Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Έκλεισαν τα Ελληνοαλβανικά σύνορα – Δεν περνάει κανείς – Μπλόκαραν ηλεκτρονικά συστήματα – Τι αναφέρουν τα Αλβανικά ΜΜΕ

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Ένα πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα, από την πλευρά της Ελλάδας, έκανε τους Αλβανούς να ξεσαλώσουν και απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα.
Βέβαια η αντίδραση της Αλβανικής πλευράς είναι αξιοπερίεργη και κανείς δεν μπορεί να μην μπει σε σκέψεις, ότι όλο αυτό το ζήτημα συνδέεται με τα τελευταία γεγονότα.

Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες έπιναν το κρασί νερωμένο;

Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι έπιναν συνήθως το κρασί τους αναμεμειγμένο με νερό. Γιατί όμως το έκαναν αυτό;
Είναι αλήθεια ότι οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι ανακάτευαν νερό και κρασί – αλλά τεχνικά έβαζαν κρασί στο νερό τους περισσότερο από ότι έβαζαν νερό στο κρασί τους. Τότε το κρασί θεωρούνταν και ως ένας τρόπος καθαρισμού και βελτίωσης της γεύσης του (συχνά στάσιμου) νερού αλλά κυρίως με την ανάμειξη του οίνου με νερό μπορούσαν να αποφύγουν όλες τις δυσάρεστες συνέπειες του άκρατου οίνου.

Ο πρόγονος του τάβλι

Ο Παλαμήδης ο τραγικός Ομηρικός ήρωας αναφέρεται συχνά πυκνά σαν ο εφευρέτης ή ο διασκευαστής πολλών επιτραπέζιων παιγνιδιών. Όμως το σημαντικό στην περίπτωση του ταβλιού δεν είναι αν ο Παλαμήδης πρώτος σκέφτηκε και το τάβλι. Σημασία έχει ότι ο Παλαμήδης αναφέρεται σαν ο εφευρέτης των ζαριών. Όπως και να το κάνουμε τάβλι χωρίς ζάρια δεν μπορεί να παιχτεί. Νομίζω πως το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται.

Ο χάλκινος 3ος ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς και η εξαφάνισή του

Ο περιηγητής Παυσανίας, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χωρία του έργου του Ελλάδος περιήγησις (10.5.5 κ.εξ.), καταγράφει τις κυριότερες παραδόσεις που σχετίζονταν με την πρώιμη ιστορία του δελφικού μαντείου. Ο Παυσανίας μάς πληροφορεί ότι σύμφωνα με τους κατοίκους των Δελφών στην πιο αρχαία του φάση το μαντείο ανήκε στην Γη, ενώ ως μάντισσα για λογαριασμό της θεάς ενεργούσε η Δαφνίδα, μία από τις νύμφες που κατοικούσαν στο βουνό του Παρνασσού.

Λυσίμαχος -Σωματοφύλακας και κατοπινός διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ο Λυσίμαχος ήταν ένας από τους σωματοφύλακες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κατόπιν ένας από τους διαδόχους του, ο οποίος έγινε βασιλιάς της Θράκης, της Μακεδονίας και μέρους της Μικράς Ασίας μέχρι το θάνατο του στη μάχη του Μάχη του Κουροπεδίου.

Φωογραφία: Τετράδραχμο του Λυσίμαχου κοπής Λάμψακου, 305-281 π.Χ., Classical Numismatic Group, Inc. http://www.cngcoins.com

Ραμνούντα: Η ελληνική πόλη όπου λάτρευαν τη Θεία Δίκη

Η αρχαία ελληνική πόλη όπου λάτρευαν τη θεά της εκδίκησης, τη Νέμεση. Αυτή είναι η Ραμνούντα Αττικής. Ραμνός στα αρχαία Ελληνικά σημαίνει θάμνος από όπου και πήρε το όνομα της αυτή η περιοχή της Αττικής, όπου οι προγονοί μας λάτρευαν τις θεές (Νέμεση- Θέμιδα).

Η θεά μοιάζει πολύ με την Άρτεμη και ίσως να αντιπροσώπευε μια τοπική της μορφή. Έχουν βρεθεί κομμάτια από λουτροφόρους που ξέρουμε ότι είχαν νεκρική χρήση, χθόνια σημασία, όπως χθόνια ήταν η φύση της θεάς. Η λατρεία της Νεμέσεως συνδεόταν αρχικά τόσο με την φύση όσο και με τους νεκρούς.

Η σκοτεινή ιστορία της κοσμοκρατορικής οικογένειας Ρότσιλντ

Για πολλούς η οικογένεια Ρότσιλντ κυβερνά τον πλανήτη, και ακολουθεί μετά από αυτούς ως υπαρχηγός η οικογένεια Ροκφέλερ. Ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα ανάλυση ως προς την ιστορία της φαμίλιας άλλα είναι αλήθεια άλλα μπορεί να φαίνονται υπερβολές. Έ΄να είναι σίγουρο όποια πέτρα και να σηκώσεις ένας Ρότσιλντ κρύβεται από κάτω.
«ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ»

Μυθική δυναστεία των Ροκφέλερ

Μπορεί να είχαν αμύθητη περιουσία αλλά πολλοί από αυτούς είχαν μάλλον άδοξο τέλος

Τον Ιούλιο του 1839 γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη – σε μικροαστική οικογένεια - ο Τζον Ντάβισον Ροκφέλερ. Όταν πέθανε στις 23 Μαΐου 1937, σε ηλικία 98 ετών, ήταν ο πιο πλούσιος Αμερικανός όπως επίσης και ο πλουσιότερος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία.

Τζορτζ Σόρος

Δεν είναι εύκολο να χαρακτηρίσεις τον άνθρωπο που κερδοσκόπησε κατά της Τράπεζας της Αγγλίας το 1992, αποσπώντας επενδυτικά κέρδη 1 δισ. δολαρίων, αλλά ταυτοχρόνως έχει δώσει περισσότερα από 8 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς!
Αυτός είναι ο Τζορτζ Σόρος, ένα επιχειρηματικό δαιμόνιο γεμάτο αντιφάσεις: ο επενδυτής που κινεί τα νήματα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και είναι διαβόητος κερδοσκόπος μεταμορφώνεται σε έναν από τους γνωστότερους φιλάνθρωπους του πλανήτη.

Χένρυ Κίσσινγκερ

Ο Κίσινγκερ για τον Ελληνισμό είναι οι 10 πληγές του Φαραώ.
Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1923, και μεγάλωσε στη Ναζιστική Γερμανία από Εβραίους γονείς.
Προτού ξεσπάσει ο Β! Π.Π. μετανάστευσε στις Η.Π.Α. Εκεί σπούδασε. Μετά το Β! Π.Π. ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα φυσικά στο ΑμερικανοΕβραϊκό Χάρβαρντ, παράλληλα εργαζόταν σε διάφορες κυβερνητικές επιτροπές που αφορούσαν την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια των ΗΠΑ. Στην Αμερική είναι γνωστός ως «ΓερμανοΕβραίος».

Ερνέστος Τσίλλερ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (12/11/1923) Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ

    Ο Ερνέστος Τσίλλερ (Γερμανικά: Ernst Moritz Theodor Ziller, Ζέρκοβιτς, 22 Ιουνίου 1837 - Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 1923) ήταν Γερμανός αρχιτέκτονας από την Σαξονία, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε στη Βιέννη και την Ελλάδα κατά τον 19ο και 20ό αιώνα. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους και διασημότερους αρχιτέκτονες στην ελληνική επικράτεια, σχεδιάζοντας και επιβλέποντας εκατοντάδες κτήρια.