Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Μητσοτάκης προς Αλβανία: «Με την Ελλάδα μην παίζετε!» - Γίνονται κινήσεις του Στρατού στα σύνορα

Πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα στην ελληνο-Αλβανική μεθόριο; Αν κρίνουμε από τις κινήσεις της Ελλάδας, αρκετά σοβαρά. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε το δικό του μήνυμα απόψε από την πόλη των Ιωαννίνων, προειδοποιώντας όλες τις πλευρές που απειλούν τη χώρα μας, με την φράση, «Με την Ελλάδα μην παίζετε!».

Ο. κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του τόνισε:

Αυτοκτονία μυστήριο: Νεκρός ο επιστήμονας που εξέταζε τον Αλεξάντερ Λιτβινένκο

Νεκρός βρέθηκε ο γιατρός που μέτρησε το επίπεδο πολωνίου στον οργανισμό του Αλεξάντερ Λιτβινένκο. Το σώμα του Μάθιου Πάντσερ βρέθηκε στο σπίτι του στο Όξφορντσαιρ με πολλαπλές μαχαιριές στα χέρια, τον λαιμό και το σώμα και ο θάνατός του έχει καταγραφεί ως αυτοκτονία.

Ο 46χρονος γιατρός πέθανε από αιμορραγία μετά από επανειλημμένα χτυπήματα με δύο κουζινομάχαιρα. Το σώμα του βρέθηκε τον περασμένο Μάιο.
Ο Πάντσερ ήταν ειδικός σε θέματα δοσολογίας πολωνίου και εργαζόταν για τον οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας στις εγκαταστάσεις Ατομικής Ενέργειας Μεγάλης Βρετανίας στο Όξον.

Εντυπωσιακή άμπωτη στο Ναύπλιο αποκάλυψε μια νέα παραλία

Το εντυπωσιακό φαινόμενο της άμπωτης εμφανίστηκε στην πόλη του Ναυπλίου με τη θάλασσα στην παραλία του Ναυπλίου προς την Νέα Κίο να έχει τραβηχτεί προς τα μέσα, αποκαλύπτοντας μια νέα παραλία.

Κι όμως οι Έλληνες είχαν ανακαλύψει το Περού πριν από το 1600 π.Χ.!

Αυτή η περιγραφή του Ησιόδου φαίνεται να ταιριάζει με τα μυστηριώδη ερείπια του λαβυρίνθου στο Chavin de Huantar στις Περουβιανές Άνδεις, σύμφωνα με τον Δρ Enrico Mattievich, έναν συνταξιούχο καθηγητή φυσικής από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο (UFRJ) στη Βραζιλία.

Ο Δρ Mattievich έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Ταξίδι στη Μυθολογική Κόλαση», το 2011, στο οποίο περιγράφει το επικό ταξίδι του Οδυσσέως στον Κάτω Κόσμο που κατά τον καθηγητή βρίσκεται στη Νότια Αμερική.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδος theepochtimes.com, μέρος αυτού του βιβλίου εξετάζει τις ομοιότητες μεταξύ του Chavin de Huantar με τις περιγραφές του Ησιόδου. Δεν είναι μόνο οι γεωγραφικές ενδείξεις που ταιριάζουν με τον χώρο, αλλά και οι τοπικοί θρύλοι επίσης με τον Ελληνικό μύθο, όπως και αντικείμενα του ναού, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Τα περιβόητα «UFO» της ναζιστικής Γερμανίας και το «Σχέδιο Συνδετήρας»

Το ναζιστικό κόμμα διέθετε έναν μυστικό ιπτάμενο δίσκο που είχε ήδη αφήσει το σχεδιαστήριο και πετούσε φτάνοντας τα 1.200 μίλια την ώρα (1.900 χλμ/ω). Είχε την δυνατότητα για κάθετη απογείωση, στροφές 90 μοιρών σαν ελικόπτερο, και φυσικά ήταν πολύ ανώτερο από οτιδήποτε διέθεταν οι συμμαχικές δυνάμεις την εποχή εκείνη. Επιπρόσθετα, είχαν επίσης ένα άλλο σκάφος που ήταν σχεδόν έτοιμο και θα ήταν σε θέση να πετάξει. Ήταν ικανό να τρέχει με 2.500 μίλια ανά ώρα (4.000 χλμ/ω), ταχύτητα διπλάσια από το αρχικό σκάφος. Δεν είχε μόνο τα χαρακτηριστικά του αρχικού σκάφους, αλλά διέθετε επίσης ένα όπλο λέιζερ τοποθετημένο επάνω του, που είχε την διατρητική ικανότητα να διαπερνά θωράκιση τεσσάρων ιντσών (10 εκ).

Πέθανε ο δημιουργός του MiG-29 ο αεροναυπηγός Ivanovich Mikoyan

Έφυγε από τη ζωή ο Ρώσος Ιβάν Μικογιάν, από τους κορυφαίους σχεδιαστές αεροσκαφών.
Ο Ιβάν Μικογιάν, ήταν Ρώσος σχεδιαστής αεροσκαφών και ένα από τα κορυφαία μυαλά πίσω από το μαχητικό MiG-29, το βασικό μαχητικό της Σοβιετικής Ένωσης και της ρωσικής Αεροπορίας από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 και μετά. . Ο Μικογιάν πέθανε στην ηλικία των 89 ετών.
Ο Μικογιάν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ως κορυφαίος μηχανικός στο γραφείο «MiG» Aircraft Corporation, η οποία ιδρύθηκε από τον θείο του Αρτιόμ Μικογιάν.Δύο φορές τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο της ΕΣΣΔ για το έργο του μαχητικού πολλαπλών ρόλων, ο Μικογιάν παρέμεινε σύμβουλος της εταιρείας μέχρι και το θάνατό του.

Τεράστια αποθέματα νερού βρέθηκαν στον Άρη; - Η ΝΑSA λέει ναι!

Τεράστια αποθέματα νερού σε μορφή πάγου υπάρχουν κάτω από μια πεδιάδα του 'Αρη και μάλιστα όχι βαθιά, αλλά πολύ κοντά στην επιφάνεια του πλανήτη, σύμφωνα με νέα στοιχεία επιστημόνων της NASA. Το υπόγειο αυτό «ρεζερβουάρ» βρίσκεται κάτω από την περιοχή Utopia Planitia («Πεδιάδες της Ουτοπίας») με διάμετρο περίπου 3.300 χιλιομέτρων, ένα αχανές λεκανοπέδιο ανάμεσα στον ισημερινό και τον βόρειο πόλο του πλανήτη.

Το απόθεμα έχει έκταση μεγαλύτερη από μια πολιτεία των ΗΠΑ όπως το Νέο Μεξικό και περιέχει τόσο νερό όσο η Λίμνη Σουπίριορ, η μεγαλύτερη από τις Μεγάλες Λίμνες της χώρας, δηλαδή περίπου 12.100 κυβικά χιλιόμετρα.

Η Άγκυρα τώρα μιλάει για «προσάρτηση» της βόρειας Κύπρου - Μια καλή ευκαιρία για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα

Η Άγκυρα μετά την αποτυχία εξεύρεσης «λύσης» στις συνομιλίες Ακιντζί-Αναστασιάδη (βασικά η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αποδέχθηκε την πλήρη υποταγή που ζητούσαν οι Τούρκοι) τώρα μιλάει για «προσάρτηση» της βόρειας Κύπρου προσφέροντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία στον Ελληνισμό για ένωση των δύο ελληνικών κρατών, της Ελλάδας και τηςνόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας!
Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από το 1959 όταν με την Συνθήκη στης Ζυρίχης ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία και όταν στη συνέχεια ακολούθησε το σχέδιο Άτσεσον το οποίο προέβλεπε την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
 Συγκεκριμένα ο εξ'απορρήτων σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, πρότεινε την προσάρτηση της «ΤΔΒΚ - Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» στην Τουρκία.

Τώρα η Αγκυρα ζητά αναθεώρηση και της Συνθήκης του Μοντρέ για το καθεστώς των Στενών των Δαρδανελίων

Η Άγκυρα μετά την Συνθήκη της Λωζάνης θέλει τώρα και την αντικατάσταση και εκείνη του Μοντρέ επί της βάσει της οποίας ορίζεται το καθεστώς των στρατηγικών σημείων του Βοσπόρου και του Ελλησπόντου, δηλαδή τα Στενά, αλλά εδώ τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα: Πρώτα... θα βγει ο ήλιος από την Δύση και μετά θα δεχθεί η Μόσχα να αλλάξει η συνθήκη του Μοντρέ, στην βάση των τουρκικών συμφερόντων.
 
Η αμφισβήτησή διατυπώθηκε στο Διεθνές Συνέδριο για τα Στενά που έγινε στην Κωνσταντινούπολη στο πανεπιστήμιο Bahçeşehir το οποίο φυσικά οργανώθηκε για να περάσει η επίσμη τουρκική κρατική γραμμή. Το ζήτημα βέβαια αφορά άμεσα την Ρωσία που δεν επιθυμεί τουρκικές «εκπλήξεις».
 
Η Συνθήκη του Μοντρέ (Montreux Convention Regarding the Regime of the Turkish Straits) υπογράφηκε στις 20 Ιουλίου 1936 στην ελβετική πόλη Μοντρέ.

Πότε και γιατί καταστράφηκε ο Οίκος της Σοφίας στη Βαγδάτη

Ο Οίκος της Σοφίας περιείχε τόσα πολλά βιβλία που ο ποταμός Τίγρης έγινε μαύρος από το μελάνι όταν εκείνα καταστράφηκαν. Τον 9ο αιώνα μ.Χ., την εποχή των Αββασιδών, υπήρχε στη Βαγδάτη ο Οίκος της Σοφίας, μια βιβλιοθήκη και οίκος μετάφρασης. Η βιβλιοθήκη περιείχε χειρόγραφα μαθηματικών, αστρονομίας, διαφόρων επιστημών, ιατρικής και φιλοσοφίας από την Περσία, την Ινδία και την Ελλάδα. Διέθετε επίσης αστρονομικά παρατηρητήρια, εργαστήρια χημείας και αλχημείας και ένα κέντρο για τη μελέτη της επιστήμης.
Ο Οίκος δημιουργήθηκε από τους Αββασίδες χαλίφες Χαρούν αλ Ρασίντ και τον γιο του αλ-Μαμούν. Ο αλ Ρασίντ ξεκίνησε να συλλέγει βιβλία στη Δαμασκό της Συρίας –όταν η Δαμασκός ήταν πρωτεύουσα του Χαλιφάτου των Ομμεϋαδών κατά την ίδια περίοδο. Με αυτή τη συλλογή, ο αλ-Ρασίντ άνοιξε μια βιβλιοθήκη και την ονόμασε «Bayt al-Hikma» που στα Αραβικά σημαίνει «Αποθήκη των Βιβλίων της Σοφίας«.

«Ανοίγουν» προγράμματα όπλων για τις ΕΔ προ του τουρκικού κινδύνου: Τορπίλες για τα υποβρύχια ενώ έρχεται το πρώτο P-3

Εικονική βολή τορπίλης σε στόχο που απεικόνιζε φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού εκτελέστηκε από το υποβρύχιο Type 214 S122 MATΡΩΖΟΣ πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχού Γ.Γιακουμάκη καθώς και του Αρχηγού Στόλου Αντιναύαρχος Κ.Καραγεώργη.
 
Η όλη διαδικασία έγινε με περίπλοκο σενάριο μάχης και είχε απόλυτη επιτυχία, αλλά η είδιση βγήκε από το ότι το υπουργείο δρομολόγησε το πρόγραμμα απόκτησης τορπιλών βαρέων τύπου, οι οποίες αποτελούν και το βασικό "φυσικό" όπλο των υποβρυχίων του τύπου και 16 χρόνια μετά την πρώτη παραγγελία των Type 214 δεν προμηθεύτηκαν ποτέ για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο...
 
Πιθανότατα γιατί κάποιοι δεν ήθελαν τα νέα υποβρύχια να έχουν το 100% της ισχύος τους και να πολεμούν με αρχαίες τορπίλες SUT και αυτές της παλιάς αμερικανικής σειράς των Mk.
 
Eν πάση περιπτώσει μέσα στο 2017 πηγές από το ΓΕΝ αναφέρουν ότι προκηρύσσεται ο διαγωνισμός που θα επιτρέψει περί το 2020 να εξοπλιστούν με τορπίλες ακτίνας δράσης 60-80 χλμ. τα υποβρύχια Type 214 του ΠΝ.
 
Μια προμήθεια της τάξεως των 110 εκατ. ευρώ, ένα ασήμαντο κονδύλι σε σχέση με τα τεράστια εθνικά οφέλη που θα προκύψουν από τον θαλάσσιο επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου και της Α.Μεσογείου.
 
Μην ξεχνάμε ότι στο μοναδικό όπλο που υπερέχει ποιοτικά αυτή την στιγμή η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας είναι τα υποβρύχια...
 

Η εικονική βολή τορπίλης έγινε στο πλαίσιο της άσκησης "Περισκόπιο".
 
Μια δεύτερη είδηση που βγήκε είναι ότι το πρώτο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3B της ενδιάμεσης λύσης του προγράμματος, μέχρι τις 15 Μαρτίου θα βρίσκεται στους ουρανούς του Αιγαίου και της Α.Μεσογείου για να ακολουθήσει ένα δεύτερο μέχρι το φθνόπωρο. Τα πρώτα πλήρως αναβαθμισμένα αεροσκάφη θα αποδωθούν το 2020.
 
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλήρωμα του υποβρυχίου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
 

ΚΙΡΚΗ

Στην ελληνική μυθολογία η Κίρκη ήταν δευτερεύουσα θεότητα, κατ' άλλους μάγισσα ή νύμφη. Πατέρας της ήταν ο θεός Ήλιος και μητέρα της η Πέρση, μία από τις Ωκεανίδες. Η Κίρκη ήταν αδελφή του Αιήτη και της Πασιφάης.
Η Κίρκη ζούσε στο νησί στο οποίο ήταν βασίλισσα, την Αιαία και μεταμόρφωνε τους εχθρούς της ή όσους την προσέβαλαν σε ζώα με τη χρήση μαγικών ποτών, καθώς γνώριζε πολλά για τα βότανα και τη φαρμακευτική τους επίδραση.

Πασιφάη

Η Πασιφάη, κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν κόρη του Ήλιου και της νύμφης Περσηίδος, αδερφή του Πέρση, του Αιήτη και της Κίρκης και σύζυγος του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα.Απέκτησε τέσσερις γιους και τέσσερις κόρες: τους Ανδρόγεω, Κατρέα, Γλαύκο, και Δευκαλίωνα, και τις Αριάδνη, Ξενοδίκη, Ακάλλη και Φαίδρα.Όταν ο Μίνωας ζήτησε από τον Ποσειδώνα ένα θεϊκό σημάδι ότι μπορούσε να γίνει ο βασιλιάς της Κρήτης, αναδύθηκε από τη θάλασσα ένας πανέμορφος ταύρος για να τον θυσιάσει.