Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ : Ο μπαρμπα-Γιαννης ο Κανατάς ήταν…βούλγαρος κατάσκοπος!

Ο μπαρμπα-Γιάννης Κανατάς υπήρξε από τους ωραιότερους Αθηναίους “τύπους” της δεκαετίας του 1870: κατά τις εργάσιμες ημέρες , ξυπόλητος και ρακένδυτος, πουλούσε κανάτια πάνω στο γαϊδουράκι του. Στον «ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗ» περιγράφεται ως: «….Ένας άντρας ψηλός, με φαρδιά ξανθά μουστάκια, γέμισε με το μεγάλο μπόι του την πόρτα. Ήταν φτωχοντυμένος και ξυπόλυτος και στο κεφάλι φορούσε ένα παλιωμένο πλατύγυρο καπέλο. Στα μαλλιά και στα μουστάκια πολλές άσπρες τρίχες γυάλιζαν, μα ήταν ήρεμο το πρόσωπο του και είχε αρχοντιά η στάση του, καθώς στηρίζουνταν στη μαγκούρα του…» Κατοικούσε στην Πλάκα (συνοικία Σκαγιάννη), στην οδό Υπερείδου. Στην αυλή είχε σταύλο, όπου άφηνε τον ξανθοκόκκινο γάιδαρό του. Εκεί στην αυλή τοποθετούσε επίσης, τα κανάτια του.

ΓΡΙΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ: Ομαδικός τάφος με 1500 σκελετούς αλυσοδεμένους βρέθηκε στο Φάληρο (ΦΩΤΟ)


Σε απόσταση μόλις 7 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, ένας ομαδικός τάφος με 1500 σκελετούς, στην πλειοψηφία τους αλυσοδεμένους πισθάγκωνα, προβληματίζει τους αρχαιολόγους, οι οποίοι προσπαθούν να ρίξουν φως σε αυτήν την σκοτεινή πτυχή της ιστορίας της αρχαίας Αθήνας.

ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΘΡΑΚΗ...!Η τουρκική τράπεζα Ziraat κατάσχει περιουσίες Ελλήνων σε Κομοτηνή και Ξάνθη και τα δίνει στους μουσουλμάνους!

 
Η τουρκική τράπεζα Ziraat Bank προβαίνει σε κατασχέσεις περιουσιών Ελλήνων στην Κομοτηνή και την Ξάνθη που πήραν δάνειο και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εξόφληση τους.
Πρόκειται για «εισβολή» της Τουρκίας στην Ελλάδα με οικονομικά μέσα που στόχο έχει να κάνει τη Δυτική Θράκη αμφισβητούμενη περιοχή, «γκρίζα ζώνη» όπως τα Ίμια. Σειρά έχει η Ρόδος, αφού και εκεί διατηρεί υποκατάστημα. Και στις δύο περιοχές η Άγκυρα κάνει λόγο για ύπαρξη «τουρκικής» μειονότητας.

ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΠΑΤΗΜΑΣΙΕΣ 130.000 ΕΤΩΝ !

Στην Καλαμπάκα εντοπίζεται ένα από τα σπουδαιότερα, από αρχαιολογικής άποψης, σπήλαια της Ευρώπης. Η Θεόπετρα είναι ένα φαινόμενο. Είναι η μόνη προϊστορική θέση του ελλαδικού χώρου με τόσο μεγάλη ακολουθία ανθρωπογενών επιχώσεων, που περιλαμβάνουν τη Μέση και την Ανώτερη Παλαιολιθική, τη Μεσολιθική και τη Νεολιθική εποχή.

Από τα πλέον συγκλονιστικά ευρήματα είναι τα αποτυπώματα ανθρώπινων ποδιών που χρονολογούνται 130.000 ετών και είναι εξαιρετικά σπάνια σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι τα δεύτερα σε αρχαιότητα στην Ευρώπη μετά εκείνα της Terra Amata της Γαλλίας (380.000 ετών).

Για πρώτη φορά επισκέψιμο το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας

Τις πύλες του στο ευρύ κοινό ανοίγει για πρώτη φορά το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία θέατρα, το οποίο χρονολογείται από τον 3ο αιώνα π.Χ.
Για πρώτη φορά, με απόφαση του Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, το Αρχαίο Θέατρο που ξεκινάει από τα ριζά του λόφου του Φρουρίου στο κέντρο της πόλης-αποτελώντας πλέον το σήμα κατατεθέν της- θα είναι από την 1η Απριλίου επισκέψιμο για το κοινό, καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, με ελεύθερη είσοδο.

Η ΛΑΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 200.000.000 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΒΟΥΝΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ


Ο ωκεανός της Πίνδου

Δημιουργήθηκε πριν από 200.000.000 χρόνια από εκρήξεις βουνών που ήταν ηφαίστεια

Έναν ολόκληρο ωκεανό, αυτόν της Πίνδου, που πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια σκέπαζε μεγάλο μέρος της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, δημιούργησαν με τις αλλεπάλληλες εκρήξεις τους τέσσερα... βουνά της χώρας μας που τότε ήταν υποθαλάσσια ηφαίστεια.

«Αιγυπτιακός Λαβύρινθος»

 
 
 
Για ένα μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό κτίσμα θα κάνουμε λόγο σήμερα, φίλοι μυθολόγοι, τον επονομαζόμενο από τον Ηρόδοτο, «Λαβύρινθο».
Πρόκειται για μια πυραμίδα στη Χαουάρα, κοντά στη γνωστή πόλη των πορτραίτων Φαγιούμ, που εκτός από τον Ηρόδοτο εκθειάστηκε και από τον Στράβωνα ως θαύμα του κόσμου, ενώ με θαυμασμό έγραψε γι’αυτήν ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος και ο Διόδωρος ο Σικελιώτης.

ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΙ ΤΟΠΑΚΕΣ



Η Σαμοθράκη μας έχει πολλά μυστήρια , καλά κρυμμένα …Για να δούμε ….Γιατί δεν έχει ανακαλυφθεί το αρχαίο λιμάνι; Γιατί χτίστηκαν 999 ξωκλήσια για να προσκυνάς και ένα για να ψάχνεις, αφού ο θρύλος το θέλει γεμάτο με “ατελείωτους θησαυρούς” που θα μας φέρουν πίσω την Πόλη; Πώς γίνεται ένα νησί 178 τετραγωνικών χιλιομέτρων να έχει διαφορετικά μικροκλίματα, έτσι ώστε στη μια μεριά να έχει 8 μποφόρ και στην άλλη πλήρη άπνοια; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος “σπάρθηκε” εδώ, στο σώμα της Ολυμπιάδας, από τον βασιλιά Φίλιππο Β΄;

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Πεντάγωνο: Αμερικανική ταξιαρχία τεθωρακισμένων θα αναπτυχθεί μόνιμα στην αν. Ευρώπη


Oι ΗΠΑ θα αναπτύξουν σε μόνιμη βάση μία ταξιαρχία τεθωρακισμένων, εκ περιτροπής στην Ανατολική Ευρώπη από τον Φεβρουάριο του 2017, στο πλαίσιο των προσπαθειών να αποτραπεί το ενδεχόμενο μιας ρωσικής επίθεσης, γνωστοποίησε σήμερα το Πεντάγωνο.
"Οι ανανεώσεις (των στρατευμάτων) θα είναι διαρκείς, επιτρέποντας μια αδιάκοπη παρουσία τεθωρακισμένων και μία βελτίωση της εκπαίδευσης και των ασκήσεων με τους συμμάχους" του ΝΑΤΟ, δήλωσε η Λάουρα Σιλ, μία εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου.

Συναγερμός για το νέο διατροφικό εφιάλτη! Φορμόλη στα κοτόπουλα, κρέας πιθήκου, ελιές με γαλαζόπετρα - Στη Γαλλία εντόπισαν μέχρι και κάμπιες

- H τεράστια επιχείρηση κατάσχεσης νοθευμένων προϊόντων έγινε σε 57 χώρες του κόσμου
- Στην επιχείρηση της Europol και της Interpol κατασχέθηκαν πάνω από 10.000 τόνοι ακατάλληλων τροφίμων
- Εντόπισαν 85 τόνους ελιάς “βαμμένες” με γαλαζόπετρα μόνο στην Ιταλία
- Στο Βέλγιο εντόπισαν οι αρχές πολλά κιλά κρέατος πιθήκου

Εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη, ελιές με επικάλυψη από θειικό χαλκό, κρέας πιθήκου: περισσότεροι από 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων κατασχέθηκαν σε 57 χώρες στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από κοινού από την Interpol και τη Europol.
Η επιχείρηση αυτή με την ονομασία Opson V κατέγραψε ένα ρεκόρ όσον αφορά τις ποσότητες των κατασχεθέντων υλικών, ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής αστυνομική οργάνωση. Πέρυσι η Opson IV είχε επιτρέψει την κατάσχεση 2.500 τόνων παραποιημένων τροφίμων.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΦΑΓΕ: Αποχωρεί από την αγορά του γάλακτος

 

Και βάζει πωλητήριο στο εργοστάσιο στο Αμύνταιο Φλώρινας

Την πλήρη αποχώρηση της από την αγορά γάλακτος στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω δραστηριότητα ασύμφορη, αποφάσισε η ΦΑΓΕ.

Μάλιστα, η γαλακτοβιομηχανία έχει βάλει ήδη πωλητήριο στο εργοστάσιο που διατηρεί στο Αμύνταιο της Φλώρινας, στο οποίο παράγονται γάλατα μακράς διαρκείας και σοκολατούχα.

Η εταιρεία,  αναμένεται να επικεντρωθεί στην κατηγορία του γιαουρτιού, με νέες επενδύσεις, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, κυρίως για τις αγορές του εξωτερικού, όπου και πέρυσι είχε μια καλή χρονιά.

Θερίζει ο καρκίνος του παχέος εντέρου και σε άτομα νεαρής ηλικίας

 

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι παρά το ότι θεωρείται νόσος της τρίτης ηλικίας, τις τελευταίες δύο δεκαετίες παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα σε άτομα και κάτω των 40 ετών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου και Πρωκτού, ο καρκίνος του παχέος εντέρου εξελίσσεται σε έναν επιθετικό καρκίνο, καθώς αποτελεί τον συχνότερο καρκίνο για τους άνδρες, μετά τον καρκίνο του προστάτη και του πνεύμονα και τον τρίτο συχνότερο για τις γυναίκες, μετά τον καρκίνο του μαστού και του πνεύμονα.
 

Eκτός Τουρκίας οι οικογένειες των Αμερικανών στρατιωτικών Για λόγους ασφαλείας

 

Διπλωμάτες και στρατιωτικούς αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους καλούν οι ΗΠΑ να απομακρυνθούν από το έδαφος της Τουρκίας 

Σε μία μη αναμενόμενη και πάντως πρωτοφανή κίνηση, το αμερικάνικο υπουργείο Άμυνας κάλεσε εκατοντάδες πολίτες των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό το έδαφος της Τουρκίας.

Οι λόγοι που επικαλείται το Πεντάγωνο έχουν να κάνουν με την μειωμένη ασφάλεια που υπάρχει για τους Αμερικανούς πολίτες στην Τουρκία και της γενικότερης αναστάτωσης που επικρατεί στην χώρα σ' αυτόν τον τομέα.

Αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Egypt Air στην Κύπρο!

 

Αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Egypt Air που εκτελούσε δρομολόγιο Αλεξάνδρεια - Κάιρο
- Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν αεροπειρατή
- Σύμφωνα με το Russia Today υπάρχουν υποψίες πως είναι οπλισμένος ή ότι έχει βόμβα - Πληροφορίες πως αφέθηκαν ελεύθεροι επιβάτες, κυρίως γυναίκες και παιδιά
- Ο πιλότος ζήτησε άδεια προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Λάρνακας
- Έγινε αναγκαστική προσγείωση και το Airbus έχει απομονωθεί στο διάδρομο -Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επί τόπου
- Πληροφορίες πως το αεροπλάνο εκτελούσε εσωτερική πτήση και η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε 70 μίλια από την Κύπρο

Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών εκδηλώθηκε, ενώ βρισκόταν στην περιοχή ελέγχου πτήσεων της Κύπρου και του δόθηκε άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
Το αεροσκάφος, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας γύρω στις 8 πρωί και εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο. Ο πιλότος, επικαλούμενος αεροπειρατεία, ζήτησε άδεια για προσγείωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η οποία έγινε γύρω στις 08:50. Εχει στηθεί ομάδα κρίσεως για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τις απαραίτητες διαβουλεύσεις αλλά μέχρι στιγμής οι αεροπειρατές δεν έχουν υποβάλει κανένα αίτημα.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο - Αποκλείστηκε και ο Λευκός Οίκος -Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε

 

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από πυρά ενόπλου αργά σήμερα στο συγκρότημα του Καπιτωλίου και ο δράστης συνελήφθη, ανέφερε μια πηγή επικαλούμενη το φρουραρχείο του Καπιτωλίου.

«Συνέβη ένα μεμονωμένο περιστατικό στις εγκαταστάσεις του Καπιτωλίου», ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία της Ουάσιγκτον με ανάρτηση της στο facebook, προσθέτοντας πως: «Δεν υπάρχει καμία ενεργή απειλή για το κοινό».
Νωρίτερα, στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου ακούστηκαν πυροβολισμοί και οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο εντός του κτιρίου, εν μέσω συγκεχυμένων πληροφοριών για το τι ακριβώς συνέβη .

Φυματίωση - Μία ύπουλη ασθένεια που ξαναεπέστρεψε στην Ελλάδα



Η φυματίωση προκαλείται από ένα μικρόβιο που λέγεται μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης και σπανιότερα από άλλους τύπους μυκοβακτηριδίων.
Το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης μπορεί να προσβάλει οποιοδήποτε όργανο του σώματος, συνήθως όμως προσβάλλει τους πνεύμονες.
Ένα άτομο μπορεί να μολυνθεί από το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης από το άτομο που είναι άρρωστο. Το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης βρίσκεται σε μικροσκοπικά σταγονίδια στον αέρα, γύρω από τον ασθενή ο οποίος βήχει, φταρνίζεται ή μιλά έντονα.
Ο υγιής άνθρωπος μολύνεται όταν εισπνεύσει αυτά τα σταγονίδια και φτάσουν στους πνεύμονές του.
Εάν κάποιος μολυνθεί από το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης, μπορεί να μην αρρωστήσει αμέσως.
Μπορεί όμως να συμβεί ένα από τα εξής δύο ενδεχόμενα:

Ξύπνησε ασθένεια της Βικτοριανής Αγγλίας και πλήττει την Ευρώπη


Μετά από 2.000 κρούσματα οστρακιάς τον χρόνο, η ασθένεια που έκανε θραύση της Βικτωριανή Αγγλία είχε το 2015 έξαρση, αφού έφτασε τα 17.586 κρούσματα σε Αγγλία και Ουαλία. Η ασθένεια χτύπησε το Λονδίνο, το Γιορσάιρ και το Μίνλαντς, ενώ αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι πως η οστρακια θα βρίσκεται στην κορύφωσή της τις επόμενες εβδομάδες.
Οι επιστήμονες ακόμα δεν μπορούν να κατανοήσουν τον λόγο που επέστρεψε δραστικά μία ασθένεια που εμφανίστηκε τον 19ο αιώνα.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ελληνικά χωριά με περίεργα ονόματα

 
Αν σκεφτεί κανείς να καταγράψει όλα τα χωριά της Ελλάδας με παράξενα ονόματα, θα έπρεπε να συμπληρώσει τόμους. Ακολουθεί ένα μικρό, πολύ μικρό μόνο δείγμα με βάση τα στοιχεία που καταγράφονται στο "Επίτομο Γεωγραφικό Λεξικό της Ελλάδας" των Μιχαήλ Σταματελάτου και Φωτεινής Βάμβα Σταματελάτου από τις εκδόσεις Ερμής.
Το άσπρο είναι το χρώμα του φωτός και της αισιοδοξίας, αλλά και πηγή έμπνευσης για δυο βραχονησίδες των Κυκλάδων, που έχουν την ονομασία Ασπρονήσι, όπως και για δύο χωριά, που ονομάζονται... Άσπρο! Το ένα βρίσκεται στο νομό Πέλλας με πληθυσμό πάνω από 800 κατοίκους και το άλλο στα Χανιά με τους κατοίκους του να μετριούνται στα δάχτυλα. Λεπτομέρεια: μέχρι το 1961, το Άσπρο Χανίων είχε την καθόλου "άσπρη" ονομασία.. Κοπράνα, που χωρίς το σημάδι του τόνου παραπέμπει σε κάτι... τελείως περίεργο για ονομασία χωριού!

Νυμφές, Το Νεραϊδοχώρι της Κέρκυρας


Λένε πως κάποτε στις Νυμφές κατοικούσαν πολλές και καλές νεράιδες και μάλλον έχουν δίκιο έτσι εξηγείται η τόση παραμυθένια ομορφιά και γι'αυτό χάρισαν και το όνομα τους Νυμφες
Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Κέρκυρας και από τα μέρη που αγαπώ πολύ.

Κτισμένο σε υψόμετρο 200 μέτρων, οι Νυμφές βρίσκονται στο Βόρειο τμήμα της Κέρκυρας στο Δυτικό διαμέρισμα του Δήμου Θιναλίων με 800 κατοίκους. Στην αρχαιότητα η περιοχή, ονομάζονταν Nεραϊδοχώρι.

Ανακαλύπτοντας το Σπήλαιο Μεγάλη Γράβα Λουτσών Κέρκυρας



Ανακαλύπτοντας ένα από τα πιο σημαντικά σπήλαια της Κέρκυρας,  μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας...Το σπήλαιο των Λουτσών.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Τα κρυφά σύμβολα των χαρτονομισμάτων


Χαρτονομίσματα με τη λέξη "σεξ", λάθος υπογραφές, δαίμονες, 666, μασονικά σύμβολα και αριθμοί των Ιλλουμινάτι... Σύμπτωση ή σκοπιμότητα η επιλογή τους; Το βέβαιο είναι ότι η αξία για τους συλλέκτες ανεβαίνει κατακόρυφα
Εκείνοι που χρησιμοποίησαν πρώτοι χαρτονομίσματα ήταν οι Κινέζοι, κατά την Δυναστεία των Τανγκ (618-907 μ.Χ.). Χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον 500 χρόνια πριν τα υιοθετήσει η Ευρώπη και είναι αλήθεια πως μέχρι να φθάσουν στον υπόλοιπο κόσμο η Κίνα ήδη αντιμετώπιζε οικονομική κρίση (μεγάλη παραγωγή χαρτονομισμάτων ώσπου «βούλιαξε» η αξία τους). Αλήθεια, σας θυμίζει κάτι;

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

''Παρθενική εμφάνιση'' στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου των UAV τύπου Sperwer





Παρθενική εμφάνιση'' κάνουν εφέτος σε στρατιωτική παρέλαση  τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα, πιο γνωστά ως UAV τύπου Sperwer, γαλλικής κατασκευής την επιχειρησιακή αξιοποίηση των οποίων έχει το Όπλο των Διαβιβάσεων του Στρατού Ξηράς.

Συγκεκριμένα στην αυριανή παρέλαση για την 25η Μαρτίου θα παρελάσουν για πρώτη φορά δύο (2) Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (ΜΕΑ) σε εκτοξευτές συνοδευόμενα με τα αντίστοιχα Κέντρα Ελέγχου τους επί οχημάτων, του 472ου Τάγματος Επιτηρήσεως - Πληροφορικής (472 ΤΕΠΠ).Ένας πλήρης Λόχος ΜΕΑ περιλαμβάνει ένα σύστημα εκτοξευτή ΜΕΑ, σταθμό ελέγχου εδάφους, σταθμό επικοινωνιών, συγκρότημα μεταφοράς και περισυλλογής UAV, καθώς και συγκρότημα τεχνικής υποστηρίξεως.

ΝΕΑΡΟΣ ΤΟΥΡΊΣΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΉ ΣΗΜΑΊΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΈΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αποφάσισε να παρακολουθησει την στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του, αλλά αποφάσισε και κάτι άλλο: να προκαλέσει.

Ο πιτσιρικάς της φωτογραφίας, βγήκε όπως και πολλοί άλλοι ένοικοι κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας για να παρακολουθήσουν την στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους τούρκους.

Κρέμασε την τουρκική σημαία στο μπαλκόνι του για την 25η Μαρτίου


Έναν άκρως προκλητικό τρόπο διάλεξε Θεσσαλονικιός για να εκφράσει τα ανθελληνικά του αισθήματα.

Λίγη ώρα πριν αλλάξει η ημέρα και ξεκινήσει ο επίσημος εορτασμός της εθνικής επετείου αποφάσισε να κρεμάσει στο μπαλκόνι του την τουρκική σημαία.
Το περαστικό σημειώθηκε περίπου στις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης σε πολυκατοικία της οδού Βασ. Όλγας.

ΕΚΤΑΚΤΟ.Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου!




Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΟΥΡΟ.

Ομάδα 20 ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα του Παγκρατίου, επί της οδού Πρατίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.
Άμεση ήταν η επέμβαση των αστυνομικών που προχώρησαν σε έξι προσαγωγές, ενώ αυτήν την ώρα πραγματοποιούνται έρευνες.

 

 

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Άγνωστο drone πέταξε πάλι πάνω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας



Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η συχνή εμφάνιση drone στην εναέρια περιοχή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς υπάρχει προβληματισμός για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία δείχνουν να πρόκειται για drone που έχουν πολίτες και τα χρησιμοποιούν για βιντεοσκοπήσεις, αλλά το φαινόμενο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου το πρωί, drone άγνωστης προέλευσης, μπήκε στον εναέριο χώρο στον περίβολο του κτιρίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από την λεωφόρο Μεσογείων στην πλευρά που βρίσκεταιι στη νότια πλευρά, προς την Κατεχάκη, πέταξε πάνω από τους ιστούς που βρίσκονται οι σημείες και στη συνέχεια έφυγε ακολουθώντας πορεία ανατολική-βορειοανατολική προς την λεωφόρειο Μεσογείων.

Καταστρέφεται τοιχογραφία του Θεόφιλου στον Μεσαγρό της Λέσβου




Ένα μοναδικής αξίας έργο τέχνης, η τοιχογραφία του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ διαστάσεων 3,60 επί 3,50 μέτρων, 12,5 σχεδόν τετραγωνικών μέτρων, που παριστάνει σκηνές από την ιστορία του ψωμιού υπό τη σκιά μιας τεράστιας θεάς Δήμητρας και βρίσκεται στο Μεσαγρό της Γέρας Λέσβου, καταστρέφεται ημέρα με την ημέρα. Παραδομένο στην υγρασία και κυρίως στην εγκατάλειψη.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΑΣ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ




Κολοσσιαία γυναικείο άγαλμα, αποκαταστάθηκε ως μούσα Μελπομένη με την προσθήκη μιας σύγχρονου μάσκας. Μάρμαρο, ρωμαϊκο έργο τέχνης, ca. 50 π.Χ. Μπορεί να ήταν μέρος του θεάτρου του Πομπήιου στη Ρώμη.
Η Μελπομένη ήταν Μούσα της Ελληνικής μυθολογίας. Ήταν η μούσα της τραγωδίας, παρόλο τα χαρούμενα τραγούδια της.
Κατά τη Θεογονία του Ησιόδου και του Απολλοδώρου ήταν κόρη του Δία και της Μνημοσύνης και μητέρα των Σειρήνων μετά του Αχελώου. Στην αρχή θεωρούταν μούσα του μέλους ή της ωδής, εξ ου και το όνομά της. Σ΄ αυτήν αποδίδεται η εφεύρεση της βαρβίτου με την οποία μέλπουσα «καθήδυνε» τους θνητούς ακροατές της, «θνητοίσι μελίφρονα βάρβιτον εύρε» (Ανθολογία ΙΧ 504)

ΛΕΣ ?? !!!!! ( ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Η ΙΔΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ? )


Hackmanite ( XAKMANITHΣ) ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΔΑΛΙΤΗ. ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ



O Hackmanite έχει μια εξαιρετικά λεπτή δόνηση ενώ παραμένει συνδεδεμένος με τη Γη. O Hackmanite μπορεί να σας βοηθήσει να συνδυάσετε υψηλότερη διαίσθηση με το μυαλό / λογική. Ο Hackmanite είναι ένα θαυμάσιο κρύσταλλο για να χρησιμοποιήσετε όταν θέλετε να πετύχετε μια βαθιά, πνευματική κατάσταση διαλογισμού. Διευκολύνει τα συναισθήματα της χαράς, την ελευθερία και την ευτυχία.
Ο Hackmanite βοηθά να αγκαλιάσει τον εαυτό, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και τα συναισθήματα της αυτο-αξίας. Χρησιμοποιήστε Hackmanite κατά την εργασία με τα ζητήματα της εμπιστοσύνης, είτε πρόκειται για αυτο-εμπιστοσύνη ή την εμπιστοσύνη των άλλων.Ο Hackmanite είναι ένα ισχυρό κρύσταλλο υποστήριξης για να αγωνιστούμε για αυτό που πιστεύουν, χωρίς το φόβο της κρίσης, την ενοχή ή την κριτική. Ο Hackmanite ενθαρρύνει την πλήρη και ολοκληρωμένη έκφραση.

Γκουαράνα: Πώς μας ωφελεί


Η εξωτική γκουαράνα προέρχεται από τη Βραζιλία και τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων, χάρη στη διεγερτική και αναζωογονητική της δράση.
Η γκουαράνα (Paullinia cupana) είναι ένα αναρριχητικό φυτό που ευδοκιμεί στα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Οι καρποί της εξωτερικά έχουν έντονο κόκκινο χρώμα, αλλά εσωτερικά μοιάζουν με βολβό ματιού. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στα γκουαρανί, μία από τις επίσημες γλώσσες της Λατινικής Αμερικής, το όνομά της σημαίνει «φρούτο σαν τα μάτια των ανθρώπων». Τα μέρη του φυτού που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς λόγους είναι οι καρποί του.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ



ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΤΗΡΙΟ. ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
 ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΔΑΠΕΔΑ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΚΕΡΑΙΕΣ, ΚΑΛΩΔΙΑ 

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Στρατηγός Μανωλάς : Ώρα να μιλήσουμε για την εθνική ασφάλεια!

 


Η ώρα της ευθύνης έχει έρθει, λέει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς και εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη χώρα μας. Πρέπει να μιλήσουμε τώρα για την εθνική ασφάλεια και να κάνουμε όλα όσα προβλέπουν τα σχέδια και η κοινή λογική για περιπτώσεις κρίσης, υποστηρίζει με γραπτή δήλωσή του. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

"Επρεπε να τρανταχτεί το αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών από τις εκρήξεις και να θρηνήσει το Βέλγιο θύματα ,για να αρχίσουμε να ανησυχούμε για θέματα ασφαλείας ή για να το θέσω καλύτερα για την Εθνική ασφάλεια.
Μέχρι σήμερα όποιος τολμούσε να θέσει θέματα εθνικής ασφαλείας και εθνικών συμφερόντων σε σχέση με το προσφυγικό ήταν φασίστας ή δεν ήταν πολιτικώς ορθώς. Σε καθε περίπτωση δεν διήπετο από ανθρωπιστικές αρχές .

Δ.Λιαντίνης – Ο πόνος του κόσμου


Η έκφραση «ο πόνος του κόσμου» αναφέρεται στο περιεχόμενο των οντολογικών κατηγοριών. Έχουμε σαν δεδομένη την υπόθεση ότι ο κόσμος, μέσα στον οποίο ζούμε, προσδιορίζεται από μια ρυθμιστική τάξη, που προκαλεί τη συναισθηματική εξέγερση και τη διανοητική απορία του ανθρώπου. Η κοσμική αυτή υφή, στον τρόπο που προσκρούει στην καταφατική προθυμία του ανθρωπίνου όντος, ονομάζεται κακό. Η ανθρώπινη προσπάθεια, στον τρόπο που αναμετριέται με το κακό του κόσμου και αγωνίζεται να πετύχει την υπερκέρασή του –αν αυτό είναι κατορθωτό- γίνεται πόνος. Από την άποψη αυτή ο «πόνος του κόσμου» είναι η εκφραστική σύμφυρση του πικρού κόσμου και του άθλιου ανθρώπου.

2 Εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών - ΠΙΘΑΝΟΝ 11 ΝΕΚΡΟΙ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ.

 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες

- Εκκενώθηκε και έκλεισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζάβεντεμ
- Σημειώθηκαν δυο εκρήξεις δίπλα στο γκισέ της American Airlines
- Οι δυο εκρήξεις γινονται λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του ένατου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, από τις βελγικές αρχές

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ - ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ AFTERDARK PROJECT




ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ - ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ-ΕΡΕΥΝΑ-ΠΕΝΤΕΛΗ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ AFTERDARK PROJECT

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ηγουμενίτσα: Βρήκαν σκελετό "ΤΕΡΑΣ" τριών μέτρων κοντά σε ποτάμι




Έναν περίεργο σκελετό ανακάλυψε κάτοικος της Ηγουμενίτσας, στην περιοχή της Μπούκας Ηγουμενίτσας, κοντά στις παλιές εκβολές του ποταμού Καλαμά.

Ο σκελετός έχει μήκος πάνω από 3 μέτρα και προβλημάτισε όσους τον είδαν.


Ο σκελετός πιθανότατα ανήκει σε κάποιο είδος μικρής φάλαινας.

Πηγή: thespro.gr

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 27 CHRISTOS SNOW CHRISTOS KASTAMONITIS "ΛΙΜΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΜΟΙ"




 ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 27 CHRISTOS SNOW CHRISTOS KASTAMONITIS  "ΛΙΜΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΜΟΙ"

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Δύο κομήτες θα περάσουν «ξυστά» από τη Γη τη Δευτέρα και την Τρίτη


Δύο μικροί κομήτες που μοιάζουν με δίδυμους, θα περάσουν σχετικά κοντά από τη Γη ο ένας μετά τον άλλο, ο πρώτος τη Δευτέρα και ο δεύτερος την Τρίτη. Θα πρόκειται για ένα από τα πλησιέστερα περάσματα στην ιστορία, κάτι που δεν θα επαναληφθεί για τουλάχιστον τα επόμενα 150 χρόνια.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) καθησύχασε ότι οι κομήτες, ο 252P/LINEAR (μήκους 230 μέτρων) και ο P/2016 BA14 (περίπου ο μισός σε μέγεθος), θα περάσουν σε ασφαλή απόσταση, ο πρώτος στα 5,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα και ο δεύτερος στα 3,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Η NASA θα τους παρακολουθεί στενά με τα τηλεσκόπιά της, μεταξύ των οποίων και το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ».

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Το σπήλαιο του Νταβέλη (Αμώμων) | The cave of the Immaculate | AfterDark | episode 9




Υπάρχουν τόποι που έχουν την δύναμη να επηρεάζουν τον επισκέπτη,να προκαλούν το δέος και να εξιτάρουν την ανθρώπινη περιέργεια για να ερευνήσει και να ανακαλύψει μυστήρια που περιβάλουν τέτοιους χώρους.
Ένας τέτοιος τόπος είναι και το σπήλαιο των Αμώμων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ THE AFTERDARK PROJECT ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ VIDEO . ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ 12 ΛΕΠΤΟ. 

EKTAKTO . TΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ;;;;;; Ανοικτό το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!!!!!!




Με απόφαση του Χριστόφορου Βερναρδάκη λόγω... έκτακτων αναγκών

Πολιτικά σενάρια προκάλεσε η απόφαση του Χριστόφορου Βερναρδάκη να κρατήσει ανοικτό για το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου το Εθνικό Τυπογραφείο. Στην απόφασή του ο κ. Βερναρδάκης επισημαίνει μάλιστα ότι αυτό γίνεται για εκδοθούν και αντίστοιχα φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Αρχαία ελληνικά ξίφη με τους αντίστοιχους διακοσμημένους ''κολεούς -θηκάρια'




Αρχαία ελληνικά ξίφη με τους αντίστοιχους διακοσμημένους ''κολεούς -θηκάρια'' - κατηγορίες
1. Σπαρτιατική Ξυήλη, 2. Μυκηναϊκό εγχειρίδιο, 3. Φάσγανον ή Μάχαιρα, 4. Μυκηναϊκό ''Άορ'', 5 Οπλιτικό φυλλόσχημο ξιφίδιο , 6. Οπλιτικό ξίφος, 7. Μυκηναϊκό ξίφος 8. στην φωτό η θρυλική ''Κοπίς''

ΠΗΓΗ http://www.renderosity.com/mod/bcs/7-ancient-greek-swords/14847

Παλίντονος λιθοβόλος καταπέλτης στο εσωτερικό μιας '' Ελεπόλεως'' - κατά την εποχή του Δημήτριου Πολιορκητή



O Παλίντονος καταπέλτης ήταν πολεμική καταπελτική μηχανή των αρχαίων Ελλήνων.Οι καταπελτικές μηχανές αποτελούσαν πολεμικό εξάρτημα του στρατού από τον 4ο αι. π.Χ.. Για πρώτη φορά μνημονεύεται οτι ο Διονύσιος ο Πρεσβύτερος χρησιμοποίησε καταπέλτες.
Η ακριβής περιγραφή του παλίντονου καταπέλτη δεν έχει διασωθεί. Λίγες αναφορές έχουμε που παριστάνουν κυρίως την μπροστινή όψη, έτσι όπως την έβλεπε ο εχθρός. Από ανακατασκευαστικές εργασίες έχουμε κάποιες τεχνικές περιγραφές, που θέλουν το παλίντονο να είναι ως εξής. 


Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η αυτόματη υπηρέτρια του Φίλωνος (το πρώτο λειτουργικό ρομπότ της ιστορίας)



Πρόκειται για ένα ανθρωποειδές ρομπότ με τη μορφή υπηρέτριας (σε φυσικό μέγεθος) που στο δεξί χέρι της κρατούσε μια οινοχόη. Όταν ο επισκέπτης τοποθετούσε έναν κρατήρα (κύπελλο) στην παλάμη του δεξιού χεριού της εκείνη αυτόματα έριχνε αρχικά κρασί και στη συνέχεια για ανάμιξη νερό στον κρατήρα ανάλογα με την επιθυμία του.

ΠΗΓΕΣ: «Φίλων ο Βυζάντιος, Πνευματικά»

Μουσείο Αρχαίας ελληνικής Τεχνολογίας
Κατάκολο Ηλείας

http://www.kotsanas.com/gb/exh.php?exhibit=0401001
 

Φορητό δακτυλιοειδές ηλιακό ωρολόγιο (το «προς τα ιστορούμενα» φορητό ωρολόγιο του Παρμενίωνος)


Τρεις αρθρωτοί δακτύλιοι αναρτώνται σε κατακόρυφη θέση με τον εξωτερικό δακτύλιο προσανατολισμένο στη διεύθυνση ανατολής - δύσης. Ο μεσαίος δακτύλιος αποτελείται από δύο ημιδακτυλίους (που φέρουν δύο ζεύγη χαράξεων των 7 χαραγών που ορίζουν τους μήνες για 4 διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη - πόλεις).

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Κορσική - ''Ο θρόνος του Ποσειδώνα''




Κορσική - ''Ο θρόνος του Ποσειδώνα''



ΠΗΓΗ Ancient Greek Civilization - Αρχαία Ελλάς

Κ Υ Κ Ν Ο Σ, βασιλεύς των Κολωνών


Κ Υ Κ Ν Ο Σ, βασιλεύς των Κολωνών στην Τρωάδα, γιός του Ποσειδώνα ! Ο Κύκνος ήταν άτρωτος από οποιοδήποτε πολεμικό όπλο. Σκοτώθηκε όμως όταν μονομάχησε με τον Αχιλλέα πνίγοντάς τον με το λουρί του κράνους του. Ο Σοφοκλής αναφέρει αυτόν τον Κύκνο σε δύο δράματά του.


ΠΗΓΗ Ancient Greek Civilization - Αρχαία Ελλάς

ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ



Στην αρχαία Ελληνική μυθολογία υπήρχαν τέσσερις κατηγορίες (είδη) Δρακόντων: οι Δράκοντες ερπετά – οι θαλάσσιοι Δράκοντες (κήτη) – η Χίμαιρα (πύρινη ανάσα) και οι θηλυκοί Δράκοντες (Δράκαινες). Η λέξη δράκων προέρχεται από την αρχαία ελληνική δέρκομαι = βλέπω καθαρά. Το πρώτο είδος (Δράκοντες ερπετά) αφορά τόσο στους αρχαίους μύθους όσο και θρύλους. Διευκρινίζεται ότι οι αρχαίοι με τον όρο «θρύλος» εννοούσαν τα πλάσματα που κατοικούσαν σε μακρινά σημεία της γης.
Δράκοντες ερπετά
Ο πρώτος τύπος δρακόντων ήταν ουσιαστικά γιγαντιαία ερπετά που ενίοτε ήταν «εξοπλισμένα» με σειρές από αιχμηρά δόντια, θανατηφόρο δηλητήριο ή πολλά κεφάλια. Στην μυθολογία φρουρούσαν συνήθως………ιερές πηγές, ιερούς τόπους, ή θησαυρούς.

Ποιοί ήσαν οι '' Αργυράσπιδες'' του Μεγ. Αλεξάνδρου ;


Επρόκειτο γιαειδικό σώμα του πεζικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ονομάστηκε έτσι επειδή οι επαργυρωμένες ασπίδες τους ήταν διακοσμημένες και με ασημένια ελάσματα. Στην ουσία πρόκειται για την μετεξέλιξη του σώματος των «Υπασπιστών», που είχε οργανώσει ο Μ. Αλέξανδρος ως προσωπική του φρουρά, η οποία τον περιστοίχιζε στις μάχες και όχι μόνον. Όπως αναφέρει μάλιστα ο Αμερικανός καθηγητής Homayun Sidky στο βιβλίο του «The Greek Kingdom of Bactria» (Το ελληνικό Βασίλειο της Βακτρίας), οι Αργυράσπιδες ήσαν απόλυτα αφοσιωμένοι στον Μ. Αλέξανδρο και οι πολεμιστές αυτού του σώματος αποτελούσαν τις επίλεκτες «ειδικές δυνάμεις» του, υπήρξαν δε χωρίς αμφιβολία οι πλέον θανατηφόροι πεζικάριοι της Ιστορίας. Πρώτος διοικητής τους διετέλεσε ο Νικάνωρ, γιος του στρατηγού Παρμενίωνος και στην συνέχεια, ο Αντιγένης, ο οποίος ανέλαβε επίσης και κυβερνήτης της Σουσιανής με την συμφωνία του Τριπαράδεισου (320 π.Χ.).

Ο χάλκινος ταύρος των βασανιστηρίων της αρχαιότητας


Έκαιγαν ανθρώπους ζωντανούς και διασκέδαζαν με… τη μελωδία !!!

Ο Φάλαρις, τύραννος του Ακράγαντα της Σικελίας κατά τον 6ο προ Χριστού αιώνα, έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους πιο σκληρούς ανθρώπους. Επέβαλλε φριχτά βασανιστήρια και τιμωρίες κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, ενώ ένα από τα πιο «διάσημα» εργαλεία βασανιστηρίων που χρησιμοποιούσε ήταν ο «χάλκινος, κούφιος ταύρος».
Ο Φάλαρις ανέθεσε στο γλύπτη Περίλαο να κατασκευάσει ένα χάλκινο, κούφιο ταύρο, ο οποίος θα λειτουργούσε ως μηχανή εκτέλεσης για εγκληματίες. Τα θύματα ρίχνονταν μέσα στο εσωτερικό του ταύρου από μια καταπακτή και κλειδώνονταν μέσα σε αυτό. Στη συνέχεια άναβαν μια φωτιά κάτω από την κοιλιά του αγάλματος, με αποτέλεσμα ο ταύρος να μετατρέπεται… σε ένα «φούρνο ανθρώπων».

ΤΟ ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΦΛΟΓΟΒΟΛΟ


Ο Σπαρτιάτης στρατηγός Βρασίδας κατά των Αθηναίων στην πολιορκία του φρουρίου Ληκύθου στην Χαλκιδική το 423 π.Χ., κάνει χρήση βοιωτικού φλογοβόλου με ιδιαίτερη επιτυχία - Αναπαράσταση

Σαρλ Λενορμάν - Ποιος ηταν ;


O Σαρλ Λενορμάν (Charles Lenormant, Παρίσι 1 Ιουνίου 1802 - Αθήνα 24 Νοεμβρίου 1859) ήταν Γάλλος αρχαιολόγος νομισματολόγος, ειδικευμένος στις αιγυπτιακές αρχαιότητες, και αιγυπτιολόγος.

Γεννήθηκε την 1η Ιουνίου 1802 στο Παρίσι. Ακολούθησε στην Αίγυπτο τον αιγυπτιολόγο Σαμπολιόν. Υπήρξε θερμός και ακάματος ερευνητής και μελετητής της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Ειδικότερα πήρε μέρος στην επιστημονική αποστολή στην Πελοπόννησο καθώς και σε άλλες αρχαιολογικές αποστολές στην Ελλάδα.
Δημοσίευσε μελέτες σε πολλά επιστημονικά περιοδικά, όπως στα "Χρονικά του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Ρώμης", αλλά και στο επιστημονικό περιοδικό "Mémoires de l'Académie des Inscriptions" που διεύθυνε ο ίδιος από την ίδρυσή του (1843-1855).