Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ :΅Ελληνικός Στόλος σπάει τον Τουρκικό αποκλεισμό και πλέει για Κύπρο!

Το ΓΕΝ έδωσε διαταγή στην πυραυλάκατο ΡΟΥΣΣΕΝ κλάσης SUPER VITA και στην Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ (P 267) να μεταβούν άμεσα   στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου μαζί με ισχυρή συνοδεία των πλέον προηγμένων υποβρυχίων μας. Για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρουμε τον αριθμό. Παράλληλα σε ετοιμότητα βρίσκεται ένα περιπολικό και μια φρεγάτα στην Κρήτη.

Τα ιερά τρίγωνα της ελληνικής αρχαιότητας και η καλά κρυμμένη σημασία τους!!!



Ο περίφημος γεωδαιτικός τριγωνισμός της αρχαίας Ελλάδας είναι άλλο ένα θαυμαστό μυστήριο των προγόνων μας, καθώς η χωροθεσία των ναών και των ιερών τους σχηματίζεινοητούς γεωμετρικούς σχηματισμούς που αψηφούν λογικές ερμηνείες και καλοβαλμένα πλαίσια εγγραφής.
Το γιατί έχτιζαν οι αρχαίοι Έλληνες τους χώρους λατρείας τους κατά τρόπο που να δημιουργούν στον χάρτη ισόπλευρα και ισοσκελή τρίγωνα ή να επαληθεύουν περίπλοκες μαθηματικές σχέσεις παραμένει το μεγάλο ζητούμενο, με τα ερωτήματα που ανακύπτουν να είναι πολλά και ποικίλα: τι εξυπηρετούσε η ιερή αυτή χωροθεσία αλλά και πώς υπολόγιζαν τις τεράστιες αποστάσεις (πόσο μάλλον όταν παρεμβαλλόταν ανάμεσά τους η θάλασσα);
Και βέβαια μπορεί δύο ισοσκελή τρίγωνα να έχουν κλέψει όλη τη δόξα, εγείροντας συνωμοσιολογικές θεωρίες για ενεργειακά μαγνητικά πεδία και άλλα πολλά, ο τριγωνισμός φαίνεται πάντως πως ήταν γενικευμένη πρακτική της ελληνικής ζωής.

Το ερειπωμένο θέρετρο των Ναζί που γίνεται πολυτελές καταφύγιο για πλουσίους

Τρία χρόνια πριν την εισβολή των Ναζί στην Πολωνία το 1939, ο Αδόλφος Χίτλερ διέταξε την κατασκευή του μεγαλύτερου τουριστικού θέρετρου στον κόσμο, κατά μήκος της ακτογραμμής της νήσου Rügen.

Τα προβλήματα του ύπνου μπορεί να αποτελούν πρώιμη ένδειξη για Αλτσχάιμερ

Οι διαταραχές του ύπνου μπορεί να αποτελούν σημάδι ότι, κατά τα άλλα υγιείς, άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ αργότερα στη ζωή τους, σε σχέση με όσους κοιμούνται χωρίς πρόβλημα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Μπάρμπαρα Μπέντλιν της Ιατρικής Σχολής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν-Μάντισον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Neurology” της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, ανακάλυψαν την ύπαρξη μιας σχέσης ανάμεσα στα προβλήματα του ύπνου και στους βιοδείκτες της νόσου Αλτσχάιμερ στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

Ανιστόρητες δηλώσεις Γερμανού υφυπουργού στα Σκόπια: Απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών

"Θα καλούσαμε τον Γερμανό Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Michael Roth να είναι πιο προσεκτικός όταν επισκέπτεται χώρες των Βαλκανίων, να αποφεύγει να προσπαθεί να παραδίδει μαθήματα ιστορίας και να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στις ευαισθησίες των ευρωπαίων εταίρων του”. Αυτή την απάντηση έδωσε στον Γερμανό υφυπουργό το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όταν άρχισε να παραδίδει “μαθήματα ιστορίας”, κατά την επίσκεψη του στα Σκόπια.

Μόλις οι Τούρκοι κτύπησαν τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ στην Συρία ήρθε πρόσκληση Ν.Τραμπ σε Α.Τσίπρα για συνομιλίες!

Πρόσκληση στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τις ΗΠΑ απηύθυνε πριν λίγο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ΗΠΑ Μάικ Πενς εξ ονόματος του προέδρου Ν.Τραμπ, σε μια εξαιρετικά «θερμή» προς το πρόσωπο του πρώτου ανακοίνωση, όπου ξεχωρίζει η αποστολή «συγχαρητηρίων για τα οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας»!

Ο Μάικ Πενς μίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που η Αγκυρα αυξάνει την στρατιωτική κινητικότητά της στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο, μόλις λίγες ημέρες μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό στην Ελβετία, ως αποτέλεσμα της τουρκικής απαίτησης να μείνει ο τουρκικός Στρατός στο νησί και να εξακολουθήσει η Τουρκία να είναι εγγυήτρια δύναμη.

ΕΚΤΑΚΤΟ : Τουρκική άσκηση δίπλα στο γεωτρύπανο!

 
Κορύφωση προκλητικότητας από την Άγκυρα με έναρξη ναυτικών γυμνασίων εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Το αεροπλανοφόρο Μπους στην περιοχή.Με έναρξη ναυτικών γυμνασίων εντός της κυπριακής ΑΟΖ κορυφώνει την προκλητική της δραστηριότητα η Άγκυρα, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψει την έναρξη της γεώτρησης από την Total στο οικόπεδο 11 της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.
Με οδηγία προς ναυτιλομένους (υπ' αριθμόν 697/17), η Άγκυρα δέσμευσε για ασκήσεις αύριο, που είναι προγραμματισμένη η άφιξη του πλωτού γεωτρύπανου της Total, εκτεταμένη περιοχή που επικαλύπτει τμήμα των οικοπέδων 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Κατασκοπικό θρίλερ! Η Γερμανία παρακολουθούσε τη Βουλή, υπουργεία, πρεσβείες και κόμματα

Απίστευτες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις στόχων επί ελληνικού εδάφους από τη Γερμανία
- Η… μακρά λίστα της BND (γερμανική μυστική υπηρεσία) με στόχους παρακολουθήσεων από το 2000!
- Ρόλος της Deutsche Telekom που εξαγόρασε τον ΟΤΕ και η συνεργασία Γερμανίας - ΗΠΑ

Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για τις "συνακροάσεις", ένα ντοκιμαντέρ από το Vice, μια έρευνα του Spiegel και κάπως έτσι "δένει" το… "γλυκό" των παρακολουθήσεων στόχων επί ελληνικού εδάφους από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, τουλάχιστον από το 2000. Η Βουλή, τα κόμματα, υπουργεία, πρεσβείες άλλων χωρών, όλα (και όλοι) είχαν μπει στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων από τη Γερμανία.

Άρματα μάχης και πολεμικό υλικό ξεφορτώνουν οι Τούρκοι στην Αμμόχωστο

Άρματα μάχης και πολεμικό υλικό ξεφόρτωσε τις τελευταίες μέρες στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου ο τουρκικός κατοχικός στρατός.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες, ο κατοχικός στρατός παρέλαβε αριθμό αρμάτων μάχης και άλλο πολεμικό υλικό, το οποίο κατέφθασε στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου από την Τουρκία. Πηγές στο ΓΕΕΦ που για ευνόητους λόγους επιθυμούν όπως κρατήσουν την ανωνυμία τους, ανέφεραν  ότι οι κινήσεις των κατοχικών στρατευμάτων, τα οποία σημειωτέον, βρίσκονται σε επιθετική διάταξη σε όλο το μήκος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός, παρακολουθούνται στενά από την Εθνική Φρουρά. Παρά ταύτα, δεν υπάρχει ακόμα διευκρίνιση κατά πόσον τα άρματα μάχης και το πολεμικό υλικό που ξεφορτώθηκε στην Αμμόχωστο είναι ενισχυτικό των ήδη ευρισκομένων στο νησί μας αρμάτων μάχης του Αττίλα, ή αν έχουν φτάσει στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη μας, σε αντικατάσταση άλλων τα οποία επιστράφηκαν στην Τουρκία.

Τι γνώριζαν οι Σουμέριοι και οι Βαβυλώνιοι για τον Κατακλυσμό του Νώε;

Διαβάστε πώς η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε πήλινες πινακίδες του 1635 π.Χ. η οποία καταγράφει μία ιστορία για την πλημμύρα, ενώ σε άλλες πήλινες πινακίδες του 7ου προ Χριστού βρίσκουμε πολλές ιστορίες παράλληλες με τη βιβλική διήγηση της δημιουργίας του κόσμου!
Οι Σουμέριοι, όπως όλοι γνωρίζουν, ονομάστηκαν έτσι οι κάτοικοι του Σουμέρ (Σουμερίας) που έκαναν την εμφάνισή τους λίγο πριν την 4η χιλιετηρίδα π.Χ.. Η ιστορία τους παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αν και περιέχονται σ’ αυτή πολλά μυθικά στοιχεία, όπως άλλωστε συμβαίνει με τις ιστορίες των αρχαίων λαών.
Μετά από ανασκαφές που έγιναν, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Σουμέριοι είχαν σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε τεχνικές ανακαλύψεις. Για παράδειγμα αναφέρουμε τον κεραμικό τροχό, το άροτρο κ.ά.. Επινόησαν ακόμη ένα σύστημα ύδρευσης για την περιοχή τους, που ήταν άνυδρη. Έκτισαν πολλές πόλεις (Ουρούκ, Λαγκάς, Ουρ).

Σκύθες: Ένας μυστηριώδης λαός του παρελθόντος

Πολλά έχουν γραφεί για τους Σκύθες, ωστόσο η ιστορία του Ηροδότου περί της σκυθικής μεσοβασιλείας, αν και ευφάνταστη ως προς τις λεπτομέρειες και τη χρονολόγηση, εντάσσεται στην εθνική μηδική εποποιία, η οποία αντανακλά την ιστορική πραγματικότητα. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
Οι Σκύθες
Στην ιστορία του Ηροδότου για το μηδικό βασιλικό οίκο (Α', 103-6), περιλαμβάνεται κάποιος θρύλος, ότι οι Σκύθες (1) εισέβαλαν στην Ανω Ασία. Σύμφωνα με το θρύλο αυτόν, η επίθεση του Κυαξάρη στην Ασσυρία διακόπηκε από τη μαζική εισβολή των Σκυθών στον Ζάγρο. Χρειάστηκε να περάσουν είκοσι οκτώ χρόνια σκυθικής κυριαρχίας στη Μηδία, μέχρι ο Κυαξάρης να μπορέσει να απωθήσει αυτούς τους πολεμοχαρείς νομάδες και να επανέλθει στην προσπάθεια του να κατακτήσει τη Βόρεια Μεσοποταμία. Επί πολλά χρόνια, οι ερευνητές έριζαν αν πράγματι οι Σκύθες εισέβαλαν στη Μηδία και πότε συνέβη αυτό. Μερικοί υποστήριζαν ότι η περίοδος των είκοσι οκτώ ετών της υποτιθέμενης σκυθικής κατοχής θα έπρεπε να συμπίπτει με την τεσσαρακονταετή βασιλεία του Κυαξάρη.

Ποια είναι η λεγόμενη καλλισθενική γυμναστική των αρχαίων Ελλήνων

Η καλλισθενική αγωγή σου χαρίζει σθένος και κάλλος, συν του ότι σφίγγει, δίνει γράμμωση, αδυνατίζει χωρίς μηχανήματα και βάρη, χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματός σου και ισορροπώντας στο σώμα του άλλου ή σε κάποιο μονόζυγο.
Τι ακριβώς είναι
Το σύστημα προπόνησης που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες πολεμιστές και αθλητές για να προετοιμάσουν το σώμα και το πνεύμα τους για μάχη, αγώνες ή απλώς για να αθληθούν και να επιτύχουν το σωματικό αλλά και πνευματικό κάλλος και σθένος.

Σπάνιος Ελληνικός χάρτης της βυζαντινής εποχής που κρατείται στη Μυστική Βιβλιοθήκη του Βατικανού

Σπάνια θα συναντήσει κανείς παλαιούς χάρτες της Ευρώπης ή παγκόσμιους, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί από Έλληνες και οι ονομασίες να αναγράφονται στην Ελληνική γλώσσα…
Μας είναι γνωστοί οι χάρτες, που έγιναν πάνω σε πρότυπα του Πτολεμαίου, στους αναγεννησιακούς αιώνες, κυρίως, μετά το 15ο αιώνα, αλλά, είναι με λατινική γραφή και φέρουν λατινικές ονομασίες.
Ο χάρτης που παρουσιάζουμε, σήμερα, είναι ένα πολύ σπάνιο κομμάτι του βυζαντινού πολιτισμού, σχεδιασμένος λίγα χρόνια πριν αλωθεί η Κωνσταντινούπολη, από τους Οθωμανούς.

Ανατροπή του μύθου: Οι Σπαρτιάτες δεν έριχναν στον Καιάδα τα «προβληματικά» παιδιά - Ποιους έριχναν;

Ο Καιάδας είναι σε όλους γνωστός ως το μέρος όπου οι αρχαίοι Σπαρτιάτες έριχναν τα παιδιά που δεν ήταν ικανά για μάχη καθώς διέθεταν προβλήματα.
Αυτό όμως που επιβεβαιώνεται από την έρευνα, είναι ότι στον Καιάδα οι Σπαρτιάτες δεν έριχναν τα προβληματικά παιδιά. Εκεί εκτελούσαν τους καταδικασμένους σε θάνατο, τους επίορκους, τους προδότες, τους εγκληματίες και τους αιχμάλωτους πολέμου.
Στον Καιάδα κατέληξε ο ήρωας του Β΄ Πελοποννησιακού πολέμου Αριστομένης ο Ανδανιεύς, μαζί με 50 αιχμάλωτους Μεσσηνίους, αλλά εκεί επρόκειτο να πετάξουν και τον βασιλιά Παυσανία που είχε καταδικαστεί σε θάνατο ως προδότης.
Ο Καιάδας, το σπηλαιοβάραθρο του «τρόμου», βρίσκεται κοντά στο χωριό Τρύπη, 10 χλμ. από τη Σπάρτη, δίπλα στο δημόσιο δρόμο Σπάρτης – Καλαμάτας. Η ύπαρξη βαράθρου με ανθρώπινα οστά στην Τρύπη ήταν για πολλά χρόνια γνωστή, αλλά η πρώτη επίσημη επιτόπια έρευνα έγινε το 1983. Τα περισσότερα οστά ήταν όντως ανθρώπινα. Οστά βρέθηκαν και σε φυσικές σχισμές και σε εσοχές ψηλότερα από το σημερινό δάπεδο.

387 π.Χ. Οι Σπαρτιάτες μπαίνουν στο λιμάνι του Πειραιά και αχρήστευσαν πολλά πολεμικά αθηναϊκά πλοία. Η πρώτη καταγεγραμμένη πράξη δολιοφθοράς στην Ιστορία

Η ιστορία έχει καταγράψει στις σελίδες της αμέτρητες τολμηρές πράξεις αιφνιδιασμού και δολιοφθοράς. Κατορθώματα που αν μη τι άλλο θαυμάζονται για το απρόοπτο και το αίσιο του αποτελέσματός τους, με την εναλλαγή των γενεών και των πολιτικών καταστάσεων, περνάνε στο περιθώριο. Τελικά περιορίζονται σε λίγες παραγράφους κάποιων παλιών βιβλίων.

Ένα τέτοιο γεγονός, σημάδεψε τα ναυτικά χρονικά της αρχαιότητας και χαρακτηρίστηκε σαν μοναδικό: μέσα σε λίγες ώρες, ξημερώματα, κάπου στα 387 π.Χ. οι Σπαρτιάτες μπήκαν μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, αχρήστευσαν πολλά πολεμικά αθηναϊκά πλοία, άρπαξαν άλλα εμπορικά μαζί με το πλήρωμά τους, απήγαγαν εμπόρους, ναυκλήρους κι έφυγαν ανενόχλητοι! Φαίνεται πως οι Αθηναίοι θα έκαναν αρκετό καιρό για να ξεπεράσουν τη ντροπή τους από το πάθημα.. και δεν ξέρουμε ποιοί λογοδότησαν για την αμέλειά τους.

Ηρόδοτος : Πως Ιδρύθηκε η δυναστεία του Γύγη και γιατί ο Βασιλιάς Κανδαύλης του πρότεινε να δει την γυναίκα του γυμνή;

Η ανώτατη εξουσία της Λυδίας, που ανήκε στους Ηρακλείδες , πέρασε στην οικογένεια του Κροίσου, τους Μεριμνάδες, με τον ακόλουθο τρόπο. Ο Κανδαύλης, βασιλιάς των Σάρδεων ( οι ΄Ελληνες τον λένε Μυρσίλο) καταγόταν από τον Αλκαία , για του Ηρακλή. Πατέρας του ήταν ο Μύρσος και ο Κανδαύλης ήταν ο τελεταίος των Ηρακλειδών που κυβέρνησε τις Σάρδεις. πρώτος ήταν ο ΄Αγρωνας, γιος του Νίνου, εγγονός του Βήλου και δισέγγονος του Αλκαίου.

Πριν από τον ΄Αγρωνα, ο θρόνος ανήκε στη δυναστεία του Λυδού, γιού του ΄Ατη. από αυτόν ονομάστηκε Λυδός ο λαός που παλιότερα ήταν γνωστός με το όνομα Μηίων. Αυτοί λοιπόν παρέδωσαν τη διακυβέρνηση στους Ηρακλείδες, τους απογόνους του Ηαρκλή και μιάς σκλάβας που ανήκε στον Ιάρδανο. η εξουσία των Ηρακλειδών επιβεβαιώθηκε και από ένα χρησμό. Βασίλεψαν επί είκοσι δύο γενιές, μιά περίοδο που κράτησε συνολικά πεντακόσια πέντε χρόνια, όπου ο γιός διαδεχόταν τον πατέρα, ώσπου φτάνουμε στον Κανδαύλη, γιό του Μύρσου.

Η θάλασσα ξεβράζει τεράστια τερατόμορφα ψάρια στην Κίνα


Το μεγάλο ηλιόψαρο και το τεράστιο ψάρι-κουπί εντοπίστηκαν να στεγνώνουν νεκρά στην παραλία

Ένα περίεργο φαινόμενο λαμβάνει χώρα τα τελευταία 24ωρα σε ακτή της Κίνας, καθώς η θάλασσα ξεβράζει τεράστια τερατόμορφα σπάνια ψάρια στην παραλία.

Οι κάτοικοι της μικρής πόλης Λιουάο στην Ανατολική Κίνα, εντόπισαν αρχικά ένα πολύ μεγάλο Ηλιόψαρο, ή όπως το αποκαλούν Μόλα Μόλα. Λίγες ημέρες αργότερα, βρήκαν ένα τεράσστιο ψάρι-κουπί, όπως το λένε, να στεγνώνει νεκρό στην άμμο.