Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Γιατί τα ιατρικά εργαλεία των αρχαίων Ελλήνων είναι ίδια με τα σημερινά!

 «Ακούν» στο ίδιο όνομα και στην εμφάνιση είναι απαράλλακτα εδώ και χιλιετίες. Θα μπορούσαν με άνεση να βρίσκονται στην τσάντα ενός σημερινού γιατρού ή στον εξοπλισμό ενός σύγχρονου χειρουργείου. Κι όμως βρίσκονται εκτεθειμένα σε μια προθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, στον όροφο του κτιρίου που πλαισιώνει στη δυτική και νότια πλευρά το ελληνιστικό θέατρο της Ζέας, στην προθήκη με τα μικροαντικείμενα δεξιά στην αίθουσα με τον αριθμό δύο. Σπάτουλες, λαβίδες και κοχλιάρια είναι μερικά μόνο από τα εργαλεία που συνόδευαν έναν γιατρό στον τάφο του και τα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη και μαρτυρούν πόσο ανεπτυγμένη ήταν η Ιατρική στον αρχαίο ελληνικό κόσμο.

Ελληνική Γραφή 22.500 χρονών στο Μεξικό ! ! !

Μαζί με τον οικονομικό πόλεμο που κηρύχτηκε σε βάρος της Ελλάδας ξεκίνησε και μια εκστρατεία διαστρέβλωσης της Ελληνικής Ιστορίας.
Εδώ και δύο χρόνια διάφοροι Άγγλοι ψευδοιστορικοί αρνούνται σχεδόν ολόκληρη της ιστορίας μας, αμφισβητούν την ύπαρξη του Ομήρου και άλλοι εκχυδαΐζουν το έργο του, με εντολή του προέδρου του Παγκοσμίου Κράτους, αδιαφορώντας όχι μόνο για τις αναφορές Ελλήνων ιστορικών και φιλοσόφων αλλά και των Ρωμαίων ιστορικών που υμνούν τον μεγάλο Έλληνα ποιητή .

Τι έφεραν οι Μινωίτες από την Αμερική όταν επέστρεψαν

Οἱ Μινωίτες εἴχαν μεταφέρει καπνὸ καὶ χαλκο ἀπὸ τὴνΑμερικη, 3.700 χρόνια πρὶν ἀπὸ τὸν Χριστόφορο Κολόμβο.
Οἱ Μινωίτες εἶχαν μεταφέρει καπνὸ ἀπὸ τὴν Ἀμερική.
Ἕνα ἔντομο ποὺ συνδέεται ἄμεσα μὲ τὸν καπνὸ βρέθηκε θαμμένο στὴν ἠφαιστειακὴ στάχτη περὶ τὸ 1450 π.Χ. στὸ σπίτι ἑνὸς ἐμπόρου, στὸ Ἀκρωτήρι τῆς Θῆρας. Ὀνομάζεται Lasioderma Serricorne καὶ ἐνδημεῖ στὴν Ἀμερική.Καὶ ἂς μὴν ξεχνάμε πὼς ὁ καπνὸς δὲν εὐδοκιμοῦσε στὴν Εὐρώπη τὸ 1450 π.Χ.

Σημαντική Ανακάλυψη για τον Νεκρό της Αμφίπολης !!!

Δυο νέα σημαντικά στοιχεία για την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, έκανε ο αρχιτέκτονας-αναστηλωτής Μιχάλης Λεφαντζής στο παγκόσμιο αρχαιολογικό συνέδριο στη Ρωσία.
Η πρώτη αποκάλυψη που έκανε αφορά το γκρέμισμα των τειχών της Αμφίπολης για την κατασκευή του πώρινου περιβόλου ενώ η δεύτερη αποκάλυψη αφορά το μαρμάρινο γλυπτό που ταυτοποιήθηκε και δείχνει τον αφηρωισμένο νεκρό.
Σε ομιλία του στο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης ο Μιχάλης Λεφαντζής υποστήριξε ότι οι κάτοικοι της Αμφίπολης γκρέμισαν αιφνιαδιστικά το βόρειο τείχος της πόλης τους για να κατασκευάσουν τον περίβολο στο Τύμβο Καστά όπως και τη βάση του Λέοντα.

Φορωνεύς – ο Γενάρχης της Πελασγικής φυλής

Από την Ωκεανίδα Μελία (ή Αργεία) ο Ίναχος απέκτησε τον Φορωνέα, τον Αιγιαλέα και την Ιώ. Ως παιδιά του αναφέρονται ακόμη ο Φηγεύς, ο Πελασγός, ο Άργος και η Μυκήνη. Ο Φορωνεύς που διαδέχτηκε τον Ίναχο, θεωρείται ο γενάρχης της Πελασγικής φυλής. Η βασιλεία του συνέπεσε με τον μεγάλο κατακλυσμό του Ωγύγου:
«Πρώτος παρ’ Αθηναίοις μνημονεύεται Ώγυγος καθ’ όν Έλλησιν ο μέγας και παλαιός ιστορείται κατακλυσμός. Τούτο λέγεται συγχρονίσαι Φορωνεύς ο Ινάχου, Αργείων βασιλεύς»[1].

Το μεγαλειώδες σπήλαιο της Ανεμότρυπας στα Τζουμέρκα

Το μοναδικό σπήλαιο στην Ελλάδα, που το διασχίζει ποτάμι σε ολόκληρο το μήκος του, είναι το σπήλαιο της Ανεμότρυπας των Πραμάντων, στα Τζουμέρκα.Μία μεγαλειώδης δημιουργία της φύσης με ιστορία 15 εκατομμυρίων ετών.Το 1960, δύο νέοι της περιοχής, ο Αποστόλης Λάμπρης και ο Γιώργος Καρακώστας, σε υψόμετρο 900 μέτρων, βρέθηκαν στην πλαγιά του βουνού και αντιλήφθηκαν πως υπήρχε μια μικρή σχισμή στους βράχους, η οποία ανέδυε δροσερό αέρα.«Αυτό το γεγονός, ήταν και η αφορμή ώστε να εξερευνηθεί το...

Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε μυκηναϊκός οικισμός στο Πακιστάν (φωτό)

Εντυπωσιακά ευρήματα στο Πακιστάν δείχνουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες ίσως είχαν φτάσει στην ευρύτερη περιοχή πολύ πριν τον Μέγα Αλέξανδρο.
Η περιοχή Mehergarh ή Mehrgar, είναι μία Νεολιθική τοποθεσία που χρονολογείται περίπου ανάμεσα στο 7000 π.Χ. έως 2500 π.Χ. Βρίσκεται κοντά πέρασμα Bolan στην πεδιάδα Kacchi τουBalochistan, στο Πακιστάν και ειδικότερα στα δυτικά της κοιλάδας του Ινδού ποταμού.
Ο παλαιότερος οικισμός στο Mehrgarh, στη βορειοανατολική γωνία του οικοπέδου 495 στρεμμάτων (περίπου δύο τετραγωνικών χλμ), ήταν ένα μικρό αγροτικό χωριό το οποίο κατοικούνταν ήδη περίπου από το 6500 π.Χ.

Αίας ο Σαλαμίνιος – Ένας Γίγαντας ύψους 4 μέτρων…

Το θέμα του Αίαντος δεν έχει εξετασθεί όπως θα του έπρεπε. Ο Σαλαμίνιος ήρως ήταν γίγας και το θέμα του γιγάντιο.
Όπως αναφέρει ο αδιάψευστος Παυσανίας, οι επιγονατίδες του Αίαντος ήταν ακριβώς στο μέγεθος ενός δίσκου πεντάθλου αγοριού. Ο δίσκος ενός αγοριού είχε περίπου 12 εκατ. διάμετρο, ενώ μια κανονική επιγονατίδα ενήλικος είναι περίπου 5 εκατ.! Αυτό, με απλή αναλογία και απλά μαθηματικά, μας λέει ότι ο Αίας είχε περίπου 4,3 μ. ύψος! Γι’ αυτό αναφέρεται ως γίγας.

Ελληνικό σταυρόλεξο 2.500 χρόνων βρέθηκε στη Σμύρνη

Απεικόνιση σταυρόλεξου με ελληνική γραμματοσειρά ανακαλύφθηκε στα τοιχώματα μίας βασιλικής στην Αγορά της Σμύρνης, κοντά στην περιοχή Ικίτζεσμελικ.
«Μοιάζει με ακροστιχίδα. Οι ίδιες λέξεις υπάρχουν και στις δύο πλευρές, σε πέντε στήλες από αριστερά προς τα δεξιά. Η λέξη «λόγος» στο κέντρο του σταυρόλεξου εικάζεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους Χριστιανούς για να επικοινωνούν μεταξύ τους την εποχή των μεγάλων διωγμών. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα παζλ γιατί υπάρχουν διαχωριστικά μπροστά από τις τοιχογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν τις ζωές των ανθρώπων που εργάζονταν εδώ, ενώ οι απεικονίσεις αυτές είναι παρόμοιες με εκείνες της Πομπηίας», δήλωσε ο επικεφαλής των ανασκαφών, Ακίν Ερσόϊ.