Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Όταν ο Θαλής ο Μιλήσιος «έστριψε» ποτάμι για τον Κροίσο!

Γάλλος σπηλαιολόγος ανακάλυψε εκτροπή ποταμού για πολεμικούς σκοπούς από τον Θαλή τον Μιλήσιο για λογαριασμό του βασιλιά Κροίσου, το 550 π.Χ.
«Μόλις ανακάλυψα μία απίστευτη σήραγγα στην Τουρκία, στην περιοχή της Καππαδοκίας. Πρόκειται για ένα έργο εκτροπής ενός μεγάλου ποταμού για να δημιουργηθεί ένα πέρασμα και να γίνει δυνατή η διάβασή του. Είναι πιθανότατα αυτό που ο περιγράφει ο Ηρόδοτος αποδίδοντάς το στον Θαλή, και μέσω του οποίου ο βασιλιάς Κροίσος πέρασε για να επιτεθεί στον πέρση γείτονά του, τον Κύρο Β’, το 550 π.Χ.», λέει ο γάλλος σπηλαιολόγος Ερίκ Ζιλί.

Άγιο Γάλας: Ο θρύλος με το Βασιλιά του Βυζαντίου – Παράδεισος που λίγοι γνωρίζουν

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η Χίος έχει χαρακτηρισθεί από τους ειδικούς «γεωλογικός παράδεισος». Εδώ βρίσκονται τα αρχαιότερα ιζηματογενή πετρώματα, τα αρχαιότερα απολιθώματα Αμμωνιτών της Ελλάδας, καθώς και εντυπωσιακά ρήγματα και μεγάλος αριθμός καρστικών σχηματισμών.
Από αυτούς ξεχωρίζουν δύο, όχι πολύ μεγάλα, αλλά εξαιρετικής ομορφιάς και ξεχωριστού ενδιαφέροντος σπήλαια, το Σπήλαιο Ολύμπων και το Σπήλαιο του Αγίου Γάλακτος είναι επισκέψιμα για το κοινό.

Μυστηριώδης ρωσικός δορυφόρος προκαλεί τρόμο στο State Department: Πρόκειται για διαστημικό όπλο; – Τι απαντά η Μόσχα

Ένας μυστηριώδης ρωσικός δορυφόρος, που επιδεικνύει «πολύ αφύσικη συμπεριφορά», έχει προκαλέσει ανησυχία στις ΗΠΑ, αποκάλυψε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι υποψίες για ανάπτυξη διαστημικών όπλων αυξάνονται ενώ σύμφωνα με ειδικούς, δεν είναι όπλα τέτοιας τεχνολογία μπορούν να προκαλέσουν με διακριτικό τρόπο ανεπανόρθωτες βλάβες.
«Δεν ξέρουμε με σιγουριά τι είναι και δεν υπάρχει τρόπος να το εξακριβώσουμε», δήλωσε η Ιλίμ Πομπλέτ, σε συνέδριο στην Ελβετία. Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε φόβους ότι είναι αδύνατο να διαπιστωθεί αν το εν λόγω αντικείμενο είναι όπλο.

Ο Ερντογάν βγάζει στην Κύπρο το ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ «ΠΟΡΘΗΤΗ»…!!! Ετοιμάζεται να σαλπάρει από την Αττάλεια… ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ…!!

Παρά τις Αμερικανικές προειδοποιήσεις… Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμο για Κύπρο το Γεωτρύπανο της Τουρκίας. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανοίγει διπλό μέτωπο με την Ελλάδα.
Το γεωτρύπανο αυτή την ώρα βρίσκεται στο λιμάνι της Αττάλειας. Εκεί έχουν καταφτάσει άλλα τέσσερα βοηθητικά σκάφη. Όλα δείχνουν ότι είναι έτοιμο να σαλπάρει για την Κύπρο.Το σχέδιο της Τουρκίας είναι να στείλει το Fatih όχι απλά στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά στην Κύπρο και ειδικότερα ανοιχτά από τα κατεχόμενα στέλνοντας ένα παγκόσμιο μήνυμα.
Το γεωτρύπανο σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθεί στα χνάρια του “Μπαρμπαρός” του ερευνητικού σκάφους που ως τώρα έχει αποτελέσει την αιχμή των προκλήσεων της Τουρκίας κατά της Κύπρου.

Ξανά στην επίθεση ο Ερντογάν: Αύξησε τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του ότι θα κάνει μποϊκοτάζ στα iPhone, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης η απόφαση για αυξημένους δασμούς σε ποτά, αυτοκίνητα, καπνό, καλλυντικά και ρύζι.
Σε αύξηση των δασμών σε σειρά αμερικανικών προϊόντων προχώρησε η Τουρκία καθώς δημοσιεύθηκε η σχετική απόφαση στην εφημερίδα της Τουρκικής κυβέρνησης λίγες ώρες μετά τη προτροπή Ερντογάν για μποϊκοτάζ σε ηλεκτρονικά προϊόντα από τις ΗΠΑ.«Κάνουμε μποϊκοτάζ στα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα. Εάν εάν αυτοί έχουν iPhone, στην άλλη πλευρά υπάρχουν τα Samsung. Επίσης έχουμε τo δικό μας Vestel Venüs και θα το χρησιμοποιήσουμε», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας την Τρίτη σε συμπόσιο για την 16η επέτειο από τη δημιουργία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Οι Αμερικάνοι ΕΔΙΩΞΑΝ τους τούρκους Πιλότους που εκπαιδεύονταν στα F-35 και τα πάνε στις αποθήκες…!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στα κοινωνικά δίκτυα από ειδικούς του χώρου της άμυνας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να θέσει σε κατάσταση μακράς αποθήκευσης τα δύο τουρκικά F-35Α (Νο. 18-0001 & 02) σε ειδικό χώρο στην αεροπορική βάση Luke, όπου πραγματοποιείτο η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων και μηχανικών. Επιπλέον οι τελευταίοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν με τις οικογένειες τους χώρους της βάσης όπου φιλοξενούνταν και να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Οι τεχνολογικές καινοτομίες στην Αρχαία Ελλάδα

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά το ανώτερο επίπεδο του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Από αυτόν πήραν όλοι οι λαοί του κόσμου.
Σήμερα όμως ούτε αυτοί σέβονται την Ελλάδα- μητέρα του Φωτός, ούτε και εμείς οι Έλληνες φαινόμαστε αντάξιοι των μεγάλων Προγόνων μας… Αυτή είναι μία απαράδεκτη κατάσταση, που πρέπει να ανατραπεί πρώτα εδώ, στο εσωτερικό της Ελλάδας, αποβάλλοντας την μίζερη και ανθελληνική ουσιαστικώς εξουσία και πραγματοποιώντας ένα καινούργιο ξεκίνημα. Και είναι βέβαιον ότι και τότε, για μια ακόμη φορά, θα καταπλήξουμε τον σύμπαντα κόσμο και θα ξαναγράψουμε Ιστορία!

Όταν ο Σοφοκλής Βενιζέλος μπήκε στο Οσμάν Γκαζί: «Η Ελλάς αναγεννώμενη, η Τουρκία θνήσκουσα»!

Ιδού και οι φωτογραφίες πάνω στις οποίες ο Νταβούτογλου «βεζίρης» της νέας «Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», όπως θέλει να φαντάζεται την Τουρκία, κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα, και μάλιστα ιερό πόλεμο. Πρόκειται για την επίσκεψη του γιου του Ελευθέριου Βενιζέλου, Σοφοκλή, στην πόλη Προύσα, που οι Τούρκοι ονομάζουν Μπούρσα, όταν επισκέφθηκε τον τάφο του Οσμάν Γκαζί, το 1920.
Είναι τα οπτικά ντοκουμέντα της εποχής, όταν οι Έλληνες αν και πολύ φτωχότεροι απ’ ότι σήμερα, και με περισσότερες δυσκολίες στις ζωές τους, είχαν διαφορετική άποψη για τον εαυτό τους και πίστευαν στην Μεγάλη Ιδέα της Πατρίδος, και ότι η χώρα θα μπορούσε να λάμψει ξανά, όπως έλαμπε κάποτε ο «φάρος” της χιλιόχρονης αυτοκρατορίας.
Ο Σοφοκλής Βενιζέλος, σύμφωνα με τις Ελληνικές πηγές, έγραψε τότε: «Σοφοκλής Βενιζέλος, υιός Ελευθερίου ελευθερωτού».

Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι Έλληνες στρατιωτικοί! Ρίγη συγκίνησης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Οι Έλληνες στρατιωτικοί προσγειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη με το προεδρικό αεροσκάφος τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου - Τους υποδέχθηκαν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής - Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, παρέλαβαν τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη από την Αδριανούπολη - Οι δύο στρατιωτικοί ήταν φυλακισμένοι από την 1η Μαρτίου 2018, όταν συνελήφθησαν στις Καστανιές Έβρου, αφού πέρασαν σε τουρκικό έδαφος