Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Στους 111 τόννους τα αποθέματα Χρυσού της Ελλάδος








Αγορά 1.000 ουγγιών χρυσού από την ΤτΕ τον Ιούνιο



Στην πώληση 24.000 ουγγιών χρυσού προχώρησε τον Ιούνιο η Γερμανία, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ, η Bundesbank μείωσε τα αποθέματά της στις 109,170 εκατ. ουγγιές από 109,194 εκατ. ουγγιές το Μάιο, προχωρώντας στην πρώτη πώληση από τον Οκτώβριο του 2011. 

Υποβάθμισε 6 γερμανικά κρατίδια η Moody's

Αρνητική είναι σύμφωνα με τη Moody's η προοπτική έξι ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας Η υποβάθμιση από “σταθερή” σε “αρνητική της προοπτικής για κρατίδια – κλειδιά του γερμανικού κράτους είναι ένα ακόμη δείγμα αστάθειας στην Ευρωζώνη

Αλέξιος Στρατηγόπουλος Ο Απελευθερωτης της Πολης .


Ο Αλέξιος Στρατηγόπουλος γεννήθηκε τα τέλη του 12ου με αρχές του 13ου αιώνα. Ήταν στρατηγός της Αυτοκρατορίας της Νίκαιας και είχε λάβει το αξίωμα του Μεγάλου Δομέστιχου επί βασιλείας του Μιχαήλ Η´ του Παλαιολόγου. Έμεινε γνωστός κυρίως λόγω της απελευθέρωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Λατίνους, η οποία αποτέλεσε την πιο λαμπρή αλλά ταυτόχρονα και η τελευταία νικηφόρα στρατιωτική επιχείρισή του, καθώς στην συνέχεια ηττάται σε όλες τις επόμενες μάχες, με αποτέλεσμα να αιχμαλωτιστεί και να παραμείνει ταπεινωμένος μέχρι τον θάνατό του.