Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Παραιτήθηκε ο Στ. Κριμιζής από τον ΕΛΔΟ με βαριές κατηγορίες

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού υπέβαλε ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, έναν μήνα μετά τον ορισμό του ΔΣ του Οργανισμού, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, και τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα.
Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Κριμιζής κάνει λόγο για υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊσταμένου».
Παράλληλα, χαρακτηρίζει τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων «Τσάρο του Διαστήματος», υπογραμμίζοντας πως δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.
«Πολύ σύντομα μου έγινε σαφές ότι ο κ. γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει αναλάβει, υπό την ανοχή του κ. υπουργού, το ρόλο του «Τσάρου του Διαστήματος» στην Ελλάδα, αν και δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Φαίνεται λοιπόν πως εγώ περισσεύω, εφόσον δεν δέχομαι να είμαι φερέφωνο κανενός» αναφέρει ο κ. Κριμιζής, συμπληρώνοντας ότι ζήτησε και πήρε τις διαβεβαιώσεις που έπρεπε από τον κ. υπουργό, οι οποίες όμως τελικά δεν τηρήθηκαν.
Ακόμη, μιλά για ακρωτηριασμό του ΕΛΔΟ μεταφέροντας τις αρμοδιότητές του, όπως η εκπροσώπηση της χώρας στον Ευρωπαϊκό Διαστημικό Οργανισμό, σε μη ειδικούς υπαλλήλους του υπουργείου. «Δυστυχώς, έτσι δημιουργούνται συνθήκες που υπονομεύουν τα «3Α» όπως συνηθίζω να λέω, Αξιολόγηση, Αξιοκρατία, Αριστεία, και καθιστούν τη συμμετοχή μου αδύνατη», όπως αναφέρει.

Το υπερόπλο «φονικό σαλάχι» και η Τουρκική προπαγάνδα. ΑΜΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΤΕ. ΤΟ 2023 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΜΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΑΡ ΤΡΕΚ . ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ

«Η τουρκική εταιρεία Albayraklar Savunma έχει αναπτύξει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Karadeniz το πρώτο σύστημα UUV που λειτουργεί ως αυτόνομο υποβρύχιο όπλο, αναφέρει η «Daily Sabah«. Το πρόβλημα ωστόσο με τον ισχυρισμό, είναι πως κανείς δεν το έχει δει…

Το σύστημα φέρει την ονομασία «Wattozz» και παρουσιάζεται σε γραφιστικές απεικονίσεις ως σαλάχι. Το φερόμενο τουρκικό UUV μπορεί να εκραγεί πλησίον πλοίων με σκοπό την καταστροφή τους. Το «Wattozz», που διαθέτει λειτουργία αναμονής, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ρόλο επιτήρησης. Ο χειρισμός του γίνεται με κρυπτογραφημένα ακουστικά κύματα, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 5.5 κόμβους και διαθέτει αυτονομία 12 ωρών.

Παύλος Σαντορίνης – Ο σπουδαίος επιστήμονας που εφηύρε το ραντάρ

Ένα αξιοσημείωτο γεγονός, που σχεδόν είχε περάσει απαρατήρητο στον ελληνικό Τύπο, ήταν η ξεχωριστή τιμή που είχε γίνει σ’ έναν σπουδαίο Έλληνα επιστήμονα, τον υφηγητή του Πανεπιστήμιου Παύλο Σαντορίνη.
Ο Παύλος Σαντορίνης, που ήταν ο εφευρέτης του “Ελληνικού Ραντάρ”, του σημαντικού αυτού μηχανήματος, που έβρισκε τον στόχο και στο πιο πυκνό σκοτάδι, εκλήθη αυτοπροσώπως από τον Αμερικανό Ναύαρχο Χιούιτ να επισκεφτεί το Μιζούρι των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής, ώστε να μελετήσει όλες τις τελειοποιήσεις του ραντάρ επάνω στο πλοίο.

ΥΠΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ – ΜΟΡΑ – ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ: ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.

Έχετε νιώσει ποτέ σαν να είστε ξύπνιοι στο κρεβάτι, αλλά να μην μπορείτε να κινηθείτε; Μπορεί να έχετε νιώσει πολύ μεγάλο φόβο εκείνη τη στιγμή, αλλά όσο και αν προσπαθείτε δεν μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια. Η κατάσταση αυτή σύμφωνα με την σύγχρονη επιστήμη ονομάζεται υπνική παράλυση, στο παρελθόν λαογραφικά κείμενα την παρουσιάζουν ως ένα δαιμονικό πλάσμα με το όνομα «Μόρα», ενώ υπάρχει και μία μερίδα μελετητών που θεωρεί ότι πολλές φορές πρόκειται για συγγενή συμπτώματα μετά από απαγωγή ή επίσκεψη εξωγήινων όντων. Όμως, πια περίπτωση έτυχε να βιώσετε;

Aπίστευτη ανακάλυψη! Βρέθηκε «γίγαντας» προϊστορικός ελέφαντας 8 εκατομμυρίων ετών στα Σκόπια

Απίστευτη ανακάλυψη στα Σκόπια αφού βρέθηκε προϊστορικός ελέφαντας 8 εκατομμυρίων ετών σε χωράφι.
Ένας Σκοπιανός ανακάλυψε απολιθώματα από τον τεράστιο σκελετό προϊστορικού ελέφαντα, ενός ζώου, που σύμφωνα με τους ειδικούς, προϋπήρξε των μαμούθ.
Οι παλαιοντολόγοι που εξέτασαν τα ευρήματα, ακολούθησαν τις πλέον σύγχρονες μεθόδους προκειμένου να ορίσουν την «ηλικία» των απολιθωμάτων.
Τα αποτελέσματα που έβγαλαν τα τεστ, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.