Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Το μυστηριώδες αντικείμενο που τρελαίνει τους αρχαιολόγους


Η «Ρωμαϊκή δωδεκάεδρος» παραμένει ένα μυστήριο για τους ειδικούς

Ηταν παιχνίδι; Η μήπως ήταν ένα μαγικό αντικείμενο; Ηταν όργανο θεραπείας ή.... βασανιστηρίων; Η «Ρωμαϊκή δωδεκάεδρος», όπως ονομάζεται από τους αρχαιολόγους αυτό το αντικείμενο, λόγω των δώδεκα πλευρών του, παραμένει ένα μυστήριο παρά τις προσπάθειες για την ερμηνεία του.

Κατασκευασμένα από χαλκό ή πέτρα και με μέγεθος που κυμαίνεται από 4 έως 11 εκατοστά αυτά τα αντικείμενα φέρνουν τους αρχαιολόγους σε αμηχανία τέτοια, ώστε να μην διακινδυνεύουν καμία απάντηση. Αντίθετα οι αναγνώστες του «Fox News», που τους ζητήθηκε να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις ήταν πιο ευφάνταστοι:
Μία ρωμαϊκή, πρωτόγονη χειροβομβίδα, απάντησε ένας.

Queen Mary: το στοιχειωμένο πλοίο!


Το πλοίο "Queen Mary" ήταν ένα κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας που αποσύρθηκε το 1967 και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο Long Beach της Καλιφόρνια. Από τότε μέχρι σήμερα το Queen Mary συγκαταλέγεται σε ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο, αφού οι μαρτυρίες για φαντάσματα στους χώρους του, είναι χιλιάδες!

Το πλοίο λειτουργεί σήμερα ως ξενοδοχείο αλλά και τουριστική ατραξιόν, αποφέροντας μεγάλα κέρδη στην περιοχή. Επισκέπτες υποστηρίζουν πως έχουν δει το φάντασμα μιας "κυρίας στα λευκά" ή ότι φαντάσματα παιδιών στοιχειώνουν την πισίνα του πλοίου με πιο γνωστό το πνεύμα της Jackie, ενός νεαρού κοριτσιού που έσπασε το λαιμό της καθώς έκανε βουτιά στην πισίνα.

Ο πέλεκυς της Δωδώνης


Ξεκινούσε κάθε μέρα να βγει στο δάσος. Στο χέρι του κρατούσε τον χάλκινο πέλεκύ του, απαραίτητο εργαλείο για τη δουλειά του. Τον πρόσεχε ιδιαίτερα διότι μπορεί να ζούσε την εποχή όπου κυριαρχούσαν οι πολύχρυσες Μυκήνες, εκείνος όμως δεν ήταν παρά ένας απλός ξυλοκόπος που προσπαθούσε να ζήσει κόβοντας ξύλα. Και δεν ήταν εύκολο να αποκτήσει ξανά ένα τέτοιο αμφίστομο εργαλείο, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν χειροποίητο, αλλά είχε παραχθεί μαζικά από μήτρα.

Κάποια μέρα ο ξυλοκόπος αποφάσισε να κρύψει προσωρινά τον πέλεκυ στην κουφάλα ενός δένδρου ή κάτω από κάποια πέτρα. Αλλά δεν γύρισε ποτέ να τον πάρει.