Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Το Μανανανγγαλ

Το Μανανανγγαλ (Manananggal) είναι ένα μυθικό πλάσμα με πολλά από τα χαρακτιριστικά του να μοιάζουν με αυτά ενός κλασικού vampire. Θεωρείται δαιμονικό καθώς τρέφεται από μωρά ανθρώπων τα οποία δεν έχουν προλάβει ακόμα να γενηθούν. Το πλάσμα αυτό είναι ευρέως γνωστό στις Φιλιππίνες αλλά και γενικότερα στην περιοχή Βισάγιας. Κάποια από τα χαρακτιριστικά του που είναι πολύ κοινά με αυτά ενός μυθικού vampire είναι η ευαισθησία στο φως αλλά και στο σκόρδο.

Αλιγάτορας, δεινόσαυρος ή χελώνα;


Ένας ψαράς από την Κίνα έμεινε έκπληκτος όταν έπιασε ένα παράξενο πλάσμα που μοιάζει να είναι διασταύρωση κάτι μεταξύ… δεινοσαύρου και χελώνας!
Το περίεργο αυτό πλάσμα εντοπίστηκε στη λίμνη Weishan, στην περιοχή Anhui, στην Κίνα.
Αργότερα, όμως, το πλάσμα αυτό αναγνωρίστηκε ως αλιγάτορας που μοιάζει με χελώνα, ζώο ωστόσο που δεν ζει στην περιοχή στην οποία βρέθηκε.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το είδος αυτό ζει στη Βόρεια Αμερική και, ακόμη, θα μπορούσε να προκαλέσει «κίνδυνο» στο οικολογικό σύστημα και περιβάλλον στον οποίο βρέθηκε.

Η αλήθεια για τους λυκάνθρωπους και ο αστέρας Σείριος




Η εικόνα του μεταλλαγμένου ανθρώπου σε λύκο, ο οποίος τριγυρνά τις νύχτες με πανσέληνο και σκοτώνει, καθοδηγούμενος από την δίψα του για αίμα ανυπεράσπιστα θύματα κι όλα αυτά εξαιτίας των δυνάμεων του σκότους (sic), είναι η «χολυγουντιανή» έκδοση του Λυκάνθρωπου που φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην αρχική σημασία του συμβολισμού.

Στα αρχαία Ελληνικά μυστήρια και ιδίως σ’ εκείνα που είχαν τις ρίζες τους (ή τελούνταν) στην Αρκαδία, Λυκάνθρωποι αποκαλούνταν οι υψηλόβαθμοι μύστες που συμμετείχαν στις ηλιακές τελετές του αστέρα Σείριου, του αστερισμού του Κυνός (Σκύλου).


Σύμφωνα με την αρκαδική παράδοση που μας διασώζει ο Παυσανίας στα «Αρκαδικά» του, ο πρώτος Λυκάνθρωπος ήταν ο Λυκάων, γιος του Πελασγού και βασιλιάς της χώρας που ονομάστηκε από τον εγγονό του Αρκάδα σε Αρκαδία:

Mothman


O "Mothman" , σύμφωνα με το θρύλο, είναι ίσως ένα από τα πιο παράξενα "πλάσματα" που γνώρισε ποτέ η Αμερικανική ήπειρος. Κόκκινα μάτια, ψηλότερο από τον άνθρωπο, μεγάλα φτερά σαν της πεταλούδας, εκπληκτική ομοιότητα με την κουκουβάγια.

Πρώτη αναφορά για τον Mothman γίνεται στην εφημερίδα "New York Sun" στις 18 του Σεπτέμβρη του 1877, όπου γίνεται λόγος για ένα περίεργο πλάσμα με ανθρώπινη υπόσταση αλλά με φτερά ...νυχτερίδας. Οι εμφανίσεις του συνεχίζονται στη Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα στο Μπρούκλιν, μέχρι και το 1880.

Σούκουμπους


Η σούκουμπους (λατ. succubus, πληθυντικός succubi), συνήθως γνωστή μαζί με την αρσενική της έκφανση, ίνκουμπους, είναι θηλυκός δαίμονας που επισκέπτεται τους άντρες ενόσω κοιμούνται και προχωρεί σε σεξουαλική επαφή μαζί τους.

Συχνά παρουσιάζεται ως γοητευτική παρουσία, κυρίως σε πιο σύγχρονες απεικονίσεις, ωστόσο παλιότερα, και επειδή υφίσταται σε παραδόσεις διαφορετικών λαών, θεωρούνταν άσχημη και προκαλούσε φόβο με το δαιμονικό παρουσιαστικό της, καθώς απεικονιζόταν με ουρά και φτερά, παρόμοια με της νυχτερίδας.

WSJ: Τέλος η εκτύπωση χαρτονομισμάτων 500 ευρώ! Τα νέα δεδομένα και τι θα ισχύσει από τις επόμενες ημέρες

 

Σύμφωνα με τη αμερικανική εφημερίδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται αύριο, Τετάρτη, να σταματήσει την εκτύπωση χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ
- Τα υφιστάμενα χαρτονομίσματα θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε ισχύ
- Τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν ελεύθερα μέχρι την αντικατάσταση όλων των αξιών χαρτονομισμάτων ευρώ από νέου τύπου χαρτονομίσματα Euro 2

Τέλος στην εκτύπωση χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ αναμένεται να βάλει αύριο Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ).

Δύο σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής κάνουν κύκλους γύρω από τις νησίδες Πασά και Παναγιά εντός ΕΧΥ





Δεν σταματάει η Άγκυρα τις προκλήσεις και τις επιθετικές ενέργειες στις Οινούσσες: Σήμερα Δευτέρα, δεύτερη ημέρα του Πάσχα σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής επί δύο ολόκληρες ώρες παραβίαζαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα που περιβάλουν τις νησίδες Παναγιά και Πασά, ανατολικά των Οινουσσών.
Στην περιοχή βρίσκονται  οι κανονιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού «Κραταιός» και «Αήττητος».
Οι Τούρκοι παρουσιάζουν έντονο εκνευρισμό μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους για δημιουργία νέων «Ιμίων».
Με την πρόσφατη NAVTEX 329/16 που εξέδωσε από τη Σμύρνη, η Τουρκία δεσμεύει τώρα περιοχές μεταξύ Σκύρου, Ψαρών, Εύβοιας και Άνδρου, για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Η NAVTEX δεσμεύει την περιοχή στις ακόλουθες ημερομηνίες:

9-12 Μαϊου
18 Μαϊου
23-26 Μαϊου
30 Μαϊου - 2 Ιουνίου
13-15-16 Ιουνίου
20-23 Ιουνίου
27-30 Ιουνίου

Θεογέφυρο: Ένα πανέμορφο φυσικό μνημείο της Ελλάδας (φωτό)





Κοντά στο χωριό Λίθινο, βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός που όποιος τον ανακαλύπτει βρίσκεται μπροστά σε ένα μοναδικό φυσικό αξιοθέατο που αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι η φύση είναι πιο ταλαντούχος καλλιτέχνης.
Κάπου εκεί, μετά τη Ζίτσα θα βρει κανείς το Θεογέφυρο, το «θαύμα» του ποταμού Καλαμά που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη. Πρόκειται για ένα φυσικό γεφύρι που σχηματίζεται από τα βράχια, τα οποία ενώνονται πάνω από τον ποταμό Καλαμά και δημιουργεί ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό γεμάτο με τρεχούμενα νερά και πράσινο.

Βρήκαν τρεις πλανήτες που μπορεί να φιλοξενούν... εξωγήινους!

 

Η ανακάλυψη τριών πλανητών που περιστρέφονται γύρω από ένα μικρό αμυδρά διακρινόμενο αστέρι ενισχύει την πιθανότητα να βρεθεί ζωή πέρα από τη Γη! Βρίσκονται σε απόσταση 40 ετών φωτός από τον πλανήτη μας και έχουν όλες τις... προϋποθέσεις για να φιλοξενούν εξωγήινη ζωή!

Οι πλανήτες, που έχουν το μέγεθος της Γης, κινούνται σε τροχιά γύρω από το αστέρι στον αστερισμό του Υδροχόου, σχετικά κοντά στη Γη - 40 έτη φωτός από αυτήν - και σε απόσταση που προσφέρει το κατάλληλο ποσό θερμότητας ώστε να υπάρξει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνειά τους, παράγοντας που οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι καθοριστικής σημασίας για την υποστήριξη ζωής.