Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Δανία -- Tέσσερα αρχαία κάστρα κυκλικής κατασκευής είναι ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους


Trelleborg

Στην Δανία υπάρχουν τέσσερα αρχαία κάστρα κυκλικής κατασκευής (για την ακρίβεια τα υπολείμματά τους) που είναι ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους. Βρίσκονται στις περιοχές: Trelleborg, Eskeholm, Fyrkat και Aggersborg. Κάποτε υπήρχαν κυκλικά ξύλινα κάστρα απ' τα οποία σώζονται μόνο οι τρύπες των κυρίων πασάλων γεμισμένες με τσιμέντο απ' τους σημερινούς αρχαιολόγους. Το σχέδιό τους όμως παραμένει εντυπωσιακό και ασυνήθιστα διαφορετικό από ότι άλλο κτίσμα σώζεται.

Μέσα σε 10 μήνες αυτοκτόνησαν 29 άτομα μόνο στην Κρήτη- Τέλος στη ζωή του έβαλε σήμερα ένας 84χρονος

 
Από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα έχουν αυτοκτονήσει στην Κρήτη 29 άτομα. Σήμερα ένας 84χρονος ήταν το τελευταίο θύμα, που έβαλε τέλος στη ζωή του στρέφοντας την καραμπίνα στον εαυτό του.
 
Οι πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας ωστόσο ο ίδιος δεν άφησε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας του. Τη σορό του βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος συγγενικό του πρόσωπο, που τον αναζητούσε.
 

Το «μαγικό» μυστικό της θαλάσσιας ανεμώνης με την πρόκληση της αιώνιας ζωής για τον άνθρωπο

 
Το πλέον παράδοξο χαρακτηριστικό τους είναι πως «πρόκειται τρόπον τινά για αθάνατα ζώα»
 
Οι θαλάσσιες ανεμώνες που τις συναντάμε συχνά στις ακτές με το εντυπωσιακά φωτεινό χρώμα τους, από τη μια φαίνεται να έχουν κάποιον κοινό πρόγονο με τον άνθρωπο κι από την άλλη κάνουν τους ερευνητές να αναρωτιούνται μήπως κρύβουν το μυστικό της αιώνιας ζωής.
 
Όλοι οι ζώντες οργανισμοί μοιράζονται την κοινή νομοτέλεια της γήρανσης και της παρακμής με φωτεινή εξαίρεση τη θαλάσσια ανεμώνη.

Αυτή είναι η πόλη φάντασμα -Την «κατάπιαν» οι αμμοθύελλες (φωτο)




Το Kolmanskop, αν και μέχρι το 1954 κατοικούνταν κανονικά, σήμερα στέκει μόνο του, μισοπνιγμένο στην άμμο, με εκατοντάδες τουρίστες να κόβουν εισιτήριο για να το επισκεφθούν. 
Πρόκειται για μια πόλη φάντασμα στη νότια Ναμίμπια, 10 χλμ. μακριά από το λιμάνι της Λούντεριτζ. Το όνομά της, ή μάλλον το όνομά του, αφού πρόκειται για ένα χωριό και όχι για μια πόλη, το οφείλει στον Τζον Κόλεμαν ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας αμμοθύελλας, εγκτατάλειψε τα βαγόνια του κάρου του στα οποία μετέφερε βόδια, ακριβώς απέναντι από το χωριό.

Προσοχή! Δύο ξενικά και δηλητηριώδη είδη εντοπίστηκαν στη θάλασσα της Ρόδου!

 
 
Δύο ξενικά είδη εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.
 
Πρόκειται για τον ξενικό αχινό Diadema setosum και το χωροκατακτητικό ξενικό Pterois miles (devil firefish, common lionfish, λεοντόψαρο). Και τα δυο είδη κατάγονται από την Ερυθρά Θάλασσα και μπήκαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ. Η παρουσία τους έχει ήδη αναφερθεί σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ η πρόσφατη εμφάνισή τους στην περιοχή της Ρόδου έχει ανακοινωθεί σε επιστημονικό περιοδικό από το προσωπικό του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου.
 

Μείωση 18% σε όλες τις συντάξεις των 1.000 ευρώ και άνω



Nέα προαπαιτούμενα που δυσκολεύουν την έξοδο στη σύνταξη, αναστολή ευεργετικών διατάξεων και περικοπές για τους νυν και τους μελλοντικούς συνταξιούχους έως 18% θα περιλαμβάνουν τα δύο νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή έως τις 15 Νοεμβρίου υπό την πίεση και των προβλέψεων του ΔΝΤ, το οποίο αναμένει περαιτέρω συρρίκνωση των συνταξιοδοτικών δαπανών στην Ελλάδα.

Αμερικανή στρατιωτικός:Με είχαν απαγάγει reptilians και με βίαζαν στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού




Η Niara Terela Isley μια πρώην ελεγκτής αεράμυνας της αμερικανικής Αεροπορίας μεταξύ 1979 και 1983 δήλωσε πως ένα ανθρωποειδές με ουρά την απήγαγε και την οδήγησε σε μια  -τι άλλο-  μυστική  βάση στην αθέατη πλευρά της Σελήνης όπου κατά την παραμονή της την βίαζαν επανειλημμένως εξωγήινοι ενώ ταυτόχρονα την υποχρέωναν να πραγματοποιεί εργασίες στη βάση.
Οι βιασμοί όμως δεν ήταν μόνο στη Σελήνη. Η Isley είπε στην βρετανική εφημερίδα mirror πως όταν δούλευε στην αμερικανική βάση Tonopah στη Νεβάδα οι φρουροί ασφαλείας την βίασαν αφού πρώτα την είχαν κάνει ένεση με μια ναρκωτική ουσία και μετά αναφέρει πως την βίαζαν στη Σελήνη, χωρίς να διευκρινίσει εάν οι βιασμοί συνεχίζονταν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού εκεί.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ( 1870 -1904)


Έλληνας αξιωματικός του Στρατού, πρωτομάρτυρας και σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα.
Ο Παύλος Μελάς γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1870 στη Μασσαλία, όπου ο πατέρας του Μιχαήλ Μελάς (1833-1897) δραστηριοποιούταν ως έμπορος. Το 1886 εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων και εξήλθε ως ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού στις 8 Αυγούστου του 1891. Τον επόμενο χρόνο νυμφεύτηκε τη Ναταλία Δραγούμη (1872-1973), κόρη του τραπεζίτη και πολιτικού Στέφανου Δραγούμη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον στρατιωτικό Μιχαήλ Μελά (1894-1950) και τη χημικό Ζωή Μελά - Ιωαννίδη (1898-1996).