Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Θρασύτατη πρόκληση Αλβανού δημοσιογράφου για Κ.Κατσίφα: «Έλληνες αν θέλετε ξαναδοκιμάστε»!

Ο ερευνητής δημοσιογράφος Αρτάν Χότζα, αντέδρασε μετά τη δολοφονία από τις δυνάμεις ασφαλείας της Αλβανίας (Renea)  του Κωνσταντίνου Κατσίφα, την ημέρα της εορτής προς τιμή των Ελλήνων στρατιωτών στην Αλβανία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
Με ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα, ο Αρτάν Χότζα όπου εκθειάζει τους άνδρες της Renea, υπενθυμίζει  τη δολοφονία δύο Αλβανών μαρτύρων στις 10 Απριλίου του 1994, του αξιωματικού Φατμίρ Σέχου και του στρατιώτη Αρσέν Γκίνι, στα αλβανο-ελληνικά σύνορα,  έγραψε:

«Σκυλεύει» τον Ελληνα νεκρό ήρωα ο Ε.Ράμα: «Μην λέτε απαράδεκτη την απώλεια ζωής ενός τρελού» δηλώνει ο Αλβανός!

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα απάντησε στο ελληνικό ΥΠΕΞ σχετικά με τον θάνατο του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας και υβρίζει το νεκρό και προκαλεί τους Ελληνες.
Στην απάντησή του τον χαρακτηρίζει εξτρεμιστή και τονίζει ότι «θα ήταν καλύτερο η Ελλάδα να προσεύχεται για το ευτύχημα να μην χαθεί καμία αθώα ζωή»:
«Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε με πολεμικές σφαίρες κατά της αστυνομίας μας που εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας στην προσευχή μας στο Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε άδικα από την εξτρεμιστική ανοησία».

ΥΠΕΞ σε Αλβανία για Κωνσταντίνο Κατσίφα: «Απαράδεκτο, περιμένουμε εξηγήσεις»

Την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αναμένει το ελληνικό ΥΠΕΞ, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, καθιστώντας σαφές πως η Ελλάδα «θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες».
Στην πρώτη αντίδραση της Αθήνας, αφού γίνεται λόγος για «απαράδεκτο γεγονός» που η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής, ζητούνται οι απαραίτητες εξηγήσεις για το τραγικό περιστατικό.

Γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που γιορτάζει την αρχή και όχι το τέλος του πολέμου;

Συνήθως σε μια εθνική επέτειο, γιορτάζεται κάτι ευχάριστο. Η απελευθέρωση ενός λαού, η ίδρυση ενός κράτους ή στην περίπτωση των Άγγλων, η αποφυγή της ανατίναξης της βουλής των Λόρδων.
Η 28η Οκτωβρίου όμως δεν είναι μια τέτοια επέτειος. Είναι η επέτειος της εισόδου της Ελλάδας στον πόλεμο. Η ημέρα που ο δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς, είπε το «ΟΧΙ» (με διαφορετικά λόγια) στους Ιταλούς. Γνωρίζετε την ημερομηνία λήξης της γερμανικής κατοχής; Αν δεν το γνωρίζετε, ήταν η 12η Οκτωβρίου του 1944.

Μύθοι και αλήθειες για την ακτινοβολία από εξετάσεις, κινητά, WiFi !!!

Εκπέμπει ακτινοβολία η μαγνητική τομογραφία; Είναι καρκινογόνες οι ακτινογραφίες; Μήπως κινδυνεύουμε από τα Wi-Fi;
Η Κυριακή Θεοδώρου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Φυσικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του 8ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ιατρικής Φυσικής που αρχίζει σήμερα στην Αθήνα, έχει τις απαντήσεις.
Ποιες απεικονιστικές εξετάσεις εκπέμπουν ακτινοβολία;

Στην Αργεντινή το 1979, ένα UFO προσγειώθηκε σε μια παιδική χαρά και ένας άνδρας είχε επαφή με εξωγήινους

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου του 1979 στην επαρχία Mendoza της Αργεντινής, περίπου στις 7 το βράδυ, δύο αγόρια έπαιζαν σε μια έρημη παιδική χαρά κοντά στην πόλη Santa Ynez.Ο 11χρονος Έκτορας Ντάνιελ Λάρα και Ρικάρντο Χοσέ Μόρον ηταν στις κούνιες,όταν ο Έκτορας είδε κάτι ασυνήθιστο στον ουρανό. Το αγόρι έδειξε με το δάχτυλό του μια κόκκινη λάμψη στο φίλο του και έπειτα και τα δύο παιδιά το κοίταζαν καθώς η κόκκινη λάμψη από τον ουρανό σε ύψος περίπου 20 μέτρων κατέβηκε σταδιακά στο έδαφος κοντά στην παιδική χαρά.

Η ιταλική εισβολή, οι τράπεζες και τα capital controls του 1940 -Πώς φυγαδεύτηκαν 20 τόνοι χρυσού

Η επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών με την κήρυξη του πολέμου – Πώς φυγαδεύτηκαν 20 τόνοι χρυσού από το θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κρήτη.
Με την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών αντέδρασε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην ιταλική εισβολή της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η είδηση της εισβολής, και της εμπλοκής της χώρας μας στον Πόλεμο, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό έντονη ανησυχία στους πολίτες οι οποίοι έσπευσαν στα ταμεία των τραπεζών για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Υπό «πολιορκία» η Αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα – Συγκέντρωση δεκάδων Ελλήνων για τον Κ. Κατσίφα – «Βράζει» ο Ελληνισμός

Οργή Ελλήνων για τον θάνατο του ήρωα Κ. Κατσίφα που περνάει πλέον στο πάνθεον των ηρώων. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Κηφισίας στο ύψος της Φιλοθέης, καθώς πραγματοποείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αλβανική πρεσβεία για τον θάνατο του Βορειοηπειρώτη από τις αλβανικές αρχές.
Οι συγκεντρωμένοι ανταποκρίθηκαν σε διαδικτυακό κάλεσμα Βορειοηπειρωτικών σωματείων Αθηνών και της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον θάνατο του 35χρονου.

Συγκλονιστική εξέλιξη: Νεκρός ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης από αστυνομικά πυρά

Τραγική εξέλιξη υπάρχει στο περιστατικό με τον 35χρονο Κωνσταντίνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, ο 35χρονος μετά το αρχικό περιστατικό, εντοπίστηκε στην ορεινή πλευρά του χωριού Βουλιαράτες, κοντά στην δεξαμενή νερού, όπου και έπεσε νεκρός.

Ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας έχουν περικυκλώσει τους Βουλιαράτες

Όλα ξεκίνησαν στις 10:00 το πρωί όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, 35 χρονος κάτοικος του χωριού Βουλιαράτες της Άνω Δρόπολης στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, πυροβόλησε στον αέρα με πολεμικό όπλο και στην συνέχεια προς το μέρος τους, ενώ σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, δεν έχει σημειωθεί κανένας τραυματισμός.

Κάτοικοι αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν μετά από ενέργεια των Αλβανών αστυνομικών να αφαιρέσουν ελληνική σημαία που βρίσκονταν σε περίοπτη θέση στο χωριό

«Ρουκέτες» του Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου: «Πολιτικοί νάνοι εκχώρησαν την Μακεδονία μας»

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμύνης Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος καταφέρεται κατά της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας του τόπου, την οποία κατηγορεί ότι έχει «εκχωρήσει» το όνομα της Μακεδονίας με μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε λόγω του εορτασμού της Εθνικής επετείου του «ΟΧΙ».
Σημειώνει στο μήνυμά του ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος τα εξής:

Έτσι “τύφλωσαν” τα ραντάρ της Άγκυρας τα Ελληνικά ελικόπτερα – Ο απόλυτος αιφνιδιασμός – Ήρθε η στιγμή για την επανασύσταση του ενιαίου αμυντικού δόγματος

Οι Ελληνικές ΕΔ όταν η πολιτική ηγεσία δεν βάζει εμπόδια μπορεί. Έχει δυνατότητες που μπορούν να λήξουν άνα πάσα ώρα και στιγμή τον εχθρό. Το έχουμε αποδείξει εξάλλου σε ασκήσεις της Συμμαχίας, εκεί όπου τα ελληνικά φτερά βγαίνουν πάντα πρώτοι.
Το πρόβλημα βρίσκεται στους πολιτικούς ταγούς της χώρας, σε αυτούς που επιθυμούν φιλανδοποίηση των εθνικών θεμάτων, σε αυτούς που υποχωρούν σε μία απλή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Η Ελλάδα είναι κοντά στην ελληνική δύναμη Κύπρου σε οτιδήποτε και αν λάβει χώρα στο νησί μετά τις απειλές του Χουλουσί Ακάρ.

Βασιλικός πολτός: Οφέλη, παρενέργειες και δοσολογία – Τι να προσέχετε!

Ο βασιλικός πολτός είναι ένα γαλακτώδες λευκό έκκριμα που παράγεται από τους αδένες των εργατριών μελισσών, για την βέλτιστη διατροφή και ανάπτυξη της βασίλισσας μέλισσας.
Ο βασιλικός πολτός είναι η κύρια τροφή της βασίλισσας μέλισσας. Η σύνθεσή του ποικίλλει ανάλογα με τη γεωγραφία και το κλίμα όπου ζουν οι μέλισσες, αλλά συνήθως περιέχει περίπου:
  • 60-70% νερό
  • 12-15% πρωτεΐνες
  • 10-16% ζάχαρη
  • 3-6% λίπη
  • 2-3% βιταμίνες, άλατα και αμινοξέα

SOS για την Σαντορίνη από τους επιστήμονες: Το ηφαίστειο θα εκραγεί

Στη Σαντορίνη, μπροστά από το μαγευτικό τοπίο της Καλντέρας βρίσκεται η Νέα Καμένη (το πιο πρόσφατο τμήμα στεριάς που δημιουργήθηκε στη Μεσόγειο Θάλασσα), η οποία… αχνοκαπνίζει και μυρίζει θειάφι. Το ηφαίστειο, άλλωστε, είναι ενεργό, όπως εξηγούν οι επιστήμονες του ΙΜΠΗΣ (Ινστιτούτο Παρακολούθησης και Μελέτης Ηφαιστείου Σαντορίνης), που παρακολουθούν τη δραστηριότητα στην περιοχή.

Το αδιαπέραστο στην ραδιενέργεια τσιμέντο των Αρχαίων Ελλήνων

Όπως έχει αποκαλύψει ο καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθιάδης Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., απόφοιτος έτους 1945, τ. Επιμελητής Ε.Μ.Π., Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν μπετόν εδώ και 3.000 χρόνια πιο ανθεκτικό από το Αμερικάνικο Portland.


Και σύμφωνα με ανακοίνωση της Martha Goodway, φυσικοχημικού, μεταλλουργού και αρχαιολόγου (Smithsonian) το 1992 σε συνέδριο στην Βοστώνη, το κονίαμα της κατασκευής των επιχρίσεων των δεξαμενών του Λαυρίου είναι αδιαπέραστο από την ραδιενέργεια (προφανώς λόγω και της παρουσίας του μολύβδου, το οποίο είναι μέταλλο με ιδιότητες προστασίας από τις επιβλαβείς ακτίνες).

Ζάκυνθος: Ο σεισμός προκάλεσε εκτεταμένες καταπτώσεις βράχων στο Ναυάγιο- Άλλαξε το τοπίο στις Μυζήθρες

Νέες κατολισθήσεις προκάλεσε στην πανέμορφη παραλία του ναυαγίου ο προχθεσινός μεγάλος σεισμός που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.
Αυτό αποκάλυψε από το νησί όπου και βρίσκεται ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας. Μεγάλη κατολίσθηση που άλλαξε το τοπίο σημειώθηκε και στην παραλία Μυζήθρες.

Ο ρόλος της Αλβανίας στην ιταλική εισβολή του 1940

Ο πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, που άρχισε την 28η Οκτωβρίου 1940, επεκτάθηκε αυτόματα και μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
Η Αλβανία, συνδεδεμένη την εποχή εκείνη με καθεστώς “προσωπικής ένωσης” με την Ιταλία, είχε δεχθεί με νόμο του Κοινοβουλίου της (Αλβανικός Νόμος, 10 Ιουνίου 1940) ότι:
“Το Βασίλειο της Αλβανίας αναγνωρίζει ότι θα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τα κράτη τα οποία θα βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με το Βασίλειο της Ιταλίας”.

Νέα NAVTEX-πρόκληση των Τούρκων

Με νέα NAVTEX που δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελόριζο, η Τουρκία ανεβάζει πάλι την ένταση στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX, την επόμενη Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, επί 4 ώρες στη δεσμευθείσα περιοχή θα διεξαχθεί άσκηση έρευνας και διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.

Ο καφές «καθυστερεί» τον θάνατο- Πόσο λένε οι επιστήμονες να πίνετε την ημέρα!!!

Στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, Ισπανοί ερευνητές παρουσίασαν μια νέα τους μελέτη που δείχνει ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να συνδέεται με την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής. Η μελέτη περιελάμβανε περίπου 20.000 Ισπανούς συμμετέχοντες.

Η δρ. Adela Navarro, καρδιολόγος στο Νοσοκομείο της Ναβάρα, στην Παμπλόνα της Ισπανίας, εξήγησε ότι ο καφές είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ποτά στον κόσμο και ότι έχουν γίνει μελέτες που έδειξαν ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας.
Ωστόσο, αυτή η μελέτη ήταν η πρώτη που εξετάζει συγκεκριμένα τους πληθυσμούς μιας μεσογειακής χώρας.