε σύμφωνα με το RIA, ο Πάνος Καμμένος ο οποίος βρίσκεται στην Μόσχα.

S&P: Υποβαθμίζει σε "CCC+" την Ελλάδα

 

 Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε "CCC+" από "Β-", θέτοντας αρνητικό outlook
- Στην ανακοίνωση η Standard & Poor' s αναφέρει πως χωρίς την εφαρμογή βαθιών μεταρρυθμίσεων ή νέας ελάφρυνσης, οι δανειακές και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας δεν θα είναι βιώσιμες
- Το outlook είναι αρνητικό δεδομένου του κινδύνου για περαιτέρω επιδείνωση της ρευστότητας για το κράτος, τις τράπεζες και την οικονομία

Η βόμβα του Μοροζίνι κατά της Ακρόπολης (1687) A ΜΕΡΟΣ

 
Τά χρόνια πού άκολούθησαν τον Τουρκο-Βενετικό πόλεμο και τήν άλωση του Χάνδακος ήταν περίοδος άκμής των ταξιδιών στήν Ελλάδα. 'Αλλά τό έλληνικό αύτό διάλειμμα δεν κράτησε πολύ. Το 1684 η Βενετία κήρυξε τον πόλεμο κατά τόυ σουλτάνου. Κι' επειδή δεν διέθετε στρατιωτικές δυνάμες για νά αντιμετώπιση τις ανάγκες της εκστρατείας στρατολόγησε μισθοφόρους άπο τον Βορρά.
Ό τριακονταετής πόλεμος είχε επιβάλει τό στρατιωτικό πνεύμα στη Γερμανία. Οταν ήρθε η ειρήνη και η τάξη οί χθεσινοί πολέμαρχοι είδαν πώς ήταν άδύνατο νά προσαρμοσθούν: θα βρεθούν ξαφνικά άνεργοι στους στρατώνες, σέ μακρινές επαρχίες, χωρίς πιά άπόλυτη έξουσία ζωής και θανάτου πάνω σέ εκατομμύρια άμάχους, χωρίς τήν αίγλη των πολεμιστών και προ παντός χωρίς λάφυρα.
Οί μικροί ήγεμόνες δεν τούς χρειάζονταν πιά άλλά ούτε και μπορούσαν να τούς μισθοδοτούν. Εδωσαν, λοιπόν, πρόθυμα τήν άδεια να καταταχθούν ολόκληρες μονάδες υπό τη σημαία της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας. Νέο στάδιο λαμπρό άνοιγόταν μπροστά σ' αυτούς τούς επαγγελματίες του πολέμου : μέ τό πρόσχημα του «αγώνος κατά τών άπιστων» θά μπορούσαν νά οργανώσουν μιά νέα προσοδοφόρο σταυροφορία μέ λεηλασίες, βιαιότητες καί κάθε λογής άνέξοδες άπολαύσεις.