Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Βουλγάρα ΥΠΕΞ: «Πρώτα τα Σκόπια θα συμμορφωθούν με το όνομα και τους όρους Αθήνας-Σόφιας και μετά θα μπουν στην ΕΕ»

Eλλάδα και Βουλγαρία θα επιβάλλουν πρώτα στα Σκόπια τους όρους τους και τις απαραίτητες μεταερρυθμίσεις για να προχωρήσουν στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προκύτπει από τις δηλώσεις της αναπληρώτριας πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Αικατερίνης Ζαχαρίεβα.
Η Βουλγάρα ΥΠΕΞ παραχώρησε συνέντευξη στο βουλγαρικό ραδιόφωνο ‘Darik’ είπε ότι πρέπει πρώτα να προωθηθεί  η ανάγκη οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτικών ηγεσιών εννοώντας ότι τα Σκόπια θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις μεθοδεύσεις του για το όνομα αλλά και τις αλυτρωτικές βλέψεις τους για την ελληνική Μακεδονία και την βουλγαρική Μακεδονία του Πιρίν
Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα σαφής ότι οι Σκοπιανοί έχουν πολλά να κάνουν για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Θρησκευτικό πόλεμο κήρυξε στον Α.Τσίπρα η Μόσχα: «Είναι άθεος κι εγκληματεί ενώπιον Θεού κι ανθρώπων»!

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15 ετών, εξαπέλυσε το Πατριαρχείο Mόσχας, μέσω του εκπροσώπου του Πατριάρχη Κύριλλου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο τελευταίος στην ρωσική κρατική τηλεόραση στο κανάλι Россия 24.
Συγκεκριμένα χαρακτηρίζεται από τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα ο πρωθυπουργός ως «άτομο με αθεϊστική ατζέντα»  και το νομοσχέδιο «φυλομετάβασης» ως «Έγκλημα ενώπιον θεού και ανθρώπων».

Νέα αμερικανοτουρκική κρίση: Aπαγόρευσαν την είσοδο στις ΗΠΑ σε στελέχη του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης!

Οι αμερικανικές αρχές απάντησαν αρνητικά στο αίτημα της Άγκυρας περί αποστολής κλιμακίου του υπουργείου Δικαιοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το κλιμάκιο είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επετράπη από τις αμερικανικές αρχές, την ίδια στιγμή που μέλη της τουρκικής κυβέρνησης κατηγορούν την αμερικανική κυβέρνηση για την παροχή ασύλου στον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του κατηγορούν ως τον εμπνευστή και οργανωτή του πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Περίεργη υπόθεση με εντοπισμό οπλισμού σε αυτοκίνητο με προορισμό την Τουρκία – Βρέθηκαν σφαίρες και γεμιστήρες σε κρύπτη

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρμόδιων αρχών προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με την περίεργη υπόθεση που από χθες το μεσημέρι εξελίσσεται με επίκεντρο το τελωνείο Καστανεών Έβρου.
Τελωνειακοί ξεκίνησαν να ελέγχουν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα. Ένας 49 χρονος, η 49χρονη σύζυγός του και η 15χρονη κόρη τους, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει οδικώς από τη Γερμανία… Από την πρώτη στιγμή οι τελωνειακοί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά κι αποφάσισαν να ερευνήσουν εξονυχιστικά όλο το αυτοκίνητο.

Γεωεπιστήμονες ξεκινούν έρευνες στον Κορινθιακό, τρυπώντας 750 μέτρα

Το πλοίο-γεωτρύπανο Fugro Synergy, στο οποίο επιβαίνουν ξένοι και Έλληνες γεωεπιστήμονες, μόλις ξεκίνησε να κάνει τεκτονικές και παλαιοκλιματολογικές έρευνες στον Κορινθιακό κόλπο, οι οποίες θα διαρκέσουν σχεδόν οκτώ εβδομάδες, έως τα μέσα Δεκεμβρίου.
Το πλοίο θα ανασύρει γεωλογικά δείγματα (πυρήνες), κάνοντας γεωτρήσεις σε τρία διαφορετικά σημεία στο κεντρικό και στο ανατολικό τμήμα του Κορινθιακού, σε βάθος έως 750 μέτρων κάτω από τον βυθό της θάλασσας. Οι πυρήνες αυτοί θα προέρχονται από εναπόθεση ιζημάτων ηλικίας ενός έως δύο εκατομμυρίων ετών, αποτελώντας έτσι γεωλογικά «αρχεία» για τη γεωλογική και την κλιματολογική ιστορία του Κορινθιακού.