Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Πνιγμένο παιδί εμφανίζεται σε φωτογραφία 100 χρόνια μετά

Δυο φίλες από το Κουνσλαντ της Αυστραλίας πήγαν για μπάνιο με τα τρία παιδιά τους, φωτογραφήθηκαν την ώρα που έκαναν μπάνιο, αλλά στη φωτογραφία εμφανίζεται και ένα τέταρτο παιδί, ξένο, άγνωστο που μάλιστα... δεν κολυμπούσε μαζί τους, απλά ... εμφανίστηκε στη φωτογραφία!
Όλοι τώρα μιλούν για το φάντασμα ενός μικρού κοριτσιού που πνίγηκε ακριβώς στο ίδιο σημείο πριν από 100 χρόνια.

Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ MERKEL(στον Β’ ΠΠ)!!!

Ο γερμανός κατάσκοπος που απελάθηκε από την Ελλάδα

Για την Ελλάδα το όνομα Merkel έχει μία πικρή ιστορία. Και δεν είναι μόνο της Angela Merkel.  Το όνομα Merkel έχει μια θλιβερή ιστορία από τα χρόνια του Β’ ΠΠ. Λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, έφτασε από το Βερολίνο στην Ελλάδα ο Rolph Merkel, μέχρι τότε ήταν διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Klangfilm, θυγατρικής του συγκροτήματος Siemens-Telefunken. Η άφιξή του στην Αθήνα(1938) θεωρήθηκε περίεργη και αρχικά συνδυάστηκε με την ίδρυση του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών, ύστερα από συμφωνία που είχε υπογράψει ο τότε υφυπουργός Συγκοινωνιών και μεταπολεμικός δήμαρχος Αθηναίων, Κων. Νικολόπουλος, με τον πληρεξούσιο διευθυντή του γερμανικού συγκροτήματος Ιω. Βουλπιώτη.

ΕΚΤΑΚΤΟ : Έκρηξη σε λεωφορείο στο Παρίσι Στην περιοχή Τρεμπλέ εν Φρανς

Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπάρχουν τραυματισμοί 

Για έκρηξη και φωτιά σε λεωφορείο στο βορειοανατολικό Παρίσι, στην περιοχή Τρεμπλέ εν Φρανς κάνουν λόγο πληροφορίες που έρχονται τα τελευταία λεπτά από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με αναφορές σε τοπικά ΜΜΕ, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 7.30 το απόγευμα (τοπική ώρα) στο προάστιο του Παρισιού, και στο σημείο έχουν σπεύσει ήδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της πυροσβεστικής.

Πόσο άρρωστος είναι ο Ερντογάν; Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του

Μήπως έχει καρκίνο; Οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του οργιάζουν τα τελευταία χρόνια όμως, η λιποθυμία του κατά τη διάρκεια της προσευχής σε τζαμί της Κωνσταντινούπολης για το Ραμαζάνι έχει προκαλέσει σοκ στην Τουρκία

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πιστών, ο ισχυρός άνδρας του Βοσπόρου, Ταγίπ Ερντογάν, έχασε χθες, Κυριακή, τις αισθήσεις του ενώ προσευχόταν σε τζαμί της Κωνσταντινούπολης ενισχύοντας τις φήμες που οργιάζουν εδώ και μήνες για την κλονισμένη κατάσταση της υγείας του.

Ο Σουλτάνος του Βοσπόρου είναι άρρωστος; Κι αν ναι, είναι σοβαρά; Μήπως έχει καρκίνο; Οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του οργιάζουν τα τελευταία χρόνια όμως, η λιποθυμία του κατά τη διάρκεια της προσευχής σε τζαμί της Κωνσταντινούπολης για το Ραμαζάνι έχει προκαλέσει σοκ στην Τουρκία. Άραγε, μήπως απλά ο οργανισμός του δεν άντεξε από τη νηστεία που ακολουθούν οι πιστοί στη διάρκεια του ιερού μήνα των Μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι;  

Σειληνός Μαρσύας ο μουσικός ήρωας της μυθολογίας

Η τέχνη της μουσικής έχει ξεχωριστή θέση στην Eλληνική μυθολογία. Το ίδιο και οι τεχνίτες της οι μουσικοί, θεοί και άνθρωποι, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι στις πολλές και θαυμαστές ιστορίες που έφτασαν με την προφορική παράδοση, από τις σκοτεινές αρχές των προϊστορικών χρόνων, ώς την εποχή της πρώτης γραφίδας που τις αποθησαύρισε.

Η μουσική, πριν ακόμα περάσει το κατώφλι που την έφερε από το μύθο στην πραγματικότητα, είχε ήδη, στη συνείδηση των Ελλήνων, πλούσια «ιστορία». Οι θεοί, στον Όλυμπο, γλεντοκοπούσαν, με τραγούδια που έλεγαν οι Μούσες συνοδεία λύρας ή φόρμιγγας που έπαιζε ο Απόλλων:


Οι μεγαλύτεροι κατακτητές από τον Ηρακλή ως τον Αλέξανδρο

Τι ορίζει έναν μεγάλο κατακτητή; Ένα από τα βασικότερα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνταξη της παρακάτω λίστας είναι το συνολικό μέγεθος των εκτάσεων που κατέκτησε, χωρίς ωστόσο να είναι το μοναδικό. Το ιστορικό πλαίσιο, οι τακτικές αρετές και η διάρκεια κυριαρχίας έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο.

1) Ο Αλέξανδρος Γ΄ ο Μακεδών (356 π.Χ - 323 π.Χ.) ή Μέγας Αλέξανδρος, ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας, Ηγεμών της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, Φαραώ της Αιγύπτου, Βασιλιάς της Ασίας και της Ινδίας, του οποίου οι κατακτήσεις αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της Ελληνιστικής εποχής των βασιλείων των Διαδόχων και Επιγόνων του. Γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας τον Ιούλιο του έτους 356 π.Χ.. Γονείς του ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Μακεδονίας και η πριγκίπισσα Ολυμπιάδα της Ηπείρου.

Τα Πλοία των Φαιάκων

Η Οδύσσεια, η ιστορία του νόστου του βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα τον οποίο οι θεοί έκαναν να περιπλανιέται στις θάλασσες για δέκα χρόνια αφού απέπλευσε από την Τροία με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του, την νήσο Ιθάκη, είναι ένα από τα κορυφαία λογοτεχνικά έργα της παγκόσμιας αρχαίας λογοτεχνίας.

Είναι όμως ένα κείμενο το οποίο προκαλεί διχασμό των απόψεων όσον αφορά αν δημιουργήθηκε ως μία καθαρά φανταστική ιστορία, ή αν, εκτός από τα μυθολογικά στοιχεία, έχει και πληροφορίες – γεωγραφικής και τεχνολογικής φύσης – που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Έτσι άλλοι διαβάζουν την Οδύσσεια απλά ως λογοτεχνία κι άλλοι μελετούν κάθε της στοίχο για να αντλήσουν πληροφορίες και να διεξάγουν έρευνες πάνω σε αυτήν.

Πώς το γαμμάδιον που ανακάλυψε ο Ε.Σλήμαν έφτασε να είναι σύμβολο των Γερμανών ναζί

Το αρχαίο σταυροειδές σύμβολο, το γαμμάδιον, που ο Σλήμαν ανακάλυψε στην Τροία, ήταν διαδεδομένη στον ινδοευρωπαϊκό χώρο ήδη από την αρχαιότητα.

Το πέρασμα του χρόνου ωστόσο, δεν κατάφερε να την απαλλάξει από την αρνητική -εφιαλτική, επί της ουσίας- συμβολικότητα που του έδωσαν οι Γερμανοί ναζί.

Πώς όμως, οικειοποιήθηκαν το ελληνικό σύμβολο; Η ιστορία αρχίζει πολύ πριν από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όταν ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν (1822 - 1890) ταξίδεψε στην Ιθάκη το 1868, στη σκέψη του κυριαρχούσε μία και μόνη σκέψη: Η ανακάλυψη της Τροίας. Ο Σλήμαν ήταν πεπεισμένος ότι η ομηρική «Ιλιάδα» δεν είναι παρά ένας χάρτης που θα του αποκάλυπτε τη θέση αρχαίων πόλεων.