Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΘΑΥΜΑΖΕ ΤΗΝ "ΑΡΧΑΙΑ" ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ!!


*Εμπνεόταν από την Αρχαία Ελλάδα, αλλά ρήμαξε την σύγχρονη Ελλάδα όταν την κατέκτησε.

*Θαύμαζε την αρχαία Ελλάδα, αλλά
κατέστρεψε την Ελλάδα της εποχής του



          «[ ...] δ) Μόνο ένας γνήσιος Γερμανός μπορεί να έχει το δικαίωμα της υπηκοότητας. Γνήσιος Γερμανός μπορεί να θεωρηθεί κάποιος που έχει γερμανική καταγωγή, ανεξαρτήτως θρησκείας. Συνεπώς, κανένας Εβραίος δε μπορεί να θεωρηθεί γνήσιος Γερμανός, ε) Όσοι δεν έχουν δικαίωμα υπηκοότητας μπορούν να θεωρούνται μόνο φιλοξενούμενοι στη Γερμανία και πρέπει να υπάγονται στους νόμους περί αλλοδαπών, στ) Μόνο οι πολίτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για την ηγεσία και τους νόμους του κράτους.

H Αίγυπτος αγοράζει ρωσικά ελικόπτερα για τα γαλλικά ελικοπτεροφόρα της

Η Ρωσία κέρδισε τον διαγωνισμό για την πώληση στην Αίγυπτο επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Κa-52K που προορίζονται για τα ελικοπτεροφόρα Mistral, δήλωσε από το Λε Μπουρζέ, όπου πραγματοποιείται η διεθνής αεροπορική έκθεση, ο επικεφαλής του οργανισμού Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό που απομένει είναι να καθορισθούν οι τεχνικές προδιαγραφές των ελικοπτέρων, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια «επίπονη» και «χρονοβόρα» διαδικασία.

Η Ελλάδα αφαιρεί από το Δήμαρχο Χιμάρας την ελληνική υπηκοότητα

«Τα τελευταία χρόνια της θητείας του στο Δήμο Χειμάρρας, ο Γκιέργκι Γκόρο, Δήμαρχος Χειμάρρας, ουκ ολίγες φορές παρενέβη σε αποφάσεις και ενέργειες που έπληξαν καίρια τα συμφέροντα ελλήνων ομογενών στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας είτε πρόκειται για
εθνικά, ιδιοκτησιακά, κοινοτικά ή θρησκευτικά δικαιώματα. Με αποκορύφωμα τις αποφάσεις του για την ισοπέδωση του ναού του Αγίου Αθανασίου (φωτό) και για την ισοπέδωση 18 κατοικιών στο κέντρο της κωμόπολης. Σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές ο κ. Γκόρος έχει επιδοθεί σε ένα ευρύτερο σχέδιο περιουσιακής αποψίλωσης των συμπατριωτών του»,

Μάχη Κιλκίς-Λαχανά 19-21 Ιουνίου 1913

Η Μάχη Κιλκίς-Λαχανά (19-21 Ιουνίου 1913) διεξήχθη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου.

Στις 17 Ιουνίου, οι βουλγαρικές δυνάμεις κατείχαν την γραμμή Βερτίσκος-Πολύκαστρο, ενώ παράλληλα σχεδίαζαν και σχέδιο κατάληψης της Θεσσαλονίκης στις 19 του ίδιου μήνα. Ο ελληνικός στρατός αντέδρασε έγκαιρα και με επιθετικές ενέργειες ανάγκασε τη βουλγαρική πλευρά σε άμυνα στην τοποθεσία Κιλκίς-Λαχανά. Η μορφολογία της τοποθεσίας προσφερόταν για αποτελεσματικό αμυντικό αγώνα, ενώ ταυτόχρονα παρουσίαζε μεγάλες δυσκολίες στις κινήσεις τμημάτων πεζικού προς βορρά και ανατολή.

Οι καπουτσίνοι και το μοναστήρι τους στην Πλάκα

Εκατόν πενήντα χρόνια προσφοράς, από τη διάδοση της ντομάτας στην Ελλάδα ως τη φύλαξη του πολυτιμότερου «Όσκαρ» της αρχαιότητας

«Πάσχα στο χωριό και Χριστούγεννα στην πόλη» λέει το λαϊκό ρητό που φαίνεται πως το ακολουθούν οι νεότεροι Αθηναίοι. Την περίοδο που αδειάζει, λοιπόν, μαζικά η πρωτεύουσα είναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι ένα μέρος της ιστορίας της έχει διαμορφωθεί και από άλλες θρησκείες, ήθη και έθιμα, με κυρίαρχο στοιχείο το μουσουλμανικό λόγω της Τουρκοκρατίας, αλλά και από χριστιανικά τάγματα που έδρασαν στην πόλη.

Δέκα χρόνια μετά την αρπαγή την Ελένης ξεκινάει τελικά ο Τρωικός πόλεμος

Ὃποτε κι ἂν ἒγινε ὁ Τρωικός πόλεμος (κάτι πού θά μᾶς ἀπασχολήσει σέ προσεχές ἂρθρο), σήμερα θά κάνω μία σημαντική ἀποκάλυψη, βασιζόμενος σέ <στίχο κλειδί> τῆς Ἰλιάδος, πού διέφυγε τῆς προσοχῆς καί τοῦ παραμικροῦ σχολιασμοῦ ὃλων τῶν μελετητῶν τοῦ Ὁμήρου, ἀπό τήν ἀρχαιότητα μέχρι σήμερα, παρά τό γεγονός ὃτι ὁ στίχος αὐτός, στό Ω τῆς Ἰλιάδος, ἀποκαλύπτει καί στόν πλέον ἀδαῆ, ὃτι ὁ Τρωικός πόλεμος δέν ἒγινε ἀμέσως μετά τήν ἁρπαγή ἢ μᾶλλον ἑκούσια ἀπαγωγή τῆς Ἑλένης, ἢ ἒστω ὓστερα ἀπό εὒλογο χρόνο γιά τήν προετοιμασία τῆς μεγάλης ἐκστρατείας, ἀλλά μετά πάροδο…ὁλόκληρης δεκαετίας!

Ευρωπαϊκό συνέδριο έκαναν και οι μασόνοι, με συμμετοχή από... 39 χώρες!


Τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος αντιπροσώπευσαν ο Μεγάλος Διδάσκαλος Κωνσταντίνος Πολίτης και ο επίτιμος Μεγάλος Διδάσκαλος Γεώργιος Βασιλογεώργης

Το 6ο Ευρωπαικό Συνέδριο Κανονικών Μεγάλων Στοών της Ευρώπης έγινε στο Βουκουρέστι από 8-10 Ιουνίου 2017 υπό την προεδρία του Μεγάλου Διδασκάλου της Ρουμανίας, Ράντου Μπαλανέσκου.

Παρέστησαν 70 αντιπρόσωποι από 39 χώρες ανάμεσα στις οποίες ήσαν η Αγγλία, η Σκωτία, η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, Η Πολωνία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Τουρκία, το Ισραήλ, η Σερβία, η Σλοβακία, το Αζερμπαιτζάν, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σλοβενία, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Μάλτα, το Μονακό, η Αλβανία, η Μολδαβία και παρατηρητές από τις ΗΠΑ. Τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος αντιπροσώπευσαν ο Μεγάλος Διδάσκαλος Κωνσταντίνος Πολίτης και ο επίτιμος Μεγάλος Διδάσκαλος Γεώργιος Βασιλογεώργης.

EKTAKTO Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Παρίσι- Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βαν της Αστυνομίας

Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος – Αποκλεισμένη η περιοχή στα Ηλύσια Πεδία – Έκλεισε για λόγους ασφαλείας ο σταθμός Champs-Elysées-Clémenceau του μετρόΜεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο του Παρισιού, μετά από αναφορές για έκρηξη αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Ηλύσια Πεδία έχουν εκκενωθεί και αποκλειστεί σε μεγάλη ακτίνα, ενώ στο σημείο σπεύδουν ικανές δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Στην αναφορά της η αστυνομία κάνει λόγο για ένα αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε βαν και τυλίχτηκε στις φλόγες. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή για ατύχημα.

Η απίστευτη ιστορία των ελληνικών laser βλημάτων πυροβολικού Krasnopol

H άγνωστη ιστορία των ελληνικών κατευθυνόμενων με laser βλημάτων πυροβολικού, ρωσικής κατασκευής, Krasnopol Μ1 είναι από αυτές που λέμε "Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά".
Tα 1000 βλήματα στην έκδοση των 155 χλστ. (στον ρωσικό Στρατό υπάρχουν στην έδοση των 152 χλστ.) που δόθηκαν ως αντισταθμιστικά από την Ρωσία για την αγορά των αντιαρματικών βλημάτων μεγάλου βεληνεκούς Kornet-E το 2001, υπόσχονταν ότι θα δώσουν άλλες δυνατότητες στο ελληνικό Πυροβολικό που για πρώτη φορά αποκτούσε δυνατότητες "χειρουργικής" βολής.
Βέβαια, έπρεπε να τροποποιηθεί το δόγμα, να εκπαιδευθούν ειδικές ομάδες κατάδειξης των στόχων με συσκευές laser κλπ. Βέβαια, με το συγκεκριμένο όπλο, οι όποιες αποβατικές σκέψεις στα νησιά του Αιγαίου, με τον όγκο πυρός και τον αριθμό των σωλήνων ων 155 χλστ που διαθέτουν οι μονάδες της ΑΣΔΕΝ θα ήταν καθαρή αυτοκτονία γα τα τουρκικά στρατεύματα.

ΜΕ ΑΚ-47 ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – Ο ΒΑΡΥΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ «NOOR M» ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΑΛΤΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Η φωτογραφία με τους καταδρομείς της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών οι οποίοι φέρουν τυφέκια ΑΚ-47 αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση που επιβεβαιώνει την πρόσφατη πληροφορία όπου οι μονάδες της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών έχουν παραλάβει ποσότητες κατασχεμένων όπλων από την ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, τόσο οι δύο Μοίρες Αλεξιπτωτιστών (σε Ασπρόπυργο και Μάλεμε) όσο και οι τρεις Μοίρες Καταδρομών σε Ρεντίνα, Νάουσα και Δράμα έχουν εφοδιαστεί με αρκετές δεκάδες κατασχεμένα ΑΚ-47 άλλα Κινέζικης και άλλη Ρωσικής προέλευσης. 

Τα μυστικά του βυθού της Σαντορίνης: Τι αποκαλύπτει για σεισμούς και τσουνάμι

Στη χαρτογράφηση, για πρώτη φορά, των ενεργών ρηγμάτων γύρω από τη Σαντορίνη προχώρησε ερευνητική ομάδα με τη συμμετοχή Ελλήνων και Αμερικανών επιστημόνων.
Αναλύοντας τα στοιχεία που συλλέχθηκαν προ διετίας από ερευνητικό σκάφος, οι επιστήμονες αποκάλυψαν τον μαγευτικό πυθμένα της Σαντορίνης που είναι γεμάτος με τους χαρακτηριστικούς ηφαιστειακούς κώνους αλλά και υποθαλάσσιες αναβαθμίδες.
Τα νέα εντυπωσιακά στοιχεία δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό

Οι Τούρκοι φοβούνται ότι θα δώσουμε βάσεις στους Αμερικανούς με αντάλλαγμα λύση για το χρέος

Οι Τούρκοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Γερμανοί εγκαταλείπουν τη βάση του Ιντσιρλίκ και ψάχνουν εναλλακτική στην Ελλάδα, μετέδωσε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεών του το Star Channel. Όπως πρόσθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός, δημοσιεύματα θέλουν την ελληνική πλευρά να διαπραγματεύεται σκληρά τα αμερικανικά αιτήματα, βάζοντας στο τραπέζι και το θέμα του χρέους.
Όπως εξήγησε ο αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Ηλίας Παπανικολάου, «οι Γερμανοί έχουν τελειώσει ουσιαστικά με το Ιντσιρλίκ όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για πρακτικούς λόγους.
»Να θυμίσουμε ότι το Ιντσιρλίκ έμεινε 3 μέρες χωρίς ρεύμα μέσα στο πραξικόπημα, ότι ο διοικητής της βάσης ήταν φανατικός Γκιουλενιστής με αποτέλεσμα να συλληφθεί το πρώτο 24ωρο, και μάλιστα όπως λέει και ο αστικός μύθος, από εκεί ξεκίνησαν και χάθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, πάνω από 10 επιθετικά ελικόπτερα των Τούρκων».