Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΙΚΑ: Αποσύρει το έγγραφο που μπλόκαρε τη συνταξιοδότηση

 

 

Το ΙΚΑ ανέστειλε το υπ' αριθμόν Γ32/22/12.8.2015 έγγραφο της Διοίκησης του που "μπλόκαρε" τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας και δημιούργησε πρωτοφανή αναστάτωση από το πρωί.

Στην ανακοίνωση του το ταμείο επισημαίνει το αυτονόητο ότι η έκδοση τόσο των οριστικών όσο και των προσωρινών αποφάσεων συνταξιοδότησης θα γίνεται σύμφωνα με τις εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Νέο κρούσμα από Ολλανδέζα που φώναζε σε Έλληνες: "Φύγετε από εδώ η παραλία ανήκει σε εμάς"

 
 
Σκηνές απείρου κάλλους σε παραλία του Αφραθιά στο Τυμπάκι, με μια γυναίκα να περιγράφει τα όσα έγιναν...
 
Δεν πίστευε στα αυτιά της κάτοικος της περιοχής, όταν πήγε να κάνει το μπάνιο της στην παραλία του Αφραθιά στο Τυμπάκι. Στο σημείο βρισκόταν μια Ολλανδή η οποία όταν αντιλήφθηκε πως ήταν Ελληνίδα άρχισε να φωνάζει, να βρίζει και να χειρονομεί, απαιτώντας από την Ελληνίδα να φύγει αμέσως γιατί η παραλία ανήκει στους Γερμανούς και στους Ολλανδούς!
 

Αποβιβάστηκαν 2.500 Σύροι πρόσφυγες από το πλοίο "Ελ.Βενιζέλος"



Με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς κανένα πρόβλημα αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε-1, από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" οι περίπου 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία. 

"Παγώνει" η έκδοση συντάξεων για όσους αιτήθηκαν μετά την 1/1/15



Aπόφαση με την οποία αναστέλλει από 1/1/2015 την έκδοση νέων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, πήρε το ΙΚΑ εκδίδοντας σχετική οδηγία στις 12 Αυγούστου, δηλαδή λίγες ώρες πριν από την ψήφιση του νέου συνταξιοδοτικού μνημονιακού νόμου 4336/15.

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Διοίκησης του Ιδρύματος που αποκαλύπτει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" η έκδοση συντάξεων μόνο για περιπτώσεις γήρατος και μόνο προσωρινών, θα επιτρέπεται σε όσους έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος και εφόσον οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι δηλώνουν υπ’ ευθύνη τους ότι έχουν τουλάχιστον τις 4.500 ημέρες ασφάλισης, οπότε και θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης.

Πτυχία χωρίς... αντίκρισμα και στη Βρετανία! Αποκαλυπτική έρευνα

 

Οι μισοί και πλέον απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων βρίσκονται σε θέσεις εργασίας που δεν απαιτούν πτυχίο ή προσόντα της ειδικότητάς τους, καθώς η κυβέρνηση αποτυγχάνει να δημιουργήσει επαρκή αριθμό θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης, αποκαλύπτει έκθεση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Το Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) ανέφερε σε έκθεσή του ότι η αναντιστοιχία μεταξύ του αριθμού των πτυχιούχων σχολών ανωτάτης εκπαίδευσης και των θέσεων εργασίας που απαιτούν τα προσόντα τους είναι μια από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.


Το ποσοστό αποφοίτησης των σπουδαστών σχολών ανώτατης εκπαίδευσης στη Βρετανία είναι 54%, το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη πίσω μόνο από την Ισλανδία, κατά την έκθεση του CIPD