Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Η Αλβανία μας πάει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης...

 

Οι Τσάμηδες της Αλβανίας προσέφυγαν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης στις 15 Φεβρουαρίου και το κάλεσαν να καταδικάσει την Ελλάδα ότι το 1943-1944 διέπραξε γενοκτονία των Τσάμηδων υπηκόων της και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος το 1913-1945.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη πρέπει να κάνετε όταν θα κηρυχθεί η Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Με αυτούς που μπλέξαμε όλα πρέπει να τα γνωρίζουμε!
O υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Γ. Μουζάλας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του προσφυγικού κύματος που θα ενταθεί. Αλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο 70 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα τον επόμενο μήν. Τι σημαίνει όμως αυτό; Τι θα αλλάξει αν η πολιτεία λάβει αυτή την απόφαση;
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
ΣΚΟΠΟΣ – ΕΝΝΟΙΕΣ
Άρθρο 1 – Σκοπός πολιτικής προστασίας
1. Η πολιτική προστασία της Χώρας αποβλέπει στην προστασία της ζωής, υγείας και περιουσίας των πολιτών από φυσικές (ταχείας ή βραδείας εξέλιξης), τεχνολογικές (συμπεριλαμβανομένων βιολογικών, χημικών και πυρηνικών συμβάντων) και λοιπές καταστροφές που προκαλούν

«Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ» ΚΑΙ ΤΑ…ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!



Την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μη κατευθύνονται με την τουρκική συμβολή προς την Ελλάδα, την ίδια ώρα που η Τουρκία αρνείται επιδεικτικά στο ΝΑΤΟ να πλεύσει στα χωρικά της ύδατα, κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου διάλεξαν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα για την κυριαρχία της Τουρκίας σε βραχονησίδες και άλλα… «συναφή»! Δηλαδή, να μην ξεχνάμε και που βρισκόμαστε!

Τρόμος στη Σκωτία! Φλεγόμενος μετεωρίτης έκανε τη νύχτα μέρα

 

Χιλιάδες πολίτες στη Σκωτία τρομοκρατήθηκαν από το θέαμα και το βουητό φλεγόμενου μετεωρίτη που φώτισε τον σκοτεινό ουρανό. Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για ένα λευκό, κόκκινο ή μπλε φως που φώτισε τον ορίζοντα γύρω στις 18:45 τη Δευτέρα.

"Ακούγεται βουητό, το έδαφος τρέμει.. είναι αυτό το τέλος του κόσμου;" έγραψε στο Twitter η Kim Paterson από το Brechin. Η αστυνομία της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα από κατοίκους και επιβεβαίωσε ότι πιθανότατα ήταν μετεωρίτης. Με πολλούς να συνδέουν αρχικά αυτό που είδαν με ηχητική έκρηξη σε αεροπλάνο, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως δεν υπήρχαν αναφορές για αεροπλάνο σε κίνδυνο.

Αναζητείται... φραγκολίνος έστω και ταριχευμένος!

 

Πρόκειται για το φραγκολίνο ή φραγκολίνα (Francolinus francolinus), ένα πανέμορφο είδος πτηνού που ανήκει στην τάξη των ορνιθόμορφων, όπως και οι φασιανοί και οι πέρδικες, και που υπήρχε μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα και στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο επιστημονικής έρευνας για το είδος, ο δρ Χρήστος Σώκος, θηραματολόγος, απευθύνει κάλεσμα σε όσους γνωρίζουν να αναφέρουν ταριχευμένα άτομα που ίσως να έχουν διατηρηθεί από τους πληθυσμούς που υπήρχαν στην Κρήτη, τη Σάμο, τη Μυτιλήνη και τη Ρόδο.
Ο ίδιος παρακάτω παραθέτει στοιχεία σχετικά με τον φραγκολίνο: