Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Ποιοι τον δολοφόνησαν – Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ! Έλεγε αλήθειες που ενοχλούσαν

Ο μεγαλύτερος παραμυθάς της αρχαιότητας ήταν ο Αίσωπος, ένας δούλος που διατύπωσε με σατιρικό ύφος μύθους που είχαν συμβολικό χαρακτήρα.
Ο Ηρόδοτος τον χαρακτήριζε «λογοποιό», ενώ ο Πλούταρχος τον περιέγραφε ως έναν άσχημο δούλο, που τραύλιζε και είχε στραβά πόδια. Ωστόσο, ήταν οξυδερκής και δημιούργησε μια σειρά από αλληγορίες που μέχρι σήμερα είναι δημοφιλείς στα μικρά παιδιά. Για τη ζωή του έχουν διατυπωθεί πολλές εκδοχές.

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ : Σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ο Βεζούβιος εκραγεί. Σε 72 ώρες πρέπει να απομακρυνθούν 700.000 κάτοικοι

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε ενδεχόμενη έκρηξη του Βεζούβιου σύμφωνα με το οποίο μέσα σε 72 ώρες θα πρέπει να απομακρυνθούν περίπου 700.00 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, επικαιροποίησαν οι ιταλικές αρχές.
Το σχέδιο, όπως μεταδίδει ο independent θα λάβει την τελική έγκριση και θα δημοσιοποιηθεί στο τέλος του μήνα, δήλωσαν ο περιφερειακός Πρόεδρος Βιντσέντζο ντε Λούκα και ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.
Σημειώνεται ότι η περιοχή γύρω από τον Βεζούβιο, η νότια περιοχή της Καμπανίας, χαρακτηρίστηκε νωρίτερα φέτος πως βρίσκεται «σε κίνδυνο» από μια ενδεχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου.

Έντεκα μέρη που θεωρήθηκαν πύλες προς την κόλαση

Άδης, Naraka, Guinee, Xibalba, πείτε το όπως θέλετε. Τα ονόματα μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα τη χώρα ή την κουλτούρα, σε κάθε περίπτωση ωστόσο σχεδόν κάθε γνωστή θρησκεία ενσωματώνει με κάποια μορφή την αντίληψη κάποιου είδους κάτω κόσμου, του μέρους εκείνου που καταλήγουν οι ψυχές των νεκρών είτε για να μετανοήσουν είτε για να τιμωρούνται στην αιωνιότητα. Μπορεί για τον Σαρτρ η κόλαση να είναι οι άλλοι.
Μπορεί για κάποιους η κόλαση να περιγράφει ουσιαστικά μια πνευματική κατάσταση ύπαρξης μετά τη ζωή. Για άλλους η κόλαση είναι εκείνο το μέρος της μετά θάνατον ζωής στο οποίο μπαίνει κανείς περνώντας από τις περίφημες «πύλες» της.

Μεγάλη αρχαία εκκλησία αποκαλύφθηκε στην Πισιδία

Μία μεγάλη εκκλησία στην αρχαία πόλη της Πισιδίας, κοντά στην Αττάλεια της Τουρκίας, ήρθε στο φως μετά από τρία χρόνια ανασκαφών. Η εκκλησία που χτίστηκε τον 6ο αιώνα, πιστεύεται ότι καταστράφηκε στη διάρκεια μίας μεγάλης πυρκαγιάς τον 11ο ή 12ο αι. μ.Χ.
Ο επικεφαλής των ανασκαφών στην περιοχή, καθηγητής Μεχμέτ Εζανλί του Αρχαιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου «Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ» εξέφρασε την ελπίδα ότι τα ευρήματα που ήλθαν στο φως θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν μία σαφέστερη εικόνα για την ιστορία της περιοχής.

ΕΚΤΑΚΤΟ : Νέος σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία - Άνοιξε η γη

Φοβάμαι καταστροφή, δηλώνει ιταλός δήμαρχος - Το επίκεντρό εντοπίζεται ανατολικά της Περούτζια - Επίτιμος πρόξενος της Περούτζια: Υπάρχει πανικός - Παπαζάχος: Μας προκαλούν έκπληξη τόσοι πολλοί μεγάλοι σεισμοί

Νέα ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε στις 7:40 το πρωί της Κυριακής την Ιταλία. Το αμερικανικό ινστιτούτο Γεωφυσικής αρχικά έκανε λόγο για σεισμό 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και τελικά αναθεώρησε την εκτίμησή του σε 6,6 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 34χλμ. δυτικά της πόλης Άσκολι και 67χλμ. ανατολικά της Περούτζια.