Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Κώδικας 250 ετών «σπάει» και αποκαλύπτει μυστική αδελφότητα





Το κρυπτογραφημένο χειρόγραφο έκρυβε καλά τα τελετουργικά του τάγματος.
Ο μύστης φοράει ένα φυλαχτό με ένα γαλάζιο μάτι στο κέντρο. Μπροστά του κείτεται γονατιστός ένας υποψήφιος, μέσα σε ένα δωμάτιο με κεριά, μικροσκόπια και χειρουργικά εργαλεία. Ήμαστε περίπου στο 1746. Η τελετή μύησης μόλις ξεκίνησε…

Ο μύστης τοποθετεί ένα κομμάτι χαρτί μπροστά στον υποψήφιο και τον καλεί να φορέσει ένα ζευγάρι γυαλιά. «Διάβασε», τον προστάζει. Ο υποψήφιος προσπαθεί, αλλά το έργο φαίνεται μάταιο: η όρασή του είναι θολή και η σελίδα λευκή!
Ο υποψήφιος πληροφορείται ότι δεν πρέπει να πανικοβληθεί. Υπάρχει τρόπος να φτιάξει η όρασή του. Ο μύστης σκουπίζει τα μάτια του υποψηφίου με ένα πανί και διατάζει να ξεκινήσει το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγχείρισης. Διαλέγει μια χειρουργική λαβίδα από το τραπέζι, την ώρα που τα υπόλοιπα μέρη της αδελφότητας ανάβουν τα κεριά τους.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη προωθεί την κατάλυση της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας: Θα καταργηθεί η θητεία!





Την πλήρη κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και άρα την επί της ουσίας κατάλυση της νομίμου Κυπριακής Δημοκρατίας εξετάζει η κυβέρνηση Ν.Αναστασιάδη!
Συγκεκριμένα σε περίπτωση "λύσης" του Κυπριακού (υπέρ των χεδιασμών ΗΠΑ,Τουρκίας αφού σαν βάση του θα έχει το σχέδιο Ανάν που είχε απορρίψει ο κυπριακός λαός το 2004!), θα δημιουργηθεί Μεικτός Ομοσπονδιακός Επαγγελματικός Στρατός, ο οποίος ουδεμία σχέση θα έχει με την θητεία στο στράτευμα, αλλά θα είναι καθαρά και απόλυτα επαγγελματικός.Στο Στρατό αυτό μάλιστα θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα οι Τουρκοκύπριοι!

Σαλαμίνα: Ανακαλύφθηκαν σε τάφους πολύτιμα αντικείμενα λατρείας των αρχαίων Ελλήνων





Αριστερά, εγχυτρισμός (ταφή νηπίου σε αμφορέα) του πρώτου μισού του 5ου αιώνα π.Χ. Επάνω, χάλκινο πτυκτό κάτοπτρο (με προστατευτικό κάλυμμα του κύριου δίσκου) με διακοσμητικό έλασμα, από το 330-320 π.Χ. Το έλασμα απεικονίζει την Αφροδίτη και τον Ερωτα

Πολύτιμα αντικείμενα λατρείας αποκάλυψαν οι ανασκαφές σε τάφους στη Σαλαμίνα. Υπάρχει στις παραστάσεις στις οποίες απεικονίζονται γυναικωνίτες. Υπάρχει σε επιτύμβια ανάγλυφα, καθώς συνοδεύει τη νεκρή. Μεγάλος είναι ο αριθμός των γυναικείων ειδωλίων που το κρατούν στο χέρι τους. Και όπως φιλολογικά μαρτυρείται ήδη από τον 5ο αιώνα π.Χ., το ανέθεταν οι εταίρες στην Αφροδίτη.

Οι σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις της χρονιάς [φωτό]





Μια πλούσια από αρχαιολογική άποψη χρονιά ήταν το 2015, γεμάτη από εξαιρετικής σημασίας ευρήματα (όπως η ταφή πολεμιστή στην Πύλο), αποφάσεις που άλλαξαν τα δεδομένα (όπως η γνωμοδότηση του ΚΑΣ για τη διατήρηση κατά χώραν των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης), καθώς και από προγράμματα ανάδειξης μνημείων ανά την επικράτεια (το τέλος του έτους σηματοδοτεί την παράδοση των έργων ΕΣΠΑ που υλοποιήθηκαν μέσω κονδυλίων από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο).
Εδώ γίνεται μια μικρή αναδρομή στις σημαντικότερες αρχαιολογικές ειδήσεις χρονιάς που πέρασε, εστιάζοντας σε πέντε ευρήματα που είχαν και τη μεγαλύτερη δημοσιότητα, χωρίς να παραγνωρίζει ότι κάθε αρχαιολογική ανακάλυψη, ακόμα και η πιο ταπεινή, έχει τη σημασία της για την επιστήμη της αρχαιολογίας.
Έτσι, με τη χρονολογική σειρά που εμφανίστηκαν στην ειδησεογραφία, το 2015 ξεχώρισαν οι παρακάτω αποκαλύψεις:

Με την χθεσινή εμπλοκή μαχητικών της ΠΑ και τουρκικών ασχολούνται τα αμερικανικά ΜΜΕ





Με  την χθεσινή εμπλοκή των ελληνικών και τουρκικών μαχητικών δυτικά της Χίου ασχολούνται τα διεθνή ΜΜΕ.
Η εμπλοκή μια εκ των δεκάδων που έχουν σημειωθεί φέτος αφορούσε δύο τουρκικά F-16 με δύο της ΠΑ τα οποία βρίσκονταν στον αέρα εκτελώντας προφίλ περιπολίας μάχης (CAP), όταν κλήθηκαν από το ΕΚΑΕ να αναχαιτίσουν τον τουρκικό σχηματισμό ο οποίος αποτελείτο εκτός των F-16 και από τέσσερα F-4E 2020.  Η εμπλοκή σημειώθηκε στις 11:30 το πρωί και τα τουρκικά αεροσκάφη αποχώρησαν αμέσως μετά. 

Μουσουλμάνος δήμαρχος στη Θράκη απαγορεύει τον Αϊ Βασίλη! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.


Απίστευτο και όμως αληθινό! Δήμαρχος, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα και Έλληνας πολίτης της Θράκης, διαμαρτύρεται γιατί σε νηπιαγωγεία του δήμου Μύκης έγιναν εορτές για τα Χριστούγεννα με ντυμένους Αϊ Βασίληδες!
Ο Τζεμήλ Καπζά έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας με το οποίο υποστηρίζει ότι ο δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια.

Ελληνικό σύστημα "παθητικών ραντάρ"! Σούπερ όπλο 5 Ελλήνων στα συρτάρια χωρίς εξήγηση


Αφορούσε σ΄ ένα σύστημα “παθητικών” ραντάρ κατασκευασμένο από Έλληνες επιστήμονες. Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει και τίποτα δεν φαίνεται να έχει κουνηθεί!

Συνήθως τέτοια θέματα αντιμετωπίζονται με μια δόση καχυποψίας. Όχι άδικα ,αφού πολλές φορές έχουν “αποκαλυφθεί” ανάλογες ιστορίες περί “υπερόπλων” που “κατασκευάστηκαν” από ελληνικά μυαλά και χέρια. Τελικά κατέληξαν σε φιάσκο και οι “κατασκευαστές” αποδείχτηκαν γραφικοί στην καλύτερη περίπτωση και απατεώνες στη χειρότερη.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως τα γεγονότα δείχνουν ότι πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρή προσπάθεια η οποία είχε πείσει δύο Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και τρεις Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ. Όλοι τους είχαν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα άκρως απόρρητο.

EKTAKTO Εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό


Τα προβλήματα που ξεκίνησαν το μεσημέρι κορυφώνονται αυτήν την ώρα και εντοπίζονται κυρίως τόσο στο εθνικό δίκτυο όσο και στους παράπλευρους δρόμους από το 238ο έως το 260ο χλμ. Λίγο πριν από τις 14.00 ντεραπάρισε νταλίκα στους Αγίους Θεοδώρους επί της εθνικής οδού, με συνέπεια να υπάρχει καθυστέρηση στη ροή της κυκλοφορίας.


 Την ίδια ώρα, η έντονη χιονόπτωση που επικρατεί στην ανατολική Φθιώτιδα εγκλώβισε επί της εθνικής οδού εκατοντάδες οχήματα που κινούνταν προς τον Βόλο και τη Λάρισα.

Τα ακινητοποιημένα οχήματα δεν επέτρεπαν στα εκχιονιστικά μηχανήματα να περάσουν, με συνέπεια να επέμβει η Πυροσβεστική για να μετακινήσει αρκετά από αυτά.

Έκτακτο: Διεκόπη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Πάρνηθα



Μόνον με αντιολισθητικές αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από το ύψος του Τελεφερίκ στην Πάρνηθα.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/