Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

"Εξωγήινα" αιγυπτιακά αντικείμενα βρίσκονται κρυμμένα στο Μουσείο Ροκφέλερ

"Εξωγήινοι", ΑΤΙΑ και άλλες περίεργες παραστάσεις σε μοναδικά αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του διάσημου αιγυπτιολόγου Sir William Petrie, στην Ιερουσαλήμ, θα μπορούσαν να ξαναγράψουν όχι μόνο την αρχαία αιγυπτιακή ιστορία αλλά και την ιστορία του κόσμου.


Ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα Paranormal Crucible δείχνει αρχαία Αιγυπτιακά αντικείμενα που βρέθηκαν αρχικά στη Πυραμίδα της Γκίζας, αλλά φέρεται να έχουν μεταφερθεί πρώτα στο σπίτι του Petrie στην Ιερουσαλήμ και κατόπιν να έχουν παρθεί από εκπροσώπους του Αρχαιολογικού Μουσείου Ροκφέλερ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα UFO Sightings Daily.

Θρόνος «εξωγήινης προέλευσης» κρυμμένος στη μυστηριώδη τρύπα στην Πυραμίδα του Χέοπα;

Η μυστηριώδης τεράστια «τρύπα», μήκους τουλάχιστον 30 μέτρων, που εντοπίστηκε εντός της Μεγάλης Πυραμίδας στη Γκίζα, στην Αίγυπτο, μπορεί να περιέχει έναν «σιδερένιο θρόνο», φτιαγμένο από μέταλλα μετεωριτών.
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο θρόνος τοποθετήθηκε εκεί για να βοηθά τους Φαραώ στη μετάβασή τους στην επόμενη ζωή. Σύμφωνα με ένα αρχαίο κείμενο που ανέλυσαν οι ερευνητές, ο Φαραώ «πριν φτάσει στα αστέρια του Βορρά θα πρέπει να περάσει τις πύλες του ουρανού και να καθίσει στον σιδερένιο θρόνο του».

Ποια η σχέση της Ζώνης του Ωρίωνα με τις πυραμίδες της Αιγύπτου;

Στο παρελθόν, πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί είχαν μία ιδιαίτερη σχέση με την αστρονομία και την αξιοποιούσαν συχνά στην ανοικοδόμηση των κτιρίων τους.
Πολύ συχνό φαινόμενο ήταν ο προσανατολισμός των κατασκευών τους στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και κάτω από αυτή την προοπτική μελετήθηκαν και οι πυραμίδες της Αιγύπτου.
Εξετάζοντας τις πυραμίδες αστρονομικά, θα δούμε πολλές αναφορές στο ουράνιο στερέωμα, προκαλώντας μας τον θαυμασμό και συγχρόνως πολλά ερωτηματικά για τις γνώσεις που διέθεταν εκείνη την εποχή.

Αίγυπτος: 17 «νέες» πυραμίδες περιμένουν να έρθουν στο φως

Όχι μία, όχι δύο, αλλά 17 χαμένες πυραμίδες είναι μεταξύ των αρχαίων κτισμάτων που βρήκαν στην Αίγυπτο επιστήμονες χρησιμοποιώντας υπέρυθρες δορυφορικές εικόνες. Η έρευνά τους αποκάλυψε συνολικά περισσότερους από 1.000 τάφους και 3.000 εγκαταστάσεις που βρίσκονται κάτω από το έδαφος. Οι αρχικές ανασκαφές έχουν ήδη επιβεβαιώσει ορισμένα από τα ευρήματα.

Της νέας έρευνας ηγείται η Aμερικανίδα αιγυπτιολόγος Dr Sarah Parcak από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπίρμιγχαμ. «Κάναμε εντατική έρευνα για περισσότερο από ένα χρόνο. […] Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μπορούσαμε να εντοπίσουμε τόσα πολλά αρχαιολογικά σημεία σε όλη την Αίγυπτο. Να ανασκάψεις μία πυραμίδα είναι το όνειρο κάθε αρχαιολόγου», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Οι άγνωστες πυραμίδες της πόλης Μερόε του Σουδάν

Μπορεί οι πυραμίδες της Αιγύπτου να είναι οι πιο διάσημες στον κόσμο, δεν είναι ωστόσο οι μοναδικές στη Αφρική. Η «χαμένη πόλη»Μερόε του Σουδάν, με τις πολύ καλά διατηρημένες πυραμίδες της είναι εξίσου εντυπωσιακή, όσο οι πιο… διάσημες «ομόλογές» της στην Αίγυπτο.


Bρίσκονται σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας, Χαρτούμ, και παρότι έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, σπάνια υποδέχονται επισκέπτες και τουρίστες από ξένες χώρες.

Οι Πυραμίδες της Αιγύπτου δεν κτίστηκαν με μεγάλους ογκόλιθους, υποστηρίζει νέα μελέτη βρετανού επιστήμονα

Οι επιβλητικές πυραμίδες της Αιγύπτου ενδέχεται… να μην είναι και τόσο επιβλητικές, τουλάχιστον όσον αφορά την κατασκευή τους, καθώς είναι πολύ πιθανό να μην κατασκευάστηκαν με ογκόλιθους τους οποίους έσερναν εκατοντάδες σκλάβοι αλλά με μικρές πέτρες. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Πίτερ Τζέιμς, βρετανός μηχανικός δομικών έργων, ο οποίος μελέτησε την κατασκευή των πυραμίδων αρχίζοντας όχι από το εξωτερικό αλλά από το εσωτερικό τους.

Η λύση του μυστηρίου της “κατάρας του Τουταγχαμών”

Ύστερα από 3.300 χρόνια από τον θάνατο του περίφημου Φαραώ Τουταγχαμών, ο οποίος ενέπνευσε τον θρύλο της “κατάρας” για όποιον θα εισχωρούσε στον τάφο του, ο θρύλος τελικά κατέπεσε.
Από τις 19 Μαρτίου του 1923, οπότε πέθανε από μια άγνωστη, ίσως για τα ιατρικά δεδομένα της εποχής, ασθένεια ο Λόρδος Κάρναρβον, που ήταν ο πρώτος που κατέβηκε στον μνημειώδη τάφο του

Η κατάρα των Φαραώ

Στις 3 Αυγούστου του 1962 δολοφονήθηκε μυστηριωδώς ο αρχαιολόγος Carleton James Hollenbeck στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ο Χόλλενμπεκ ήταν συγγραφέας του βιβλίου: “The tomb of Tut-Ankh-Amen : the strange mystery behind the ‘curse’ on King Tut’s tomb”, το οποίο αναφερόταν στην ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών, του 19χρονου Φαραώ της Αιγύπτου.

Βρέθηκε ο τάφος του Ασκληπιού;

Κατά τη διάρκεια ανασκαφών, οι οποίες διεξάγονταν από τον Άγγλο αιγυπτιολόγο Δρ. Ουόλτερ Έμερυ στα περίχωρα του Καΐρου, αποκαλύφθηκαν ένα νεκροταφείο, καθώς επίσης και ένα συγκρότημα διαφόρων κτισμάτων, μεταξύ των οποίων πίστευαν ότι υπήρχε και ο τάφος του Ασκληπιού.

Τα μυστήρια της Αιγύπτου

Ο θάνατος ενός Αιγυπτίου αρχαιολόγου το 1959, ο οποίος αυτοκτόνησε πέφτοντας στο Νείλο, στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση γύρω από το θέμα της “Κατάρας των Φαραώ”.
Στο Τμήμα Αρχαιοτήτων του Καΐρου υπήρχε ένας φάκελος, ο οποίος αναφερόταν στο ζήτημα της “Κατάρας”, της άποψης δηλαδή που υποστήριζαν ορισμένοι εξωεπιστημονικοί κύκλοι, ότι στους τάφους των Φαραώ υπήρχε ένα μυστηριώδες δηλητήριο, το οποίο ήταν θανατηφόρο για τον πρώτο που θα παραβίαζε τον τάφο.

Το φάντασμα του Ναπολέοντα

Ένα περίεργο χειρόγραφο του Ναπολέοντα περιήλθε στην ιδιοκτησία ενός Αμερικανού συλλέκτη, το οποίο του το πούλησε ένας Γάλλος που βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Επρόκειτο για μια επιστολή του Βοναπάρτη, που την είχε αποστείλει από το Κάιρο στον αδερφό του τον Λουκιανό, λίγο πριν αναγκαστεί να επιστρέψει στη Γαλλία μετά από τις ήττες του στρατού του στην Ιταλία και τα σφάλματα του Διευθυντηρίου.
Την εποχή εκείνη, ο Ναπολέων κατείχε μία οικία στην πλατεία του Εσμπέκιεν, πολύ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε το 1800 ο γενναίος Κλέμπερ, που ήταν ο διοικητής του στρατού στην Αίγυπτο.

Η κοιλάδα των βασιλέων

Το Λούξορ, η νεκρόπολη των αρχαίων Φαραώ της Αιγύπτου, ηλικίας 4.000 ετών, βρίσκεται στην δυτική όχθη του ποταμού Νείλου.
Εκεί βρίσκονται θαμμένοι εξήντα τέσσερεις βασιλιάδες και βασίλισσες. Πολλοί από τους τάφους έχουν συληθεί με το πέρασμα των αιώνων. Οι αρχαιολόγοι έχουν μεταφέρει τις μούμιες τους σε μουσεία στο Κάιρο, στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Θρήνος! Νεκρός εντοπίσθηκε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας

Το εκπαιδευτικό αεροπλάνο Τ-2 Buckeye είχε απογειωθεί από την εκπαιδευτική βάση Καλαμάτας - Έπεσε στις 8.50 το πρωί κοντά στο χωριό Κολλίνες της Αρκαδίας - Ζωντανός ο συγκυβερνήτης - Χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης

Ναυτική βάση στα Κατεχόμενα «ονειρεύεται» η Τουρκία

Την επιθυμία για να φτιάξει η Τουρκία ναυτική βάση στην Κύπρο αποκαλύπτει δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ. «Επειγόντως μεγάλη ναυτική βάση στο Νησί (Κύπρος)» είναι ο χαρακτηριστικός πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας.

ΤΩΡΑ: Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας

Εκπαιδευτικό αεροπλάνο κατέπεσε λίγο μετά τις 8.30 νοτίως της Τρίπολης προς την κατεύθυνση της Σπάρτης και συγκεκριμένα στις Κολλίνες.


Ήδη έχει εντοπιστεί ο ένας από τους πιλότους ζωντανός, αλλά ακόμη δεν είναι δυνατόν να προσεγγιστεί και χωρίς να έχει γίνει γνωστο εάν πρόκειται για τον εκπαιδευτή ή τον εκπαιδευόμενο.

Ο δεύτερος χειριστής αναζητείται.