Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ανακαλύφθηκαν μούμιες-Φρανκεστάιν στη Σκωτία


Το δημιούργημα του Δόκτορος Φρανκεστάιν θύμισαν στους αρχαιολόγος δύο μούμιες που ανακάλυψαν σε νησί της Σκωτίας.

Ανακαλύφθηκαν μούμιες-Φρανκεστάιν στη Σκωτία
Το σώμα κάθε μούμιας είχε «συναρμολογηθεί» από μέλη, που κάποτε ανήκαν σε διαφορετικούς ανθρώπους!
Η ηλικία των δύο λειψάνων υπολογίζεται στα 3.500 χρόνια. Οι σκελετοί, που έφεραν σημάδια μουμιοποίησης, βρέθηκαν θαμμένοι, σε εμβρυακή στάση, στα θεμέλια ενός οικήματος.
Αυτό που οδήγησε τους επιστήμονες να ερευνήσουν περισσότερο τους δύο σκελετούς, ήταν ότι παρατήρησαν «αταίριαστα» σημεία πάνω τους: η πάνω με την κάτω γνάθος, ο αυχένας σε σχέση μη σπονδυλική στήλη κ.α.

Εξωτικά είδη ζώων που πήραν ονόματα διασημοτήτων


Το Gnanthia marleyi, το παρασιτικό καρκινοειδές που ακούει ρέγκε (Πηγή: John Artim, Arkansas State University)
Το Gnanthia marleyi, το παρασιτικό καρκινοειδές που ακούει ρέγκε (Πηγή: John Artim, Arkansas State University) 
Έστω και μετά θάνατον, ο Μπομπ Μάρλεϊ έγινε αυτή την εβδομάδα ο τελευταίος σταρ που είχε την τιμή να δώσει το όνομά του σε ένα είδος -συγκεκριμένα, ένα καρκινοειδές από την πατρίδα του την Καραϊβική.

Το Gnanthia marleyi είναι ένα αιμοβόρο παράσιτο που κρύβεται ανάμεσα στα κοράλλια της ανατολικής Καραϊβικής και επιτίθεται σε ψάρια για τους πιει το αίμα.

«Έδωσα το όνομα του Μπομπ Μάρλεϊ σε αυτό το είδος, το οποίο είναι πραγματικό θαύμα της φύσης, λόγω του σεβασμού και του θαυμασμού που τρέφω για τη μουσική του Μάρλεϊ» εξήγησε ο Πολ Σίκελ, καθηγητής Θαλάσσιας Οικολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Άρκανσο.

«Εξάλλου», πρόσθεσε, «το είδος αυτό ανήκει στην Καραϊβική όπως και ο Μάρλεϊ».

Το παρασιτικό καρκινοειδές περιγράφεται ως νέο είδος στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης Zootaxa.

Η μυστική βάση "Dulce" και οι εξωγήινοι


Η μυστική Βάση, Dulse Underground Genetics Facility, είναι το πρώτο βιογενετικό εργαστήριο στη γη, της αμερικανικής κυβέρνησης και πολλοί υποστηρίζουν, ότι συνεργάζεται με εξωγήινα όνταΠρόκειται για μια υπόγεια εγκατάσταση κοντά στο New Mexico, της οποίας η ύπαρξη είναι άγνωστη στον περισσότερο κόσμοΤο σύμβολο της βάσης, ήταν ένα τρίγωνο που κοιτάει προς τα κάτω και μέσα του ένα "Τ" (σαν το ελληνικό κεφαλαίο ταυ).
Οι πρώτες μαρτυρίες για τη συγκεκριμένη βάση, προήλθαν από ανθρώπους, που εργάστηκαν για την κατασκευή της και δούλεψαν στα εργαστήρια, από άτομα σε μυστικές υπηρεσίες (FBI, CIA, NSA) και από διάφορους διαπιστευμένους ερευνητές. Αργότερα, εφόσον το θέμα πήρε δημοσιότητα, ασχολήθηκαν περισσότεροι, έως ότου επιβεβαιώθηκε ότι η μυστική βάση Dulse, τελικά υπάρχει και δεν είναι αποκύημα φαντασίας κάποιων συνομωσιολόγων.
Έκτοτε, αν και πολλοί προσπάθησαν να αποκαλύψουν, την αλήθεια για το τι γίνεται εκεί μέσα, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, με την αμερικανική κυβέρνηση να δείχνει τρομερό ζήλο, ως προς τη διατήρηση άκρας μυστικότητας, γύρω από τη βάση Dulse. Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται, ότι όποιος έφθασε κοντά στη λύση του μυστηρίου, ή όποιος γνώριζε και μίλησε δημόσια, ξαφνικά έχασε τη ζωή του, με τρανταχτό παράδειγμα τον Phil Schneider, όπου βρέθηκε δολοφονημένος τον Ιανουάριο του 1996, μέσα στο διαμέρισμά, του εφτά μήνες αφότου έδωσε μια δημόσια διάλεξη για την βάση Dulse και για την ύπαρξη εξωγήινων όντων, τους "Grey" (Γκρίζους).
Ο Phil Schneider ήταν ήδη γνωστός, καθώς είχε 17 χρόνια εργασιακής εμπειρίας ως γεωλόγος μηχανικός και εργάστηκε για την αμερικανική κυβέρνηση, στα "black projects" (μαύρα σχέδια), σε υπόγειες βάσεις όπως Area 51, S-4 και Los AlamosΟ ίδιος είχε πει, ότι ήταν ένας εκ των τριών ανθρώπων, που επιβίωσε από τη μάχη του 1979, μεταξύ των Γκρίζων και του αμερικανικού στρατού, που έλαβε χώρα μέσα στις υπόγειες εγκαταστάσεις της Dulse και πως είχε κιόλας σκοτώσει δύο από αυτά τα εξωγήινα όντα. Αργότερα, δημιουργήθηκαν και άλλα βιογενετικά εργαστήρια, σαν αυτό της βάσης Dulse, στο Colorado, στη Nevada και στην Αριζόνα.

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ - 1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ




Στις 11 Ιουλίου του 2011 τα ξημερώματα, έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς Κύπρου «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Ζύγι, 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Λεμεσού, έχει ως αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 62 να τραυματιστούν, ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά. Όλα ξεκίνησαν, όταν ξέσπασε φωτιά σε 98 εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών, τα οποία κατασχέθηκαν το 2009 από ιρανικό πλοίο και παρέμειναν στη ναυτική βάση, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.
Μετά το τραγικό δυστύχημα, πολλοί Κύπριοι χρήστες του Διαδικτύου άλλαξαν τις εικόνες τους σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, με ολόμαυρες εικόνες προς ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς της έκρηξης. Πένθος επικράτησε στην Κύπρο από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως τη Τετάρτη 13 Ιουλίου. Μετά την έκρηξη, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, κρατώντας μαύρα πανό με συνθήματα αιώνιας μνήμης και ζητούσαν τη παραίτηση της κυβέρνησης Χριστρόφια. Ο υπουργός Άμυνας και ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς παραιτήθηκαν.