Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Θα έριχναν με πύραυλο το αεροσκάφος του Ερντογάν! Αποκαλύψεις για το πραξικόπημα στην Τουρκία

Οι πραξικοπηματίες θα χτυπούσαν με πύραυλο αέρος – αέρος Sidewinder το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου, το βράδυ της 15ης Ιουλίου
- Τα μεσάνυχτα, τα δύο πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη βάση “Ακιντζί” στην Άγκυρα
- Η εφημερίδα “Hurriyet” επικαλείται τις καταθέσεις των πιλότων

Το σχέδιο... εξόντωσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ του πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, αποκαλύπτει η "Hurriyet", επικαλούμενη τις καταθέσεις των πιλότων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πιλότοι ανέφεραν στην κατάθεσή τους πως όταν ακριβώς τα μεσάνυχτα τα δύο πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη βάση "Ακιντζί" στην Άγκυρα, εξοπλισμένα μόνο με πυραύλους αέρος - αέρος οι οποίοι χτυπούν αεροσκάφη, δεν γνώριζαν ποιος είναι ο στόχος.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΟΜΒΑ - Με σημαία Αγίου Όρους τα ελληνόκτητα πλοία!

Για να αντιμετωπιστεί η αποδυνάμωση της ελληνικής σημαίας - - Μπλόκο και στους εκβιασμούς της Γερμανίας για κατάργηση των προνομίων που έχουν οι Έλληνες εφοπλιστές
Το καλό το παλικάρι βρίσκει -έτσι και το
θελήσει- κι άλλο μονοπάτι για να ξεφύγει από τη θηλιά που πάει να του βάλει ο... συνέταιρός του για να του πάρει τη δουλειά που έχει εδώ και αμέτρητα χρόνια ως ένας από τους κυρίαρχους παίκτες στην παγκόσμια Αγορά.
Ο λόγος για τη ναυτιλία μας, όπου οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν μπει στο μάτι της Γερμανίας -και όχι μόνο-, που έχει βάλει βέτο για τα προνόμια που τους έχει προσφέρει το ελληνικό κράτος. 
Και είναι τέτοια η... λύσσα τους, που έχουν βάλει μπροστά την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να απαιτήσει από την Ελλάδα την κατάργηση αυτών των προνομίων. Αν το πετύχουν, τότε πάρα πολλά ελληνικά καράβια θα αλλάξουν σημαία, θα αφήσουν την ελληνική. Και, μάλιστα, αυτή η τάση έχει ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται. 

Πώς μπορεί να φθάσει ο Δούναβης στη Θεσσαλονίκη

Eνα έργο-μαμούθ κόστους 17 δισ. δολαρίων μπαίνει στα σκαριά με τη συνεργασία Ελλάδας, Σερβίας και Σκοπίων και αναβαθμίζει τη Θεσσαλονίκη σε κεντρικό κόμβο μεταφορών προς την Κεντρική Ευρώπη, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της Κίνας

Να συνδέσει το όνομά του με ένα φαραωνικό έργο που αλλάζει τη γεωστρατηγική σημασία της Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για την πλωτή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Βελιγράδι και την Κεντρική Ευρώπη μέσω των ποταμών Αξιού και Μοράβα.

Η βαλκανική διώρυγα θα έχει συνολικό μήκος 650 χλμ. και θα διασχίζει Ελλάδα, Σκόπια και Σερβία καταλήγοντας στον Δούναβη, ποταμόδρομο διευρωπαϊκής εμβέλειας, και από εκεί σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό project που ανοίγει νέους ορίζοντες τόσο στις μεταφορές εμπορευμάτων και ανθρώπων όσο και στον τουρισμό, αλλά κυρίως αναβαθμίζει τον κομβικό ρόλο της Θεσσαλονίκης καθιστώντας την πύλη του ποτάμιου δικτύου της Ε.Ε. και κεντρικό κόμβο διακίνησης φορτίων από και προς την Ευρώπη.

Δύο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη στις φωτιές της Αλβανίας

Προηγήθηκε αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης - Τα Τίρανα δεν έχουν στόλο αεροπυρόσβεσης

Δύο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κέρκυρα θα συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Αλβανία, η οποία βρίσκεται σε πύρινο κλοιό τις τελευταίες 24 ώρες, όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πηγές από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η απόφαση αποστολής ελληνικών πυροσβεστικών σκαφών έγινε, μετά από αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης, καθώς η γειτονική μας χώρα δεν διαθέτει στόλο αεροπυρόσβεσης, ούτε δυνατότητες πρόσβασης των οχημάτων σε δασώδεις περιοχές. Η αλβανική πλευρά έχει ζητήσει βοήθεια από τρίτες χώρες και, μέχρι στιγμής, έχει ανταποκριθεί μόνο η Ελλάδα.

Τα γηροκομεία στην αρχαία Ελλάδα η προστασία των γερόντων και η υιοθέτηση τους από όσους δεν είχαν παιδιά

Στην αρχαία Ελλάδα, οι άνθρωποι σπάνια ξεπερνούσαν τα πενήντα χρόνια ζωής. Όσοι δηλαδή κατάφερναν να μεγαλώσουν, καθώς το ποσοστό της παιδικής θνησιμότητας ήταν πολύ υψηλό.

Οι αρρώστιες, οι κακές συνθήκες ζωής και οι συνεχείς πολεμικές επιχειρήσεις δεν άφηναν τους ανθρώπους να γεράσουν σύμφωνα με τα σημερινά μέτρα, ενώ οι γυναίκες πολύ γρήγορα καταπονούσαν το κορμί τους, αφού άρχιζαν να γεννούν συνεχώς παιδιά μόλις έμπαιναν στην εφηβεία τους. Στα δεκατέσσερά τους ήταν ήδη παντρεμένες και μητέρες.

Σχολή της Μιλήτου το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου

Μοναδικός καθηγη­τής της ήταν ο Θαλής (βλ. λ. Θαλής ο Μιλήσιος), ο οποίος δίδασκε μερικές δεκάδες φοιτητών. Από τον Αριστοτέλη έχουμε μερικές πλη­ροφορίες για το έργο της σχολής, τις οποίες έγραψε περίπου 250 χρόνια μετά τον θάνατο του Θαλή. Ο Αριστοτέλης, ωστόσο, ασχολείται μόνο με τις φιλοσοφικές θεωρίες της Σχολής, ενώ μόνο από μεταγενέστερους συγγραφείς σώθηκαν μερικές πληροφορίες που μας βοηθούν να σχηματί­σουμε κάποια εικόνα για το έργο της.

Ο Θαλής είχε επιδοθεί στην απόδειξη γεωμετρικών προ­τάσεων, η αλήθεια των οποίων είχε διαπιστωθεί εμπει­ρικά. Αναφέρονται μερικές αποδείξεις θεωρημάτων περί ομοιότητας καθώς και η κατασκευή κάποιου απλού οργάνου, με τη βοήθεια του οποίου μπορούσε να υπολογιστεί από την παραλία η απόσταση ενός πλοίου που πλησίαζε. Λέγεται πως για τη μέτρηση της απόστασης αυτής είχε αποδείξει το θεώρημα πως «αν δύο τρίγωνα έχουν μία πλευρά ίση και τις προσκείμενες γωνίες ίσες, είναι ίσα».

Κακλαμάνης: Έβαλαν στο προεδρικό διάταγμα θέμα προσευχής και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους το γύρισε πίσω

Ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι το προεδρικό διάταγμα περιείχε το θέμα της προσευχής και επεστράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

γιατί υπήρξε θέμα αντισυνταγματικότητας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.
"Το κουμπί σε αυτό το προεδρικό διάταγμα δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο προεδρικό διάταγμα ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Αλλά, στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας πάνω στις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πάτησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι. Εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα Αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει" είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:

Καταργούν και με τη βούλα την αριστεία -Με κλήρωση οι σημαιοφόροι στα δημοτικά σχολεία Πηγή: Καταργούν και με τη βούλα την αριστεία -Με κλήρωση οι σημαιοφόροι στα δημοτικά σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας βάζει τέλος στην αριστεία και με τη βούλα, αφού στα δημοτικά σχολεία οι σημαιοφόροι θα βγαίνουν μετά από κλήρωση και όχι βάσει της βαθμολογίας τους.
Με Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 79/2017) ορίζεται ότι από δω και πέρα σημαιοφόρος στην Στ' τάξη του Δημοτικού μπορεί να είναι ο καθένας, ανεξαρτήτως βαθμολογίας, καθώς η επιλογή του θα γίνεται με κλήρωση και όχι βάσει βαθμολογίας, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Ειδικότερα, οι χαρακτηριστικές παράγραφοι του διατάγματος αναφέρουν:

ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ – Αυτό είναι το επαναστατικό «αόρατο» αεροπλάνο των Ναζί

Μοιάζοντας περισσότερο με εξωγήινο σκάφος, το Ηο 229 δεν πρόλαβε να αλλάξει την πορεία του πολέμου.
Όμως ήταν δεκαετίες μπροστά από την εποχή του, διαθέτοντας ακόμη και χαρακτηριστικά stealth!
Η πρώτη αεριωθούμενη «ιπτάμενη πτέρυγα» στην ιστορία, πέταξε τους τελευταίους μήνες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου χωρίς να προλάβει να αλλάξει την προδιαγεγραμμένη μοίρα της ναζιστικής Γερμανίας. Όμως μόλις σήμερα μπορεί να γίνει αντιληπτό πόσο προηγμένη ήταν η σχεδίαση των αδελφών Horten –τόσο προηγμένη που τα μυστικά της αεροδυναμικής της ακόμη δεν έχουν πλήρως κατανοηθεί.