Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Υποβάθμισε την Τουρκία ο Standard & Poor's


Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας που είναι ΒΒ από θετική σε σταθερή.
Οι αγορές την μέρα που λόγω της εργατικής πρωτομαγιάς είναι αργία στην Τουρκία υποβίβασαν την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας που είναι ΒΒ από θετική σε σταθερή.
Ο οίκος εστίασε πως το αυξανόμενο χρέος και οι μειωμένες εξαγωγές αυξάνουν τα ρίσκα στην πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας.
Η S&P αναφέρει πως η επιβράδυνση στην εξωτερική ζήτηση και η επιδείνωση στο εξωτερικό εμπόριο βοήθησε την οικονομία να ισορροπήσει. Ο Μουράτ Τοπράκ στρατηγικός αναλυτής της HSBC ανέφερε πως η επίδραση από την απόφαση της S&P θα είναι περιορισμένη.
Ραντικάλ  
ΠΗΓΗ : www.onalert.gr

Βρέθηκε μυστική στρατιωτική βάση με οχήματα και όπλα


Δεν έχει αποκαλυφθεί η ακριβής τοποθεσία της

Σε δασώδη περιοχή στη Γαλλία βρέθηκε μια εκτεταμένη μυστική στρατιωτική αποθήκη, η οποία περιέχει οχήματα και όπλα που χρησιμοποιήθηκαν και στους δύο παγκοσμίους πολέμους. Στη τεράστια εγκατάσταση, σκαλισμένη στο βράχο, βρέθηκαν τα λείψανα ενός γερμανικού κανονιού του 1896, καθώς και οχήματα του 1960 και 1970.

Η μυστική, υπόγεια βάση ανακαλύφθηκε από μια ομάδα ερευνητών, οι οποίοι δεν αποκάλυψαν την ακριβή τοποθεσία. Ωστόσο, πιστεύεται ότι αυτή η αποθήκη αποτελούσε κάποτε τμήμα της γραμμής Μαζινό – μια ισχυρά οχυρωμένη περιοχή στα σύνορα της Γαλλίας με την Ιταλία και τη Γερμανία, η οποία δημιουργήθηκε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.