Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Επιβεβαίωση Αϊνστάιν: Ακόμη και ένα άστρο νετρονίων «πέφτει» όπως ένα φτερό

Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία της συμπαντικής βαρύτητας, σε ένα δεδομένο βαρυτικό πεδίο όλα τα αντικείμενα, μικρά και μεγάλα, ελαφριά και βαριά, πέφτουν με την ίδια επιτάχυνση ανεξάρτητα από τη μάζα ή από τη σύνθεσή τους, είτε πρόκειται για φτερά, είτε για σφυριά, ή για άστρα ή μαύρες τρύπες. Έτσι, σύμφωνα και με τον Γαλιλαίο, μία μικρή και μία μεγάλη κανονόμπαλα που θα πέσουν από τον πύργο της Πίζας,

Εκατοντάδες κεραμικά βρέθηκαν κρυμμένα στο Ελληνορωμαϊκό Μουσείο της Αλεξάνδρειας

Οι αρχαιότητες εντοπίστηκαν κατά τύχη, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στον εσωτερικό κήπο του Ελληνορωμαϊκού Μουσείου της Αλεξάνδρειας.

Η απόρρητη μελέτη για τον Τύμβο Καστά!

Τα γεώφωνα που έκαναν την «ακτινογραφία», έδειξαν ένα δαιδαλώδες μνημείο με επτά θαλάμους: Αυτή η απεικόνιση είναι ο «οδηγός» των ανασκαφών.

Επρόκειτο ουσιαστικά για μια σεισμική τομογραφία, μια «ακτινογραφία», η οποία έδειξε στους επιστήμονες τι υπήρχε κάτω από τους τόνους χωμάτων (τότε). Αυτό που δίνει διαστάσεις θρίλερ στην όλη υπόθεση, είναι το γεγονός ότι ακόμα και τότε, η μελέτη δημοσιεύθηκε –ως είθισται- σε επιστημονικό περιοδικό, δίχως να συνοδεύεται όμως από το τελικό της αποτέλεσμα: Δηλαδή, οι τρισδιάστατες απεικονίσεις του εσωτερικού του τύμβου, είχαν αποκοπεί από τη μελέτη και δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ. Γιατί; Ποιο μυστικό ήθελαν να προφυλάξουν οι επιστήμονες, ή (και) οι ελληνικές Αρχές;


Το μυστικό της Ακρόπολης. Τι μαρτυρούν τα διαφορετικά υλικά από κίονες στην οχύρωση του βόρειου τείχους.

Τα απομεινάρια του αρχικού προ – Παρθενώνα που κατέστρεψαν στην επιδρομή τους οι Πέρσες. Ότι υλικό απέμεινε από τους παλιούς ναούς της Ακρόπολης, οι αρχαίοι τα χρησιμοποίησαν για να οχυρώσουν τα τείχη της Ακρόπολης.

 Το 480 π.Χ. οι Πέρσες πραγματοποίησαν τη δεύτερη μεγάλη εκστρατεία τους. Μετά τη νίκη τους στην μάχη των Θερμοπυλών, προχώρησαν στην εκκενωμένη Αθήνα και κατέστρεψαν την Ακρόπολη με τους ιερούς ναούς και όλα τα ιερά αναθήματα. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που υπέστη ο ιερός βράχος στην ιστορία του. Οι εισβολείς στη συνέχεια διώχθηκαν με  τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας (480 π. Χ.) και τη μάχη των Πλαταιών (479 π.Χ.). Δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά μπορούμε να δούμε τα πειστήρια της τρομακτικής επιδρομής.

Ο δίσκος της Φαιστού έρχεται στο φως πριν 110 χρόνια

Στις 3 Ιουλίου του 1908, ο Ιταλός αρχαιολόγος Λουΐντζι Περνιέ (Luigi Pernier), έκανε μία από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις σχετικά με τα μυστήρια της αρχαίας Ελλάδας. Η ανακάλυψη έγινε στην Μινωική πόλη της Φαιστού (νότια Κρήτη), και το εύρημα είναι ο περιβόητος δίσκος της Φαιστού.

Ο Ιταλός αρχαιολόγος Λουίτζι Πέρνιερ βρήκε τον δίσκο σε ένα υπόγειο δωμάτιο του ανακτόρου κατά τη διάρκεια των ανασκαφών. Το ανάκτορο κατέρρευσε από σεισμό ή έκρηξη ηφαιστείου. Κάποια άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν σε διάφορα άλλα σημεία της Κρήτης, όπως π.χ το τσεκούρι του Αρκαλοχωρίου που είναι διπλοπέλεκυς με 15 χαραγμένα σύμβολα, φέρουν παρόμοια σύμβολα, τα οποία θεωρούνται Γραμμική Γραφή Α, μια γραφή στην αρχαία Ελλάδα που δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί….