Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ο Χίτλερ και το Πραξικόπημα της Μπυραρίας! (8-9/11/1923)

Ως «Πραξικόπημα της Μπυραρίας» έμεινε στην ιστορία η προσπάθεια του Αδόλφου Χίτλερ να καταλάβει την εξουσία στη Γερμανία το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου 1923. Το πραξικόπημα απέτυχε παταγωδώς, αλλά έκανε γνωστό τον εμπνευστή του, τόσο εντός, όσο και εκτός Γερμανίας.

Τη δεκαετία του '20 η πολιτική κατάσταση στη χώρα ήταν εύθραυστη, αν όχι χαοτική. Η λεγόμενη «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» ήταν δέσμια των άκρων, με κύριο χαρακτηριστικό της την ακυβερνησία. Η Γερμανία ήταν η μεγάλη ηττημένη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και οι νικητές πίεζαν για την καταβολή των πολεμικών επανορθώσεων, σε μία περίοδο που ο πληθωρισμός και η ανεργία «βασίλευαν». Τις τύχες της Γερμανίας διαφέντευε ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Φρίντριχ Έμπερτ.

Η ιστορία των Ταρώ

Ήδη τον 20ο αιώνα, σε μια εποχή με μεγάλη επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη και πριν από την κυριαρχία της λογικής σκέψης και της προόδου της πληροφορικής, ήταν ορατή η επανεμφάνιση του εσωτερικού κόσμου. Με κάθε βεβαιότητα αυτή η αναγέννηση υπάκουσε στην αναζήτηση νέων πνευματικών αξιών που εμπλούτιζαν τις ζωές των ανθρώπων πριν από το πνευματικό κενό, που δημιουργήθηκε εξαιτίας ενός υλικού κόσμου, ο οποίος κυριαρχείται από τον πόθο για κατανάλωση, σκιάζεται από τους εφιάλτες του πολέμου, την πυρηνική απειλή και το τέλος της χιλιετίας που πλησιάζει.
Αυτή η φωτεινή γραμμή στα σκοτάδια των χρόνων πήρε πολλές μορφές, φόρεσε πολλές μάσκες και πέρασε από τις σκοτεινές εποχές κρατώντας γερά το μυστικό. Μία τέτοια δεσμίδα φωτός φαίνεται να είναι και η τέχνη των Ταρό.

Μυστήριο στο Διάστημα: Άστρο-ζόμπι που «αρνείται» να πεθάνει!

Χιλιάδες εκρήξεις υπερ-καινοφανών αστέρων (σούπερ-νόβα) έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα, καθώς τα συγκεκριμένα άστρα ολοκληρώνουν τη ζωή τους με βίαιο τρόπο. Όμως, για πρώτη φορά οι αστρονόμοι ανακάλυψαν μια αξιοσημείωτη εξαίρεση: ένα άστρο που αρνείται να πεθάνει, καθώς εξερράγη τουλάχιστον δύο φορές σε διάστημα μερικών δεκαετιών, κάτι που αποτελεί «παραφωνία» σε σχέση με τις έως τώρα θεωρίες για τις κοσμικές καταστροφές αυτού του είδους.
Η σούπερ-νόβα iPTF14hls, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου μισού δισεκατομμυρίου ετών από τη Γη στην κατεύθυνση του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου, είχε αρχικά ανακαλυφθεί το 2014 και έμοιαζε με μια τυπική περίπτωση. Όμως μετά από μερικούς μήνες, οι αστρονόμοι παρατήρησαν κάτι που δεν είχαν ξαναδεί: ο υπερκαινοφανής αστέρας που είχε γίνει στο μεταξύ αχνός, έγινε και πάλι φωτεινός.

Νυχτερίδες ναπάλμ: Ενα αμερικανικό πειραματικό βιολογικό όπλο!

Η λεγόμενη «νυχτεριδοβόμβα» είναι ένα από τα πολλά πειραματικά όπλα που σχεδίασαν και ανέπτυξαν οι Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Πριν την έλευση της πυρηνικής βόμβας και την ρίψη της στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, οι Αμερικάνοι επεξεργάζονταν ένα σενάριο που σήμερα φαντάζει εξωπραγματικό, τη χρήση της μεγαλόσωμης Μεξικανικής νυχτερίδας ως μέσο μεταφοράς της τροποποιημένης εμπρηστικής βόμβας ναπάλμ.
Το σενάριο αυτό απαιτούσε την κατασκευή μιας βόμβας, που στο εσωτερικό της, σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες, θα τοποθετούνταν ζωντανές νυχτερίδες του είδους Tadarida brasiliensis, γνωστές με την κοινή ονομασία Μεξικάνικες νυχτερίδες, που θα είχαν προσαρμοσμένο στο σώμα τους ένα μικρό ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό.

Ξάνθιππος, ο Σπαρτιάτης στρατηγός που έγινε μισθοφόρος και ηγήθηκε του στρατού των Καρχηδόνιων κατά των Ρωμαίων. Τα μυστικά της μάχης και η θριαμβευτική νίκη

Ο Ξάνθιππος ο Λακεδαιμόνιος ήταν από τους πιο ξακουστούς στρατηγούς της αρχαιότητας, καθώς με τη βοήθεια του οι Καρχηδόνιοι εξουδετέρωσαν τον ρωμαϊκό στρατό.
Έζησε τον 3ο αιώνα π.Χ. και εργαζόταν ως μισθοφόρος. Όταν οι Ρωμαίοι αποβιβάστηκαν στη Βόρεια Αφρική εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της Καρχηδόνας.  Ο Ρωμαίος διοικητής, ύπατος Μάρκος Ατίλιος Ρήγουλος κατέλαβε την πλούσια πόλη του Τύνητα που απείχε μόλις 15 χλμ από την Καρχηδόνα και ξεσήκωσε τις άλλες πόλεις να επιτεθούν εναντίον των Καρχηδονίων. Οι Καρχηδόνιοι τους πρότειναν να συνάψουν ειρήνη αλλά τους έθεσαν εξωπραγματικούς όρους, με συνέπεια να μην τους δεχτούν και να έρθουν σε πόλεμο.

Στο σημείο μηδέν τα νησιά: Έως 300% περισσότεροι οι μετανάστες στα hotspot

Στη Λέσβο είναι εγκλωβισμένοι πάνω από 8.000 άνθρωποι, στη Σάμο 2.361, στη Λέρο 1.003, στη Χίο 2.317 και την Κω 1.199 Εως και κατά 300% έχει ξεπεραστεί η χωρητικότητα στα hot spots των νησιών του ανατολικού Αιγαίου τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών επιτείνοντας την ασφυκτική κατάσταση εις βάρος των προσφύγων-μεταναστών αλλά και της τοπικής κοινωνίας!
Με βάση την πιο πρόσφατη αποτύπωση της εθνικής εικόνας κατάστασης για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα της 06/11/2017, ημέρα που καταγράφηκαν 101 νέες αφίξεις, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου(Ε.Σ.Κ.Ε.Σ.Μ.Α) αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στα νησιά συνολικά 15.126 άτομα.

Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, καταπολεμά τον διαβήτη και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Όταν ταξιδεύουμε με νοσταλγία στις καλοκαιρινές διακοπές και τις γευστικές του απολαύσεις, η πρώτη εικόνα που ξυπνά στη φαντασία μας είναι ένα κατακίτρινο, ζουμερό, γλυκό και δροσερό πεπόνι!
Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν και πικρά πεπόνια (μομορντίκα!), που ευδοκιμούν στις μακρινές θάλασσες της Καραϊβικής ή στους αφιλόξενους βράχους της Ασίας, αλλά μπορούν να καλλιεργηθούν και να αναπτυχθούν φυσιολογικά και στη χώρα μας; Αυτό το παράξενο φρούτο μοιάζει με ένα χοντροκομμένο αγγούρι, ή με μια ζαρωμένη κολοκύθα, κι όμως είναι από τα πιο υγιεινά φρούτα του πλανήτη.

Όταν Βρήκαν Αυτά τα Κεφάλια Δεν Μπορούσαν να Καταλάβουν Τι είναι. Όταν όμως είδαν ΤΙ έχουν Χαραγμένο Πάνω τους ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ !!!

Όταν σκέφτονται τους αρχαίους πολιτισμούς, πολλοί θυμούνται τους Μάγια. Οι Αζτέκοι όμως ήρθαν πιο μετά. Οι οικογένειες των Αζτέκων συλλέγουν κειμήλια και τους ζητήθηκε να τα συγκεντρώσουν για να τα εξετάσουν.
Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που μοιάζουν με κράνη και έχουν επιμηκυμένα πρόσωπα και μεγάλα μάτια. Τα περισσότερα από αυτά είναι φτιαγμένα από πολύτιμα μέταλλα όπως χρυσό και χαλκό.
Υπάρχουν και κάποια που είναι φτιαγμένα από πέτρα. Αυτά τα κεφάλια φαίνεται να έχουν χαραγμένα πάνω τους κομήτες και κάποιου είδους αεροσκάφη.

Συναγερμός στην Ρωσία – Ξέσπασε φωτιά σε κτίριο της ρωσικής Αντικατασκοπείας στην Μόσχα

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές ασφαλείας στην Ρωσία καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε κτίριο της ρωσικής Αντικατασκοπείας.
Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, υπάρχουν πληροφορίες για εργάτες, που πιθανώς να έχουν παγιδευτεί σε υπόγειους ορόφους του κτιρίου.Το κτίριο όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά είναι μέρος ενός μεγάλου συγκροτήματος στα περίχωρα της Μόσχας, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ρωσικής υπηρεσίας Αντικατασκοπείας.

Πειραϊκοί αστικοί μύθοι

Κάποιες φορές από την παιδική μας ηλικία ακούγαμε διάφορες ιστορίες γύρω από την περιοχή μας που τελικά εντυπώνονταν στο μυαλό μας τόσο, που μερικοί τις θεωρούσαν ήδη δεδομένες.
Για άλλους οι ιστορίες αυτές παρέμειναν για πάντα απλά μύθοι. Τέτοιες ιστορίες στοιχειώνουν κάθε περιοχή, ειδικά όταν πρόκειται για περιοχές δυσπρόσιτες ή απομονωμένες.
Όταν όμως πρόκειται για πόλεις, ή για αστικά κέντρα, τότε οι μύθοι αυτοί είναι οι λεγόμενοι αστικοί μύθοι ή urban legends όπως είναι ευρύτερα γνωστοί.
Οι αστικοί μύθοι δεν αναφέρονται μόνο σε παράξενες ιστορίες, φαντάσματα ή ανεξήγητα περιστατικά όπως πολλοί πιστεύουν. Αστικός μύθος είναι και μια φημολογία που διαδίδεται από στόμα σε στόμα σε μια συγκεκριμένη περιοχή και αφορά μόνο τους κατοίκους της περιοχής αυτής. 

Το ιστορικό Πρωτόκολλο με τα 10 άρθρα παράδοσης του τουρκικού Στρατού και της Θεσσαλονίκης

Την 26η Οκτωβρίου 1912 υπεγράφη στο Τουρκικό Διοικητήριο Θεσσαλονίκης το ιστορικό πρωτόκολλο παράδοσης του τουρκικού στρατού και της πόλης στον Έλληνα Αρχιστράτηγο Κωνσταντίνο. Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τα 10 άρθρα του πρωτοκόλλου.
Μεταξύ της Α.Β.Υ. του Αρχιστράτηγου του ελληνικού Στρατού και της Α.Ε. του Αρχιστράτηγου του τουρκικού Στρατού συνεφωνήθησαν τα κάτωθι:
  • Άρθρο 1) Τα όπλα των Οθωμανών στρατιωτών θα παραληφθώσι και θα τεθώσιν εν αποθήκη, θα φρουρηθώσιν δε υπό την ευθύνη του Ελληνικού στρατού. Επί του αντικειμένου αυτού θα συνταχθή ιδιαίτερον πρωτόκολλον.

Βρέθηκε στην Πτολεμαΐδα και Μπορεί να ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ !!!

Του Δρ Νίκου Α. Πουλιανού
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Mία αρχέγονη, πιθανότατα ανθρωπόμορφη, αναπαράσταση βρέθηκε στο λιγνιτωρυχείο Καρδιάς Πτολεμαΐδας της ΔΕΗ, σε βάθος 10 -12 περίπου μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους.Αναπαριστά μία όρθια φιγούρα που αποτελείται από τρία περίπου ίσα μέρη, το κεφάλι, το σώμα και τα πόδια, συνολικού ύψους 233 χλστ. και μέγιστου πλάτους 151 χλστ. Αποτελείται από συμπαγή λευκό λεπτοφυή ασβεστιτικό ψαμμίτη, ο οποίος εμπεριέχει ενσωματωμένες μικρές ασβεστολιθικές πέτρες.
Η περιοχή που αντιστοιχεί στα μάτια και τα ρουθούνια έχει πιθανότατα λαξευτεί και τέσσερις μικρές πέτρες έχουν παραμείνει μέσα στις κοιλότητές τους. Στην κάτω κοιλιακή χώρα απαντάται ένας φαλλός, ύψους 16 χλστ. και διαμέτρου 30 χλστ. Η επεξεργασία του γλυπτού συμπληρώνεται από μία (όμοια) τριπλή προσπάθεια διάτρησης του ψαμμιτικού πετρώματος.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΕΟΣ των ΙΝΚΑΣ

Είναι γνωστό ότι σχεδόν όλες οι φυλές στο δυτικό ημισφαίριο διατηρούν προφορικές παραδόσεις για την αρχαία εμφάνιση ενός λευκού θεού που κατέβηκε από τον ουρανό για να διδάξει και να οργανώσει τον λαό του.
Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδοχές αυτής της ευρείας παράδοσης προέρχονται από το Περού, όπου αυτή η θρυλική θεότητα είναι γνωστή ποικιλοτρόπως ως Kon Ticci Viracocha, Tunupa, Pachacamac, Tarapaca, ή Arnauan, ανάλογα με την περιοχή που εξετάζεται.Τέσσερις από τους πιο εγκωμιαστικούς Περουβιανούς ιστορικούς είναι οι Pedro Cieza de Leon, Sarmiento de Gamboa, Betanzos, και Santacruz Pachacuti. Έχουν γράψει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πράγματα για τον λευκό και γενειοφόρο θεό.
Όταν εξεταστούν από κοινού όλες οι ιστορίες μαζί, μας δίνουν μια αρκετά λεπτομερή περιγραφή για την φυσική εμφάνιση, την προσωπικότητα και τις δραστηριότητες του μεγαλύτερου ήρωα μεταξύ των προγόνων των Άνδεων.