Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

3.1 Ρίχτερ στην Καλντέρα της Σαντορίνης


Σεισμική δόνηση 3.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.08 στο νησί της Σαντορίνης η δόνηση είχε επίκεντρο 15 χιλιόμετρα νότια και δυτικά της πόλης της Σαντορίνης και είναι πολύ κοντά στην παλιά καμένη.
 Αναφορές που ....
να αφορούν περαιτέρω κινήσεις γύρω από το ηφαίστειο δεν υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον. 
 Οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί εξάλλου παρακολουθούν το φαινόμενο  στενά εδώ και καιρό.
 Δείτε παρακάτω τα τεχνικά χαρακτηριστικά της δόνησης....
ΠΗΓΗ : www.katohika.gr

Σχέδιο Μάρσαλ

Οταν η Γερμανια πηρε 6 φορες περισσοτερα απο την κατεστραμμενη Ελλαδα και η Τουρκια το 50 % χωρις καθολου ζημιες

Οι χώρες που έλαβαν την οικονομική ενίσχυση του σχεδίου Μάρσαλ σημειώνονται με κόκκινες στήλες που υποδεικνύουν αναλογικά και το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης ανά έθνος
Με τον όρο σχέδιο Μάρσαλ εννοείται η οικονομική ενίσχυση κρατών της ευρωπαϊκής ηπείρου, αποκύημα της εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α. μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της αντίληψης ότι η επικράτηση του κομμουνισμού θα αποτελούσε κίνδυνο για τα συμφέροντα και των Ηνωμένων Πολιτειών.
«[…]το κύριο χαρακτηριστικό της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στην Σοβιετική Ένωση θα πρέπει να είναι μία υπομονετική αλλά σταθερή και άγρυπνη ανάσχεση (containment) των επεκτατικών τάσεων της […]».-George Kennan, Αμερικανός διπλωμάτης
Με τα λόγια αυτά δόθηκε το στίγμα της αμερικανικής πολιτικής που ακολουθήθηκε τα επόμενα χρόνια. Στις 12 Μαρτίου του 1947 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν, αγορεύοντας στο Κογκρέσο, δεσμεύθηκε ότι η χώρα του θα παρείχε γενναία οικονομική ενίσχυση στα κράτη που θα επιθυμούσαν και θα «[…]αντιστέκονταν σε απόπειρες καθυπόταξης από οπλισμένες μειοψηφίες ή από ξένες πιέσεις[…]».