Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΕΡΤ1 ΚΑΙ ΕΡΤ3 . ΔΥΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ . ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ;

 Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ 1 . Η ΚΥΡΙΑ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Απαγορεύεται να επισκεφτείτε αυτό το μέρος: Εδώ ζει το πιο δηλητηριώδες φίδι του κόσμου! – Το δάγκωμά του λιώνει την ανθρώπινη σάρκα!

Μοιάζει με εξωτικό νησί, όνειρο του κάθε ταλαίπωρου που σκέφτεται τις διακοπές. Όμως δεν είναι ένα νησί όπως όλα τ’ άλλα! Το νησί, των φιδιών όπως το ονομάζουν ή Ilha de Queimada Grande στην Βραζιλία, όπως είναι το κανονικό του όνομα δεν είναι ένας επίγειος παράδεισος αλλά η κόλαση η ίδια.
Βρίσκεται μόλις 32 χιλιόμετρα από τις ακτές του Σαο Πάολο στην Βραζιλία. Και κάτοικοί του είναι 4.000 από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου.
Και δικαίως, αφού η χρυσή οχιά μπορεί να επιτεθεί σε πουλιά την ώρα που πετούν ενώ αν επιτεθεί και δαγκώσει άνθρωπο το δηλητήριό της θα λιώσει την σάρκα του!

Χρ. Ζερεφός: Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να μείνει

Οι κλιματικές αλλαγές που είναι πλέον εμφανείς και στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τους επιστήμονες επηρεάζουν εκτός των άλλων και τη μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα.

Όπως λέει μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επίτιμος καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός, τα επόμενα χρόνια το κλίμα θα αποσταθεροποιηθεί ακόμα περισσότερα και η εναλλαγή των ακραίων φαινομένων θα είναι ακόμα πιο συχνή. Ως αποτέλεσμα αναμένονται και περισσότερες μεταφορές σκόνης από την αφρικανική ήπειρο.

Βρέθηκε ο καταγραφέας της μοιραίας πτήσης του Mirage

Εντοπίστηκε ο καταγραφέας πτήσεων σε βάθος 800 μέτρων!