Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ 7 ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ CHRISTOS SNOW






ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ 7 ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ CHRISTOS SNOW

Ιστορικά Καφενεία της Αθήνας : Τα στέκια των λογοτεχνών

Με την καθιέρωση της Αθήνας ως πρωτεύουσας του νεαρού Βασιλείου της Ελλάδος μαζί με τον νεοκλασικισμό θα εισαχθεί από την Ευρώπη και η μόδα των καφενείων. Σύντομα τα ευρωπαϊκού τύπου καφενεία θα αντικαταστήσουν τους τουρκικούς καφενέδες και θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στην νεώτερη αθηναϊκή ιστορία. Τα πρώτα ευρωπαϊκά καφενεία θα κάνουν την εμφάνιση τους αρχικά στην οδό Αιόλου, όπου και το καφενείον "Η Ωραία Ελλάς" των σχολικών μας βιβλίων. Στη διάρκεια του μεσοπολέμου αλλά και μεταπολεμικά την σκυτάλη θα πάρουν τα βουλεβάρτα της Αθήνας,  τα οποία θα κοσμήσουν με την παρουσία τους καφενεία που θα εξελιχθούν σε κοσμικά και λογοτεχνικά στέκια. Από τα θρυλικά αυτά στέκια σήμερα ελάχιστα επιβιώνουν, καθώς τα περισσότερα έκλεισαν και τα κτήρια που τα στέγαζαν κατεδαφίστηκαν, όμως τα έργα των θαμώνων τους συνεχίσουν να αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του νεοελληνικού πολιτισμού.

Μαλαισία: Τέλος στις έρευνες για την πτήση MH370 που αγνοείται από το 2014 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ. ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΧΕΔΙΟ RENEGRADE.

Ο νέος υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε ότι οι έρευνες αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας για την πτήση MH370 των Μαλαισιανών αεροσκαφών, που αγνοείται από το 2014, θα τερματιστούν την επόμενη Τρίτη και δεν θα υπάρξουν άλλες παρατάσεις.

Όταν η Δεύτερη Σελήνη έπεσε στη Γη

Στην Αργεντινή υπάρχει μια περιοχή που ονομάζεται “Campo del Cielo”, δηλαδή “Πεδιάδα του Ουρανού” και βρίσκεται 1.000 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες.
Η περιοχή του “Campo del Cielo” φαίνεται πως υπήρξε το σημείο πρόσκρουσης, 5.000 – 6.000 χρόνια πριν, με ένα αινιγματικό γιγαντιαίο ουράνιο βλήμα και είναι γεμάτη κρατήρες, περίπου 26. Ο μεγαλύτερος κρατήρας έχει διαστάσεις 115×91 μέτρα.
Σύμφωνα με τους αργεντινούς θρύλους, λέγεται ότι μια μέρα, πριν από χιλιάδες χρόνια, ένα κολοσσιαίο και συμπαγές κομμάτι σιδήρου έπεσε από τον ουρανό και όλα γύρω από το σημείο εκείνο, τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Η επιστολή του Πούβλιου Λέντουλου

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα, με τα οποία ασχολήθηκαν οι επιστήμονες και οι ιστορικοί ερευνητές όλων των αιώνων, είναι αναμφισβήτητα και το θέμα της φυσιογνωμίας του Χριστού στο σύνολό της και ειδικά στα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Δημοκρατική συμπεριφορά αλά κάρτ! του Κώστα "Μαυροσκούφη" Δημητριάδη


Με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο "εμετικός" για μένα Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μπήκα σε σκέψεις προσπαθώντας να ανακαλύψω τι πραγματικά επικράτησε μέσα μου στο άκουσμα της είδησης...
Αντέδρασα σαν ένα "politically correct" άτομο, ή σαν ένας αγανακτισμένος, κατά το ήμισυ Πόντιος, που βρέθηκα να ακούω τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης να λέει ότι θαυμάζει τον Κεμάλ χωρίς να δίνει δεκάρα (κατά το κοινό "χέστηκε") αν το ινδαλμά του είχε μακελέψει εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας...;;;
Προσπάθησα να σκεφθώ ψύχραιμα...

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ 6 ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ CHRISTOS SNOW

 

 ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ 6 ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ CHRISTOS SNOW