Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η ελληνική μυθολογία στα νέα τραπεζογραμμάτια της ΕΚΤ


Την ελληνική μυθολογία επιστρατεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να ενισχύσει την ασφάλεια των τραπεζογραμματίων της.

Η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει μια εικόνα από την ελληνική μυθολογία για να βελτιώσει την ασφάλεια στα νέα τραπεζογραμμάτια ευρώ, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα του το Bloomberg επικαλούμενο τέσσερα άτομα με γνώση των σχεδίων.


Αυτό συμβαίνει ακόμα και ενώ η σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα τροφοδοτεί την κρίση χρέους που απειλεί το μέλλον του ενιαίου νομίσματος, σχολιάζει το πρακτορείο.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Γιγαντιαία ηλιακή έκλαμψη έτοιμη να απελευθερωθεί από τον Ήλιο


Τις τελευταίες ημέρες, ερασιτέχνες αστρονόμοι παρακολουθούν ένα μεγάλο σύννεφο πλάσματος να αιωρείται πάνω από τον ανατολικό ορίζοντα του ήλιου. Το μέγεθος του τρομάζει! Ο Göran Strand από το Frösön στην Σουηδία, από μια εικόνα που πήρε χθες τοποθέτησε στην ίδια κλίμακα την Γη και τη Σελήνη για να δείξει το μέγεθος της!

Εμείς λάβαμε μία εικόνα του ήλιου σήμερα λίγο πριν από το ίδιο σημείο και επανατοποθετήσαμε την Γη και τη Σελήνη με την ένταση που έχει το φαινόμενο σήμερα και μπορείτε να την δείτε στην συνέχεια ....

Αυτά τα πεδία είναι ασταθής όπως λένε οι αστροφυσικοί και είναι εύκολο να ξεφύγει από τα ηλιακά μαγνητικά πεδία αν συμβεί αυτό τότε το νέφος θα μπορούσε να ξεφύγει από την εξωτερική επιφάνεια του ήλιο και η να καταρρεύσει προς το εσωτερικό η να ξεφύγει χτυπώντας την αστρική επιφάνεια και παράγοντας μια φωτοβολίδα Hyder .

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Προϊστορικοί άνθρωποι έψαχναν οψιδιανό στο Αιγαίο...


Πριν από 15.000 χρόνια

Προϊστορικοί άνθρωποι πιθανότατα ταξίδευαν στο Αιγαίο πριν από 15.000 χρόνια, προκειμένου να εξορύξουν πετρώματα, όπως οψιδιανό, για να αποκτήσουν αιχμηρά εργαλεία ή όπλα, σύμφωνα με νέα στοιχεία που ανακάλυψαν επιστήμονες χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές χρονολόγησης πετρωμάτων, και τα οποία ανατρέπουν τη δεδομένη έως τώρα αντίληψή μας για τα θαλασσινά ταξίδια.

Προϊστορικοί άνθρωποι πιθανότατα ταξίδευαν στο Αιγαίο πριν από 15.000 χρόνια, προκειμένου να εξορύξουν πετρώματα, όπως οψιδιανό, για να αποκτήσουν αιχμηρά εργαλεία ή όπλα, σύμφωνα με νέα στοιχεία που ανακάλυψαν επιστήμονες χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές χρονολόγησης πετρωμάτων, και τα οποία ανατρέπουν τη δεδομένη έως τώρα αντίληψή μας για τα θαλασσινά ταξίδια.

Ν. Ειρηνικός: Δύτης ανακάλυψε το ναυάγιο θρυλικού πειρατικού πλοίου


Κρύβει πολύτιμους θησαυρούς στα αμπάρια του

Ένα σπάνιο ναυάγιο, που λέγεται ότι ήταν ένα ιστορικό πειρατικό πλοίο που κρύβει πολύτιμους θησαυρούς στα αμπάρια του, ανακάλυψαν δύτες ανακάλυψαν στον βυθό του νησιού Τόνγκα, στο Νότιο Ειρηνικό.

Το ναυάγιο πιστεύεται ότι ανήκει στο τρικάταρτο «Πορτ-ο-Πρενς», που βυθίστηκε από κατοίκους του νησιού, αφού το πλήρωμα του είχε λεηλατήσει βρετανικά πλοία και γεμίσει τα αμπάρια του με χρυσό και πολύτιμους θησαυρούς. Το βρετανικό ιδιωτικό πλοίο είχε σαλπάρει στον Ειρηνικό σε αναζήτηση φαλαινών το 1806, αφού είχε παρεκκλίνει από την αρχική του αποστολή, να στήνει ενέδρες και να αιχμαλωτίζει ισπανικά πλοία από τον Νέο Κόσμο και να αρπάζει τους θησαυρούς τους, κυρίως χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Κάτι σοβαρό συμβαίνει ? Πανικός σε πλοίο της γραμμής από "ΣΤΑΘΕΡΟ" αντικείμενο μέσα στην θάλασσα



 Πανικός επικράτησε σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο από Ηράκλειο προς Πειραιά όταν κοντά στο νησί της Μήλου στην πορεία του επάνω βρέθηκε ένα "σταθερό" αντικείμενο και το πλοίο αναγκάστηκε να κάνει ελιγμό με αποτέλεσμα να μπατάρει προς την αριστερή πλευρά και να προκληθεί ένταση μεταξύ των επιβατών.
 Πολλοί ήταν οι επιβάτες που ειδοποίησαν τους οικείους τους μέσο κινητών τηλεφώνων ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο καράβι και....
έχει πάρει κλίση.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Αν αποτύχουμε εμείς να διασώσουμε την Ελλάδα θα το κάνει η Ρωσία






Την γεωπολιτική παράμετρο της ελληνικής οικονομικής κρίσης παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της Γερμανίας  Armin Laschet ο οποίος απαντώντας σε όσους συναδέλφους του εντός και εκτός κυβέρνησης επιμένουν στην σκληρή γραμμή κατά της Ελλάδος παραδέχθηκε αυτό που ανομολόγητα μέχρι στιγμής (αν εξαιρέσουμε τα δημοσιοποιημένα τηλεγραφήματα της αμερικανικής διπλωματίας στο WikiLeaks) φοβούνται οι δυτικοί που μπορούν να δούν πέρα
άπό την μύτη τους: Την ρωσική κάθοδο στην Ελλάδα σε περίπτωση που τα διάφορα
τοκογλυφικά προγράματα "διάσωσης" της ελληνικής οικονομίας αποτύχουν.

"Αν δεν επιμείνουμε στην προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας, τότε θα έρθει η σειρά της Ρωσίας. Η Ρωσία περιμένει, έτοιμη να διασώσει την Ελλάδα με δισεκατομμύρια. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που αντιδρούν στην βοήθεια προς την Ελλάδα ότι διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το εάν η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να διασωθεί από την οικονομική κρίση στην χώρα αυτή».


Μπορούμε να τραφούμε (κατά 91,5 %) μόνοι μας...

 

Διαβάστε στοιχεία μελέτης της ΠΑΣΕΓΕΣ "Αυτάρκεια Αγροτικών Διατροφικών
Προϊόντων" (Αύγουστος 2012).

Η έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ καταρρίπτει µια για πάντα το µύθο ότι δεν παράγουµε τίποτα και την τροµοκρατία πως, αν χρεοκοπήσουµε, θα πεινάσουµε...
Κατηγορηµατικά διαψεύδει τη διαδεδοµένη στερεότυπη άποψη ότι η χώρα µας «δεν παράγει τίποτα» η νέα έκθεση της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών .
Σχεδόν σταθερή παραμένει η αυτάρκεια αγροτικών – διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το έτος 2011, σε σχέση με τη προηγούμενη δημοσίευση της ΠΑΣΕΓΕΣ για το έτος 2010.

1973 : Ο Παπαδόπουλος απελαύνει όλους τους Πακιστανούς!


Το 1973 και επί Γεωργίου Παπαδόπουλου οι Πακιστανοί εργαζόμενοι, απελάθηκαν από την Ελλάδα! Πώς; Αρκούσε μία απλή δήλωση του τότε Προέδρου του Πακιστάν...Αλί Μπούτο (φωτό), η οποία σημειωτέον δεν έγινε στην χώρα μας, όπως συνέβη με τον κ. Ασλάμ, αλλά στο Πακιστάν! Ο Αλί Μπούτο λοιπόν είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση πολέμου Ελλάδος-Τουρκίας, η χώρα του θα τασσόταν στο πλευρό της Τουρκίας!!! Αυτή η δημόσια δήλωση, αρκούσε για να δράσει ο Γ. Παπαδόπουλος ο οποίος σε συνεννόηση με τους εφοπλιστές που είχαν στην δούλεψή τους Πακιστανούς, τούς έστειλε πίσω στην πατρίδα τους. Λέγεται ότι τότε απελάθηκαν 3.000-4.000 Πακιστανοί!!!

Πέθανε ο Νιλ Αρμστρονγκ







 Ο αμερικανός πρώην αστροναύτης Νιλ Αρμστρονγκ πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 82 ετών. Ως διοικητής της αποστολής Απόλλων 11, ο Αρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου του 1969. «Ενα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα», είχε πει τότε. «Εναν από τους μεγαλύτερους αμερικανούς ήρωες» τον χαρακτήρισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Συναγερμός μέσα στη νύχτα στις ΕΔ,με ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.



Μετά από εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχ Κωσταράκου ξεκινησε άσκηση ¨ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ¨με δύο σκέλη κατά την οποία ενεργοποιήθηκαν τμήματα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης των Ενόπλων Δυναμεων, με σκοπό:
Η πρώτη την εκτέλεση νυχτερινής επιχείρησης κατάληψης Πολεμικού Πλοίου-στον Αργοσαρωνικό .Και η δεύτερη την εκτέλεση νυχτερινής επιχείρησης διείσδυσης και διάσωσης στρατιωτικών σε χερσαία περιοχή μέσα ή πίσω από την γραμμή μάχης, σε χώρο της Αττικής.
ΠΗΓΗ : onalert.gr

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Γιατί έκαψαν τώρα την ΧΙΟ;

 



 Γνωρίζοντας τον καιρό και τους ανέμους που θα πνέουν είναι πολύ εύκολο

Να  καταλάβεις πως θα εξελιχθεί μία φωτιά.

Αυτό ακριβώς έγινε στην ΧΙΟ.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΕΙ Η ΝΟΤΙΑ ΧΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ:

1.ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΧΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΕΝΩ Η ΝΟΤΙΑ ΧΙΟΣ ΕΧΕΙ.


2. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΧΩΡΟΝΤΑΣ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝΔΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΕΞΑΙΤΙΑΣ) ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ή ΚΑΙ ΒΔ (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ) ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑΜΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ.

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ BATMAN

Αυτό που βλέπεται είναι μια φωτογραφία από τον πυρηνικό αντιδραστήρα που "πρωταγωνιστεί" στην νέα ταινία " Ο Σκοτεινός Ιππότης , Η επιστροφή"  στην σειρά ταινιών με κεντρικό ήρωα τον BATMAN. Το περίεργο είναι το φωτεινό σήμα πάνω στο αντιδραστήρα που παραπέμπει στο σήμα της υποτιθέμενα υπαρκτής ομάδας Ε.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Στο Μουσείο Ακρόπολης το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Από την Τρίτη 28 Αυγούστου, και για ένα έτος, το ασημένιο κύπελλο που είχε απονεμηθεί στον Ολυμπιονίκη Σπύρο Λούη μετά τη νίκη του στον Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, θα φιλοξενείται στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, και θα πλαισιώνεται από οπτικοακουστικό, καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Αξίζει να αναφερθεί, πως το Κύπελλο – έμπνευση του Γάλλου φιλόλογου και φιλέλληνα Μισέλ Μπρεάλ- θα φιλοξενείται σε χώρο του Μουσείου που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου. Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο είχε αποκτήσει το Κύπελλο σε δημοπρασία τον περασμένο Απρίλιο, εκπληρώνει τη δέσμευσή του να το παρουσιάσει στο ευρύ κοινό και να το καταστήσει ευρύτατα προσβάσιμο σε όλους.

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ

Από την καταπληκτική ταινία "Πολίτικη Κουζίνα" ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης αφηγείται για τα 5 χειρότερα δευτερόλεπτα της Ζωής του. Ένας ύμνος για την Ελλάδα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

'Ενα απάσπασμα από την ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου "Το βλέμμα του Οδυσσέα" με τα λόγια του Θανάση Βέγγου που εκφράζει την άποψή του για την κατάσταση στην Ελλάδα...

Αφιερωμένο στους Ανθέλληνες. Όταν οι Έλληνες βασίλευαν στην Ινδία

Μένανδρος ο Δίκαιος

Νόμισμα του Μένανδρου με την μορφή του
O Mέναδρος ήταν Έλληνας Βασιλιάς της Βακτρίας από το 163 π.Χ. έως το 145 π.Χ..
Γεννήθηκε στους Παραμισάδες , περιοχή του βασιλείου της Βακτρίας, είναι άγνωστο το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πριν γίνει βασιλιάς. Καταγόταν από φτωχή οικογένεια και από μικρός ακολούθησε το επάγγελμα του στρατιωτικού. Όταν ο Ευκρατίδης εισέβαλε στη Βακτρία και έφτασε μέχρι την πρωτεύουσα, τα Τάξιλλα, ο Μέναδρος κλήθηκε να τον αντιμετωπίσει . Ο Μέναδρος κατάφερε να καθηλώσει το στράτευμα του Ευκρατίδη και διεξήγαγε μαζί του πολλές μάχες χωρίς όμως ουσιαστική επικράτηση ενός από τους δύο αντιπάλους.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Το 2016 αναχωρεί για Άρη ο διάδοχος του Curiosity


 






























Η μέχρι στιγμής απόλυτα επιτυχημένη αποστολή του ρομποτικού εξερευνητή Curiosity στον Άρη άνοιξε την όρεξη στην NASA η οποία ανακοίνωσε την επόμενη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη. Πρόκειται για ένα νέο προηγμένο ρομπότ, το InSight, που θα μελετήσει το εσωτερικό του Άρη για να διαπιστώσει γιατί ο πλανήτης εξελίχθηκε με τόσο διαφορετικό τρόπο από ότι η Γη. Ανάμεσα στα άλλα το ρομπότ θα προσπαθήσει να διαπιστώσει την κατάσταση του πυρήνα του Άρη.

Μινωική έπαυλη ανακαλύφθηκε στην Ιεράπετρα


Μινωικό κτίριο, χρονολογούμενο από 1.600 έως το 1.400 π.Χ.,έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη θέση Γαϊδουροφάς, στην Ανατολή Ιεράπετρα, σε υψόμετρο 900 μέτρων.

Οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, κάνουν λόγο για ένα σημαντικό κτίριο, το οποίο με τα μέχρι τώρα χαρακτηριστικά που προκύπτουν από την ανασκαφή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έπαυλη.

Η άγνωστη ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Ρ.Νίξον σε περίπτωση καταστροφής του Apollo 11!







ImageΜία ομιλία που δε διαβάστηκε ποτέ έρχεται στο φως της δημοσιότητας και παρουσιάζει τι θα έλεγε ο πρόεδρος Nixon, σε περίπτωση που οι αστροναύτες δεν επέστρεφαν από την Σελήνη με το Apollo 11. Το έκτακτο υπόμνημα είχε τίτλο: ''Σε περίπτωση καταστροφής στη Σελήνη'' και ευτυχώς δε χρησιμοποιήθηκε, καθώς η τραγωδία αποφεύχθηκε, όχι όμως και η δημοσιοποίηση του λόγου από την πένα του λογογράφου William Safire.
Οι ''αυθόρμητες'' κινήσεις του Προέδρου θα συμπεριελάμβαναν εκτός από την ομιλία και την τηλεφωνική επικοινωνία με τις ''χήρες'' των θυμάτων και μετά όλες οι ραδιοεπικοινωνίες με το Apollo 11 θα σταματούσαν.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Το Curiosity ταυτοποίησε το πρώτο πέτρωμα του Άρη




Το ρομπότ Curiosity, ταυτοποίησε το πρώτο πέτρωμα, μεγέθους γροθιάς, χάρις σε μία μικρή κάμερα γαλλικής σύλληψης και το πρώτο αυτό επίτευγμα προαναγγέλλει ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Το ρομπότ της NASA έστρεψε για λίγα λεπτά την κάμερα ChemCam πάνω σε μία κροκάλα, τονίζει σεην ανακοίνωσή της η διαστημική υπηρεσία.

«Είναι λίαν ενθαρρυντικό. Μπορούμε να αναμένουμε σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις με την ChemCam, η οποία μέλλει να αναλύσει χιλιάδες στόχους μέσα στην επόμενη διετία», τονίζει ο Σιλβέστρ Μορίς, ένας από τους υπευθύνους του προγράμματος Chem Cam στο Ινστιτούτο Ερευνών Αστροφυσικής και Πλανητολογίας (Itap) της Τουλούζης, στη Γαλλία.

ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ....ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ



Επιγραφή στη γέφυρα Eiserner Steg της Φρανκφούρτης, Γερμανία.
«ΠΛΕΩΝ ΕΠΙ ΟΙΝΟΠΑ ΠΟΝΤΟΝ ΕΠ ΑΛΛΟΘΡΟΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»
«Μέντης Ἀγχιάλοιο δαίφρονος εὔχομαι εἶναι
υἱός, ἀτὰρ Ταφίοισι φιληρέτμοισιν ἀνάσσω.
νῦν δ’ ὧδε ξὺν νηὶ κατήλυθον ἠδ’ ἑτάροισιν
πλέων ἐπὶ οἴνοπα πόντον ἐπ’ ἀλλοθρόους ἀνθρώπους,
ἐς Τεμέσην μετὰ χαλκόν, ἄγω δ’ αἴθωνα σίδηρον.»
(Οδύσσεια, Α.180-184)«πως είμαι γιος του Αγχίαλου πέτομαι του καστροπολεμάρχου.
Μέντη με λεν, κι οι καραβόχαροι Ταφιώτες μ’ έχουν ρήγα.
Εδώ έχω φτάσει με τους συντρόφους στο πλοίο μου.
Ταξιδεύω για τόπο αλλόγλωσσο, την Τέμεσα, στο πέλαο το κρασάτο,
στραφταλιστό να δώσω σίδερο, χαλκό να πάρω πίσω.»
ΠΗΓΗ : http://www.madatoforos.com

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Επίθεση σε βάση των Κομάντος του Αιγαίου απο αντάρτες του PKK!!


Στην βάσης της Φώκιας όπου εδρεύουν οι αποβατικές δυνάμεις της Τουρκίας που χρησιμοποιούνται στις Ασκήσεις με σενάριο την Κατάληψη Ελληνικού νησιού. Ένας ναύτης σκοτώθηκε και τουλάχιστον έξι τραυματίστηκαν σε ενέδρα απο μέλη του Κόμματος του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στο Αιγαίο σε επαρχία της Σμύρνης το πρωί, με την εφημερίδα Hurriyet.

This DHA video grab shows the military bus targeted by PKK militants.

10 πραγματικοί Λυκάνθρωποι

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για λυκάνθρωπους, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα και ο λύκος που μπορούσε να μιλάει. Όμως, έχει κανείς σκεφτεί, αν υπήρξε ποτέ κάποιος πραγματικός λυκάνθρωπος; Δείτε 10 ενδιαφέρουσες, αλλόκοτες και τρομακτικές περιπτώσεις πραγματικής λυκανθρωπίας ...


10. Gilles Garnier
Στην πόλη Dole του 16ου αιώνα, διαβάστηκε δημοσίως μια διακήρυξη στην πλατεία της πόλης. Το περιεχόμενό της έδωσε την άδεια στους ανθρώπους να ανακαλύψουν και να σκοτώσουν έναν λυκάνθρωπο που είχε τρομοκρατήσει το χωριό.
Περπατώντας μέσα στο δάσος, μια ομάδα αγροτών άκουσε τις κραυγές ενός μικρού παιδιού που συνοδευόταν από το ουρλιαχτό ενός λύκου. Όταν έφτασαν στο μέρος είδαν ένα πληγωμένο παιδί να αγωνίζεται να αποκρούσει ένα τερατώδες πλάσμα το οποίο αργότερα αναγνώρισαν σαν τον Gilles Garnier. Όταν χάθηκε ένα 10χρονο αγόρι στην περιοχή του σπιτιού του Garnier, τον συνέλαβαν, αυτός ομολόγησε ότι ήταν λυκάνθρωπος και τον έκαψαν στην φωτιά.

10 μεσαιωνικοί αστικοί μύθοι


Και σε ποιον δεν αρέσει να ακούει για κάποιο θρύλο ή να μαθαίνει ένα νέο μύθο; Ο αστικός μύθος ή θρύλος δεν είναι κάτι καινούργιο. Ήδη σας έχουμε παρουσιάσει μερικούς τέτοιους μύθους. Σήμερα θα δούμε ορισμένους που έχουν να κάνουμε με πιο «ιστορικές» καταστάσεις και -ακόμα και σήμερα- δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως υπήρξαν όσοι θα δείτε.


10. Τα Ινκούμπους και Σουκούμπους
Το Ινκούμπους (από το λατινικό In+cubare, «αυτοί που ξαπλώνουν από πάνω») είναι ένας δαίμονας με μορφή άνδρα που υποτίθεται πως ξαπλώνει πάνω -κυρίως- σε γυναίκες, για να κάνει σεξ μαζί τους με σκοπό την αναπαραγωγή του. Τα αντίστοιχα θηλυκά του είναι τα Σουκούμπους (Sub+cubare, «εκείνα που ξαπλώνουν από κάτω»). Είναι δαίμονες του ύπνου και σχετίζονται με τον Ντουέντε στην Ισπανία αλλά και με τη δική μας γνώστη Μόρα (Μάρα, Μαρουσώ κ.ά.). Λέγεται πως ο Μάγος Μέρλιν είναι καρπός ενός Ινκούμπους και μιας γυναίκας. Η δυτική θρησκευτική παράδοση θεωρεί ότι η επαναλαμβανόμενη επαφή με Ινκούμπους ή Σουκούμπους μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας ή ακόμα και θάνατο. Πολλοί είναι αυτοί που προσπάθησαν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις και να λύσουν το ερώτημα της προέλευσης του θρύλου των Ινκούμπους, αλλά ακόμα δεν έχουν καταφέρει τίποτα.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ NASA ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΕΙΟ!





Το ημερολόγιο έγραφε 6 Αυγούστου 2012, και το ρολόι 08:30 (ώρα Ελλάδος) όταν το Curiosity (Περιέργεια), το 900 κιλών εξερευνητικό ρομποτικό όχημα της NASA, ενημέρωνε μέσω του δορυφόρου Mars Odyssey το κέντρο ελέγχου της Πασαντίνα πίσω στη Γη, ότι κατάφερε να προσεδαφιστεί με επιτυχία στον κρατήρα Γκέιλ, στο νότιο ημισφαίριο του Άρη, γράφοντας μια νέα σελίδα στην ιστορία του διαστήματος.

Ετοιμάζεται το πρώτο ταξίδι του Curiosity στον Άρη


Θα σταλεί 400 μέτρα από το σημείο όπου προσεδαφίστηκε στις 6 Αυγούστου

Το διαστημικό όχημα Curiosity (Περιέργεια) που η ΝΑΣΑ έστειλε στον Άρη, ετοιμάζεται για το πρώτο σύντομο κυκλικό ταξίδι του, σε μια περιοχή-στόχο, όπου το τρυπάνι του θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει δείγματα πετρωμάτων, όπως ανέφερε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, την Παρασκευή.Το έξι τροχών μικρό διαστημικό όχημα, θα σταλεί στην περιοχή Glenelg περίπου 400 μέτρα από το σημείο όπου προσεδαφίστηκε στις 6 Αυγούστου στον κρατήρα Gale.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ COCA COLA ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!



 Πήγαν στο Λονδίνο για διακοπές και είπαν να περάσουν απο το πλέον επίσημο εμπορικό στέκι του London 2012, στο κέντρο του Λονδίνου, στο Hyde Park, εκεί όπου συνέρρεαν και ακόμη συρρέουν κατά χιλιάδες οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Αλλά ψάχνοντας τον χάρτη ανακάλυψαν ότι η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η χώρα μας, είχε βγάλει φτερά και είχε πετάξει!!!! Όπως είχε... πετάξει και από τον χάρτη που βρισκόταν μέσα στο Ολυμπιακό πάρκο.

Βλάπτει η ακτινοβολία του Bluetooth και του WiFi;

Όλοι μας καθημερινά, χρησιμοποιούμε αμέτρητες ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες εκπέμπουν μέσω της τεχνολογίας του Bluetooth και του WiFi.
Σίγουρα, πολλές φορές αναρωτηθήκαμε, εάν όντως είναι επιζήμιες αυτές οι ακτινοβολίες για τον ανθρώπινο οργανισμό. 


Η ακτινοβολία του bluetooth & wifi


Οι ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι τεχνολογίες των Bluetooth και WiFi, είναι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες ραδιοσυχνοτήτων και όπως αναφέραμε παραπάνω, χρησιμοποιούνται σε αμέτρητες ηλεκτρονικές συσκευές, καθημερινής χρήσης.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Μας παρακολουθούν με τις τηλεοράσεις ακόμα και αν είναι κλειστές??


















Η τελευταία σειρά τηλεοράσεων plasma και HDTV ενδέχεται να επιτρέπουν σε χάκερ,
 ακόμα  και στις ίδιες τις εταιρίες, να παρακολουθούν τους χρήστες και τις οικογένειες τους, 
και να συλλέγουν δεδομένα εξαιρετικά προσωπικών στιγμών...

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν αρκετές από τις λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, 
συμπεριλαμβανομένων μιας ενσωματωμένης HD κάμερας, ενός μικροφώνου και ενός
 λογισμικού αναγνώρισης προσώπου και ομιλίας. Αυτό το λογισμικό επιτρέπει στη Samsung
 να αναγνωρίζει τον εκάστοτε τηλεθεατή, που χρησιμοποιεί τηλεόραση της εταιρίας. 

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Μεταλλαγμένες πεταλούδες γύρω από την Φουκουσίμα

Οι πεταλούδες γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και οι δύο επόμενες γενιές τους παρουσιάζουν μεταλλάξεις εξαιτίας της ραδιενέργειας, ανακάλυψαν ιάπωνες επιστήμονες.

Περίπου το 12% των μικρών μπλε πεταλούδων της οικογένειας των λυκαινιδών που εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια τον Μάρτιο του 2011 παρουσίασαν ανωμαλίες ειδικά στα φτερά και δυσμορφίες στα μάτια, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Τα έντομα που αιχμαλωτίστηκαν κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι τον Μάιο, δύο μήνες μετά το δυστύχημα, μεγάλωσαν στο εργαστήριο για να αναπαραχθούν. Το 18% της επόμενης γενιάς παρουσίασε παρόμοια προβλήματα, υπογραμμίζει ο Τζότζι Οτάκι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ριουκίου στην Οκινάουα.

Ο περίεργος Χάρτης στο Τούρκικο σήριαλ-σκουπίδι


Αναρωτιέστε που υπάρχει αυτός ο χάρτης; ιδού: Είναι στο Τούρκικο σήριαλ που παίζεται στην Ελλάδα! μέσα στα μάτια μας δηλαδή!...





Το τουρκικό σκουπίδι που προβάλλεται απο τον ΑΝΤ1 λέγεται starfish.
Ο χάρτης εμφανίζει την Οθωμανική αυτοκρατορία.Ουσιαστικά είναι κάτι σαν προφητικός προγραμματισμός.Τα έχουμε πεί αυτά να μην τα ξαναλέμε.

ΠΗΓΗ : staparaskinia.gr

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Αναθεωρείται η ηλικία της Σελήνης



Το μυστήριο της καταγωγής της Σελήνης έγινε ακόμα πιο πυκνό. Ο δορυφόρος της Γης είναι περίπου 200 εκατ. χρόνια νεότερος από ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες, σύμφωνα με νέους υπολογισμούς που, αν επιβεβαιωθούν, τότε ίσως θα έπρεπε να ξαναγραφεί η ιστορία του φεγγαριού.

Η Σελήνη πιστεύεται ότι σχηματίστηκε, κατά την ταραχώδη πρώιμη φάση δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος, πριν από περίπου 4,5 δισ. χρόνια, μετά από μία σύγκρουση ανάμεσα στον πλανήτη μας και σε ένα άλλο ουράνιο σώμα με μέγεθος όσο ο Άρης. Τα καυτά λιωμένα συντρίμμια της πρόσκρουσης εκτινάχθηκαν στο διάστημα, τέθηκαν σε τροχιά γύρω από τη Γη και σταδιακά ψύχθηκαν και συγκολλήθηκαν σε ένα ενιαίο σώμα-δορυφόρο.

Κτίρια - θησαυροί της Τράπεζας της Ελλάδος




Τι γυρεύει ένα φλουρί κωσταντινάτο κάτω από τα πόδια των περαστικών της οδού Πανεπιστημίου; Γιατί στα Χανιά έχει φτιαχτεί ένα απόρθητο κάστρο από μπετόν; Πόσοι θησαυροί χωρούν στο σπίτι ενός λατίνου αρχιεπισκόπου;

29 κτίρια της Τράπεζας της Ελλάδος υπαρχουν - από την Ξάνθη και την Κέρκυρα έως τη Ρόδο και τα Χανιά - που συνδιοργανώνουν τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη και η Τράπεζα της Ελλάδος στο κτίριο του Μουσείου, στην οδό Πειραιώς.

Πρωταγωνιστής δεν θα μπορούσε παρά να είναι το κεντρικό κτίριο της τράπεζας - ένα από τα ελάχιστα στην καρδιά της Αθήνας που καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο (Πανεπιστημίου, Εδουάρδου Λω, Σταδίου και Ομήρου). Το διατηρητέο πλέον κτίριο πέρασε τα δικά του δεινά και χρειάστηκε μισό αιώνα για να πάρει την όψη που έχει σήμερα, καθώς θεμελιώθηκε το 1933, αλλά την τελική του μορφή την πήρε μόλις το 1982.

Το Μυστήριο της Τράπουλας


Όλοι μας έχουμε παίξει κάποια στιγμή χαρτιά ή έχουμε ρίξει μια πασιέντζα. Γνωρίζουμε πως μια τράπουλα -ο γαλλικός τύπος που χρησιμοποιείται σήμερα- αποτελείται από σύμβολα, νούμερα και φιγούρες, ενώ ο αριθμός των χαρτιών της είναι συγκεκριμένος.

Αναλύοντας μια τράπουλα θα δούμε πως έχει άμεση σχέση με το χρόνο.

Μια τράπουλα έχει:
  • 364 σύμβολα και μαζί με τα δυο Τζόκερ 366, όσες δηλαδή είναι και οι μέρες ενός δίσεκτου έτους
  • 52 φύλλα, όσες και οι εβδομάδες του χρόνου
  • 13 φύλλα κάθε «χρώματος» (φυλής), όσες και οι εβδομάδες μιας εποχής ή όσοι οι σεληνιακοί μήνες
  • 4 «χρώματα» (φυλές), όσες και οι εποχές του χρόνου
  • 12 φιγούρες, όσοι και οι μήνες του χρόνου
  • Προσθέτοντας όλα τα χαρτιά ενός χρώματος (Α=1, 2, 3 ... J=11, Q=12, K=13) έχουμε άθροισμα 91, το οποίο αν το πολλαπλασιάσουμε με το 4 των φυλών έχουμε πάλι 364.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Αιφνιδιαστική άσκηση στον Αργοσαρωνικό


Διπλή αιφνιδιαστική άσκηση κατάληψης πολεμικών πλοίων πραγματοποιήθηκε από τις 8 το πρωί ως τις 12 σήμερα το μεσημέρι από βατραχανθρώπους του πολεμικού ναυτικού, στον Αργοσαρωνικό.  

Η εντολή δόθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στραηγό Μιχάλη Κωσταράκο στις 8 παρά τέταρτο και προέβλεπε αρχικά την καάληψη μιας πυραυλακάτου βορείως της Υδρας.