Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 20:00 ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 20 Christos Snow Christos Kastamonitis




 ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 20:00 ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 20 Christos Snow Christos Kastamonitis ΜΕ ΘΕΜΑ : ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ.
ΣΤΟΝ HTTP://www.athensjukebox.com

Η πρώτη διπλωματική αναγνώριση της Ελλάδας (15-1-1822)

Jean Pierre BoyerJean Pierre Boyer

Η Αϊτή -το Χαΐτιον, σύμφωνα με τα ελληνικά της εποχής- ήταν η πρώτη κρατική οντότητα που αναγνώρισε την Επανάσταση του '21 και το δικαίωμα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση, με την επιστολή του προέδρου της Ιωάννου Βόγιερ (Jean Pierre Boyer) προς τον Αδαμάντιο Κοραή, η οποία φέρει ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 1822.
Είχε προηγηθεί επιστολή του Κοραή και άλλων επιφανών Ελλήνων των Παρισίων προς τον Βόγιερ, με την οποία του ζητούσαν βοήθεια για την Επανάσταση, κατόπιν συστάσεων του περίφημου Γάλλου στρατηγού Λαφαγιέτ και του Επισκόπου Βλαισών Γρηγορίου, που είχε επισκεφθεί την περιοχή.

Αυτές είναι οι πιο ασυνήθιστες παραλίες του κόσμου - Και μια ελληνική συμμετοχή!


Την λίστα με τις 11 πιο ασυνήθιστες παραλίες στον κόσμο, δημοσίευσε ένα από τα κορυφαία ταξιδιωτικά site της Ινδίας, το Ixigo.com.
Αυτές οι παραλίες δεν θυμίζουν σε τίποτα ό,τι έχετε γνωρίσει έως σήμερα και είναι εκπληκτικά εντυπωσιακές. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Μαύρη Παραλία της Ισλανδίας και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό στοιχείο, το οποίο συγκαταλέγεται στην 4η θέση και είναι η Κόκκινη παραλία της Σαντορίνης.
Δείτε την λίστα αναλυτικά: