Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Εντυπωσιακό! Αυτά είναι τα «Μάτια του Θεού»



Ένα εντυπωσιακό σπήλαιο στη Βουλγαρία είναι γνωστό για τις συμμετρικές τρύπες στην οροφή του, που οι ντόπιοι τις λένε «τα μάτια του Θεού»!

Το σπήλαιο Προχότνα (Prohodna) βρίσκεται στο φαράγγι Ισκάρ (Iskar), στο Καρλούκοβο (Karlukovo), και θεωρείται από τα πιο γνωστά σε μια χώρα που είναι γεμάτη από σπήλαια.

«Τα μάτια του Θεού», βρίσκονται στη μέση του 262 μέτρων μήκους θαλάμου, φωτίζοντας το εσωτερικό και παρέχοντας μια μοναδική άποψη του ουρανού.

Οι δύο τρύπες είναι το αποτέλεσμα της φυσικής διάβρωσης των βράχων.

Θησαυρός 1.600 ετών ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ [φωτό]



Αγαλματίδια, νομίσματα και όργανα ναυσιπλοΐας που ανάγονται 1.600 χρόνια πριν ανακαλύφθηκαν στο αρχαίο λιμάνι της Καισάρειας, αποτελώντας την πιο σημαντική ανακάλυψη του είδους τα τελευταία 30 χρόνια, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.
Οι Ισραηλινοί Ραν Φάινσταϊν και Όφερ Ραάναν ανακάλυψαν τυχαία μπρούτζινα αντικείμενα σε κατάδυση τους τον Απρίλιο, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αρχαιοτήτων.
Ενημέρωσαν τις αρχές και στη συνέχεια δύτες έφεραν στο φως πολλά αντικείμενα της ύστερης ρωμαϊκής περιόδου, απομεινάρια του φορτίου ενός εμπορικού πλοίου που μετέφερε προφανώς μέταλλα που προορίζονταν για ανακύκλωση.

Κουτσούφλιανη 13 Μαΐου 1898: Ένα πραγματικό Ελληνικό Ολοκαύτωμα



1897: Ο σύντομος ελληνοτουρκικός πόλεμος έχει τελειώσει εις βάρος μας και θα χρειαστεί και θα χρειαστεί να περάσουν 15 χρόνια για να έλθουν οι ένδοξοι Βαλκανικοί Πόλεμοι και να εκδικηθεί το Έθνος μας.
Η ήττα, όμως, του Ελληνικού Στρατού το 1897 γέννησε ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα αυταπάρνησης και ηρωισμού από τον Ελληνικό Λαό, γέννησε τον θρύλο της επικής φυγής των Κουτσουφλιανιωτών και του Ολοκαυτώματος του χωριού τους. Η Κουτσούφλιανη, ήταν ένα ορεινό χωριό της Πίνδου, της τότε επαρχίας Μετσόβου (τωρινή περιοχή σύνορα μεταξύ Νομών Τρικάλων – όπου και ανήκει σήμερα – και Γρεβενών) και εκείνη την εποχή ήταν το κυριότερο πέρασμα των αντάρτικων σωμάτων των Μακεδονομάχων λόγω της στρατηγικής θέσης που κατείχε στην παραμεθόριο. Τα πυκνά δάση και οι βουνοκορφές της έδιναν μεγάλη ασφάλεια και ελευθερία κινήσεων στους αντάρτες, αφού μπορούσαν εύκολα να κρυφτούν και να ανιχνεύουν τις κινήσεις των Τούρκων στρατιωτών της μεθορίου, αφού αποτελούσε και θαυμάσιο κρησφύγετο για τους αντάρτες που διώκονταν από τους Τούρκους. Οι Κουτσουφλιανιώτες βοήθησαν τα μέγιστα στις προσπάθειες των αντάρτικων σωμάτων με την φιλοξενία που παρείχαν, αλλά και τις πληροφορίες για τα μονοπάτια που οδηγούσαν με ασφάλεια στην τουρκοκρατούμενη Μακεδονία. 

Τα εφτά σημεία του σώματός μας που είναι τελείως... περιττά





Ποια άλλα σημεία του σώματός μας δεν έχουν καμία χρησιμότητα και θα μπορούσαμε άνετα να ξεφορτωθούμε για... καλλιτεχνικούς ή άλλους σκοπούς;
Στο ερώτημα αυτό κλήθηκε να απαντήσει σε μια αυστραλιανή ραδιοφωνική εκπομπή ο διάσημος γιατρός Andrew Rochford, ο οποίος αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν εφτά σημεία του σώματός μας που είναι τελείως... άχρηστα στον σημερινό άνθρωπο.
 
Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:
1. Η σκωληκοειδής απόφυση
Πρόκειται για υπόλειμμα οργάνου από τα αρχικά στάδια της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, που χρησίμευε στην πέψη συστατικών φυτικών τροφών που πλέον δεν καταναλώνουμε
2. Ιγμόρεια
Πρόκειται για κοιλότητες του κρανίου στην περιοχή γύρω από τη µύτη που περιέχουν αέρα και, σύμφωνα με τον Δρ. Rochford, η χρησιμότητά τους παραμένει άγνωστη.
3. Αμυγδαλές
Όπως αναφέρει ο γιατρός, πρόκειται για κατάλοιπο του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος από τα αρχικά στάδια της εξέλιξης

Αιγαίο: Σε ετοιμότητα πενταλέπτου οι Μονάδες αναχαίτισης για την τουρκική άσκηση



Σε ετοιμότητα πενταλέπτου έχουν τεθεί τα "readiness" των μονάδων επιφυλακής της Πολεμικής Αεροπορίας σε Λήμνο, Σκύρο και Καστέλι, για να αντιμετωπίσουν την τουρκική προκλητικότητα. Η Τουρκία επιμένει με ΝΟΤΑΜ στον αεροπορικό αποκλεισμό της Χίου και των Ψαρών.

Η Τουρκία, επιμένει με ΝΟΤΑΜ να θέλει να κάνει άσκηση, δεσμεύοντας περιοχές στο Αιγαίο με τρόπο τέτοιο ώστε να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των νησιωτών. Κρατώντας στην αρχή τα προσχήματα ζήτησε άδει από την Αθήνα για να δεσμεύσει επτά περιοχές μέσα στο FIR Αθηνών για την άσκηση. Μόλις είδαν τις επτά περιοχές στην ΥΠΑ, διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για αεροπορικό αποκλεισμό της Χίου και των Ψαρών.