Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΤΟ "ΔΑΙΜΟΝΙΚΟ" ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΝΟΥΝΑΚΙ Η ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ


ΠΑΝΩ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ Η ΑΝΝΟΥΝΑΚΙ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΓΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΙΤΣΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΞΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΨΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.

Θρίλερ στις Οινούσσες! Έφτασαν 33 Τούρκοι επιστήμονες και ζητούν πολιτικό άσυλο! «Κινδυνεύει η ζωή μας»!


Θρίλερ στις Οινούσσες! Έφτασαν 33 Τούρκοι επιστήμονες και ζητούν πολιτικό άσυλο! «Κινδυνεύει η ζωή μας»! | Newsit.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες του politischios, πρόκειται για πρόσωπα πανεπιστημιακού επιπέδου, εκπαιδευτικούς και γιατρούς, ανάμεσα τους και μια οικογένεια με 4 ανήλικα παιδιά, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι κινδυνεύει η ζωή τους από το καθεστώς ανελευθερίας και διώξεων από τις Τουρκικές αρχές.

Οι άλυτοι γρίφοι της Χάρτας του Ρήγα

Τι περισσότερο μπορεί να προσφέρει μια έκθεση για τη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή σήμερα, 220 χρόνια μετά την έκδοσή της στη Βιέννη, πέρα από τη γνωστή της αξία ως σύμβολο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και τις εξίσου γνωστές και κατ’ επανάληψη προβεβλημένες ιστορικές, εθνικές πολιτικές, φιλολογικές, ιδεολογικές αισθητικές ή παιδαγωγικές της πτυχές; Γιατί μια έκθεση συνενώνει για πρώτη φορά έξι αντίτυπα της Χάρτας τα οποία, κατά το πιραντελικό έργο, ζητούν τον Ρήγα;
Η απάντηση φαινομενικά είναι μία και ταυτόχρονα πολύπτυχη. Γιατί οι Χάρτες που θα εκτεθούν στον ίδιο χώρο, στο Τελλόγλειο Iδρυμα Τεχνών Θεσσαλονίκης, δεν είναι ίδιες αλλά εντάσσονται σε δύο κυρίες τυπολογίες και μία με παραλλαγές. Διαφέρουν σε 20 συνολικά σημεία τους που προσδίδουν στην υπόθεση της Χάρτας ένα ακόμη πιο σημαντικό και κυρίως γοητευτικό επίπεδο προσέγγισης. Από αυτό, άλλωστε, προέρχονται ο προκλητικός και αινιγματικός τίτλος της έκθεσης «Η Χάρτα του Ρήγα: τα δύο (συν) πρόσωπα. Μια άλλη ανάγνωση του Χάρτη» αλλά και η ομότιτλη έκδοση της Τρικογλείου Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του ΑΠΘ (ΒΚΠ-ΑΠΘ) με τα οποία γιορτάζει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της.