Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ : Ο Επιμενίδειος Ύπνος 57 χρόνων






Ο Επιμενίδης, ένας από τους πιο ξακουστούς σοφούς που έζησαν ποτέ στην Κρήτη, κοιμήθηκε σε μια σπηλιά 57 ολόκληρα χρόνια!....
Μία από τις καταπληκτικότερες αλλά και πιο παράδοξες ιστορίες, της εποχής της αρχαίας Ελλάδας, αποτελεί χωρίς αμφιβολία και η ιστορία του Επιμενίδη.

 Ο Επιμενίδης θεωρείται ένας από τους πιο ξακουστούς σοφούς που έζησαν ποτέ στην Κρήτη. Δεν ήταν μόνο ένας θρησκευτικός διδάσκαλος, αλλά ήταν επίσης γνωστός για τις μαντικές και τις προφητικές του ικανότητες. Υπάρχει ωστόσο καταγεγραμμένο, το σημαντικότερο ίσως γεγονός της ζωής του, χάρη στο οποίο έχει παραμείνει γνωστός μέχρι και τις μέρες μας. Κάποτε λοιπόν, ο πατέρας του έχασε ένα από τα πρόβατά του και έστειλε τον γιο του τον Επιμενίδη, στο χωράφι που χάθηκε το πρόβατο, για να ψάξει να το βρει και να το φέρει πίσω.

Ανακάλυψαν τη μυθική Υπερβορεία;






Οι μυστηριώδεις επιγραφές και τα ερείπια αρχαίου αστεροσκοπείου κάνουν κάποιους να πιστεύουν ότι βρέθηκε η μυθική Υπερβορεία, στη βορειοδυτική Ρωσία.

Αρκετοί λοιπόν θεωρούν αυτά ως απομεινάρια του αρχαίου πολιτισμού της Υπερβορείας, μίας μυστικής χώρας σαν τη Σαμπάλα και την Ατλαντίδα.Όσο για το που βρίσκεται, αναφέρεται η περιοχή Σεϊντόζερο που θεωρείται από τα πλέον μυστικιστικά μέρη της βορειοδυτικής Ρωσίας.