Κυριακή 7 Μαΐου 2017

«Οι Τούρκοι θά μάθουν τό μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς»

«Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ~Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς» Τελικά τι εννοούσε ο Άγιος ΠατροΚοσμάς όταν έλεγε: «Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς». (Τό αλβανικόν χειρόγραφον έχει τήν προφητείαν ως εξής: «Οι Τούρκοι θά τό καταλάβουν τρείς ημέρες γρηγορώτερα από τούς Χριστιανούς»,από το βιβλίο «Κοσμάς ο Αιτωλός» του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη).

Άγνωστα Παιχνίδια των Αρχαίων Ελλήνων. Επιτραπέζια και όχι μόνο

Πώς «σκότωναν» οι αρχαίοι Ελληνες τον ελεύθερο χρόνο τους;
Σίγουρα εποικοδομητικά, εκπαιδεύοντας πνεύμα και μυαλό, παίζοντας διάφορα παιχνίδια τύχης, κυβομαντείας ακόμη και μερικά με ερωτικά υπονοούμενα…
Σήμερα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορεί να έχουν κατακλύσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, τότε τα πιο δημοφιλή ήταν:
– Το τριόδην, η γνωστή τρίλιζα.
– Τα ζάρια.
– Το σημερινό τάγκραν, που γεννήθηκε από επινόηση του Αρχιμήδη.
– Το γνωστό σε όλους γιο-γιο.
– Και το ανθρωπόμορφο ζάρι, που έπαιζαν για να τονώσουν την ερωτική τους προδιάθεση.

Στο φως θαλαμωτός τάφος των ύστερων μυκηναϊκών χρόνων

Στις 24 και 25 Απρίλιου, στο κέντρο της πόλης της Σαλαμίνας, ερευνήθηκε από την εφορεία αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θαλαμοειδής τάφος που ανήκει σε νεκροταφείο μυκηναϊκών χρόνων.
Συστάδες του ίδιου νεκροταφείου  έχουν ερευνηθεί με σωστικές ανασκαφές το 1964, 1992 και 2009.  Τότε αποκαλύφθηκαν δύο θάλαμοι της ίδιας συστάδας τάφων με τον σημερινό. Ο θάλαμος του τάφου, λαξευμένος στο φυσικό πέτρωμα της περιοχής,  εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εκσκαφικών εργασιών για τη σύνδεση παρακείμενης οικίας με τον κεντρικό αγωγό της αποχέτευσης της πόλης.

Όταν η Ζάκυνθος είχε πετρελαιοπηγές - Ένα σκληρό παρασκήνιο

Το ζήτημα των πετρελαίων ενέχει ιδιαιτέρα και κεφαλαιώδη σημασία για την χώρα μας. λόγω των μεγάλων ποσών συναλλάγματος τα οποία εκρέουν στην αλλοδαπή. για την προμήθεια πετρελαίου και των διαφόρων παραγώγων του. Η Ζάκυνθος είναι μία από τις περιοχές της Ελλάδος που από αρχαιοτάτων χρόνων έχει εντοπισθεί και καταγραφεί από τους συγγραφείς. η ύπαρξη πετρελαίου.

Πρώτος ο Όμηρος επισημαίνει την ύπαρξη τους στην περιοχή Κερί της Ζακύνθου. Αργότερα ο Ηρόδοτος, επισκεπτόμενος την Ζάκυνθο, περιγράφει την ύπαρξη μικρών λιμνών που στον πυθμένα τους οι ντόπιοι ανεύρισκαν άσφαλτο την οποία συνέλεγαν σε αμφορείς.

Αλλά και άλλοι συγγραφείς της αρχαιότητος αναφέρουν τις ασφαλτούχες πηγές της Ζακύνθου, όπως ο Πλίνιος στην «Φυσική Ιστορία» του, ο Διοσκουρίδης στο «Περί Ύλης Ιατρικής» σύγγραμμά του, και ο Βιτρούβιος στο «Περί Αρχιτεκτονικής» βιβλίο του.

Αϊνώ, οι θρυλικοί Έλληνες της Ιαπωνίας

Μία ακόμη τρανή απόδειξη ότι το DNA των Ελλήνων συναντάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης είναι οι Αϊνού (< Ίωνες) ή πιο σωστά Αϊνώ, «η λευκή φυλή» της Ιαπωνίας, όπως τους αποκαλούν.
Ζουν στο Χοκκαΐντο, στην νότια Σαχαλίνι και στην Φορμόζα (γνωστή ως Ταϊβάν). Μάλιστα, στις αρχές του 20ου αιώνα οι Αϊνώ αριθμούσαν περί τα 3.000.000!
Πολλοί ξένοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ο Καθηγητής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Phoenix, Thomas S. Anderson, υποστηρίζουν ότι οι Ίωνες έφτασαν στην Ιαπωνία το 7000 π.Χ., στοχεύοντας στο να την χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο για τον αποικισμό τους στην Αμερική.

Ανακαλύφθηκε σημαντικός «ξάδερφος» των δεινοσαύρων που έμοιαζε με κροκόδειλο

Οι περισσότεροι παλαιοντολόγοι υπέθεταν ότι θα ήσαν σαν δίποδοι μίνι-δεινόσαυροι, με μέγεθος κοτόπουλου. Αλλά η ανακάλυψη ενός απολιθώματος ανατρέπει αυτές τις εκτιμήσεις, καθώς δείχνει ότι οι «ξάδερφοι» των δεινοσαύρων είχαν μια απρόσμενα κροκοδειλίσια εμφάνιση.
Οι ερευνητές από πολλές χώρες, με επικεφαλής τον παλαιοβιολόγο Στέρλινγκ Νέσμπιτ, του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου και του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια (Virginia Tech), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», ανακάλυψαν στη νότια Τανζανία της Αφρικής, το απολίθωμα ενός στενού συγγενούς των δεινοσαύρων, του Teleocrater rhadinus.

Προφητείες: Η Κοιλάδα των Ρόδων - Πάουλ Αμαντέους Ντήναχ

Είχε δίκιο προ διετίας ο Oswald Spengler  για την επικείμενη πτώση. Η γηραιά και ένδοξη μας τούτη ήπειρος τώρα μπαίνει σε μεσαίωνα, ύστερα όμως από αυτόν, πάλι με χρόνια με καιρούς, θα δει μια καινούρια αναγέννηση και το συνακόλουθο άνθισμα ενός νέου μεγάλου πολιτισμού”
(P. Dienach 1924)

Οι Σκεπτομορφές

ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝΤΑΙ
Η εκλαΐκευση του "εσωτερισμού" έχει δημιουργήσει πολλές παραμορφωμένες έννοιες που στερούνται στέρεης βάσης. Κι αυτό, μακροπρόθεσμα, ευνοεί μονάχα τον ιστορικό υλισμό και το σκεπτικισμό και οδηγεί στην ψυχική και φυσική καταστροφή όλο και περισσότερους ανθρώπους, εξ αιτίας των «ερασιτεχνών» των λεγόμενων Απόκρυφων Επιστημών. Εξ άλλου, η αλήθεια είναι ότι το εσωτερικό, όταν εκλαϊκεύεται χωρίς να έχει δοκιμαστεί αρκετά, γίνεται "εξωτερικό".

Το Μυστήριο της Αιώρησης

Υπάρχει ένας αρχαίος μύθος που μας διηγείται την ιστορία του Ικάρου, που φόρεσε φτερά και πέταξε σε αφάνταστα ύψη. Πέρα από το συμβολισμό του, ο μύθος μάς δείχνει και την επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει και να νιώσει ελεύθερος. Σήμερα έχει βέβαια τη δυνατότητα να πετάει με μηχανικά μέσα, όμως είναι εξαρτημένος από την τεχνολογία. Υπάρχει άραγε τρόπος να ανυψωθούμε ή να ανυψώσουμε χρησιμοποιώντας άλλα μέσα; Ίσως η απάντηση να βρίσκεται τελικά μέσα μας... 

Αρχαίοι Έλληνες Σαμάνοι

Η Ψυχή είναι πιο ενεργητική όταν το σώμα κοιμάται, ή καθώς πρόσθεσε ο Αριστοτέλης όταν βρίσκεται στο σημείο του θανάτου. Μια τέτοια όμως πίστη αποτελεί ένα ουσιαστικό στοιχείο του σαμανιστικού πολιτισμού που υπάρχει ακόμα και σήμερα στη Σιβηρία, κι έχει αφήσει τα ίχνη της παλιάς του ύπαρξης πάνω σε μια μεγάλη περιοχή, που εκτείνεται σ’ ένα πελώριο τόξο, από τη Σκανδιναβία κατά μήκος του Ευρασιανού χώρου, μέχρι την Ινδονησία. Η μεγάλη έκταση στην οποία διαδόθηκε δείχνει πόσο παλιό ήταν το πρότυπο αυτό.

Νέο μυστήριο! Εξαφανίστηκαν από την Ελλάδα Τούρκοι διπλωμάτες

Ένα ζευγάρι Τούρκων διπλωματών που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Και κάπως έτσι μυρίζει και πάλι... μπαρούτι στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak, το ζευγάρι είναι ύποπτο για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν και από την περασμένη Τρίτη τα ίχνη τους αγνοούνται.
Οι Muhammet T. και Ceyda T. τους τελευταίους 18 μήνες εργάζονταν στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.