Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Οι αλβανοί στοχοποιούν τον μητροπολίτη Κονίτσης, Ανδρέα.

Νέα αλβανική πρόκληση με ευθεία στοχοποίηση του μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα, τον οποίον χαρακτηρίζουν ως υπέρμαχο «ελληνικής εισβολής» στην Αλβανία!

Πράσινες (VS) μαύρες ελιές: Προσοχή στην πίεση του αίματος – Τι πρέπει να ξέρετε

Η διατροφική αξία της ελιάς έχει γίνει “ευαγγέλιο” στα χείλη των διατροφολόγων εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ανεξάρτητα από το είδος, η ελιά είναι πάντα ευεργετική για την υγεία σας. Οι μαύρες και οι πράσινες ελιές είναι σχεδόν ταυτόσημες.

Η μεγαλύτερη θρεπτική τους διαφορά είναι στην περιεκτικότητά τους σε νάτριο, κυρίως όταν πρόκειται για συσκευασμένα προϊόντα σε άλμη. Οι πράσινες ελιές περιέχουν περίπου το διπλάσιο νάτριο από τις μαύρες ελιές.
Η διαφορά στο χρώμα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ωριμότητα της ελιάς, όταν συλλέγεται, αλλά επηρεάζεται επίσης από τις μεθόδους επεξεργασίας.

Μέγας Αλέξανδρος: Πώς ήταν η όψη και η σωματική του διάπλαση;

Η σωματική διάπλαση του Αλεξάνδρου δεν ήταν ανάλογη των επιτευγμάτων του.
Σε αντιδιαστολή προς το Δαρείο και την οικογένειά του, που ήταν ψηλοί, εκείνος ήταν τόσο μικρόσωμος, ώστε η μητέρα του Δαρείου να νομίσει ότι βασιλιάς ήταν ο πιο σωματώδης Ηφαιστίων και ώστε να χρειαστεί ένα τραπεζάκι για τα πόδια του, που δεν έφταναν ως το πάτωμα, όταν στα Σούσα κάθισε στο θρόνο του Δαρείου.

Χυδαίος, ασεβής, επικίνδυνος: Ο Πάγκαλος λέει πως ορθώς οι Αλβανοί σκότωσαν τον Κατσίφα

Φαίνεται πως ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν αντέχει την περιθωριοποίηση από το λαό και προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα μέσω δηλώσεων που προκαλούν το κοινό αίσθημα των Ελλήνων.
Την προκλητικότητά του τη γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Αναρωτιόμαστε όμως για μια ακόμη φορά: είναι ημιμαθής, είναι ανιστόρητος ή μήπως τα έχει χάσει λόγω γήρατος; Το σίγουρο είναι πως είναι επικίνδυνος.

Έφτυσε «αίμα» ο «Πορθητής» – Έκανε 18 ώρες για να διανύσει 55 ναυτικά μίλια!

Πολλά τα προβλήματα για την Τουρκία, που παρά τις τυμπανοκρουσίες, ο «Πορθητής» «έφτυσε αίμα» για να φτάσει στο σημείο της γεώτρησης! Στο σημείο που ανακοίνωσε από την Δευτέρα μέσω Navtex έφτασε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα σήμερα Τετάρτη, το υπό τουρκική σημαία γεωτρύπανο Fatih (Πορθητής), μετά από μια άστατη πορεία που διήρκεσε περισσότερο από 18 ώρες για να διανύσει μια απόσταση 55 ν. μιλίων.

«Βόμβες» από τον Σάββα Καλεντερίδη: «Η Ελλάδα να απαντήσει με ισχυρά αντίμετρα στην Αλβανία και τον Ράμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί, ότι η πολιτική κατευνασμού εδώ και 15 χρόνια έναντι της Αλβανίας δεν ωφέλησε σε τίποτα την χώρα μας και αντίθετα οδήγησε στην εντύπωση διαχρονικά , ότι είμαστε αδύναμοι να προστατεύσουμε στοιχειωδώς τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα κι ας περιγράφονται αυτά στο Σύνταγμα της Αλβανίας, λέει ο γεωπολιτικός αναλυτής Σ. Καλεντερίδης στον 98.4.

Ζάκυνθος: Ο σεισμός ξύπνησε την «τρύπα του Καλόγερου» (φώτο)

Άφθονο νερό αναβλύζει και πάλι από την πηγή του Κουνουπελίου που βρίσκεται κοντά στη σπηλιά.
Το νερό εμφανίστηκε αμέσως μετά τον μεγάλο σεισμό της 26ης Οκτωβρίου και αρκετοί είναι οι επισκέπτες που εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό επισκέπτονται την περιοχή και το σημείο αφού τα νερά της πηγής είναι ιαματικά.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας εξήγγειλε το νέο στρατιωτικό δόγμα: «Γαλάζια Πατρίδα»

Ο όρος χρησιμοποιήθηκε από τον Τούρκο υπουργό Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, και αποτυπώνει τις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο, ΑΟZ και Κύπρο.
Ταυτόχρονα με τον όρο «γαλάζια πατρίδα» η Τουρκία εξηγεί την σημασία που δίνει στις ναυτικές της δυνάμεις, σαν μοχλό διεκδίκησης κερδών στην εξωτερική πολιτική.
«Ο αγώνας μας σε αυτό που ονομάζουμε «γαλάζια πατρίδα» συνεχίζεται. Στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, όπου κι αν αυτή βρίσκεται, δεν είναι δυνατόν να απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας και κανένα δίκαιό μας που απορρέει από διεθνείς

Καρκινογόνα η ακτινοβολία των κινητών 2G και 3G – Τί υποστηρίζει νέα μελέτη

Το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας (ΝΤΡ) του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ συμπέρανε ότι υπάρχουν «σαφή στοιχεία» πως ορισμένοι αρσενικοί αρουραίοι που εκτέθηκαν σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων (RFR), όπως αυτή που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα δεύτερης (2G) και τρίτης γενιάς (3G), ανέπτυξαν καρκινικούς όγκους στην καρδιά τους.
Αυτό αναφέρει η τελική έκθεση των τοξικολόγων της αμερικανικής κυβέρνησης, οι οποίοι εδώ και δέκα χρόνια μελετούν την επίπτωση της ακτινοβολίας σε αρουραίους και ποντίκια. Η έκθεση βρήκε επίσης «μερικές ενδείξεις» (αλλά όχι σαφείς) για όγκους στον εγκέφαλο και στο επινεφρίδιο των αρσενικών αρουραίων.